Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Bu ülkede o kadar çok olay oluyor ki ben duruma hiç şaşırmıyorum.

Yani çok dikkatli bakilmasa o göbek çok fazla hamile göbeği gibi değil. Malum obezite çok fazla. Herkesin orası burası çıkıyor. Hamile kalmayanlar bu konudan anlamayanlar erkekler şöyle bir bakıp geçse anlamazlar yani.

Kimse kimseye yer vermek zorunda değil çünkü toplum olarak ruhumuzu kaybettik. Kimse kimseye yardıma koşmuyor, yol göstermiyor, elinden tutmuyor, yer de vermiyor haliyle. Ötekilestirmekten başka işimiz yok bizim.

Zaten devlet yöneticilerinin bazılarına göre de hamile hamile dolasmak çok namüsait değil. E toplumun kafa yapısının da bununla orantılı olduğunu düşünürsek neden yer versinler ki?

Neyse yer verip vermemek vicdanla alakalı bir durum olduğundan çok yazmıcam.

Ancak;
Eşin olacak odun herife selamlar.
Abisinin gevşekliği beni hiç ilgilendirmez.

Karım hamileyse gider evinden alırım o arabayı.

Her konunda söyleyip canını sıkmak istemiyorum C CeYz ama esinle bu konuda net ol.

Hamilesin ve ne yapıyorsa ne ediyorsa senin rahatlığın ailesinin önüne geçsin mümkünse.

Seni o kalabalık bazen nefes almanın bile zorlaştığı toplu taşımaya mahkum ettiği için eşine sinirlenmelisin diye düşünüyorum.

'Aciz,vahsi,dusuncesiz ' kelimeleri biraz abartili geldi bana,fena sinirlenmissiniz sanirim o yuzden bu abarti.

Ben otobuste,metroda,tramvayda... hamile ve engelliler icin ayrilan bolumlere asla oturmam,o koltuklar onlar icin ayrildiysa oraya oturmak icin benden musade istemek zorunda kalmalari cok sacma cunku.

Size ayrilan kismi isgal ettiklerinde uyarmaktan cekinmeyin.

Hamileliğinizi daha belli edicek hamile kıyafetleri giy gözlerine sokmazsan yer vermezler

aslına bakarsan kimse yer vermek zorunda değil . avrupada mesela kimse yer vermez kimseye .istisnai durumlar olabilir . adam vicdanlıdır yer verir o ayrı . bizde sanki bir zorunluluk gibi bu yer verme olayı . usulen verilmesi gerek ben her bindiğimde birileri birilerine yer veriyor . bende hamile görmüştüm bir kere yerimi verdim hamile bayanla babası sanırım yanında vardı sanki çok önemli birşey yaptım mahçup oldular teşekkür ettiler o bile bana yeter bir insanı mutlu etmek bende mutlu olmuştum . yaşlılarada yer veririm kıyamam . ama dediğim gibi zorunda değil kimse .

ya kusura bakma cok guldum
O an gozumde canlandi bir an
Mortingen olmus :d

Ben 36+4 hamileyim, yani bildiğiniz 9 ay... şuan doğursam erken doğum bile sayılmıyor
kimse yer vermiyor, beklemiyorum da zaten. riskli veya zorlu geçen bir hamilelik durumu yoksa gerek olduğunu düşünmüyorum, hamilelik doğal bir süreç, hasta veya engelli olmuyoruz hamileyken. ben 32. haftama kadar 7.5 saat ayakta çalıştım, şimdi de okulum açıldı ve uygulama derslerim var 8 saat ayakta ders olduğu gün oluyor.

sorunlu bir hamilelikse o apayrı tabii, öyle bir durum varsa rica edin

Tamam yer vermemeleri ayıp ama daha büyük ayıbı eşiniz ve ailesi yapıyor. Ben de bu araba alma verme mevzusundan çok canı yanmış biriyim. Millet arabanin keyfini sürerken neden sizin doğmamış yavrunuz cefasını çekiyor? Yazık günah.

