bu korkumun nedeni ne ?

Bncede cocukluk donemınde yasadıgın bır durumla alakalı.
Bende de var ama kedı kopeklere karsı degıl.Onlara asırı düşkünüm de kanatlı hayvanlara karsı.Cidden komik geliyor kulaga ama öyle:)
7-8 yaslarında sokakta oynarken 3.kattakı terastan kafama dogru tavuk düştü:27: Demırleri yoktu terasın.Benim havaya bakmamla kacmam bır oldu.
Kactıgım yerde cıkmaz sokaga dogruydu.Hayvanda can havli peşimden koştu bir tur.Hala dün gibi hatırlıyorum.Hayatımda öyle korktugumu hatırlamıyorum.
Ben o günden sonra tavuk,kuş,güvercin,kelebek bilebu tür kanatlı hayvanlardan korkuyorum.Yanına yaklaşamam kesinlikle.
Senınkıde boyle bır durum olabılır.

Bende de var ama kedı kopeklere karsı degıl.Onlara asırı düşkünüm de kanatlı hayvanlara karsı.Cidden komik geliyor kulaga ama öyle:)
7-8 yaslarında sokakta oynarken 3.kattakı terastan kafama dogru tavuk düştü:27: Demırleri yoktu terasın.Benim havaya bakmamla kacmam bır oldu.
Kactıgım yerde cıkmaz sokaga dogruydu.Hayvanda can havli peşimden koştu bir tur.Hala dün gibi hatırlıyorum.Hayatımda öyle korktugumu hatırlamıyorum.
Ben o günden sonra tavuk,kuş,güvercin,kelebek bilebu tür kanatlı hayvanlardan korkuyorum.Yanına yaklaşamam kesinlikle.

sen bunu anlatınca aklıma benımde kelebeklerden kurtulamadığım bi yaz ayı geldii :D she isimli bi deodorant var biliyosnuzdur onu kullanıyodum sabah uyanıyorum kolumda bacağımda kelebek , gece yatıyorum kelebek hatta bi kere odada ben kaçtım o koştu resmen uçtu peşimden yaa kuzenlerım falan yerlere yatmışlardıı ben odadan çıktım o da çıktı en sonunda kuzenım dayanamayıp yakalamıştı dışarı atmıştı :) sonra bu durumu dayıma anlattıgımda parfümünden olabilir bazı parfümlerdeki bi madde böcekleri çekermiş onu kullanmadım bidaha gelmediler cok korkunctu ama böceklerdende korkuyorum çünkü :D

üstüne düşmesi fln evet biraz kötü bi durum ama sende biliyorsun hayvan sana kasti zararda bulunmamış kovalamamışta can havliyle koşmuş.buna travma diolar belki sende atlatabilirsin geç degil.küçük sevmli kuşlardan korkmak biraz tuaf gelio kulaga ama tabi insanız bence sende biraz gayret göster.kelebegin kuşun ne suçu var:):)

merhaba bayanlar :) benim derdim şu ; hayvanları normalde çok seviyorum yani içimde herhangi bi nefret, tiksinti vs yok asla..Ama yakınıma yaklaştıkları anda bende bi çığlık kıyamet ortalığı ayağa kaldırıyorum. Mesela geçende bi köpek gördüm yatıyodu 'nekadar tatlısın sen öyle ' falan dememle üzerime gelmesi bir oldu annemin üzerine çıkıyodum nerdeyse :( sevilmek istedi hissetti ona söylediğim sözleri sanırım ama yapamıyorum :( bu bütün hayvanlar için geçerli kuş,kedi, köpek hepsi kısacası.evimde minik bi kedi beslemek cok isterdim mesela ama bu durumda imkansız :( bendeki bu aşırı korkunun sebebi nedir sizce ?

