Bu laflara tahammülüm kalmadı !!!

quick

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
145
1
66
Artık sinir hastası olacam eminim buna. Ne var bunda diyeceksiniz belki ama işin içinde art niyet var biliyorum ve dayanamıyorum. 9 ay ne çilelerle geçti arayıp sormadı bile. Şimdi çocuğumu kendi doğurmuş sanki deli oluyorum. Bebeğim 8 aylık , 8 aydır her görüşmemizde abartmıyorum her görüşmemizde aynı xx(eşim). Eski foto çıkarıp çocuğumun yüzüne tutmalar ayy aynı xx aynı. Sonra ara ara küçük oğluna benzetir onun adıyla sever. En gıcık olduğumda biri aynı annesi dese , 2 günlükten başlar 8 aya kadar anlatır. İlk günler annesine benziyormuşta sonra anneyi bıraktı babaya döndü de vs sündürüyor lafı. O günde biri dediki hem anneden hem babadan almış kaynanam ne dese beğenirsin . Tabi yine ilk günlerden başladı ve babasına benziyor ama annesine benzese de annesî de aynı bana benziyor zaten hahaha dedi. Çocuğumun kime benzediğinin önemi yok benim için. Herkeste birine benzetir bunada bişey diyemezsin konuşulur mutlaka ge de geç Ama söyledikleri çok canımı yakıyor. 9 ay ne çilelerle taşı, doğur, büyütmek ayrı ne emekler harcıyoruz ama bana benzemesine tahammülü yok. Susmuyor kadın inat yapıyor. Benzeyecek tabi babası diyorum daha da geliyor üstüme. Ne deyim de bu konuyu kapatsın kızlar.

Çok anlamsız bir sıkıntınız var. Kaç kaynana torunu için aynı gelinim/damadım diyordur ki? Onların hoşuna kendilerine benzetmek gider. Siz de niye bu kadar alındınız alt tarafı kocanıza benzetiyor, ne var bunda. Boşverin gitsin. Gülüp geçemiyor musunuz, sanki hakaret etmiş kadın, gülün geçin yahu.

Kadın sevincini paylaşmış bence.Ha niye abartıyor diyebilirsiniz ama içi içine sığmıyor demek ki mutluluktan.

Bence biraz abartmıssınız bunda art niyet görmüyorum ben ben normalde babama benzerim ama beni görenler sen annene benziyorsun derler halbuki alakası yok mesela geçenlerde bi yere gittik bir akrabamız yaşlı bir teyze sen aynı dayına benziyorsun dedi kendisi dayımı çok sever ben bir sakınca görmedim.Arada amcalarıma benzeten de olur.Hatta uzak akrabamızdan birisi olan bir teyze aynı benim babama benziyorsun diye sever beni :1::1:

Son düzenleme:
nedense elalem kime benzetirse benzesin umursamayız,kaç ay ben sıkıntısını çektim onlara ne oluyor demeyiz ama iş kaynanaya gelince en ufak sözü de batar böyle:1:

elbette benzeyecek kanı canı değil mi dense bir daha lafı açılır mı görün bakın.:34:

ben bu zamana kadar bir kaynananın torununu, gelinine benzettiğini hiçç duymadım valla..:1::1:

bakınız benim kaynanam+görümcelerim aynı babası aynıııııııııııııııı derler.:1:(kızım benim kopyamdır bu arada:1:)

anası,babası belli olduktan sonra isterse kibariye ye benzetsinler he der geçerim:34::34:

Bosver arkadasim ya kime benzersetirlerse benzetsinler ,
isterse ailede kimseye benzemesin
sizin evladiniz sonucta

bu kadar takacak ne var ki?

Anneler ilk cocukta hassas oluyor anliyorum ama siz de cok abartmissiniz...

üzülmeyin lütfen eğer bu durum sizi bu derecede rahatsız ediyorsa aynı kibar tepkiyle cevap verin sizde severken kullanacağınız cümlelerle mesela ;)

Ben kendi söylediğimi söyleyeceğim.Uygularmısınız bilmem ama.
''Şimdi çirkin o yüzden babasına benziyor(yada kime benzetiyorsa artık).Büyüyünce güzelleşip tıpkı annesi olacak ''deyin.
Haa tabiki çirkin değil oğlum ama böyle dediğimde susmuşlardı.

