• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kıskançlık bu nefret neden?

Aynen öyle herkeste olmayan çok farklı bir huyu da var mesela biz istemediğimiz yere veya arada gerginlik varsa o ortama girmek istemeyiz değil mi ? Fakat anlam veremediğim şekilde istenmediği ortama girmekten daha çok hoşlanıyor mesela normalde hergun görmem aram iyiyse ama aram yoksa inadına ayrılmaz bulunduğum ortamdan
O sizin inadınıza geliyorsa siz de çıkın gidin ortamdan mesela.. O sizin üstünüze geliyor ki siz ına sataşasanız diye.. Olabildiğince uzak durun.. Aranızı iyileştirmek için çabalamayın bile..

Son kısım kafamı karıştırdı biraz şimdi anladığım şeyi söyleyeyim siz doğru anlayıp anlamadığımı tasdik edin lütfen.Siz de aynı sorunu yaşıyorsunuz piskologa gidiyorsunuz ve piskolog size onun size davrandığı gibi davranmanızı ve bunu yaparken belirtmenizi yani aynalama yöntemini yapmanızı istedi.Dogru mu anlamışım:)
Evet doğru :KK200:

Son kısım kafamı karıştırdı biraz şimdi anladığım şeyi söyleyeyim siz doğru anlayıp anlamadığımı tasdik edin lütfen.Siz de aynı sorunu yaşıyorsunuz piskologa gidiyorsunuz ve piskolog size onun size davrandığı gibi davranmanızı ve bunu yaparken belirtmenizi yani aynalama yöntemini yapmanızı istedi.Dogru mu anlamışım:)
Gerçi sizin gelin bizimkinden daha fena gibi..

Merhaba kızlar erkek kardeşim yaklaşık 2 yıldır evli ve internetten tanıştığı biri ile evlendi.Gunumuz sanal ilişkileri olur ya öyle başladı birkaç ay konuştuktan sonra beni ekledi derken annemle konuşmaya başladı ve ailenin icine girdi.Her neyse kardeşim onu yüzyüze görmeye gittiğinde beğenmedi sonrasında noldu bilmiyorum ama çok iyi biriydi çok masumdu diyerek evlenme teklif etmiş sonrası tabi henüz ise başlamamıştı o zamanlar müstakbel gelinimiz ben hep destek olurdum üzülme olur ben inanıyorum diye derken kısmet nasip bu ya bizim yaşadığımız ile taini cıktı ve evlendiler.Ben hiçbir zaman ona görümce gibi davranmadım benim kızkardeşim olmadığı için onu kızkardeş kefesine koydum.Onun da beni aynı şekilde sevdiğini düşündüğünü düşünüyodum.Annesiz ve babasız büyüdüğü için biz ona kışın evlere siginan yaralı kuş misali sahip çıktık.Surekli size şunu bunu yapcam evlenince şöyle böyle olacak diye kaç ay boyunca bizi ayakta uyutmuş meğer köprüyü geçene kadarmış her şey.Daha evlenmeden 1 sene nişanlılık ve sevgililik döneminde bizim evimizde kaldı ben zaten uzaktaydım ona evdeki odamı vermiştim erkek kardeşim de uzaktaydı.Ona karşı ilk kırgınlığım düğüne bir hafta kala erkek kardeşimle fotoğraf atmistim instagramda telefonda erkek kardeşimle kavga ettiğini duydum sesi hoparlördeydi ve konu ben olunca ne kadar kin nefret dolu konuşmasına şahit oldum çok üzüldüm.Erkek kardeşim açık saçık giyinen kadınlardan hiç hoşlanmaz evlenmeden biliyodu bile bile kabul etti fakat ben çok fazla olmasa da açığım ailem kıyafetim konusunda hiçbir zaman karışmadı bana gelin hanımın da ailesi biraz mutaasıp bi aile evlenmeden kızardı hep açık giyinmesine babası.Kardesimle bir yere gittiğinde beni davet ederdi ben de giderdim sonra hep kıyafetimle ilgili doldururmuş o giyerse ben de giyerim diye kavga edermiş ve daha ne konuşmalarına şahit oldum benimle ilgili bir çok problem yaşadık fakat ben artık çok yoruldum mezunum ve iş sahibi olmak için didiniyorum herkes bu merhalelerden geçiyor kendisi de geçmesine rağmen şu anda sosyal.medyayı sırf bana laf sokmak için kullanıyor sürekli iş fotoğrafları altında laf sokucu sozler o kadar değişik bir karakteri var ki konuşmaya gelmez asla kendini eleştirmez eleştiriye kapalı ve işine gelmediği şeyleri söylediği şeyleri ben söylemedim der yani kısacası tartışmaya konuşmaya bile gelecek biri değil.Ben de ister istemez soğudum ve onunla aynı ortamda bulunmak işkence gibi geliyo çünkü her iki cümlesinden biri işiyle ilgili ve artık bu söylemlerinden midem bulandigi icin uzak durmaya çalışıyorum bu sefer de kıskandığımı ima edecek şeyler yaziyo.Ben ne kıyafet alırsam birebir aynısını bulup aliyo ve ben görünce de aldıktan sonra senin de aynısından vardı diye hatirladim diyor.Her şekilde taklit ediyo ama işine gelmeyince kıskanan ben oluyorum.Bu sene evde olduğum.icin ders çalışmamı engelleyecek her türlü şeyi yaptı bazen o kadar bunalıyorum ki hemen bitsin bu çile artık ailemi bile gozden çıkardım başımı alıp uzaklara gitmek istiyorum.Simdi siz söyleyin napabilirim her yolu denedim fakat hiçbir şey çözüm olmadı bütün güzel enerjimi çalıyor kendi içinde bulamadığı huzuru başkalarından çalarak tamamlamaya çalışmakla nereye kadar.
Ayrıca dipnot:kendisi benden 4 yaş büyük
Sizi kıskanıyor çünkü siz bir aile ortamında büyümüşsünüz o ise buna sahip olamamış tüm hırsı, sizin canınızı yakma çabaları bu yüzden, hiç önemsemeyin derslerinize odaklanın hedefinize ulaşın ve onun buna engel olmasına izin vermeyin.