Merhabalar ben de sizinle aynı durumdaydım. Halamlar kedi beslerdi, gittiğimde hayvancıkları odalara kitlettirirdim. Bir hayvan beslemek, ya da sevmek imkansızdı. Çok severdim, ama yanıma yaklaşmasını asla istemezdim. Aradan yıllar geçti, bir kızım oldu. 7 yaşına gelince kedi beslemek istediğini söylemeye başladı. Bi yandan kıyamıyorum bi yandan mümkün deği diyorum. Ama içim de gidiyor kızımın yalvaran gözlerine baktıkça. Sonunda bir akşam bir sepet ve kedi yavrusuyla döndük. Döndük dönmesine de ben işten geliyorum kendimi eşim ve kızım gelene kadar mutfağa kapatıyorum. Onlar gelince de eşimin bacaklarının üstüne tünüyorum. Kendi evimde sığıntı gibi yaşamaya başladım. Ağlıyorum, korkuyorum, ve karşıda el kadar yavru kedi. Utanıyorum da sanki masus yapıyor gibi. Kızımı çektim, bak yavrum ben çok zur durumdayım, ben eve bir hayvan getirsem ve çok sevsem, ama sen korksan napardın dedim. Annecim senin için alışırdım dedi. İşte benim koptuğum an bu an oldu. Eşime dedim ki nolur beni alıştır, her gece eşimle yere oturduk, kedinin benim üstüme çıkma alıştırmaları yapmasını sağladık. Ama inanırmısınız ruhumu teslim ediyordum. Gözlerimi apatıp, içimden bütün duaları ediyordum. Sonra biraz birazz günler geçtikçe alışmaya başladım. 5 yıl geçti. Şimdi ayak ucumda yatıyor. Evde en çok bana düşkkün. Benim korkumu kızım yendi. Umarım sizin için de sevdiğiniz birisi vesille olur. Ama inanın kedinin verdiği huzur bambaşka. :34:

Merhabalar ben de sizinle aynı durumdaydım. Halamlar kedi beslerdi, gittiğimde hayvancıkları odalara kitlettirirdim. Bir hayvan beslemek, ya da sevmek imkansızdı. Çok severdim, ama yanıma yaklaşmasını asla istemezdim. Aradan yıllar geçti, bir kızım oldu. 7 yaşına gelince kedi beslemek istediğini söylemeye başladı. Bi yandan kıyamıyorum bi yandan mümkün deği diyorum. Ama içim de gidiyor kızımın yalvaran gözlerine baktıkça. Sonunda bir akşam bir sepet ve kedi yavrusuyla döndük. Döndük dönmesine de ben işten geliyorum kendimi eşim ve kızım gelene kadar mutfağa kapatıyorum. Onlar gelince de eşimin bacaklarının üstüne tünüyorum. Kendi evimde sığıntı gibi yaşamaya başladım. Ağlıyorum, korkuyorum, ve karşıda el kadar yavru kedi. Utanıyorum da sanki masus yapıyor gibi. Kızımı çektim, bak yavrum ben çok zur durumdayım, ben eve bir hayvan getirsem ve çok sevsem, ama sen korksan napardın dedim. Annecim senin için alışırdım dedi. İşte benim koptuğum an bu an oldu. Eşime dedim ki nolur beni alıştır, her gece eşimle yere oturduk, kedinin benim üstüme çıkma alıştırmaları yapmasını sağladık. Ama inanırmısınız ruhumu teslim ediyordum. Gözlerimi apatıp, içimden bütün duaları ediyordum. Sonra biraz birazz günler geçtikçe alışmaya başladım. 5 yıl geçti. Şimdi ayak ucumda yatıyor. Evde en çok bana düşkkün. Benim korkumu kızım yendi. Umarım sizin için de sevdiğiniz birisi vesille olur. Ama inanın kedinin verdiği huzur bambaşka. :34:

ne güzel anlatmışsınız :) kim bilir belki benımde evladım ya da eşim vesile olur yenmeme insanın yanında daima birsinin olması gerekiyor bu durumda destekci oldugu zaman insan biraz daha rahatlar eminim :) tşk ederim :)

valla bende de çok fazla.en zararsızından bile korkarım yani temas etmeyi göze alamıyorum.mesela kuşu kafesten bırakıp uçuruyorlar falan ya o kuş benim bir yerime dokunsa çıldırırım heralde.ya da bir kedinin bana saldırmayacağını biliyorum ama bacağıma falan dokunursa diye korkudan ölüyorum.ben de çok büyük sorun var ya bu huyumdan bıktım nasıl düzelir bilmem.gerçekten komik durumlara düştüğüm de oluyor.

merhaba bayanlar :) benim derdim şu ; hayvanları normalde çok seviyorum yani içimde herhangi bi nefret, tiksinti vs yok asla..Ama yakınıma yaklaştıkları anda bende bi çığlık kıyamet ortalığı ayağa kaldırıyorum. Mesela geçende bi köpek gördüm yatıyodu 'nekadar tatlısın sen öyle ' falan dememle üzerime gelmesi bir oldu annemin üzerine çıkıyodum nerdeyse :( sevilmek istedi hissetti ona söylediğim sözleri sanırım ama yapamıyorum :( bu bütün hayvanlar için geçerli kuş,kedi, köpek hepsi kısacası.evimde minik bi kedi beslemek cok isterdim mesela ama bu durumda imkansız :( bendeki bu aşırı korkunun sebebi nedir sizce ?

