bu kuzene ne demeli ?

İş yerini arabayi aldiniz almasaydin ödemezdin deseydin.Ne yapalim bizmi ödeyelim sigortanizi verginizi iş verebiniz bizmiyiz sen bu söyledigine kendin inaniyormusun deseydin
İşyeri ve araba zaten bizim hakkımızdı siz kendiniz mi çalıştınız da size kalsaydı diyor

Amca mala konmuş gibi geldi bana. Hiç mi bilmiyodunuz babanız bahsetmedi mi dükkanı şöyle açtım para aldım gibisinden.
Amcanın desteği ile açtığını biliyorduk ama her ay zaten fazlasını verdi.
Zaten malda değil derdim diyorum ya babam dirilip hersey senin olacak dese yine de istemiyorum ben huzur istiyorum.

Ben olsam ben de vermezdim. Konu sahibi de vermemeliydi bence ama vermek durumunda kalmışlar diyelim.
Peki kardeşinin ölmesini fırsat bilip yetim yeğenlerinin ve dul yengesinin elindekini istemek ne ola ki? Böyle bir herifin istediğini alamadığı takdirde neler yapabileceğini bir düşünsenize?
Bir şarjöre bakar. 🤷‍♀️
Evet işte hersey uzun uzun anlatamıyorum. Detay çok ancak bu kadarını Özet geçtim. Şartlar öyle gelişti diyelim.

Baştan hata yapmışsınız.elini veren kolunu kaptırır.onların iyi niyetli olmadığı sizin payınıza göz dikmelerinden belli.babanıza acımadınız mı?o kadar emek vermiş.eminim çocuklarına kalsın isterdi.bence hakkınızı daha fazla yedirmeyin.sessizde kalmayın.babanızın başka malı varsa vermeyin bunlara.siz sustukça onlar üzerinize gelirler.açgözlü insanlar.

Bak şöyle diyeceksin.
Sevgili gerizekalı kuzenim şirket elde ettiği kazancın bir bölümünü devlete vergi olarak ödemek zorunda. Bu çok zorunuza gidiyorsa şirketi tasfiye edin. Bunun da başvuru mercii ben değilim. Hadi yallah gölge yapma.

Bu kuzene, "baban/annen kazandığını benimle mi yiyor ki, borcuna gelince bizi sorumlu tutuyorsun. Zamanında sesimizi çıkarmadık, arabaya kadar aldınız elimizden, şimdiden sonra ağzımı açtırmayın. Geçmişe dönük davamı açarım ve kazanırım, çünkü derece varis biziz, beni dellendirme" deyip ağzını kapatmalı canım.

Merhaba bdv,

Benim babam vefat edeli yaklaşık on sene oluyor. Babamın yaşarken kendi işyeri vardı. Babam ölünce amcam ve ailesi babamın işyerinin kendi Hakkı olduğunu düşündü. Babam işyerini açarken Parasını amcam vermiş Söylediklerine göre bizde babam ölünce işyerini amcama devrettik madem senin hakkın olduğunu düşünüyorsun sen al dedik. Babamın arabasınında normalde çocukları ve eşi Arasında paylaşılması gerekiyordu o da benim hakkım dedi onu da kendi Aldı. Bizde uğraşmak istemedik araba Dediğin nedir ki çalışırsın yine alırsın madem onun Hakkı Olduğunu kabul ediyor sürtüşmeye gerek yok dedik. Amcam ve yengem babamın işyerinin on senelik sahibi artık her ay SGK Ödemeleri var o Yüzden. Amcamın kızı kuzenim bana " annemle babam SGK ve vergi öderken ne zorluklar çekiyorlar Sizin yüzünüzden gibi sözler sarf etti. Daha önce de babam öldüğünde Babanızın malı da size kalmayacak o işyerinin Parasını benim babam vermişti gibi kelimeler kullandı. Sonuç olarak kuzenime kırıldım bu durumda bende gerginlik yarattı. İçimi dökmek istedim. Siz olsanız bu dan sonra nasıl davranırsınız ?

( şunu da ekleyeyim babam hayatta iken ve işlerini yaparken aylık karından her ay amcama veriyordu yaklaşık 30 sene boyunca her ay Faturası , aylık giderleri vs de ek olarak babam Tarafından karşılandı. )
Hiç kimse durduk yere al babamdan kalan iş yeri senin olsun, al araba senin olsun vs demez. Anlatmayı unuttuğunuz bir yer mi var anlamadım? Zira hukuken (babanızın üzerine ise) sizindir. Yok işe başlarken para vermiş şu olmuş bu olmuşu yoktur.

Hiç kimse durduk yere al babamdan kalan iş yeri senin olsun, al araba senin olsun vs demez. Anlatmayı unuttuğunuz bir yer mi var anlamadım? Zira hukuken (babanızın üzerine ise) sizindir. Yok işe başlarken para vermiş şu olmuş bu olmuşu yoktur.
Evet detayları bir hayli uzun.
Olabildiğince kısa anlatmaya çalıştım.
2 sene falan bizim üstümüzde idi. Ama babam vefat eder etmez amcamlar o benim o benim dediler.
Kızkardeşim öğretmendi erkek kardeşim kamuda mühendis benim mesleğim farklı bu durumda ticari Ortaklık olmaması gerekiyordu üstümüzde. Babamım işi de işi bilmeyenin yapacağı bir iş değil. Babam 14 yasından beri o işi yapıyordu. Biz zaten çıkarmak zorunda idik. Çünkü bizim yapabileceğimiz bir iş değildi. Amcamda orada benim hakkım var işi ben Yaparım zaten ben vermiştim Parasını bana devredin dedi. Sürekli hak iddia etti. Bizde madem onun o işletsin o halde dedik devrettik bizim ev kirası eğitim masrafları vs 2 sene kadar daha oradan karşılandı sonrasında daha birşey almadık.

Back
X