Mevcan seni kayinvalidemle tanistirayim :)
Zira oglum tamamen esim ve benim karisimim ,
hos biz esimle de birbirimize cok benzeriz :)
Kizim ise ayni anneannesi
kayinvalidem de soyler bunu :)

Benim annem oglumu kayinpedere benzetir,
ben de amcasina benzetirim :)

Cocuk bu ya herkesten bir seyler aliyor yani :)

Onemli olan altinda artniyet aramamak..

aslında çocuklar aileden herkese biraz benziyor aslında ve insanlar hangi tarafı tanıyorsa o tarafa benzetiyor.benim büyük oğlumda herkesten bir parça almıştı ve küçükken kiminle fotoğraf çekilse ona benzerdi.ailelerin arasında sorun olunca bu benzeme kısmı bile sorun olabiliyor işte:34:

Ben kendi söylediğimi söyleyeceğim.Uygularmısınız bilmem ama.
''Şimdi çirkin o yüzden babasına benziyor(yada kime benzetiyorsa artık).Büyüyünce güzelleşip tıpkı annesi olacak ''deyin.
Haa tabiki çirkin değil oğlum ama böyle dediğimde susmuşlardı.

Bu arada bana hiç benzetmiyor değiller ama beğenmedikleri yanlarını bana benzetiyorlar.
Mesela ay ayakları annesine mi çekmiş ne?Taraklı olacak galiba.:26:(ayaklarım taraklı değil ama)

o halde kaynananı çok öpüyorum burdann...

bende her zaman derim art niye aradıktan sonra oo neler buluruz neler..üzülüp kırıldığımıza değmez valla.

bu arada benide herkes kayınvalideme benzetir:1::1: valla bence benzemiyorum ama o yaşta onun kadar güzel olmayıda isterim hani:34:

o halde az kafa karıştırıyım hazır yazmışken,

babam kızımı rahmetli anneme benzetir

büyük ablam kendi kızının küçüklüğüne

ortanca ablam bana

büyük yengem kendi kızına

ortanca yengem eşime ve bana (karışık)

küçük yengem kendine benzetir :1:

kayınvalidem aynı bizim sülale der

büyük görümcen kocama+oğluna benzetir

küçük görümcem annesine

yaaaaaa

bu liste uzar gider sülale kalabalık olunca :1:

Artık sinir hastası olacam eminim buna. Ne var bunda diyeceksiniz belki ama işin içinde art niyet var biliyorum ve dayanamıyorum. 9 ay ne çilelerle geçti arayıp sormadı bile. Şimdi çocuğumu kendi doğurmuş sanki deli oluyorum. Bebeğim 8 aylık , 8 aydır her görüşmemizde abartmıyorum her görüşmemizde aynı xx(eşim). Eski foto çıkarıp çocuğumun yüzüne tutmalar ayy aynı xx aynı. Sonra ara ara küçük oğluna benzetir onun adıyla sever. En gıcık olduğumda biri aynı annesi dese , 2 günlükten başlar 8 aya kadar anlatır. İlk günler annesine benziyormuşta sonra anneyi bıraktı babaya döndü de vs sündürüyor lafı. O günde biri dediki hem anneden hem babadan almış kaynanam ne dese beğenirsin . Tabi yine ilk günlerden başladı ve babasına benziyor ama annesine benzese de annesî de aynı bana benziyor zaten hahaha dedi. Çocuğumun kime benzediğinin önemi yok benim için. Herkeste birine benzetir bunada bişey diyemezsin konuşulur mutlaka ge de geç Ama söyledikleri çok canımı yakıyor. 9 ay ne çilelerle taşı, doğur, büyütmek ayrı ne emekler harcıyoruz ama bana benzemesine tahammülü yok. Susmuyor kadın inat yapıyor. Benzeyecek tabi babası diyorum daha da geliyor üstüme. Ne deyim de bu konuyu kapatsın kızlar.

bunda birşey yok ki canım ya,senin ailende sana benzetir.bu tip şeyler normal bence.çok takma kafana.

bak benim ikizler ilk doğduğunda k.validem ve akrabaları birine aynı babası dediler neyse dedim doğru benziyor.diğerine yok büyük amcası yok küçük amcası yok babasının dayısının oğluna kadar benzetmeye çalıştılar ama kime benzediğini bulamadılar :) çünkü diğer oğlum bana benziyor.en son bilmem ne halanın oğlunun torununa benziyor dediler ve bende ipler koptu.." e bu çoçuğun bir de annesi var,dayısı var,anne tarafı var değil mi? halanın oğlunun torununa değil de dayısına benziyordur belki,bu daha yakın bir ihtimal " dedim ve sustular.

