bu kilolar gidecek :)

tavsandis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
56
10
98
31
merhabalar, ben tavsandis. 21 yasina girmek üzere olan 167 boyunda, 69 kilo biriyim. zamaninda cok kilo vermis ve geri almis biri olaraktan anlayacaginiz üzere tatli bagimlisiyim. benim icin diyet yapmak degil günde 1 poset cikolata vs, yememek zor. ancak buna bi dur demem gerekmekte ve eskiden oldugum gibi zayif halime dönmem gerekmekte. bunun icin sadece tatli yemeyerek (olabildigince), ve bazi günler yürüyüs yaparak temmuz ayina kadar 55 kilo olmayi hedefliyorum. 1 sene icinde 10 kilo aldim ve öncelikle bunu vermeyi planliyorum. temmuza kadar 6 ayim var ve önümde beni bekleyen 14 kilo var, ortalama olarak ayda 2.5 kilo vermem yeterli görünüyor. acele etmeden yavas yavas her istedgimi yiyerek diyet yapmadan bu kiloyu verebilecegimi düsünmekteyim hatta kararliyim. yurtta kalmaktayim ve haftada 3 gün calismaktayim. yani kendi yemegimi hazirlamak gibi bir sansim yok ne yazikki. o yüzden diyet yapmadan bu isi basarmayi planliyorum. suan regliyim o yüzden tartilmiyorum ama en son kilom 69 du 3 gün önce. bu sürecte beni destekleyecek yeri geldiginde elestirecek kisileri bekliyorum :) yarin yeni bir gün olacak ve ben bu ise kararli bir bicimde baslamis olacagim.

regl ile tartılmanın ne alakası var ki?hatatımızdaki herşey yemeden içmeye kadar alışkanlıkmış...sende çikolata alışkanlığı var...diyetisyene git bence zayıflamada yardımcı olur..

regl ile tartılmanın ne alakası var ki?hatatımızdaki herşey yemeden içmeye kadar alışkanlıkmış...sende çikolata alışkanlığı var...diyetisyene git bence zayıflamada yardımcı olur..
bircok kez diyetisyene gidip hepsinde de kilo aldim desem :) regliyken insan agir gelir canim aklinda bulunsun birde yurtta tarti yok. baska bir yerde tartilicam gidip e bunu da bir süre sonra yapmayi planliyorum

günaydin günlük :) bugun yeni hayatimin ilk günü olarak kabul edilsin istiyorum. cünkü bir seyleri basarabilmek adina bu defa olabildigince kararliyim. yurtta kaldigimi basta yazmistim, kahvaltilarda biraz skintili bir beslenme sergilenecek baslarda cünkü pogaca falan yiyebiliyorum sabahlari, kahvaltimi yazmak icin geldim suan, saat 1 den aksam 10 a kadar calisiyorum bugun, hafta sonlarim böyle geciyor, hafta ici bir günüm de öyle. diger 3 gün okula gidiyorum yalnizca bir gün bosum. is yerindeyken beslenmem ne yazikki disardan oluyor gerci yurt yemeklerinden pek de bir farki yok sanki. bugun saat 10:30 da kahvaltimi ettim, saat 16:30 17:00 civarinda aksam yemegi gibi yemek yer günümü kapatmaya calisirim diye umuyorum. simdilik günlük hedefim 1500-1600 kalori, fazla mi bilemedim acikcasi. ilk haftayi alisma evresi olarak atlatmak istitiyorum sonra her hafta 100 150 kalori azaltarak 1000 1100 kaloride sabitlemeyi düsünüyorum kendimi. sürekli ayakta oldugum icin calistigim günler yürüyüs yapmayacagim, onun disindaki günlerin az 2 gününde yarim saat yürüyüs yapmayi planliyorum. bastan yüklenip pes etmektense yavas yavas ama devamli olmasini istiyorum.-

merhaba canım.. başarılar dilerim.. madem çok seçenegin yok,sen de porsiyonlarını azaltabilirsin.. yavaş ve herşeyden yiyerek kilo vermek en zoru ama en dogrusu.. hayat boyu yapabilirsin çünkü bunu ayrıca hem okuyup hem çalıştıgın için de tebrikler..

Kahvalti (10:30)

1 bardak süt,
2 adet sade yuvarlak pogaca,
4 yesil zeytin (ev yapimi)
1 kk kasar,
1 tatli kasigi bitter sarelle.

kahvalti 650- 680 kalori civari

aksam gelip gün icinde baska neler yedim yazarim öpüldünüz.

cok tesekkür ederim :) evet baya zor ama önceden bu sekilde 20 kiloya yakin vermistim. o yüzden umutluyum

Kahvalti (10:30)

1 bardak süt,
2 adet sade yuvarlak pogaca,
4 yesil zeytin (ev yapimi)
1 kk kasar,
1 tatli kasigi bitter sarelle.

