- 12 Nisan 2015
- 12.939
- 50.839
- 798
- 35
- Konu Sahibi Tavuk_suyu_
-
Dokuzuncu ayda bitiyor.Kira sözleşmesinin zamanı ne zaman bitiyor? Dolmadan çıkartamaz
Kusura bakmayın da bana da yazık yani 4 ay için bir sürü masraf yaptım ben. Çocuğu okula nakil yaptırırken bile para ödedim.Şöyle birşey var sizin yaptığınız kontrat yeni ev sahibini bağlamıyor. Eğer ev sahibi sizi çıkarmak isterse geçerli, ev satılırsa noterden ihtar çekilir ve altı ay içinde ev sahibi isterse çıkmak zorundasınız. Ben konuşarak anlaşma taraftarıyım bir yol bulunur mutlaka. Belki de özellikle kiracılı isteyecek. Alacak insana da yazık. Biz tüm birikimimizle ev almıştık mesela eğer bir ay bile oyalasa idi bizi evdeki kiracı çok zor durumda kalırdık. Masrafları karşılaşınca çıktı sağolsun karsilikli anlaştık. İki taraflı düşünmek lazım.
Kiracilari koruma ile ilgili eminim bir duzenleme vardir. Duzenli oduyormussunuz. 4 ay oturtup sonra hadi cikin demek vicdansizlik. Bence hakkinizi arayin. Konratin suresi bitince evden cikmaniz icin noterden protesto cekmesi lazim sanirim. Ama bence bir arastirin haklarinizi. Bir avukata falan sorun.Umarım öyle olur.
Daha bu ay 4 ay olmuş. Resmen vicdansızlık. Hani dese ki mecbur kaldım vs tine anlayacağım . Hiç birsey demedi bile
Valla arkadaşım sözleşmen var. Ya masraflarını karşılasınlar ya da çıkma beklesinler sözleşmenin bitmesini.Dokuzuncu ayda bitiyor.
Kusura bakmayın da bana da yazık yani 4 ay için bir sürü masraf yaptım ben. Çocuğu okula nakil yaptırırken bile para ödedim.
Daha satılmadı sarılırsa elbet orta yok buluruz
Yok biz öyle insanlar değiliz. Kimsenin evinde öyle oturmam zaten. Canımı sıkan şey daha bu ay 4 ay olmuş buraya taşınalı. Madem satacaktın ya da aklında böyle birsey vardı neden kiraya verdin diye kızıyorum. Çünkü nakliye, montaj ıvır zıvır hepsi para. 4 ay için vicdansızlık değil mi?
yok yorumculardan biirnin onerisi icin soyledim.siz her turlu haklisiniz umarim cikar bir yol bulursunuzKiramıZı bir gün bile geciktirmeden ödüyoruz
Dokuzuncu ayda bitiyor.
Kusura bakmayın da bana da yazık yani 4 ay için bir sürü masraf yaptım ben. Çocuğu okula nakil yaptırırken bile para ödedim.
Daha satılmadı sarılırsa elbet orta yok buluruz
Amin çok sagolun .Gerekenler zaten yazılmış konuya. Konuyu okurken umarım o evi siz satın alırsınız diye geçirdim içimden. Sizi durduk yere sıkıntıya sokmuslar insallah sonunda yüzünüz gülsün.
Amin çok sagolun .
O kadar isterim ki ama Malesef nasip olmazZaten pandemiden aylardır kapalı dükkanımız.
Çok teşekkür ederim çok iyi geldinizAllah büyüktür olumsuz düsünmeyin. Allah en güzelini nasip etsin size inşallah.
Benim de sinir olduğum şey bu 4 aylık ya da bir yıllık kiraya veriyorsan baştan söyle ki bende ona göre hareket edeyim. O kadar zor ki taşınmak hele bu pandemide ve kısın ortasında. Su an çık diyen yok ama bu durum bile beni direk evden soğuttu inanın. Kötü bir kiracı da değilim kiramı gününde öderim. Ses yapmam eve zarar vermem. Geçen gün banyo sabunlugunu kırmıs çocuk onun bile internetten araştırıp aynısını aldım ev sahibinin , bizim değil diye... Ben bu kadar dikkat ediyorken böyle olması inanın zoruma gidiyor.Sorun sadece tasinma masrafi degil. Cocugun okulu ( surekli okul ogretmen arkadas degistirmek de iyi degil), eve yapilan masraflar, nakliye ucreti, esyalari kolilemek, zaman, ev arama, emlakci komisyonu, depozito, badana, efor... tasinmak hakikaten hic kolay degil.