ayyy inanmıyorum bende öyleyim düşünsene minnacık kediden korkuyorum:(:(:(:(herkes gülüyo bana minik bi köpek görsem yol değiştiriyorum :(bi ara bi köpek ısırıyodu dobermandı galiba bacağimi kapacakken son anda çektim ondan sonra hayvanlara fobm başladı:(

ben de hayvanları çok seviyorum ama çok korkuyorum. Özellikle köpeklerden. Belki de bir köpek ya da kedi alıp beslemeliyiz. böylece kurtulabiliriz korkumuzdan.

kızlar oyle cok guldumkı yazılanlara.kendımı tek zannedıyordum degılmısım ıcım rahatladı resmen.benımde bır gıcıgım yok ama tovbe sevemem yaklasamam.gelırsede tırsarım cok yolumu degıstırırım.bır kac ay once memlekete gıttım kızımla 3 yasında bu arada hayvan delısı.anne cekırge beslesekmı anne cıvcıv alalımmı anne ordek yavrusu vs vs uzar bu lıste.en son japon balıgı aldık kesmedı benımkını.korkuyorumda denmıyor algılar beynı oda korkar falan dıye.neyse kapı onunde yavru kedı bulmus bu oynuyo annemde yanında.ıcerdeyım annem seslendı kedıyı bırakmıyor dıye bır cıktım kı dısarı kocaman ınsanlar gıbı surat asık kedı kucakta bu kedı gelmıyorsa bende gırmıyorum demezmı.guleyımmı aglayımmı bılemedım neyse ıkna ettık allahtan.

Korkunun sebebi, hayvanları anlayamaman bence. Ne zaman ne yapacaklarını kestiremediğin için, kediler biranda üzerine atlayıp tırmalayabilirmiş, köpek hareketlendiğinde saldırabilirmiş gibi geliyor. Ki gayet mantıklı bir korku böyle düşündüğünde. Ama yavru bir kedisi ya da köpeği olan bir tanıdığında vakit geçirmeye başlasan ya da sen bir tane beslemek zorunda olsan, yavruyken sana zarar veremeyeceği için korkmazsın, bir süre sonra da hayvanın bir bakışından ya da duruşundan ne yapmak istediğini sana saldırıp saldırmayacağını anlamaya başlarsın.

Bundan eminim çünkü kendi kedimi almadan bir yıl önce komşunun yaşlı tırsak kedisi yerinden kalkınca ödüm kopardı. Şimdi dışarda otururken insanın kucağına atlayan sokak kedilerini ya da sahilde peşime takılan köpekleri seviyorum.

Korkunun sebebi, hayvanları anlayamaman bence. Ne zaman ne yapacaklarını kestiremediğin için, kediler biranda üzerine atlayıp tırmalayabilirmiş, köpek hareketlendiğinde saldırabilirmiş gibi geliyor. Ki gayet mantıklı bir korku böyle düşündüğünde. Ama yavru bir kedisi ya da köpeği olan bir tanıdığında vakit geçirmeye başlasan ya da sen bir tane beslemek zorunda olsan, yavruyken sana zarar veremeyeceği için korkmazsın, bir süre sonra da hayvanın bir bakışından ya da duruşundan ne yapmak istediğini sana saldırıp saldırmayacağını anlamaya başlarsın.

Bundan eminim çünkü kendi kedimi almadan bir yıl önce komşunun yaşlı tırsak kedisi yerinden kalkınca ödüm kopardı. Şimdi dışarda otururken insanın kucağına atlayan sokak kedilerini ya da sahilde peşime takılan köpekleri seviyorum.

evet korktgum hayvanlarla biraz vakit geçirme imkanım olsa korkum azalabilir zamanla ama çevremdede hiç yok ki hayvan besleyen dayımların kedileri var ama fransada yaşıyolar buraya getirmezler sanırım özel arabayla gelirlerse getirirler ancak:26:

Bu kadar hevesli ve kararlıyken kısa sürede bir Elmayra'ya bile dönüşebilirsiniz. ( Hani şu Bugs Bunny'i deli gibi
sarmalayan :1::1::1: )

Hayvanlarla samimiyet ne kadar erken olursa o kadar iyidir. Mümkün olduğunca çocuklara hayvanları sevdirmeliyiz,
kendimiz korksak bile. Hem hayvancıkları seven güruh büyür hem de çocuklara yıllar sonra aşmak için profesyonel
yardım almalarını gerektirecek sorunlar bırakmamış oluruz.

