Salata Tarifi bu kırmızı lahananın sırrı ne ?

glsmn

ツ ∞ ♥ ツ ∞ ♥
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
4.278
14
116
Ankara
kızlar konuyu nereye açacağını bulamadım baktım bi kaç konuya bulamadım merak ettiğim ve bir türlü beceremediğim bi sorum var sizlere yardımcı olursanız çok sevinirim ve söyleceklerinizin hepsini denemeye hazırım ..
lokantalarda fast foodlarda yediğim salataları evde yaptığım zaman yiyemiyorum yeşillik çok seviyorum mevsim salatası hastasıyım dışarda yediğim kırmızı lahana yumuşak ve tadları çok güzel oluyor hep aynı yerden yemiyorum farklı yerlerde aynı tad çıkıyor karşıma ama evde yaptığım zaman Allahın gücüne gitmesin kazık gibi lahanaları yiyemiyorum limonluyorum tuzluyorum yoğurt bile döküyorum çok sert ve tadları acı geliyor ben nasıl yakalayabaiirim lokantalardaki kırmızı lahana tadını ?
şimdiden hepinize teşekkürler

Son düzenleme:
hergun senıde suda bekletseler yumusarsın bırasda tuz lımon at hatta kabularıyla dogra lımonu mıs gibi oluyor ...

sirke ve tuz. eğer yoğurt koymayacaksan yağ da ekle muhteşem oluyor canım :)

kızlar eksikmi yapıyorum bişeyi anlamadım lahanalar bana gelince inatlaşıyorlarmı ne tuz ve limonda beklettim hala ert ama tekrar suda tuzda limonda hatta sirkede bekleticem 2 3 gün beklesin hatta beni salatadan soğutmasına izin vermicem

canım 1-2 saat bekletiyoruz biz gayet çok iyi sonuç çıkarıyor yanii :)

cok ınce dogra ozamann vala anlaamadım senın lahanların ınatcılıgını

mutfaktayım şuan doğruyorum ince ince tuz ve limon sıkıp bekleticem bu sefer olur sizi mahcup çıkarmaz sanırım :)

pardon sirke kafam karıştı :) ne sirkesi olduğu farkedermi?

sanmıyorum canım ama elma sirkesi faydalıdır her zaman bunu söylemek isterim :)

tamam canım yapıyorum bu sefer olcak gibi teşekkür ederim hepinize

bu sefer tadıda değişti istediğim gibi oldu rengide değişti kızlar valla saolun ya teşekkür ederim buda size ikramım olsun :)

Lokantadakiler kirmizi lahana tursusu oluyor, o yüzden benzemiyor tadi

Son düzenleme:
turşumu aaa turşusu ama farklı olur bu ekşi falan değil yanı kokmuyor ne bilim turşu koyanlarda vardır ama hiç denk gelmedim

turşumu aaa turşusu ama farklı olur bu ekşi falan değil yanı kokmuyor ne bilim turşu koyanlarda vardır ama hiç denk gelmedim

Tursu oldugundan eminim. Cok hafif bir tadi oluyor evet.
Evde bende defalarca denemek istedim bu tadi ama tam olarak nasil yapildigini bilmedigim icin tutmadi
sonra ögrendimki tursuymus.
Evde kendimiz yapabiliriz, bikac tarif ekliyorum senin icin.

MALZEMELER:İstediğiniz büyüklükte cam kavanoz kullanırsanız önemli olan malzemeyi tam doldurmak.tuzunuda attıktan sonra kaşıkla suyundan tadıp ekleyebilirsiniz.
1 adet büyük boy kırmızı lahana
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirkeye 1 çay bardağı su şeklinde kavanoz dolana kadar konacak.
1 tatlı kaşığı limon tuzu (taneli ise 2-3 tane limon tuzu)

LAHANAYI OVMAK İÇİN: 1 YEMEK KAŞIĞI KAYA TUZU

YAPILIŞI:1-2 kiloluk kavanoza yapacaksanız 1 adet kırmızı lahanayı ince ince salataya doğrar gibi doğrayın.çukur bir kaba koyup üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzunu ekleyin.elinizle iyice sıkarak ovalayın.lahananın yumuşaması gerekiyor.bu şekilde 10 dk. bekletin.ovalayın.renginide verir.yumuşamış olması önemli.kırmızı lahanaları kavanoz dolana kadar koyup bastırın.kapak mesafesi bırakın.1 çay bardağı su,1 çay bardağı sirke şeklinde ölçerek sırayla su-sirke diyerek koyun.lahanaların üstüne hafif çıkana kadar bu şekilde koyun.mesela benim kavanozuma bir su-bir sirke diyerek koydum.dolmak üzereyken 1 çay bardağı suyu koydum.sirkeyi koymadım.3 çay bardağı suya 2 çay bardağı sirke tam doldurdu.1 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunuda koyun.kapağını sıkıca kapatın.kavanozu ters çevirerek karışmasını sağlayın.buzdolabına koyun.sürekli buzdolabında beklemesi gerekiyor.3-4 günde yemeye hazır.istediğiniz kadarını alıp limon sıkıp kavanozu sıkıca kapatın.mutlaka buzdolabına koyun.afiyet olsun…

kaynak:alyaberke.mutfaksirlari

canım çok teşekkür ederim ben bunuda deneyim yumuşak olduğu sürece yerim yer türlüsünü tadıda lokantadakiler gibi olsun yeter bana cok saol canım eline saglık :)

Normal salatalık doğrayıp kavanoza sirkeye yatırın yumuşayınca salatalarda kullanabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…