- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Alay ediyorsunuz ama değişim elimizde. Çocuklarımızı insanlarla iletişim kurarken kırmayacak seviyede yetiştirirsek değişir. Nutella da akar bal da. En azından azalır şu an ki şikayetler.
Siz konuyu tam okumamışsınız ya da anlamamışsınız. Usluptan bahsediyoruz. Eleştiri olabilir. Usluplar yanlış. Bunu yanlış düşünüyorsun demek başka. Alaycı yaklaşarak eleştrmek başka. Sıkıntı uslup... Nezaketimiz kaybediyoruz. Çok üzücü. Kimsenin pembe, yeşil dünyası yok. Sadece usluba dikkat ederek eleştri yapılabilir. Kitap okuyan, imlaya dikkat eden arkadaşlar bunu öğrenememiş (!)
Bence kız evlatlarımızı kendine yetecek; erkek evlatlarımızı da kadınları sevecek, incitmeyecek şekilde yetiştirmeliyiz. Bakın ben hassas değilim. Hiçbir yoruma alınmadım da. Ben döngüden bahsediyorum. Mesela nezaketsiz bir sürü arkadaşım var . Alınmıyorum, üzülüyorum. Çünkü onların evlatları da oyle yetişebilir diye.Benim bir kız evladım olsa sizin gibi bir kadın olmaması için bu kadar hassas yetiştirmem mesela. Fazla hassasiyet bünyeye zarar.
Her misin ayrı yazılmaz yalnız . Eleştiriye açığım tabiki hoşuma gider niye gitmesin ,ayrıca bu yorumcular arasında sorun olmuyor , konuyu açan muhattap alınıyor çünkü derdini anlamıyoruz ki yardımcı olalım . Kendim için söyliyeyim aşağıladığımı düşünmüyorum , konunu düzenlemek istermisin diyorum hatta .Türkçe öğretmeni olsaydınız misin ayrı yazardınız. Yazım hatası var . O zamnian bende sizi eleştreyim hoşunuza gider mi? Gerçek hayatta evet öyle insanlar var, bunu ben demedim. Mesela onlar bunu yapmıyor. Yapsalar dahi güzelce uyarıyor. Aşagılayarak değil. Bizzat şahidim.
En azından suç oranı aza iner bundan bahsediyorum ben. Yani sevmeyi bilirler. Güzel severler. İncitmemeye calısırlar.herkes aynı tip olabilir mi sizce?
İnsanların kirilganliklari her zaman farklı değil midir?
Bana birseyler söylersiniz, kırılmam
Ama siz kırılırsınız belki.
Yani söylediğiniz şey o kadar olmayacak bir sey ki.
İnsanların kırılma, üzülme sınırı aynı değil ki, çocuklarımızı insanları kırmayacak şekilde yetiştirelim.
Bir daha düşünün mümkün mü bu söylediğiniz?
Çok güzel açıklamışsın gerçekten , katılıyorum yorumuna .Günlük hayatında aklindan geçirip soyleyemediklerini burda acikca yaziyor insanlar, o yuzden burayı daha durust buluyorum.
Mesela kalin bacaklarimla mini sort giyip arkadaslarima nasil olmusum desem hepsi cok guzel olmus der, buraya sorsam yaridan fazlasi olmamış der, hangisi durust?
Kisisel olarak gunluk hayatimda da direkt düşüncelerimi soyleyen bir insanim ama cogu insan nezaket gerekcesiyle gercek fikirlerini sakliyorlar. Sosyal medyada anonim isimlerle dökülüyorlar, o yuzden burdan fikir almayi seviyorum, dolandirmadan, maskesiz dumduz.
En azından suç oranı aza iner bundan bahsediyorum ben. Yani sevmeyi bilirler. Güzel severler. İncitmemeye calısırlar.
