- 11 Aralık 2018
- 42.603
- 264.770
- 598
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Herkesin noktalama işaret bilgisi, eğitimi de farklılık gösterir. Bunu anladıkları vakit anlayacağım.
O zaman şu güzelim ülkemizde noktalamaya verilen değeri uslubumuza da versek. Bence güzel dünya için gerekiyor. İhtiyacımız var millet olarak.O konuda ben de hassasım,bu siteyi kullanan herkes okuma yazma biliyor sonuçta. Noktalama ve yazım kurallarına dikkat etmek bir vatandaş olarak sorumluluğumuz dahilinde.
Bilmeden,yanlışlıkla yapılabilir ama düzeltmesi istendiğinde ya da ikaz edildiğinde "Sen TDK misin?" tarzı bir yaklaşım beni de gerer ve üslubum sertleşir.
konu sahıbı konuyu sıze emanet ettı gıttı sanırım ondan daha cok sahıplendınız :)O zaman şu güzelim ülkemizde noktalamaya verilen değeri uslubumuza da versek. Bence güzel dünya için gerekiyor. İhtiyacımız var millet olarak.
İşte değer yargıları burada yol ayrımına giriyor. O kişiliklere çiçekler açtırsak mesela. Güzel dünya için nezaket de gereklidir. Biz de buna görgü diyoruz. Bu görgüyü milletimiz için değiştirsek.Noktalama işaretleri dünyanın her dilinde hemen hemen aynıdır ve okuma yazma öğrenmenin ardından öğrenilir. Okuma yazma bilen bir insanın noktalama bilmemesi mümkün değildir. İnsanların kişilikleriyse farklılık gösterir. Kişilik ve imla bilgisi kıyaslamaya da ad hominem denir.
Benim eşimle sorunlarım da uslup yüzünden. O yüzden bu konuda hassasım. :) Muhalefetlik değil aslında da algıda seçicilik :)konu sahıbı konuyu sıze emanet ettı gıttı sanırım ondan daha cok sahıplendınız :)
aslında baglangıc asamasında ıyı gıdıyordunuz sonlara dogru sadece muhalefet olmak ıcın yazıyormus hissi uyandırdınız
ben sızın ne demek ıstedıgınızı anladım
sız bızı anladınız mı ?
bır anlasalım bence :)
O zaman şu güzelim ülkemizde noktalamaya verilen değeri uslubumuza da versek. Bence güzel dünya için gerekiyor. İhtiyacımız var millet olarak.
usluba cok dıkkat edıyorsunuz fakat tartısmada ofkenızı kontrol edemeyıp elınızdekılerı fırlatıp atıyorsunuzBenim eşimle sorunlarım da uslup yüzünden. O yüzden bu konuda hassasım. :) Muhalefetlik değil aslında da algıda seçicilik :)
Ben evli degilim sirf 16 yasindayim ve ailemle ilgili konu actim diye "simarik okul acilsa ne isin var burda" sanki ailemle ilgili derdim olamazmis gibiYalnız o tarz yorumlar konu sahibi şunları üst üste söyleyince daha çok oluyor '' ama boşanamam,ama eve dönemem,ama çalışamam,ama evden çıkamam,ama ailemi arayamam ''.Böyle birine ne çözüm önerirsiniz ? Her şeye cevabı olan,her çözüme karşı olan konu sahipleri var.Ben bir kısmının bilerek her şeyi reddediklerini düşünüyorum.Burada istedikleri ''canım her evlilikte olur,biraz sık dişini'' cevabını alamayınca her şeye bir bahane uydurmaya başlıyorlar - gerçekten zor durumda olan kadınlarımızı ayrı tutuyorum-.Ama en basit şeye bile ''yapamam'' diyenler var.Ne desin insanlar,iyi buyur çek diyecekler,hem şikayet et hem yapmaya devam et,bir süre sonra yorumları okudukça ben bile ''ee ne diyelim daha ? '' diyorum oturduğum yerde.
O zaman herkesin noktalaması, eğitimi farklı bunu anladıkları vakit anlayacağım.
K
Ben evli degilim sirf 16 yasindayim ve ailemle ilgili konu actim diye "simarik okul acilsa ne isin var burda" sanki ailemle ilgili derdim olamazmis gibi
Bence nezaket de eğitilebilir. Kişide bir psikolojik rahatsızlık yoksa. Kadınlar olarak biz değiştirebiliriz. Özel sektörde çalışan birisi amirine sert olabilir mi? Hayır çünkü işe ihtiyacı var. İnsana da ihtiyacımız var diyerek uslubu düzeltebiliriz bence. Neyse sevgiyle kalın. Benden bu kadar.Anlatamadım mı ben acaba ?
Üslûp karakter parçasıdır, eğitimle edinilmez. Düzeltirim diyen geçici çözüm üretir.
Imla bilgisi eğitimsel bir konudur,bilgi edinerek doğruya ulaşılır.
Mesela siz şu anda gereksiz yere aksi görüş beyan ediyorsunuz(yazim ve noktalama hususunda) benim üslubum değişmek üzere,hissediyorum.
İşte değer yargıları burada yol ayrımına giriyor. O kişiliklere çiçekler açtırsak mesela. Güzel dünya için nezaket de gereklidir. Biz de buna görgü diyoruz. Bu görgüyü milletimiz için değiştirsek.
Türkçe öğretmeni olsaydınız misin ayrı yazardınız. Yazım hatası var . O zamnian bende sizi eleştreyim hoşunuza gider mi? Gerçek hayatta evet öyle insanlar var, bunu ben demedim. Mesela onlar bunu yapmıyor. Yapsalar dahi güzelce uyarıyor. Aşagılayarak değil. Bizzat şahidim.İşte algıdada seçicilik diyorum bende , ilk konuya baktığımda noktalama işaretleri dikkatimi çekti demiştim ilk yorumlarda , noktalama olmadan konu nasıl anlaşılır acaba ? Konuşurken bile bir es verir insan dimi ?
Herkes bir değil her konuda ... Belkide bu konularda dikkat edelim diye fikir belirten bizler evet Türkçe öğretmeniyiz ve belkide gerçekten konuşurkende çok güzel Türkçe konuşuyoruz . Biliyormusunuz ? Hayır !!!
Hani diyorsunuzya sanırsın gerçek hayatta böyle , evet böyle olabilir insanlar , garipsenecek bir durum değil . Üslup konusunda haddini aşan yorumlar olabiliyor evet , tarz , kişilik , eğitim öğretim meselesi sanırım buda .
Alay ediyorsunuz ama değişim elimizde. Çocuklarımızı insanlarla iletişim kurarken kırmayacak seviyede yetiştirirsek değişir. Nutella da akar bal da. En azından azalır şu an ki şikayetler.Pembe dünyalar olsa, çeşmelerden nutella aksa.
Alay ediyorsunuz ama değişim elimizde. Çocuklarımızı insanlarla iletişim kurarken kırmayacak seviyede yetiştirirsek değişir. Nutella da akar bal da. En azından azalır şu an ki şikayetler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?