Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Muhtemelen büyüksehirdesniz butaraflarda okadar değil galiba ya. Yazık ya yuh diyorum

Ben liseye giderken Ankarada dershane donusu kokos bi yasli teyzeye yer vermistim, kadin oturur oturmaz onumde durma goremiyorum hic biyeri demez mi! Ben sok! Estagfirullah deyip uzaklasmistim

Bir kere arkadasla otobusde bir amcaya denk geldim,hic unutamiyorum.

Arkadasla otobusun en onunde oturuyorduk ben yeni amaliyat olmustum.otobuse bir teyze bindi amca direk bana kalk bakalim senden buyuk biri var dedi.bende durumumu anlatamadim olur amca dedim kalktim arkada biri indi benden genc biri oturucakti dur sen oturma dedi:)beni oturttu:)
Yol boyunca otobusu hizaya soktu. bunlardan her otobusde olmali bence

Yer vermeyenler var evet ben kucağımda bebeğimle ayakta kalmıştım kimse yer vermemiştiki birde oturanlara baktığımda mal mal suratıma bakıyordu ayıp gerçekten kayıp insanllıklar

Bunun sebebi oturmak icin sağlıkli olduğu halde hamileliğini yaşlılığını kullanarak suistimal edenlerdir.

Herkesin değer yargıları, vicdani anlayisi farklidir. Belki orada oturan insanin da bi derdi var ona dalıp gitmistir. Yer vermediler diye insan olmamakla suclamak agir bir itham bence.

Ah ah NE söylendim böyle nerelere yazdım vs vs ama yok akıllanmıyor kimse, kaldıracaksın zorla ama ona bile arsızlık yaparlar her gün 2 saat yol gidiyordum sabah, 2 akşam geliyordum 1 Allah'ın kulu yer vermiyordu. Poşetini oturtan bile gördüm yine yer vermedi bende söyledim söyleyeceğimi oturmadım ayrı eve geliyordum ayaklarım şiş eve zor atıyordum kendimi

Bundan sonrasinida ben söyleyeyim bebek dogucak siz bebek arabasiyla avm'ye gideceksiniz ve asansörde koooskocamam 'engellilere, yaslilara ve bebek arabalilara öncelik tanıyın' yazmasina ragmen, asansörün kapisi acilir acilmaz gencler sizi ite kaka sizden önce asansöre binecek, siz bebek arabasiyla yapisik bir sekilde kapi agzina sıkışmaya çalışacaksınız.

Arkadaşlar bu iş öyle oflayıp puflayıp, millete bakış atmakla, başlarında dikilmekle ya da onların bir şekilde sizin halinizi anlamasını ummakla falan olmaz. Ön taraflardaki koltukların hamile, yaşlı, gazi ve engelli vatandaşlara verilmesi rica olunur falan tarzında yazılar da yazıyor zaten. Ön, orta, arka fark etmez; hamile iseniz ya da kucağınızda bebek, çocuk vs varsa yani yer istiyorsanız milletin gözünün içine bakmak yerine rica etmelisiniz. Ben şu "telefona gömülüyorlar, uyuyorlar" laflarını da anlamıyorum. İnsanlar yorgun argın, kimsenin gözü kimseyi görmüyor. İstediği gibi telefona da bakar, uyur da. Radarları yok ki bu insanların yanda ayakta dikilen kadın hamile, az ötedeki teyze yaşlı, şurda çocuklu yolcu var falan desin. 8-9 saat çalıştıktan sonra önünü görmeyecek durumda olan insanların sayısı hiç de az değil. Bu beklenti içine girerseniz daha çok beklersiniz. Halimi görüyorlar diye birşey yok, görmüyorlar. Kalabalık içinde yolculuk ediyor olabilir ama görmek zorunda değil belki hasta, belki çok yorgun, belki psikolojik sorunlar var, belki gözü az görüyordur... O yüzden mecburen siz isteyeceksiniz, gönül ister ki kimse buna mecbur kalmasın ama bi de bu açıdan bakmak lazım. Kimse halimi görmüyor diye yakınmayın yani.

yer verilmelik bi durum göremedim sizde bence insanlar ben dururken size yer vermemeli sdofpısdf ayaklar 30 numara belde ağlatan fıtık var ama görünürde sağlam bi tipim ben napayım ? şdslkşlsdkfsdf

kaynınızdan arabayı istemek dururken otobusten koltuk vermelerini beklemek de saçma ama dlkjgşfdg

Ben doguma 10 gun kala otobuse bindim.bos bir yer buldum oturayim derken yan koltuktaki kadin bursi dolu dedi. Ve bir erkek gelip oturdu.Esiydi sanirim ayakta 20 dk yol.Bazi kadinlar bile anlamiyor halden.

Aradaki yabanci kelimelerin anlami ne acaba merak ettim bir sürü harf karisimi

Bende öğrenciliğimde izmitteydim. Kadınlara genç yaşlı ayırmaksızın yer verirlerdi. Başka hiçbir şeyini sevmezdim ama bu konuda hakkını vermek lazım.

Geçen yıl aralık ayı 8 aylık hamileyim hastaneye kontrole gidicem. Eşim çok yoğumdu izin alamadı. Ben yarım dünya şeklindeyim ayakta zor duruyorum. Otobüse bindim ve 1 saatlik yolu ayakta gittim ve aynen ayakta geldim. Otobüste doğurcam sandım. Hiç unutmuyorum..
Velhasıl kimse oralı olmadı..

Peki bazı yaşlımsı teyzelere ne demeli? Otobüse biniyolar tıklım tıklım doluyken üniversiteden dönen koltuğa oturabilmiş genç kıza emrivaki yapıp üslupsuzca yer isteyeni gördüm. Neden bir erkekten istemiyor da genç kızı erkek dolu tıkış tıkış otobüste ayakta durmaya mecbur bırakıyo? Öyle de mendebur tipli ki hayır demek ne mümkün benim gibilerde ses çıkaramayıp kalkıyo....pehh!!

ben gözüme birini kestirip nazikçe yer istiyorum şu ana kadar yer vermeyen olmadı. biraz pasif kalıyorsunuz bence. ayrıca her otobüste hamileler ve yaşlılar için diye ayrılan yerler var. bazıları oraya oturuyor afedersiniz bu koltuk hamileler için müsade eder misiniz diyorum yine kalkıyorlar... insanlar düşüncesiz zaten ama sizde millet yer versin diye beklemeyin kendiniz isteyin bence..

Kesinlikle yer verilmesi gerekiyor ama kendi adıma konuşursam bazen gerçekten emin olamıyorum ve karşımdaki insanı rencide etmemek için yer veremiyorum. Hani şu an dar bişey giymişsiniz de bol giyince bazen insan acaba oluyor

Asla yer vermiyolar.gecen gun ortaokul ogrencileri vardi arkadan yasli adam durttu kalksanza dye cocuklar nye kalkmasi gerektgini bilmiyor bakisip ses cikarmadilar adam bidaha bagrdi kalksanza dedi.cocuklar zorla kalkti ve o is sadece yaslilara degilmiydi yaaaaa dye soylendiler bide.genel olarak hic kmse yer vermiyor.benim esim birak hamileyi bayana yer verir.unutulmus bu adetler kurallar.kafasini ceviriveriyolsr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…