Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Malesef malesef ve malesef çok bencil bir topluma sahibiz...
ben hamile dönemini geçtim şuan 1 buçuk yaşında bebeğim var bazen toplu taşıma araçlarına binmemiz gerekiyor..
bırak oturmak için yer vermeyi, bırak binmek için yardım etmeyi önde olduğuma rağmen sapasağlam insanlar önüme geçiyor bana yol vermiyor ya en çokta o zoruma gidiyor..
ya arkadaşım bi durun öncelik benim ben öndeyim senden yol istemiyorum yardımda istemiyorum bırak ben bineyim sonra sen bin bu benim hakkım ama yok yine aynılar...

RUS hatunun biri on koltukta oturan genci burası hamile yeri kalk oradan dedi kaldırmisti.Onlardaki özgün bizde yok

Arabamız olmasa ne olacaktı ? Umarım aynı durum başınıza gelmez

emin olun geldi
hamile değildim ama migren atağı geçiriyordum ve istifra ettim otobüse bindim otobüsde iki büklüm durdum yaklaşık yarım saatlik yol kimse yer vermedi ineceğime yakın yaşlı bir teyze verdi kızım bayılacak gibisin geldiye o kadar
bu yüzden otobüste yer vermeyenler buraya gelerek okuyup vicdana gelecek diye beklemeyin derim onun yerine kendinize çözüm bulmaya çalışın çünkü gerçekten herkes sadece kendini düşünüyor

Görüldüğü üzere,konu bahsi geçenlere gitmemiş.Yer vermeyenler yine vermemek için sebeplerini sıralayıp aynen devam edeceklerini belirtmişler.
O değil de sadece yaşlılara yer verileceğini düşünenler ve ön koltukların yaşlı ve hamilelere öncelikli olduğunu bilmeyenler okudum.Eskiden ilkokulda öğretiliyordu böyle şeyler.Artık temel sosyal kuralları bile öğretmeyen bir sistemimiz var galiba.Oysa toplum olarak buna eskisinden çok daha fazla ihtiyacımız var.

Arabanın kaynımda olmasıyla ilgili ve ne kadar yüzsüz,bencil,redden anlamayan biri olduğunu ilk sayfalarda defalarca yazdım. Ben gidip 35 yaşına gelmiş adama sataşamam,buradaki yer vermiyorumu savunan insanların düşünceleri nasıl değişmiyorsa o da değişmez çünkü.Yazılı bir kanun,kural filan değil daha soyut,vicdanla alakalı bir durum bu. Ama eşime çatıyorum onun yüzünden. Aslında eşimin de suçu yok belki de çünkü abisi sabah 10-akşam 11 çalışıyor. Evleri ters,sabah alamayız.Defalarca "abi arabayı sabah anneme bırak ben iş dönüşü alayım" dedi.Adam tamam diyo sonra bir arıyoruz "Ya ben bugün işe arabayla geldim" diyo. Şimdi böyle bir adama ne denir?Bayramdaki vukuatlarını,eşimdeki şirket arabası üzerinden yaptığı planları yazmıyorum bile. Bu araba isteklerinden dolayı kayınvalidem görümcem bile laf sokuyor adam hala aynı. Konuyu da rahatlamak,içimdekileri kusmak adına yazdım ve hala aynı düşünüyorum; burada arabası olmayıp dokuz aylık hamile ya da bebekli olan kadınlar bile "evet bana da yer vermiyorlar"diyorsa ben insanlığı sorgularım, haa çözülür mü?Tabiki hayır.

kaynınızı hadi bırakalım bir kenara, araba bir gün arıza yapsa bakıma girse vs ne olacak.mecbur kullanacaksınız toplu taşımayı. allahtan arabamız var kullanabiliyoruz diyorum gerçekten insanların insafına kalmışız.

Demek istediğim tam da bu,herkeste araba mı var?

Kızlar otobüslerin girişteki koltukları hamile yaşlı ve özürlüler için yapılmış zaten.Ben geçen teyzemle otobüse bündim teyzem ayağından ameliyt oldu ayakta fazla duramıyor baktım gencecik kız otururuyr o koltuklarda teyzemin ayağı ameliyatlı yer verirmisiniz dedim otobüse biner binmez söylemek mi lazım hayır! Ama orası sizin hakkınız lütfen çekinmeden yer isteyin!

Arabamız olmasa ne olacaktı ? Umarım aynı durum başınıza gelmez
Yalnız bu konuda haklı bi yanda var. Evet komu toplu taşımada ki saygısızlıklar o ayrı bir konu haklısınız. Ama eşinizin gözyumduğu şeyde az buz değil. Kaynınızın yaptığı normal değil kendi rahatı için hamile kadının rahatını bozuyor onunda o yer vermeyenlerden bir farkı yok. Arabanız var her yere oturarak! giebilirsniz ama gidemiyorsunuz çünkü o koltukta kaynınız oturuyor yani aynı şey.

Senin yerinde olsam bunları düşünmek yerine işi bırakırdım

Karnındaki bebeğine acımayan Bi baba var ortada

Babası acımıyosa bu bebeğe elalem hiç düşünmez

He otobüsteki yer vermeyenler tabiki haksız

Dün aldık ondan. Bir daha doğuma kadar zor görür,doğumdan sonra da satacağız zaten. Allah otobüste devam edenlerin yardımcısı olsun,karşılarına vicdanlı insanlar çıkarsın

Dün aldık ondan. Bir daha doğuma kadar zor görür,doğumdan sonra da satacağız zaten. Allah otobüste devam edenlerin yardımcısı olsun,karşılarına vicdanlı insanlar çıkarsın

Ama doğumdan sonra en çok ihtiyaç duyulan zaman değil mi bebekle? Yani herhangi bir yere çıkacak olsanız, küçücük bebekle otobüs mü daha iyi yoksa kendi arabanız mı? Hamileyken en azından karnında, sıcak ve koruma altında ama doğunca kendi arabanız daha gerekli.
Bilmiyorum satış nedeniniz eşinizin abisi mi. Eğer öyleyse arabayı satmak en kolay çözüm ve belki de en işe yaramayacak. Eşinin düşünce yapısını değiştirmesi lazım. Değiştirmezse bugün araba olur yarın başka bir şey.

Ya bilmiyorum ben son 6 aydır falan hamileleri bebekleri pamuklara sarmalayıp koruyayım istiyorum. Burdaki konular içimi acıtıyor. Eşlerinizin gözüne perde mi iniyor anlayamıyorum.

Eşimde bazen şirket arabası oluyor,bir kaç ay sonra hepten onda kalacak. Ama satmamızın %90 sebebi abisi. "Ceyz evde,araba kapıda yatacağına biraz bende kalsın" diye hepten tozutacak, daha da rahat isteyecek.Bir de kayınvalidem filan da zırt pırt çocukları al gel der,nasıl olsa evdeyim diye.

8 aylik halimle kimse yer vermemisti farketmediler diye dusunmustum montumun önü kapaliydi cunku

sadece araçlarda değil ki, iett duraklarında bile hamileler ayakta araç beklerken, herkes oturuyor. herkes hasta yaşlı sanki.

Doguma kadar otobüs metrobüs minibüs kullandım kimse yer vermedi. Özellikle kadınlar yüzüme bakıp Allah kurtarsın dedi. Bende kimseye yer vermiycem vermiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…