Salata Tarifi bu kırmızı lahananın sırrı ne ?

merhaba bende çok severim kırmızı lahana salatasını ve mevsiminde sık sık yaparım. kırmızı lahananın yumuşak olması o sertlikten kurtulması için ince kıyılmış şekilde kesilen lahananın üzerine salataya koyacağınız miktarda tuzu ilave edip avuçlayarak lahana ve tuzu karın . yoğurur şekilde fakat çok ezmeden kıvamı kendiniz ayarlayın elinizin ayarı size kalmış. daha sonra ister limon ister sirke ve yağ ile birlikte yumuşamasını beklemenize gerek kalmadan yiyebilirsiniz.

çok teşekkür ederim her yemeğin yanına yerim bende kışın ama lezzetini ayarlayamıyordum saolsun kk yapıyorum artık .)

canım ben çok yaparım hem çok lezzetli hem de yumuşak olur mutlaka dene derim :)
lahaları ince uzun şeritler halinde doğra üzerine tuz, limon, nar ekşisi ve zeytinyağı ekle ve sanki soğan salatası yapar gibi iyice ov. böylelikle o sertliğini almış olacaksın. ayrıca bekletmene gerek yok. sonuctan memnum kalacağını düşünüyorum :)

Son düzenleme:

cnm lahanayı doğra sonra içine tuz sirke ve limon suyu ilave et limon suyu yerne limon tuzuda kullanabilirsin,sonra hepsini beraber ov biraz bekleyince aynısı oluyor dışarda yediklerimizin.Birde şu tarifi dene benm çok hoşuma gider sık yaparım lahanayı doğradıktan sonra az bir suyla haşla süzdükten sonra yoğurt ilave et süper oluyor :)

lahanayı ince ince doğrayınca tuz ve bıraz sirke katıp bekleticeksiniz.15 dakıka kadar sonra elinizle hamur yogurur gıbı elınızle ovucaksınız.sonra bol suda yıkayın.süzün suyu kalmasın.sonra zeytınyağ limon sos yapın.süper oluyor.deneyın mutlaka.en sevdığım salatadır.

Canım benim kayınvalidem küçük bir kavanozun içine doğranmış kırmızı lahanaları koyuyor biraz tuz biraz sirke koyup bir süre bekletiyor ama çok uzun değil,sonra açıp salatada kullanıyor çok güzel yumuşak lezzetli oluyor.Birde böyle dene istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…