Bir de alışınca göreceksiniz, o masumların savunmasız, sadece sevgi dileyen halleri bağımlılık yaratacak sizde :16:

vala canım aynı durumdayız kedi almak istiyorum dokunamıyorum bu korkumu yenmeliyimmm yenmeliyiz ama nasıllll

Benimde hayvan korkum var, özellikle kanatlı hayvanlardan korkuyorum..
Çocukken anneannemin komşusunun çilli horozu çok koşturur, üzerime atlardı.
Hatırlıyorum elimden yiyeceğimi düşürüp almıştı.
O günden sonra kuş, tavuk, horoz bu hayvanlara hayatta yaklaşamam.
Köpek koşturmuştu bir kaç kez kaç metre koştum hatırlamıyorum.. :27:
Bir kerede böyle ormanlık bir yere çıktım yine annneannemin orada, bir ev vardı köpek havladı ve beni görünce çitten bir atlayışı vardı ki sormayın ben yokuş aşağı koşmaya başladım bir şeye takılıp yuvarlandım aşağıya kadar.. :26:

Anneannemin köpeğini severdim mesela, korkmazdım ama yabancı köpeklere karşı tırsaklığım vardır.
Şöyle her hayvanı sevebilen insanlara nasıl imreniyorum bilseniz, özellikle köpeklere çok büyük sempatim var. Bir köpeğim olmasını çok isterim yalnız evde bakımının dini açıdan uygun olmadığını duymuştum ne derece doğru bilmiyorum? Ama bahçeli bir evim olsaydı mutlaka bir köpek sahibi olurdum..

Son düzenleme:
Benimde hayvan korkum var, özellikle kanatlı hayvanlardan korkuyorum..
Çocukken anneannemin komşusunun çilli horozu çok koşturur, üzerime atlardı.
Hatırlıyorum elimden yiyeceğimi düşürüp almıştı.
O günden sonra kuş, tavuk, horoz bu hayvanlara hayatta yaklaşamam.
Köpek koşturmuştu bir kaç kez kaç metre koştum hatırlamıyorum.. :27:
Bir kerede böyle ormanlık bir yere çıktım yine annneannemin orada, bir ev vardı köpek havladı ve beni görünce çitten bir atlayışı vardı ki sormayın ben yokuş aşağı koşmaya başladım bir şeye takılıp yuvarlandım aşağıya kadar.. :26:

Anneannemin köpeğini severdim mesela, korkmazdım ama yabancı köpeklere karşı tırsaklığım vardır.
Şöyle her hayvanı sevebilen insanlara nasıl imreniyorum bilseniz, özellikle köpeklere çok büyük sempatim var. Bir köpeğim olmasını çok isterim yalnız evde bakımının dini açıdan uygun olmadığını duymuştum ne derece doğru bilmiyorum? Ama bahçeli bir evim olsaydı mutlaka bir köpek sahibi olurdum..

en azından senin korkunun nedeni belli canım köpeklerin koşturmuş olması :) onu bende duymuştum nekadar doğru bilinmez ama özellikle çocuk olan bi evde hayvan beslenmesi bana yanlış geliyor bebeğm oldugunda korkarım tüyü kılı ağzına girer mikrop kapar falan diye :26:

bu çocukluktan kalma birşey bence mesela ben çocukluktan beri atlara ve köpeklere aşırı bi ilgi duyarım hiçbir köpek cinsinden korkmam zaten zararlı bi köpek eğer siz çekinirseniz üstünüze üstünüze gelir çünkü o anda insanlardan korkuyla alaklı bi sıvı salgılanıyor köpekler bunu seziyor o kuyruklar dimdik oluyor :) geçen ay evimizin altındaki otoparka indik eşimde ışıklarda kapalı bozulmuş sanırım yanmıyordu tam arabaya bincez karanlığın içinden ayı gibi bişey bize doğru geliyor sinsi sinsi bi dövüş köpeği pitbull burda hayvanın biri dövüştürüyor köpekleri yağmur sebebiyle bizim evin altındaki otoparka koymuş köpeği...eşim beni bırak kaç binaya dedi :) ne kaçması korkma gelsinde sevelim dedim :) o canavar oldu bi masum yavru köpek sanki nasıl zıplıyor üstümüze :) sevdik baya bi yine apartmandan birisinede saldırmış sanırım adam kaçmaya çalışınca,yani size tavsiyem kesinlikle korkunuzu bastırmaya çalışın köpekten çok korksanızda kesinlikle kaçmayın koşmayın.ablam çok korkardı eve bi köpek almıştım bekarken evi başıma yıkmıştı ben bunula aynı evde yaşayamam uyuyamam diye köpek tuvaletin önünde yatsa gidemezdi tuvalete,şimdi ben evlendim köpeğim hala annemlerde ve her gece ablamla koyun koyuna uyuyorlar ablam bütün köpekleri çok seviyor artık ve hiçbirinden korkmuyor :) yolda gördüğü köpeği seviyor :)

Son düzenleme:
Back
X