bu konuyu açmaya bile utandım ama... :((

ilgin için teşekkür ederim
saglıgımın üstüne düşecegim..elden geleni yapacagım olursa allahtan olmaza da

ilgin için teşekkür ederim
saglıgımın üstüne düşecegim..elden geleni yapacagım olursa allahtan olmaza da

Aynen öyle, ve eger etrafta densizin biri bu konu üzerinde bir söz ederse bile, onlarada bu cevapi verirsin.
Insan bebegi marketten almiyor ya.

Ha bu arada, elbette doktora felan git ama durmadan kafanda bebek fikri olmasin.
Etraftanda, televizyonda felen duyuyorum, görüyorum. Cogu çiftler o kadar ograstiktan sonra,
tam o ay hiç bebek düsünmediginde hamile kaliniyor. Mutlu o, pozitif ol canim.
Insallah bebegini saglam bir sekilde kuçagina alirsin

Allah vermezse hicbirsey yapamıyoruz cnm ..
Ayrıca kim yaparsa yapsın cocuk,kıyaslamanızı anlayamadım..
"Künfeyekün" ol der de oluverir... Bekliyoruz 1yılı askın süredir..

Bende evlenmedim cocuk istemiyorum allah isterse olur ama ben tedbirimi aliyorum..
bizim sulale ve esimin akrabalar ilerde olmaz korunma diyo ben geziyorum egkeniyorum ayroca borcumuz var iliskimz oturmadi vs diye bekliyorum..
Soyle birsey var sekerim o cocuk olmayacak ve bu bizim imtihanimzsa biz hic korunmasakta olur anliyormusun o kader.. yok ben korundum ondan olmuyor cok ama cok sacma hele helede esin korunduysa....

canım herşey allahın elinde bunu sakın unutma.
yukardakı ne zaman uygun görürse o zaman tadacaksınız bu duyguyu.

hem hamile kalmak çocuk doğurmak yarışmak değil.ben önce doğurmalıyım,sona kalmayayım aman.bu düşünceleri sil kafanda.
kuzenin doğracaksa doğrusun.allah analı babalı büyütsün de.kendini üzme.8 ay ne ki.
elbet güzel bebişlerin olucak.
stres yapma.herşey stresten kaynaklı zaten.

Hiç stres yapma önce doktora git folik asit başla gerekirse yumurta takibi falan yaptır panik ve stres geciktirir bu durumu rahat ol çevre baskısını umursama

Benim abim 7 yildir evli. Evlendikleri ilk gunden itibaren bebek istediler. Gitmedikleri doktorlar hocalar kalmadi. Yengem zavalli o hep bu ay bu ay diye beklerken olmadi. Tam pes etti derken 5.5 sene sonra hamile kaldi. Simdi ikinciyi dusunuyolar. Ben de ilk senecok ugrastim olmadi. Sonra ibrahim saracoglunun keciboynuzu kurunu uyguladim ve o ay icinde hamile kaldim. Ustelik doktor tedaviyi birakmisti artik Allah saracoglundan razi olsun. Simdi oglum 1.5 yasinda.

Psikolojiniz iyi olsaydi boyle bir dusunce icinde olmazdiniz.Once kafanizi bunlarla doldurmayin.Allah hayirli zamanda verir evladinizi.Kuzeninizin hemen cocugunun olacagina nasil kanaat getirdiniz bilmiyorum ama neyin ne zaman olacagi hic belli olmaz.Siz senelerce bebek istememissiniz annelige hazir degilmissiniz demek.Kuzeniniz miydi unuttum da insallah o da hayirli bir evlat sahibi olur siz de.

Kusura bakmayin ama biraz sacmalamissiniz sanki. Bebek yapmanin sirasi mi olur Allah askina. Kismet nasip isi bunlar. Ne demek korunmayi birakicam diye sizden izin istemek :S kusura bakmayin ama gercekten cok tuhaf geldi. Ben de evlendigimde 2 sene falan istemiyorum cocuk mesela ama nasip kismet. Belki hemen olur belki gec olur belki hic olmaz. Planli programli bir sey degil ki bu.. cok takinti yapmissiniz. Akisina birakin her sey olacagina varir.

Bu arada cocugunuz ilk torun olmiycak sevilmicek diye falan mi dusunuyosunuz tam kestiremedim ama baba tarafindan son torunum babanemle dedem cok ustume duser en kucugum diye her hafta cikolatalar sekerler falan aliyolar bana bebekmisim gibi dusunun yani. Ki torunlar arasinda ayrim olur mu sevgi konusunda. Bir elin parmagi gibi olur hepsi..

Son düzenleme:
korunmadan once mutlaka bir dr gidip yumurtalıkta rahimde bir sorun var mı diye baktırmak gerek. Eger hastalık varsa ör pko gibi ilacla korunma dahada kötü yapabiliyormus. Misal ben hiç korunmadim ama hamile kalamadım cunku kistim varmıs. Bunu bilmeden korunsaydım çok ama cok uzulurdum. Tabi erkektede sorun olabiliyor en azından boylece erken tedavi oluyorsun. Sende uzulme bence. Allahın takriri ne ise o olur. Yaşam ve ölüm kader çizgisinde belirlenmiştir.

ah cnm benim ben alti yil sonra yeni hamisim bu alti yilda neler yasadim. sen sekiz aydir diyosun ama daha cok kiskanclik yapiyosun sakin bu isler allahin ol demesiyle oluyor ococugu sen veya bibaskasi kendi marifetiyle yapmiyor cocuk yapilmaz allah verir. ksra bakma bu kadar yil insanlardan cok cektim bu sozlerim sana degil sadece o melegi kendileri nin maeifeti sananlara sanki bebek insan iradesiyle olan bisey. hayirlisini iste ben sunu ogrendim hamile kalmak kumine cok kolay kimine cok cok cok zor.imtihan dunyasinda en cetin en cileli imtihan.onun hemen olacagini nerden biliyosun hem onun bunun yorumu seni niye bukadar bagliyor bu bebegi kendin anne olmak icinmi baskalarina hava atmak icinmi istiyosun. boyle dusunme cnm birak elalemi rabbim saglika versin kimin once olursa olsun onum dogacagi zamani sadece allahim bilir. beni kotu anlama sadece kendini gereksiz cahil insanlarin laflarina kole etme ben neler cektim dusun alti yildir sen sekiz ayda bu hale geldin bebek yaris isi degildir tamamen kader kismettir.
cok istiyosan en basitinden yumos takibi yaptir ben oyle hamisim insallah hemen olur bebisin sakin stres yapma en buyuk engel o. dua et cnm benim bi sorun yoksa sen onu.stresle engelleme allah kucagini tez vakitte doldursun. ben alti haftaligim surekli cikartiyorum vallahi hic kolay degilmis sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…