Hamile ve yaslilara yer verilmeli bu merhamet sahibi herkesin yapmasi gereken birseydir.
Bende insanalarda duyarsizlasma var diye dusunuyordum ama dun oyle bir olaya sahit oldumki fikrim degisti.ben otobusle giderken sofor birden durdu otobustekiler buyuk bir tepkiyle yan tarftaki araca kostular icerde yasli birini darp ediyorlarmis
Halk cok tepki gosterdi araba hizla uzaklasti yasli amcada icinde vatandaslar polisi arayip aracin plakasini gittigi istikameti bildirdiler umarim gereken yapilmistir.

İste canım sende.hamileyim müsade ederseniz ben oturutym de o kadarda ö..z değillerdir heralde.

Gece otobuste birine sinir oldum. Erkek oturmus bacaklarini acmis iki yana. Iki kisilik koltuk kaplamis. Benim koltugumun yarisina kadar bacagi cikiyor. Dedim. Edep edep. Toplan. Adam bir iki soylendi sonra toplandi.

Hamilelerde kesinlikle yer verilmesi taraftariyim ve yer veririm kucağı çocuklu bayanlara ve hamilelerde ama bugün sinir bozucu bi olay yaşadım.Otobuse yaşlı bi tyze bindi arka kapıdan neyse elkart için ön tarafa geçti ben geri arka tarafa gidip oturdu sandım meger yanımda dikiliyomus sabah da çok uykuluydum dalgindim gormemisim neyse kızın biri yer verdi oturmadı sonra ben kalktim iki durak vardı inecegim yere sen inecegim diye kalktin Allah sana sevap vermez konu dine gelince işinize gelmiyor dedi Ben sok oldum kızın verdiği yer de tersti ters oturmuyorum diyemez yani benimle aynı yerde de indi ben okulum nedeniyle her gün 3 saat yol gidip geliyorum yani ben anlam veremedim.Bana öyle kızınca yanında ya yaşı büyük biri vardı onları da anlamak lazım akşama kadar ayaktalar dedi beş dakika fazla dursun diyo.Gormedigim halde valla çok tuhafima gitti.Ama bence hamilelere ve yaşlılara yer verilmeli

Buyuk sehirlerde insanlik olmus gercektende insanlar duyarsizlasirken kustahlastilar ustelik,uzaktan bakinca doguyu sevmez kucumser batidaki insanimiz(yo oyle degil demeyin genel olarak soyluyorum)ben bir ogretmenim 7 sene musta gorev yaptim dolmusa otobuse bir bayan bindigi an yasli amcalar bile yer verirdi inanir misiniz?kucuk yerlerde hayat daha yasanilir oldu artik

Fotona baktim simdi o gobegin hamilelikten
Dolayi oldugunu anlayabilmem icin
Seni epey incelemem gerekir.
Bu da asla yapmiyacagim bisey.
Genellikte kulakligimi takar otobusle baglantimi keserim.
Inecegim duraga kadar kim bindi
Kim indi, tepemde kim dikildi
Dikkat etmiyorum yani.

Simdi sana zaten duyarli bir kadin yer vermis. Niye digerleri vermedi
Yada ilgi gostermedi gibi olmus sitemin.

Esinin abisine veremediginiz tepkinin
Acisini biz garibanlardan cikarmayin bence.

Allah sana soracaktı kime ne vereceğini teyze diyecektin orada.. 1500 yaşında da olsa böyle tipleri bozmaktan garip bir haz alıyorum, eh bu tip insanların arasında kala kala sadist tarafım gelişiyor.. vermeyin bu tiplere yer falan kızlar, takın kulaklığınızı oturun konuşsun dursun..

Ben kiloluyum diye kimse farketmedi.3 ayliktim.o.kadar erkek vardi
5 yasinda Cocugum da vardi.1 saat ayakta kaldim.cocuk yoruldum.diyor
Ben habire yer degistiruyorum.pufluuorum
Yok.sonra bir.yer bosaldi.oturayum dedim.adam cekirge edasiyla atladi .oturdu.

Buarada ayni benim gobegime benziyor gobegin,banada bebis mi var diyolar yok,gobus var diyorum:)
saglicakla kucagina al bebegini ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…