Bu konuda acabaniz oldu mu?

Benim de eşim yemekle temizlikle çocukla ilgilenir. Bir gün güzel bir sofra kurduğu akşam şöyle geçirdim aklımdan “bununla değil de önceki sevgilimle evlenseydim şu anda işten eve gelmiş yemeği temizliği ben yapıyor hatta anasının evinin bile temizliyor olabilirdim” Allah kurtarmış beni

Ama düşünün ki hu istemsiz bi kiyaslama. Yani birden akliniza eskiden tanıdığınız insanlarin belli bi konu hakkındaki reaksiyonu geliyor ve istemsizce şimdiki eşinizle kiyasliyorsunuz? Ve neticede bı pişmanlık hissediyorsunuz
Pişmanlık hissettiginize göre normal olmadığının farkındasınız
Deseydiniz ki keşke hiç evlenmeseydim o olabilir. Ben de çok söylüyorum.

Empati yapın. Eşiniz böyle bir kıyaslama yapıyor ve siz bunu fark ettiniz. Ne kadar üzülürdünüz değil mi? Ya da ne kadar gurur kırıcı olurdu?

Aynen öyle. Bak şimdi şu olsaydı bu olaya böyle yaklaşırdi tarzinda. Daha farkli bi birliktelik olurdu seklinde
Düşünüp hayal etmek şeklinde değil ama eşim bazen der, sen olmasaydın evde kalırdım evlensem de başka bir kadını böyle sevemezdim falan diye(herhangi bir Xkişisi yok) ben de şakasına ben başkasıyla da mutlu olurdum 🤪falan derim.. Ama olumsuz hiç bi kıyaslama içine girmedim şükür. Elinizdekiyle ya mutlu olmaya bakın ya da dayanamıyorsanız ayrılın. Kimse mükemmel değil

Allah'ım herkes ne kadar eminmis evliliginden, helal vallaha kadınlarım!
Sayın konu sahibi, kocamı çok seviyorum. Bekar olsamyine onun gibi biriyle evlenirim. Bosansam tekrar evlensem yine onun gibi biriyle evlenirim.
Tüm bunlardan bağımsız olarak, tabi ki kocam dünyanın en mükemmel adamı değil. Ve arada tabi ki düşünüyorum şöyle olsaydı sunla olsaydı şöyle biriyle olsaydı falan diye.. ve bunun mutsuzlukla falan da alakası yok. Delirmeyin!
Ama ben şuna inanıyorum, her insanın yasayacaklari bellidir. Kocamla değilde bir başkasıyla evlenseydim de farklı olmayacakti. Zorluklar sınavlar benzer olacakti..Ve ben kocamla evlenmemiş olacaktım! Dehşet verici..

Allah'ım herkes ne kadar eminmis evliliginden, helal vallaha kadınlarım!
Sayın konu sahibi, kocamı çok seviyorum. Bekar olsamyine onun gibi biriyle evlenirim. Bosansam tekrar evlensem yine onun gibi biriyle evlenirim.
Tüm bunlardan bağımsız olarak, tabi ki kocam dünyanın en mükemmel adamı değil. Ve arada tabi ki düşünüyorum şöyle olsaydı sunla olsaydı şöyle biriyle olsaydı falan diye.. ve bunun mutsuzlukla falan da alakası yok. Delirmeyin!
Ama ben şuna inanıyorum, her insanın yasayacaklari bellidir. Kocamla değilde bir başkasıyla evlenseydim de farklı olmayacakti. Zorluklar sınavlar benzer olacakti..Ve ben kocamla evlenmemiş olacaktım! Dehşet verici..
Hiçbirimiz mükemmel değiliz zaten. Ama artık evlenmişsin ve bitmiş. Olan olmuş.
Kıyasladığın kişi kaderinde yokmuş ki esin var hayatında.
Geriye dönüp sürekli bunları düşünmek beyni de yorar kalbi de.
Bütün mesele hakkına razı olmak aslında.

Ben eşime şükrediyorum Rabbim karşıma çıkardı da diğerleri iyiki nasip olmadı diye o kadar geriye bakmıyorum düşünün

Eşimden önce bir kişi oldu, onunla evlensem şimdi eşimle olduğum kadar mutlu olmazdım. Eminim!
Ama onun iyi bir ailesi vardı, bir gelin olarak el üstünde tutulur sevilirdim.
Tek olumlu yanı bu olurdu, bu da evlilik için yeterli bir neden olmazdı.

Düşünmemek en iyisi, yaptığım seçimden memnunum ;)

Merhaba hanımlar, merak ediyorum acaba hiç evliginiz boyunca : " yahu keşke şu önceki x adamla evlenseydim o bu konuda daha iyi davranirdi," ya da "bak şimdi böyle bi meselede önceki x beyefendi olsaydı şunu yapardı" dediğiniz anlar oldu mu?

Bir tür paranoya gibi geliyor kulağa belki ama bu tür kiyaslamalar " eger şunla evlenseydim böyle olmazdi" şeklindeki pismanliklariniz ne durumda bunu sormak istedim.

Asla olmadi,Allah da yaşatmasın

Eşime bugün bu resmi attım ("million tane seçeneğim olsa, yinede hep seni secerdim"). o işe gittikten sonra. Birileri ile kıyaslasaydım, yinede sonuç olarak onu seçerdim her zaman. Sizinkisi de aslında benzer bir durum, negatif olan sadece eşinizi eskilerde hayatınızda olan erkeklerle kıyaslamaniz. Empati yapsanız bunun yaralayıcı bir durum olduğunu anlardınız. Eşinizi onlarla kiyaslamak yerine, olumsuz bir durumda esinizi karşınıza alıp çözüm üretin olumsuz durumlarda

fixingbrokenlife-1566301681737.webp

Hiç düşünmedim eşimle kavga ettiğimizde falan hiç aklıma gelmedi
Açıkçası düşünseydim böyle bişey ayrılırdım eşimden galiba keşkelerim olmadı hiç yaşadığım herşey beni olgunlaştırdı

Merhaba hanımlar, merak ediyorum acaba hiç evliginiz boyunca : " yahu keşke şu önceki x adamla evlenseydim o bu konuda daha iyi davranirdi," ya da "bak şimdi böyle bi meselede önceki x beyefendi olsaydı şunu yapardı" dediğiniz anlar oldu mu?

Bir tür paranoya gibi geliyor kulağa belki ama bu tür kiyaslamalar " eger şunla evlenseydim böyle olmazdi" şeklindeki pismanliklariniz ne durumda bunu sormak istedim.
Hiç olmadı

Eşimden önce sadece bir ilişkim oldu, O kişi için de hiç keşke demedim. Aksine iyi ki onunla olmamış diyorum.

Eğer siz önceki kişinin daha iyi biri olduğunu düşünüyorsanız böyle düşünmeniz gayet normal. Yine de duygularınızı kontrol altında tutup, fazla düşünmemeye çalışın.

Ragmenlere rağmen eşim iyikim...Zaten bir yerde hepsi aynı onda bu sorun yoksa diğerinde o sorun var elindekiyle mutlu olmalı insan

bunu düşünen insan sanırım beklediği ilgiyi, sevgiyi , göremeyen , huzuru olmayan insandır ki zaten o bitme noktasındadır

Valla hiç kocamdan öncekilerle evlenseydim diye düşünmedim :110: ben zaten kocamdan öncede evlenmeyi düsünmüyordum :27:

Back
X