En güzelini düşünüyosun.Kızlar ben büyüyemeyen ve büyütülemeyen bir toplum olduğumuzu düşünüyorum, şöyle ki adam yada kadın evleniyor ama ailelerinden bir türlü bağımsız olamıyorlar hatta bağımsız olmak istemiyorlar mesela gelin doğum yapıyor bebeğini mis gibi büyüteceği yerde kaynanam gelmedi yardım etmedi diye dert ediyor öte yandan bir kısım gelinin de şikayeti kaynanam geldi herşeye karıştı zehir oldu gunlerim şeklinde oluyor, bir bebeğe bakmak çok mu zor acaba ki illa birinden yardım görmek zorundayız, anneme de kayınvalideme de uzak bir şehirdeyim ve bebek istiyorum ve ikisini de istemiyorum yardım için sizce yanlış bir düşünce mi bu?
En güzelini düşünüyosun.
Evet kesinlikle çağırma kimseyi diyemem. Işe güce yardım icon olmasa 'da manevi olarak birilerine ihtiyaç duyabilirsin. Çok iddialı bi karar. Manevi olarak zorlanmanı istemem. Bana da 3 gün kayinvalidem yardımcı oldu. Sonrasında ben evine gönderdim. Başımın çaresine baktım.
Evet bebek bakmak çok zorKızlar ben büyüyemeyen ve büyütülemeyen bir toplum olduğumuzu düşünüyorum, şöyle ki adam yada kadın evleniyor ama ailelerinden bir türlü bağımsız olamıyorlar hatta bağımsız olmak istemiyorlar mesela gelin doğum yapıyor bebeğini mis gibi büyüteceği yerde kaynanam gelmedi yardım etmedi diye dert ediyor öte yandan bir kısım gelinin de şikayeti kaynanam geldi herşeye karıştı zehir oldu gunlerim şeklinde oluyor, bir bebeğe bakmak çok mu zor acaba ki illa birinden yardım görmek zorundayız, anneme de kayınvalideme de uzak bir şehirdeyim ve bebek istiyorum ve ikisini de istemiyorum yardım için sizce yanlış bir düşünce mi bu?
Herkesin kapasitesi farklı.
Kimi daha güçlü olur, tek başına çocuğu doğurur, büyütür, yetiştirir. Bekar anneler çok var çevremde.
Kimi daha zorlanır gebelikten itibaren yanında birini ister. Doğum sonrası da hep yardımcı olmak gerekir.
Kimi de aman ben başımın çaresine bakarım der ama Allah'ım korusun illa ki destek gerekebilir.
Bu işler yaşanmadan bilinmiyor. Başkasını da eleştirmek bence yanlış.
Yoo bende hamileyim tamda dediğiniz gibi yapcam. Dusuk tehlikem var eşim yapıyor her işi yinede annemi kayınvalidem cagirmadim dediler kabul etmedimKızlar ben büyüyemeyen ve büyütülemeyen bir toplum olduğumuzu düşünüyorum, şöyle ki adam yada kadın evleniyor ama ailelerinden bir türlü bağımsız olamıyorlar hatta bağımsız olmak istemiyorlar mesela gelin doğum yapıyor bebeğini mis gibi büyüteceği yerde kaynanam gelmedi yardım etmedi diye dert ediyor öte yandan bir kısım gelinin de şikayeti kaynanam geldi herşeye karıştı zehir oldu gunlerim şeklinde oluyor, bir bebeğe bakmak çok mu zor acaba ki illa birinden yardım görmek zorundayız, anneme de kayınvalideme de uzak bir şehirdeyim ve bebek istiyorum ve ikisini de istemiyorum yardım için sizce yanlış bir düşünce mi bu?
bence çocuk doğmadan çok keskin kararlar alıp bunları bildirmek doğru değil.
allah korusun ama bebek sağlıksız doğabilir, desteğe çok ihtiyaç duyacağınız özel durumlar olabilir.
siz doğumdan sonra kendi bedeninizle alakalı sıkıntılar yaşayabilirsiniz.
bunların hepsi istemesek de olabilecek şeyler.
sadece aylarca kv yada annenin kalması kendi hayat düzenleri için bence hoş değil.
fakat en azından lohusalık süreci tamamlanana kadar yardımcı birilerinin olması iyi olur.
baktınız işler yolunda o zamanda eşinizle beraber uygun bir şekilde yalnız devam edeceğinizi, ihtiyaç duyarsanız danışacağınızı söylersiniz.
Gelininin giyimine, evine, yemeklerine, ne zaman hamile kalacagina, hamilelikteki gobek buyuklugune, cocugun cinsiyetine(benim kv kizima hamile oldugumu ogrendigimde yanimda komsularina kiz diyememis , erkek olacak insallah demisti!) , verilecek isme, dogunca sutune, bebegin kilosuna, yedigine ictigine, giydigine karisan kayinvalidelerin soyu kurusun insallah.
Ve karilarinin annelerinin dediklerini harfi harfine yapmasini isteyen eslerin de.
Malesef ki bu saygi degil alenen sacmaliktir.
O kadar netim.
Gelininin giyimine, evine, yemeklerine, ne zaman hamile kalacagina, hamilelikteki gobek buyuklugune, cocugun cinsiyetine(benim kv kizima hamile oldugumu ogrendigimde yanimda komsularina kiz diyememis , erkek olacak insallah demisti!) , verilecek isme, dogunca sutune, bebegin kilosuna, yedigine ictigine, giydigine karisan kayinvalidelerin soyu kurusun insallah.
Ve karilarinin annelerinin dediklerini harfi harfine yapmasini isteyen eslerin de.
Malesef ki bu saygi degil alenen sacmaliktir.
O kadar netim.
buna izin verenler koca kişileri bence. yoksa pek çok kv bunları yapmak istese bile oğulları tepki verince siniyor. burada erkeklere iş düşüyor.
Kesinlikle, ama erkekler de çoğu zaman kötülük olmasın diye alttan alıyor mesela benim eşim öyle kızıyor ve kızdığını benimle paylaşıyor ama kırgınlık vs olmasın diye pek ses etmiyor ama bazen dozu o kadar artırıyorlar ki insan kirilani döküleni bir kenara bırakıp saydirmak istiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?