O giyerse ben de giyerim kısmında dahi hak vermedim.

Cünkü erkek kardeş/abi sırf erkek diye kız kardese ne giyse de karışamaz. Eline karışır anlamında söylemiyorum ama evlenmeden önce de buna göre evlenir hoşnut olmayan. Kız kardeşle kendini kıyaslamak cok saçma

Sizi kıskanıyor çünkü siz bir aile ortamında büyümüşsünüz o ise buna sahip olamamış tüm hırsı, sizin canınızı yakma çabaları bu yüzden, hiç önemsemeyin derslerinize odaklanın hedefinize ulaşın ve onun buna engel olmasına izin vermeyin.
Kesinlikle bizim aile bağlarımız çok kuvvetlidir özel bir yemek dahi yapsak birbirimizsiz yemeyiz o derece yani bu ona dokunuyor ve her fırsatta kardeşimi alıp uzaklara götürme gibi bir hedefi olduğunu söyledikleriyle belli ediyordu kardeşimle bu konu yüzünden tartıştılar şimdi yerinde durdu ama düşüncelerinin değiştiğini sanmıyorum artık dua ediyorum keşke gitse de uzaklassa

O giyerse ben de giyerim kısmında dahi hak vermedim.

Cünkü erkek kardeş/abi sırf erkek diye kız kardese ne giyse de karışamaz. Eline karışır anlamında söylemiyorum ama evlenmeden önce de buna göre evlenir hoşnut olmayan. Kız kardeşle kendini kıyaslamak cok saçma
Evet diyorum ya canım evlenmeyi bırak daha nişanlanmadan bizim yaşantımızı yakinen gördü önceleri ağlayarak yarı yoldan döner kıyafetini değiştirirdi kardeşim kızınca ama evlendikten sonra bir şeyleri garantiledigini zannettiği için beni de sürüklemeye calisiyor bunun icine benim ailem tepkisini koymuştu zaten bu konuda o evli değil istediğini yapabilir ki babam bile karışmaz bana ki nerde kaldı kardes

Kesinlikle bizim aile bağlarımız çok kuvvetlidir özel bir yemek dahi yapsak birbirimizsiz yemeyiz o derece yani bu ona dokunuyor ve her fırsatta kardeşimi alıp uzaklara götürme gibi bir hedefi olduğunu söyledikleriyle belli ediyordu kardeşimle bu konu yüzünden tartıştılar şimdi yerinde durdu ama düşüncelerinin değiştiğini sanmıyorum artık dua ediyorum keşke gitse de uzaklassa
Ne güzel bir aileye sahipsiniz Allah bozmasın, gelininiz sizinle her zaman uğraşacak, sizin incindiğinizi anladıkça bu onu rahatlatıyor sahip olamadığı değerlerin acısını sizi ezmeye çalışarak çıkarıyor siz o ne yaparsa yapsın asla önemsemeyin, onu kendi küçük dünyasıyla başbaşa bırakın hani derler ya tavşan dağa küsmüş dağın haberi olamamış onun karşısında böyle dimdik dağ gibi durun, sadece derslerinize odaklanın başarılarınızla ona gereken cevabı vermiş olacaksınız ;)

Ne güzel bir aileye sahipsiniz Allah bozmasın, gelininiz sizinle her zaman uğraşacak, sizin incindiğinizi anladıkça bu onu rahatlatıyor sahip olamadığı değerlerin acısını sizi ezmeye çalışarak çıkarıyor siz o ne yaparsa yapsın asla önemsemeyin, onu kendi küçük dünyasıyla başbaşa bırakın hani derler ya tavşan dağa küsmüş dağın haberi olamamış onun karşısında böyle dimdik dağ gibi durun, sadece derslerinize odaklanın başarılarınızla ona gereken cevabı vermiş olacaksınız :KK66:
Çok çok teşekkür ederim çok motive edici konuşmalarınız :dua:

Back
X