Ögle (aksam yemegi aslinda) (16:00)
1 kase mercimek corbasi (1 dl ekmekle)
1 kase yagsiz limon sulu tuzsuz salata,
2 yk pirinc pilavi,
tavuk döner
1 bardak ayran

saat(23:20)
1 kase yogurt,
(cok aciktim calisitigim icin bir de yemegi erken yedim. )

bugunu böyle kapattim cok sükür basim agridi tüm gün ya bide halsizdim neden bilmiyorum

günaydi günlük :) gece acligim gecmedi yogurtla ama ben direndim ve saat cokgec oldugu icin bir sey yemedim. simdi kahvalti yapiyorum, dünkü kahvaltimin aynisi ama 1 poaca fazlasi, aksam yemegi niyetine gecen ögle yemegimde daha hafif yiyebilmek icin olabildigince iyi bi kahvalti yapmaya calisiyorum.

kahvalti (10:25)

3 adet sade yuvarlak pogaca,
2 siyah 2 yesil ev yapimi zeytin,
1 kk kasar,
yarim tatli kasigi kadar sarelle bitter,
1 bardak süt.

bu pogaca olayina son vermem lazim, kendime ekmek alayim bari bundan sonra onu yiyeyim.

kahvalti (10:25)

3 adet sade yuvarlak pogaca,
2 siyah 2 yesil ev yapimi zeytin,
1 kk kasar,
yarim tatli kasigi kadar sarelle bitter,
1 bardak süt.

Ögle (aksam yemegi yerine de geciyor) (15:45)

1 kase mercimek corbasi,
karni yarik gibi bisey( büyük yuvarlak patlicanin yarisin icine mantar, biber, patates ve kus basi et koymuslar üstüne de kasar)
1 bardak ayra

Saat(23:20)
1 elma, 1 portakal

(yemegi cok erken yedigim icin is yerinde acur cubura saldirmamak icin bu saatte birseyler atistiriyorum.)

bugunu de böyle kapattim cok sükür :)

günaydin günlük :) bugun 3. günüm ve ben kendimi harika hissediyorum. sabah uyandim ve kahvaltimi yaptim. kahvalti dünyanin en güzel seyi ya, bugun aksam yemeginden sonra bi yarim saatlik yürüyüs planliyorum ama bakalim umarim istedigim gibi olur.

kahvalti (10:30)

2 adet sade yuvarlak poagaca (evde pisiyor bu pogacalar pastane pogacasi degil yani yagsiz sanirim hatta.)
1 kücük tabak menemen (yumurtasiz)
1 tatli kasigi sarelle bitter
1 bardak süt ile harika bir kahvalti yaptim.

is arkadaslarim önceden bana sisko demezlerdi ama artik sisko diye takiliyorlar bana. bu durum iyice morelimi bozmaya basladi.

bana destek olacak kimse yok sanirim günlük burada, tek basima mi devam edecegim ben bu yolaa?

kahvalti (10:30)

2 adet sade yuvarlak poagaca (evde pisiyor bu pogacalar pastane pogacasi degil yani yagsiz sanirim hatta.)
1 kücük tabak menemen (yumurtasiz)
1 tatli kasigi sarelle bitter
1 bardak süt

aksam (17:30)

1 tabak yagsiz tuzsuz makarna (1 tatli kasigi ev yapimi pesto sos koydum icine)
100 gr ton baligi

yatmadan da yogurt yerim büyük ihtimalle. nasipse 1 saate yürüyüse cikicam yarim saatlik cikmayada bilirim belki bilmiyorum

yogurt yerine 1 avuc dolusu kuru yaban mersini ve 15 kadar badem findik karisimi yedim yaninda bögürtlenli cay ictim :) kis aksamlarinda bitki cayi iicmeye bayiliyorum

ahvalti (07:30)
300 gr light yogurt,
1 avuc yaban mersini kurusu (ise gitmem gerekiyorduu o yüzden böyle bi kahvalti oldu)

öglen(aksam yemegi yerine de gecti, 13:30)
1 kase yayla corbasi (1 dilim ekmekle),
3 adet izgara köfte,
3 yk pilav,
1 bardak ayran,
1 kücük kase cikolatali puding.

aksam (21:00)
300 gr tam yagli yogurt ile günümü kapattim,

ögünlerim ise gittigim günler bu sekilde oluyor genelde ancak diger günler öglen yemek yemek yerine aksam yiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…