:1:

o halde kaynananı çok öpüyorum burdann...

bende her zaman derim art niye aradıktan sonra oo neler buluruz neler..üzülüp kırıldığımıza değmez valla.

bu arada benide herkes kayınvalideme benzetir:1::1: valla bence benzemiyorum ama o yaşta onun kadar güzel olmayıda isterim hani:34:

o halde az kafa karıştırıyım hazır yazmışken,

babam kızımı rahmetli anneme benzetir

büyük ablam kendi kızının küçüklüğüne

ortanca ablam bana

büyük yengem kendi kızına

ortanca yengem eşime ve bana (karışık)

küçük yengem kendine benzetir :1:

kayınvalidem aynı bizim sülale der

büyük görümcen kocama+oğluna benzetir

küçük görümcem annesine

yaaaaaa

bu liste uzar gider sülale kalabalık olunca :1:

benim yeğenim doğduğunda ben kardeşimin kayınpederine benzettim,kaynanası da benim babama benzetmişti.büyüdükçe tamamen bizim tarafa benzedi yani kaynana haklı çıktı:1:

yeğenim bir benim oğluma benziyor zaman geçiyor kardeşimin oğluna benziyor ama büyüdükçe de babasına benzer yönleri de çıkmaya başladı:emir_bebek:

bunda birşey yok ki canım ya,senin ailende sana benzetir.bu tip şeyler normal bence.çok takma kafana.

bak benim ikizler ilk doğduğunda k.validem ve akrabaları birine aynı babası dediler neyse dedim doğru benziyor.diğerine yok büyük amcası yok küçük amcası yok babasının dayısının oğluna kadar benzetmeye çalıştılar ama kime benzediğini bulamadılar :) çünkü diğer oğlum bana benziyor.en son bilmem ne halanın oğlunun torununa benziyor dediler ve bende ipler koptu.." e bu çoçuğun bir de annesi var,dayısı var,anne tarafı var değil mi? halanın oğlunun torununa değil de dayısına benziyordur belki,bu daha yakın bir ihtimal " dedim ve sustular.

:1:

kadesa senin ikizler gerçekten biri babaya,biride sana benziyor maaşallah çok tatlılar.Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah:nazar::nazar::nazar:

kadesa senin ikizler gerçekten biri babaya,biride sana benziyor maaşallah çok tatlılar.Allah sağlıklı uzun ömür versin inşallah:nazar::nazar::nazar:

Amin ablacım,hepimizin evlatlarına İnşallah..

evet güya ikizler ama biri benim kopyam diğeri babasının :)

benim yeğenim doğduğunda ben kardeşimin kayınpederine benzettim,kaynanası da benim babama benzetmişti.büyüdükçe tamamen bizim tarafa benzedi yani kaynana haklı çıktı:1:

yeğenim bir benim oğluma benziyor zaman geçiyor kardeşimin oğluna benziyor ama büyüdükçe de babasına benzer yönleri de çıkmaya başladı:emir_bebek:

aslında konu sahibi yine şanslı zira sadece tipini benzetiyorlar.

doğum yaptım kırkım çıkana kadar saolsun kayınvalidem yanımdaydı.dönüşümlü olarak kızımı bir gün kocama,bir gün kaynıma,bir gün görümcelerime,bir gün kayınpederime benzetirdi.:1:

bazen tipini benzetmek bile yetmezdi..

kafası aynı halası bunun (yani görümcem)
ben ultrason resimlerinden bile anlamıştım elleri ve ayakları aynı babası:1:
babasıda böyle kilolu doğdu kucaklara sığmazdı
halasıda(görümcem)banyoda hiç alamazdı
babasıda bebekken hep gaz sancısı çekerdi:1:

vs vs..sanki benim ailem yokmuş gibi anlatır durur,halen aynı ama dert deil benim için kızımı seviyor ya o yeter bana.

Baska derdiniz mi yok arkadaim?:)

Ilk cocugum dogdugunda (oglum) kayinvalidem hastaneye geldi, bayada kalabaliklardi ( görümceler, elti, teyze falan filan)
Kayinvalidem oglumu kucagina aldi basladi " ayni oglum ( esim), ayni ayni, zaten oglumda bana benzer" falan filan.
Bende dedim " evet aynen esime benziyor, bende cok istiyordum ona benzemesini, basarmisim " dedim gülümseyerek.
O oldu, bir daha demedi ama deseydi ben yine " aa evet bravo bana, babasina benzesin istedim, benzetmeyi basardim" derdim.
Yani bunlar ufak sorunlar takmayin bu kadar.

boşverin bu kadar büyütmeyin sizi anlıyorum ama hemen hemen hepsi aynı şeyi yapar...
benim oğlumu gören herkes aynı annesi der ama kaynanamla görümceme gelince aynıııı babası bende evet kepçe kulağı ve koca kafası aynı babası der güler geçerim:31:

Back
X