Bu konu bahsi geçenlere gider mi bilmiyorum ama bazıları okur inşallah!

Duyarsız ve düşüncesiz bir toplumuz maalesef insanların değer yargılarına karşı saygısı yok.
Ben böylesi durumlarda açık açık söyleyip oturan kişiyi kaldırıyorum ve kendim teşekkür edip oturuyorum. Ha şunu da söylemeden geçmeyeyim bu duyarsızlık büyük şehirlerde daha fazla. Ben küçük bir ilde yaşıyorum ve cidden buranın insanları çok daha dikkat ediyor böyle şeylere

Ben şanslıyım galiba yada hep duyarlı insanlara denk geldim. Hamileyken ne zaman toplu taşıma aracılığıyla binsem yer veren oldu. İnsanların duyarlılığıyla ilgili bir konu bazı insanlar gerçekten çok duyarsız ve umursamaz.

Hamileyken karnim coookkk snra belli oldu ic karnim genismisss ayakta gittim 5aylik olana kadar ama sorun etmedim acikcasi belki de hmileligim rahtti ondan olabilir.. birden sisti karnim yalan yok gencler hep yer verdi... ama dogumdan sonra ooffff kanguru kullaniyorum 9ylik oldu kizim metroda koca koca herifler tlfnla oynuyolar bazisi uyuyo ayaginda.. bi iki defa bi bayan yer verdi sesli olarak size mi dustu bukadar erkegin icinde bana yer vermek onlarin adina ozur dilerim erkegiz diye dolniyolar terbiyesizler dedm o an hepsi kalkti bla gormedik abla duymadik falan tabi bayanlar kacirirmi firsati hemen yerlestiler koltuklara

Materyalist mantikla bakacak olursak parasini veren herkesin oturma hakki var evet ama bir de insanlik, merhamet, vicdan denen birsey var, tabii herkeste bulunan bir meziyet degil. Hamile halimle dolmusta otobuste ayakta gitmek ne demek cok iyi bilirim Allah vicdanli insanlarla karsilastirsin insallah

bundan daha küçük karnı olan bayanların beni kıvrandırdığı çok olmuştur. acaba hamile mi göbek mi diye. ama kolluyorum el istemsizce göbeğe gidiyorsa hah tamam hamileymiş diyorum yaşlılar ve çocuklu bayanlar konusunda ben yer vermeye kalkınca yeni farketmiş gibi yapıp ayaklananlara da aman rahatsız olma ben kalktım diyorum. değişik bi zamanda yaşıyoruz azizim allah kolaylık versin sağlıkla kucakla bebeğini

Size yapılan gerçekten saygısızlık. Yayıla yayıla oturup gidiyorlar, halbuki görüyorlar kadın hamile. Ama ben size söyleyeyim, bu durum yeni çıktı çünkü bazı kadınlar insanların iyi niyetini suistimal etmeye başlamıştı. Sürekli toplu taşıma kullanan biriyim, yıllardır gözlemlediğim birşey bu. Kadının elinde küçük çocuk var, 4 5 yaşında, ayakkabı var çocuğun ayağında yani yere basıyor o çocuk, yürüyor. Metro durmak üzereyken görüyorum çocuk ayakta duruyor, metroya binerken kadın özellikle kucağına alıyor ve etrafa bakmaya başlıyor. Birinin yer vermesini bekliyor ve bunun için çocuğunu kullanıyor. Koca koca 7 8 yaşında çocuklar bir anda kucağa alınıyor, gerçekten bu var. İnsanlar önce bilmiyordu, herkes kalkıp yer veriyordu, sonra millet işi çözdü. Şimdi kimse kalkmıyor. Elbette hamileler ve yaşlılar her zaman önceliklidir. Ama onun dışında iyi niyet de çok suistimal edildi, o yüzden millet umursamıyor artık.

neden soylemiyorsun? ben hamileyken gayet de yuksek sesle beyfendi gordugunuz gibi hamileyim biraz da zorlaniyorum Yer verebilir misiniz diyordum. o terslerse baskasi ona inat veriyordu digerleri de onu ayipliyordu. gerci ben ankarada yasiyorum buranin insani daha iyi o acidan

Eşiniz son derece duyarsızlık göstererek arabayı vermişken, toplumdan hassasiyet beklemek ne kadar doğru?
(Toplumu onaylamıyorum, yanlış anlaşılmasın)

Soylediklerinin her kelimesine katiliyor ve ekliyorum: ne kadar hoş, fit bir hamilesin

yaşlılara yer vermem ama hamile ve çocuklulara veririm. evet bi gün ben de yaşlanıcam, biliyorum, taşlamayın. yalnız her gün toplu taşıma kullanan biri olarak çoook uzun zamandır hamile yolcu görmediğimi farkettim. milletin huyunu bildiğinden binmiyolar sanırım.

yalnız en yakınlarınız size kıymet vermezken başkalarının vermesini beklemeyin. otobüste biriyle yer kavgası yapacağıma gider o arabayı söke söke alırdım ben olsam.

