- 22 Ekim 2017
- 6.499
- 21.218
- 478
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Kardesim savastan geldik diyorlar mi ki? Umurlarinda bile degil ulkelerinde savas olmus esi dostu ölmüs? Dertleri cocuk yapmak sadece kendine acimayana ben hic acimam kusura bakmayin biraz matem havalari olsaydi da biz de inansaydik uzulduklerine..adi bir ırk kim ne derse desin sevmiyorum araplari..1 tane arap ulkesi bile sahip cikmadi bunlara..Peygamberleri tenzih ediyorum tabiki zaten bu ırkı yola getirmeye calismis hepsi..ayrica pasaklilar kokudan yanlarina yaklasamiyosun ama makyaj,namussuzluk o bicim
Ben de gördüm böyle çok insan türkiyede. Şimdi size soruyorum biz daha kendi sorunlu insanlarımızla baş edemezken, eğitim sistemimiz ve ekonomimiz çok kötüyken, kendi içimizdeki sorunları çözememişken milyonlarca bu kalitede insan almak mantıklı mıdır?
Bizdekiler önceden gözümüze tek tük gelirken artık bu davranışları artmış bi şekilde görüyoruz. Dönüp bakınca arapça konuşan kişiler var. Sonra toplum suriyelilere cephe alıyor sonra ırkçısınız faşistsiniz.
Zaten ben öyle türkü de sevmiyodum önceden şimdi suriyeliyi sevmeyince niye faşist oluyorum?
Kardesim savastan geldik diyorlar mi ki? Umurlarinda bile degil ulkelerinde savas olmus esi dostu ölmüs? Dertleri cocuk yapmak sadece kendine acimayana ben hic acimam kusura bakmayin biraz matem havalari olsaydi da biz de inansaydik uzulduklerine..adi bir ırk kim ne derse desin sevmiyorum araplari..1 tane arap ulkesi bile sahip cikmadi bunlara..Peygamberleri tenzih ediyorum tabiki zaten bu ırkı yola getirmeye calismis hepsi..ayrica pasaklilar kokudan yanlarina yaklasamiyosun ama makyaj,namussuzluk o bicim
Tengri biz menenNe bicim bir insansiniz siz? Sevmezseniz sevmeyin, yalvaracak degilim ama boyle ulu orta hakaret etme hakkini size kim veriyor? Hic dusunmuyor musunuz birinin kalbini kirabileceginizi, belki Arap asilli bir uye vardir burada. Kokenlerinde Araplik bulunan biri olarak adi oldugumu asla dusunmuyorum, bir irkciyla diyaloga girmek de istemezdim ama siz boyle boyle had buluyorsunuz kendinizde. Ses cikarmadikca ifade ozgurlugunuzu kullandiginizi saniyorsunuz.
Canim soyle bir durum var cocugumun yuzunr sak diye tukurdu bir tanesi sen kimsete zarar verdinmi benim bahsettigim sey bu degil yillar once afganistandan iki cocuguyla bir kadin gelmisti mahalleye gayet yardimcida olrduk cocuklariylada oynardik bu oyle bir durum degil malesefVallahi benim simdiye dek kotu muamele gordugum herkes Turk'tu. Koken olarak Turk degilim, babamin ailesi Ortadogu taraflarindan gocmus, haliyle kavruk bir tene sahip. Annem acik tenli biraz daha normal Turk gorunumlu iste ama ben babama cekmisim, okul hayatim boyunca Arap diye cagirildim. Cok sonralari astim bunu ama 5 yasindaki halimle bu asagilanmalar yuzunden icime kapanmistim, hala da toplum icinde rahat degilimdir. Rengimden dolayi surekli cirkin oldugum vurgulandi, bunlari yapanlar hep Turk'tu, sizce ben simdi Turklerden nefret mi etmeliyim? Oyle az buz da sanmayin, 6.sinifa ilk basladigimda neredeyse butun okul benimle alay ediyordu, kac defa aglayarak dondum okuldan. Ben bunlarin hesabini tum Turklere mi kesmeliyim, hepinizden nefret mi etmeliyim? Siz soyleyin. Bense Turklerden nefret etmiyorum, melek gibi Turkler de gordum zira hicbir toplum tamamen iyi ya da tamamen kotu degildir.
Turklerden nefret eden suriyeli varsa defolup gidebilirPeygamberlerin görevi arap irkini düzeltmekti zaten aynen cok haklisin alkisliyorum seni buradan...
Ama makyaj o bicim ?? Napsin sürünsünler mi ? Gelip kapina vurup mu rahatsiz ediyorlar seni napiyorlar ?
Su üslubunla gördügüm tüm Suriyelilerden daha berbatsin cünkü etrafimda bir sürü Suriyeli var ve tüm Türklerden nefret ediyorum diyen bir Suriyeliyle karsilasmadim henuz..
Nasil anlamak istiyorsaniz oyle anliyosunuz zaten konu ten rengi dil irk renk degil anlayanlar gayet iyi anladi zaten saptirmaya gerek yokDis politikayi elestirebilirsin vs vs ama "ama yok onlar igrenc asagilik, bizden asagi" vs diyemezsin cunku bariz irkcilik. Senin butun Suriyeli'lerden ustun oldugunu dusunmeni gerektiren nedir? Diplomali, egitimli, ya da muzisyen, ya da calisan topluma katki sunan bir suriye'li neden sirf suriyeli diye embesil bir turkten daha az degerli olsun? Sallayin burada irkcilik yapin sona da "avrupa zaten turklere dusman' diye yazin. Her zaman soyluyorum bu ulkenin insani ciddi derecede irkci, irkci oldugunu da kabul etmiyor orasi da komik zaten. Ulkenin guzellik anlayisi bile "ten rengi" ile olculuyor.
