- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.839
- 798
- 35
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Malesef düşünmemişlerOnlar onu düşünmez ki bir kac ay da olsa aldıkları paraya bakar.
vicdansız adam yaBaşladım zaten bakmaya bir de bana belki yatırım için alırlar , çıkmazsınız diyor ev sahibi. Ben zaten pat diye çıkamam bı kış günü küçük çocukla dedim.
Kadınvicdansız adam ya
Başta deseydi
Yukarıdaki bir üye 5 aydan bahsetmiştiKira sözleşmesindeki süre dolana kadar çıkaramaz.
Kira sözleşmesinin dolmasına 3 ay kala yazılı ihtarname çekmedikçe sizi çıkaramaz, bu süreyi kaçırırsa yeniden 1 yıllık süre başlar. Bilginize :)
Yok genel hükümlere göre sözleşmeyi sona erdirmek isteyen kiraya verense 3 aylık bildirim süresi bulunur- (kira sözleşmesinin bitiminden önceye sayılacak 3 ay) ( Bu süre kiracı için yani kiracının sözleşmeyi feshetmesine ilişkinse 1 ay. )Yukarıdaki bir üye 5 aydan bahsetmişti
Daha önceki evimizde satıldığı için çıkmıştık. Fakat ev sahibimiz çok iyi bir insandı Sağlık durumu sebebiyle satmak zorunda kaldı. Seve seve gösterdim evi eşim de hep bakmaya gelenleri gidip aldı yardımcı oldu. Suan da Evi göstermeyip çirkinleşecek insanlar değiliz, belirli bir gün belirler gösteririz elbette. Sadece daha 4 ay olmuşum taşınalı, bir sebep bile göstermeden telefonla satacağım demesi moralimi çok bozdu.Yok genel hükümlere göre sözleşmeyi sona erdirmek isteyen kiraya verense 3 aylık bildirim süresi bulunur- (kira sözleşmesinin bitiminden önceye sayılacak 3 ay) ( Bu süre kiracı için yani kiracının sözleşmeyi feshetmesine ilişkinse 1 ay. )
Eğer sözleşmeyi fesh edecek taraf yeni malikse ( evi satın alan kişi ) satın almadan itibaren yazılı bildirimde bulunacak 1 aylık süre verecek bu süreçte siz çıkmazsanız dava açabilecek.
Burada işin kötü tarafı eve bakmaya gelen adaylara evi açma zorunluluğunuz var ama bunu da ev sahibinin dürüstlük kuralı çerçevesinde yapması gerekir. Atıyorum sabahın köründe ya da gecenin karanlığında ya da siz işteyken gelip yapamaz. Belli saatler tayin edersiniz ne sizi ne onu zora sokacak o şekilde gösterebilirsiniz.
mahkemeye verir dava ucretiyle birlikte kira parasini da alir ev sahibi o durumdaKontratınız varsa kimse sizi çıkaramaz o evden bu kadar stres yapmayın kime satarsa satsın çıkmayın evden. Örnek vericem size bizim akraba evini kiraya verdi sözleşmeyle. Adamlar kirayı ödemedi ama kontrat gösterdikleri için evden cıkaramadılar. Birde kirada alamadılar düşünün. Kirayı ödemeseniz bile çıkaramaz:))
KiramıZı bir gün bile geciktirmeden ödüyoruzmahkemeye verir dava ucretiyle birlikte kira parasini da alir ev sahibi o durumda
Kontratınız varsa kimse sizi çıkaramaz o evden bu kadar stres yapmayın kime satarsa satsın çıkmayın evden. Örnek vericem size bizim akraba evini kiraya verdi sözleşmeyle. Adamlar kirayı ödemedi ama kontrat gösterdikleri için evden cıkaramadılar. Birde kirada alamadılar düşünün. Kirayı ödemeseniz bile çıkaramaz:))
Kontrata baktım daha bu ay 4. Ay mıs.Bizimde satın aldığımız evde kiracı vardı aldığımızda. Çıkmak istememisti zaten 6 ay yasal hakkınız var. Biz taşınma masraflarını ustlenince sağolsun hemen çıktı. Yani ev satılsa bile altı ay hakkınız var hemen çıkacaksınız diye birşey yok. Birde ev öyle hemen kolay satılmıyor üstelik su zamanda değerinin çok altında satmayacaksa zor satılır. Belki de evi alan kişi kira getirisi için alıyordur çıkmanıza gerek kalmaz. Hemen karamsar olmayın bekleyin zaman ne gösterecek.
Umarım öyle olur.Umarim satin alan kisiler evde oturmaniza musade ederler. Kontratin suresi dolmadan evden cikaramaz. Ondan sonra da ev bulup tasinmaniz icin ek bir sure hakkiniz var sanirim ( 6ay).
Ev sahibinin yaptigi acimasizlik resmen.
Yok biz öyle insanlar değiliz. Kimsenin evinde öyle oturmam zaten. Canımı sıkan şey daha bu ay 4 ay olmuş buraya taşınalı. Madem satacaktın ya da aklında böyle birsey vardı neden kiraya verdin diye kızıyorum. Çünkü nakliye, montaj ıvır zıvır hepsi para. 4 ay için vicdansızlık değil mi?Öyle saçma seymi olur. Alacak kişi belki oturacak bu kadar pislik yapmak vicdan işimi. Karşılıklı oturulur konuşulur. Dava açılınca görürüm akrabanızi avukat mahkeme biriken kira tüm masrafları nasıl ödüyor. Piskinlige pes yani. Alan ev sahibi aksini istemedikçe 6 ay içinde ev boşaltılmak zorunda. Noterden ihtar çekiliyor zaten.
Kontrata baktım daha bu ay 4. Ay mıs.
Karsılarsa tasınma masraflarımı çıkarım yapacak birsey yok
Kira sözleşmesinin zamanı ne zaman bitiyor? Dolmadan çıkartamazHerkese iyi günler. Suan canım çok sıkkın ve moralim bozuk. Uzatmadan konuya gireceğim. Suan ki taşındığımız eve 4 ay oldu taşınalı. Şimdi ev sahibi aradı ; bizim oturduğumuz daireyi ve alt katı satacağını söyledi. Bende “madem satacaktınız neden kiraya verdiniz ben daha 4 ay oldum taşınalı.Bu eve göre perde yaptırdım . Bu kış günü nerden ev bulacağım ki eşimin suan işyerleri de kapalı” dedim . Şimdi alacak kişi de çık derse yeniden taşınmak zorunda mı kalacağım bu kış günü ?
Dokuzuncu ayda bitiyor. 1 senelikKira sözleşmesinin zamanı ne zaman bitiyor? Dolmadan çıkartamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?