Şirket çevresinde park edilecek yerler paralı olduğu için 2 yıldır sıklıkla sabah akşam aynı saat ve güzergahtaki otobüs hattını kullanıyorum. Oturduğum da çok nadir. Ya yer yoktur ya da birine vermişimdir.
Bir ablamız var koltuk değneği ile binen otobüse. Biner binmezde kalkıp biri yer verir muhakkak ayakta kaldığı olmadı hiç...
Hahhh işte ben o ablayı bir cumartesi günü AVM'de seke seke mağaza dolaşırken gördüğümden beri otobüsteki herkese durumu anlattım... Abla ayakta ben zaten hep ayakta ohhhh missss....

Bence siz onlardan yer isteyin.

Çok Tatlı bi hamile bayan olmuşsunuz önce onu söyleyeyim.
Ne yazık ki toplum olarak vurdumduymaz bir hal aldık. Haklısınız.
Ama birde şu açıdan bakın . Hatta dün sabah yaşadım bu olayı. Dolmuşta işe geliyorum gıdım gıdım trafik. Şansıma oturuyordum. Her bineni kontrol etmiyorum açıkçası. İnmeme yakın fark ettim ki tepemde yaşlı bi amca ayakta. Çok üzüldüm fark etmediğim için.
İnsanlar dolmuşta benden daha çok oturmaya ihtiyacı olan biri var mı diye algılarını açık tutmak zorunda değil. Hepimizin zihni düşüncelerle dolu zaten.
Tabi ki göre göre hamile ve çocuklu bayana, yaşça büyük birine ya da rahatsız olduğu fark edilebilen birine yer vermeyen de çok ne yazık ki. Kendileri aynı konumdayken dışa vuracakları söylemleri hiç akla gelmeden rahat rahat oturabiliyorlar.

Bazılarının alıcıları kapalı sanırım.
Hatta uyku rolüne bürünen insanlar var.
Gördükce kulagından tutup kaldırmamak için zor tutuyorum kendimi.

Eşimle bu konuda cok hassasız. Oturmadan önce kalabalıksa bakınırız oturması gereken insanlar varmı? diye.

Otobüste oturmak için mi koltuk değneği kullanıyor yani.

Otobüste oturmak için mi koltuk değneği kullanıyor yani.
Evettttt... Biniyor koltuk değneği ile yer veriyorlar. Açıyor kitabını okuyor... Pek entellektüel kendileri:))) Ama AVM'de değneksiz sekiyordu maşallah...

Evettttt... Biniyor koltuk değneği ile yer veriyorlar. Açıyor kitabını okuyor... Pek entellektüel kendileri:))) Ama AVM'de değneksiz sekiyordu maşallah...
Hala biniyor mu peki değnekle.

Hamilelere ve cocuklulara ve dahi çocuklara öğrencilere hadi çok yaşlıysa yaşlılara da kıyamam otursunlar, yer de veririm. Sağlıklıyken dururum ben sorun yok çok şükür derim hep...

Amaaa; kokoş, altın gününde kısırları börekleri güpgüp mideye indirmiş, oturmuş dedikodusu yaparken ayacıklarını uzatmış, metrobüsün en kalabalık saatinde de 'evime gideyim' diye yollara düşmüş teyzeye ASLA! Çocuğun sırtında 5 kilo okul çantası bütün gün beyni patlamış dersten derse, yetmemiş tenefüste koşmuş oynamış... Yooo kokoş teyze yooo sana koltuk yok bu metrobüste.

Oku buralardaysan, sen 'terbiye kalmamış bi de kulaklık takmış' diye söylenip gözünü diktiğin o öğrenciye kalkma diyip sana bakan kız benim

Bana da kimse yer vermedi tam 1 buçuk saat ayakta gittim baygınlık geçirecek duruma geldim ama yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…