Turklerden nefret eden suriyeli varsa defolup gidebiliremin olun kimse kollarindan tutma ayrica berbat da sensin ne sicradin bu kadar anlamadim
Aynen anca duyar kasiyorlar cok komiklerbir de onları çok savunanların apartmanda Suriyeli alındığında buraların tadı kaçtı artık deyip başka ev arayanlar olduğunu gözlerimle görmesem
fav toplamak için yaptıkları humanizme inanacağım
Tabiki hayırBu yoruma sasirdik mi arkadaslar?
Dış politikayı zaten eleştiriyorum konu onunla alakalı olmadığı için yazmadım. Zaten burada istemiyoruz diyen herkes eleştiriyordur dış politikayı.Tintin gidecek kendi ulkenin Suriye politikasini elestireceksin, elin garibanini degil. Suriye'liler rahatlik icinde falan yasamiyorlar. Sermaye sahipleri bu insanlarin ucuz is gucu olarak kullaniyor, kiz cocuklari erkekler tarafindan istismar ediliyorlar. O ulke bizim ulkemizin yanlis politikalari ile de bugun bu halde. Ayrica bir suru turkun suriyeli den farkli yok. Abartiliyor olay tamamen.
Elestirirken "ay igrencler, ay soyleler" demenin alemi yok. Ben de bir cok insandan duydum bir ton igrenc sey turkler hakkinda dur yazayim " cok cocuk doguruyorlar , kix cocuklarini okula yollamiyorlar, hayvandan da asgilar (bunu biri yuzume soyledi), kokuyorlar, erkekleri kaba ve saldirgan, sistemi suistimal ediyorlar, vs vs" . Liste uzar gider. Kotu ornekler bulerek secilir ki butun multeciler yekpare koyutmus gibi gosterilmek icin.
Aynen oyle savas varsa bayramda sinir kapilarinda tatil yapmak icin bekleyen bizmiydik acaba savas varsa hep var yokluk varsa bayramdada varson paragrafa katılıcağım.
18 mart dolayısıyla oğlumun okulunda gösteri vardı. cepheye gitmek için erkek kılığına giren genç kızlar, sırtında bebesiyle cephane taşıyan kadınlar. hele ölen çocuklar.
suriyeliler,onlar bunlar, kendi toprağını vatanını savunmayıp gelip boş beleş yerleşsin diye ölmedik biz.
bayramlarda da nedense savaş mavaş dinlemeden çoluk çocuk kuyruk oluşturuyorlar.
Demek ki bu irkla ilgili bir sey degilmis, zaten ben de bundan bahsediyorum tam olarak. Ofkenizi dogru yere yoneltin.Canim soyle bir durum var cocugumun yuzunr sak diye tukurdu bir tanesi sen kimsete zarar verdinmi benim bahsettigim sey bu degil yillar once afganistandan iki cocuguyla bir kadin gelmisti mahalleye gayet yardimcida olrduk cocuklariylada oynardik bu oyle bir durum degil malesef
Dış politikayı zaten eleştiriyorum konu onunla alakalı olmadığı için yazmadım. Zaten burada istemiyoruz diyen herkes eleştiriyordur dış politikayı.
Dikkatini çekerim tüm hepsi şöyledir diye bi yorumum da yok. Tüm ırka laf söylemedim.
Topluma adapte olamadı çoğu. Kendi içimizdeki çürükleri adam edemeden daha çok çürük topladık diyorum. Yalan mı?
Bizim içinde söylendiğini ilk mesajımda yazdım. Gittiğin topluma uyum sağlayamıyorsan laf yersin bu bu kadar basit. Ter kokuyolar diyolarmış ya bende inanır mısın günde 2 kez diyorum metrobüste. İnsan nasıl bu kadar kokabilir düşünüyorum.
Sana dediğim de şu ben bu tipteki insanları sevmiyorum zaten. Türk, alman, arap umrumda değil. Davranışları, yaptıkları hoşlanmıyorum. Çoğu suriyeli de bu şekilde ister kabul et ister etme. Ben sevmiyorum diye nasıl faşist olurum?
Bi defolup gidemediler ki Allahin belalari..hepsinden nefret ediyorum erkekleri kadinlarimiza sarkiyor,kadinlari zaten turk erkeklerini kandirmis durumda..doguda karisinin ustune suriyeli alan bi dolu kıro var..akillari şeylerinde milletçek
Ben de erkeğiyle evlenecektim,Durmadan kız kalmamış gibi Suriyeliler le evleniyorlar.her yerde öncelik veriliyor.fazla ilgi tepemize çıkarıvsk.savunanlara onlarla mutluluklar dilerim
Gecen kurban bayramiydi galiba sinirda ulkelerinde bayram yapmak icin niye bekliyolardi o zaman durun bayram geldi savasa ara verdik bayram bitsin yeniden baslarizmi dediler acabaSavas adaletli olsaydi size hak verirdim. Adamlar evlerindeyken tepeden bombalar yagiyor esit sartlarda karsilikli bir savas olsaydi cok rahat bir sekilde ulkelerinde kalsalardi da savassalardi diyebilirdim.
bir de benim hataylı çok arkadaşım var bir çoğu Arap kökenli onlar bile Suriyeli göçmenlerden yaka silkmiş durumdalar yaptıklarından dolayıAynen anca duyar kasiyorlar cok komikler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?