4 ay oturtup cik demek bu kadar kolay olmamali. Bununla ilgili illa yasal birsey vardir. Yillarca oturup kontratin dolmasini beklese anlarim da bir yil oturtup hadi cikin demek var mi bilmiyorum. Bir arastirin bence.
Annemin arkadasinin oglu, yillarca evinde kira odemeden oturan kiracisini cikaramadi. Mahkemeye verdi. Mahkeme epey surdu. Aklim mantigim almiyor madem satacakti yazik degil mi insanlari 4 ay masraf yaptirip oturtup cikin diyen.Benim de sinir olduğum şey bu 4 aylık ya da bir yıllık kiraya veriyorsan baştan söyle ki bende ona göre hareket edeyim. O kadar zor ki taşınmak hele bu pandemide ve kısın ortasında. Su an çık diyen yok ama bu durum bile beni direk evden soğuttu inanın. Kötü bir kiracı da değilim kiramı gününde öderim. Ses yapmam eve zarar vermem. Geçen gün banyo sabunlugunu kırmıs çocuk onun bile internetten araştırıp aynısını aldım ev sahibinin , bizim değil diye... Ben bu kadar dikkat ediyorken böyle olması inanın zoruma gidiyor.
İşte demek ki öyle kötü olmak , çirkinleşmek lazım...Annemin arkadasinin oglu, yillarca evinde kira odemeden oturan kiracisini cikaramadi. Mahkemeye verdi. Mahkeme epey surdu. Aklim mantigim almiyor madem satacakti yazik degil mi insanlari 4 ay masraf yaptirip oturtup cikin diyen.
İşte demek ki öyle kötü olmak , çirkinleşmek lazım...
Malesef ben yapamam öyleNe diyeyim hayırlısı artık.
Napalım çirkinleşmeye gerek yok. İnsallah yatırımlık olarak düşünen biri alır .Sonuç çıkar mı bilmem ama ev sahibi evi satarsa mağduriyetiniz için dava açabilirsiniz belki. Yada dava açacağınızı söyleyebilirsiniz.
kira sözleşmesi yapmadınız mı?Herkese iyi günler. Suan canım çok sıkkın ve moralim bozuk. Uzatmadan konuya gireceğim. Suan ki taşındığımız eve 4 ay oldu taşınalı. Şimdi ev sahibi aradı ; bizim oturduğumuz daireyi ve alt katı satacağını söyledi. Bende “madem satacaktınız neden kiraya verdiniz ben daha 4 ay oldum taşınalı.Bu eve göre perde yaptırdım . Bu kış günü nerden ev bulacağım ki eşimin suan işyerleri de kapalı” dedim . Şimdi alacak kişi de çık derse yeniden taşınmak zorunda mı kalacağım bu kış günü ?
Aynen biz de diğer evimiz satıldığı için çıkmıştık. En başta ev sahibine sormuştum ben de. Neyse hayırlısı olsun diyelim. İnsallah yatırımlık düşünen biri alır. O kadar üzgünüm ki.... Allah size de bize de kolaylık versin.Biz de bugun ev sahibimizden bir telefon aldik, yazin evi satacagina dair. Gercekten cok moral bozucu. Daha once de boyle bir sey yasadigim icin satma niyetiniz var mi diye oncesinde sorup 4-5 sene oturabilecegimize dair olan ifadesine binaen tasinmistik. Bizim 2 sene olmus olacak(bu yaz da satma dusuncesi ile gelmisti henuz 1 sene olmusken ve bilsem asla tasinmazdim) ona ragmen demoralize oldum sizinki cok daha kisa bir sure olmus, uzuldum. Umarim yatirimlik dusunen birisi alir evinizi sıkıntıya girmezsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?