Biliyor musunuz ayrı yazılır diye biliyorum ben. Ama mevzu bu değil. Güzelce uyarana bişi demek ne haddime. Ben uslubu farklı yorumlayanlar için demiştim.Her misin ayrı yazılmaz yalnız . Eleştiriye açığım tabiki hoşuma gider niye gitmesin ,ayrıca bu yorumcular arasında sorun olmuyor , konuyu açan muhattap alınıyor çünkü derdini anlamıyoruz ki yardımcı olalım . Kendim için söyliyeyim aşağıladığımı düşünmüyorum , konunu düzenlemek istermisin diyorum hatta .
sıze yazdım ama cevap vermedınızEn azından suç oranı aza iner bundan bahsediyorum ben. Yani sevmeyi bilirler. Güzel severler. İncitmemeye calısırlar.
İşte nezaketsizliğe tahammülüm olmadığı için oluyor. Nezaket göstermeyen, kaba,sevgi göstermeyen bir babam oldu malesef... ben de de öfke kontrolü başladı. Herkes böyle yetişmesin diye bu kadar savunuyorum. Yoksa neden bu kadar direteyim? Siz de Bana muhalefet diyorsunuz kendiniz muhalefet olmak için benim üzerimdeki yaradan nemalanıyorsunuz. Hoş. Düzelmeye çalışıyordum.sıze yazdım ama cevap vermedınız
usluba cok onem verıyorsunuz ama tartısmada elınıze gecen herseyı fırlatıyorsunuz degıl mı dedım
konunuzda aşırı alıngan oldugunuzu soylemıstınız
Bence kız evlatlarımızı kendine yetecek; erkek evlatlarımızı da kadınları sevecek, incitmeyecek şekilde yetiştirmeliyiz. Bakın ben hassas değilim. Hiçbir yoruma alınmadım da. Ben döngüden bahsediyorum. Mesela nezaketsiz bir sürü arkadaşım var . Alınmıyorum, üzülüyorum. Çünkü onların evlatları da oyle yetişebilir diye.
Evet hassasım. Zaten konularında mevcut bu durum. Aşmaya çalışıyorum.Nezaketsizlikten kastınızı anlayamıyorum. Bana göre hakaret nezaketsiz bir davranıştır mesela ya da küfür, şiddet. Ama sert eleştiri, ironi yapmak, ucundan azıcık dalga geçmek nezaketsizlik değildir. Ben burada üyelikleri iptal edilen birkaç kişi dışında hakaret eden, küfür eden kimseyi görmedim mesela.
Siz bana göre fazla hassassınız. Gerçek hayatta arkadaş olamayız mesela sizinle. İki taraf için de geçerli.
Evet hassasım. Zaten konularında mevcut bu durum. Aşmaya çalışıyorum.
O tarz yorumlar genelde aynı konuyu sürekli gündeme getiren üyelere yapılıyor. Mesela konu açıyor eşimden şiddet görüyorum diye, sonra başka bir zamane sonra benzer bir konu yada kendisini döven eşine duyduğu sevgiden dem vuruyor. O zaman sakin cevap verilmiyor gerçekten. Ben çok sinirlendiğim konulara genelde cevap yazmıyorum, yazacağım cevap normal olmayacağı icin ama başka bir üye yazıyor ve yazılanlar da haklı oluyor çoğunlukla.Buraya birçok kere konu açtım. Çok şükür kırıcı yorumlarla karşılaşmadım. Hatta bebegimle alakalı açtığım bir konuda arkadaşlar o kadar çok yardımcı oldular ki hayatımı kurtardılar diyebilirim. Allah razı olsun hepsinden. ❤❤❤
Ama eğer o şekilde yorum yapılsaydı çok üzülürdüm. Sanal bile olsa insan çok kötü etkileniyor yorumlardan.
Bir de hata yapmak insana mahsus bir şeydir.
Ama bazıları sanki aynı hataları yapmamışlar gibi çok sert yorumlar yapıyorlar.
Köprünün üstüne çıkmış intihar edecek olana hadi atlasana der gibi.
Baktım yorumlarınıza; duygusal, alıngan, hassas bir yapınız var. Ben epey aştım. İnşallah siz de aşarsınızEvet hassasım. Zaten konularında mevcut bu durum. Aşmaya çalışıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?