Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Üsluba kusasim geldi...

Irkçılığın dibini kazımışsın maşallah

Tintin gidecek kendi ulkenin Suriye politikasini elestireceksin, elin garibanini degil. Suriye'liler rahatlik icinde falan yasamiyorlar. Sermaye sahipleri bu insanlarin ucuz is gucu olarak kullaniyor, kiz cocuklari erkekler tarafindan istismar ediliyorlar. O ulke bizim ulkemizin yanlis politikalari ile de bugun bu halde. Ayrica bir suru turkun suriyeli den farkli yok. Abartiliyor olay tamamen.

Elestirirken "ay igrencler, ay soyleler" demenin alemi yok. Ben de bir cok insandan duydum bir ton igrenc sey turkler hakkinda dur yazayim " cok cocuk doguruyorlar , kix cocuklarini okula yollamiyorlar, hayvandan da asgilar (bunu biri yuzume soyledi), kokuyorlar, erkekleri kaba ve saldirgan, sistemi suistimal ediyorlar, vs vs" . Liste uzar gider. Kotu ornekler bilerek secilir ki butun multeciler yekpare koyutmus gibi gosterilmek icin.

Peygamberlerin görevi arap irkini düzeltmekti zaten aynen cok haklisin alkisliyorum seni buradan...

Ama makyaj o bicim ?? Napsin sürünsünler mi ? Gelip kapina vurup mu rahatsiz ediyorlar seni napiyorlar ?
Su üslubunla gördügüm tüm Suriyelilerden daha berbatsin cünkü etrafimda bir sürü Suriyeli var ve tüm Türklerden nefret ediyorum diyen bir Suriyeliyle karsilasmadim henuz..

Tengri biz menen

Canim soyle bir durum var cocugumun yuzunr sak diye tukurdu bir tanesi sen kimsete zarar verdinmi benim bahsettigim sey bu degil yillar once afganistandan iki cocuguyla bir kadin gelmisti mahalleye gayet yardimcida olrduk cocuklariylada oynardik bu oyle bir durum degil malesef

Turklerden nefret eden suriyeli varsa defolup gidebilir emin olun kimse kollarindan tutmaz ayrica berbat da sensin ne sicradin bu kadar anlamadim

Siz bide avrupadaki türklerin rahatlığını görün aynı sizin dediğiniz gibi bütün yaz parklar türk çocuklarıyla dolup taşıyor alman cocuklarına fırsat vermiyoruz masallah almanlar ağzını açınca demediğimiz kalmıyo
Yani demem o ki hiçbi ırkın diğerinden üstünlüğü yok mesele görgü, eğitim, kültür meselesi

Nasil anlamak istiyorsaniz oyle anliyosunuz zaten konu ten rengi dil irk renk degil anlayanlar gayet iyi anladi zaten saptirmaya gerek yok

Dış politikayı zaten eleştiriyorum konu onunla alakalı olmadığı için yazmadım. Zaten burada istemiyoruz diyen herkes eleştiriyordur dış politikayı.
Dikkatini çekerim tüm hepsi şöyledir diye bi yorumum da yok. Tüm ırka laf söylemedim.
Topluma adapte olamadı çoğu. Kendi içimizdeki çürükleri adam edemeden daha çok çürük topladık diyorum. Yalan mı?
Bizim içinde söylendiğini ilk mesajımda yazdım. Gittiğin topluma uyum sağlayamıyorsan laf yersin bu bu kadar basit. Ter kokuyolar diyolarmış ya bende inanır mısın günde 2 kez diyorum metrobüste. İnsan nasıl bu kadar kokabilir düşünüyorum.
Sana dediğim de şu ben bu tipteki insanları sevmiyorum zaten. Türk, alman, arap umrumda değil. Davranışları, yaptıkları hoşlanmıyorum. Çoğu suriyeli de bu şekilde ister kabul et ister etme. Ben sevmiyorum diye nasıl faşist olurum?

Aynen oyle savas varsa bayramda sinir kapilarinda tatil yapmak icin bekleyen bizmiydik acaba savas varsa hep var yokluk varsa bayramdada var

Demek ki bu irkla ilgili bir sey degilmis, zaten ben de bundan bahsediyorum tam olarak. Ofkenizi dogru yere yoneltin.

Senin ilk mesajin vs bakmadim, yazdiklarim da senin uzerine degildi beni alintiladin ortama yazdigim mesaj yuzunden ben de sana geri yazdim. Irkciligin bir suru turu var tintin sana irkicisin demiyorum. ama lakin "suriyeliler igrenc vs birzden asagi" dedigin anda bu irkicliga giriyor onu diyorum.

Bi defolup gidemediler ki Allahin belalari..hepsinden nefret ediyorum erkekleri kadinlarimiza sarkiyor,kadinlari zaten turk erkeklerini kandirmis durumda..doguda karisinin ustune suriyeli alan bi dolu kıro var..akillari şeylerinde milletçek
Durmadan kız kalmamış gibi Suriyeliler le evleniyorlar.her yerde öncelik veriliyor.fazla ilgi tepemize çıkarıvsk.savunanlara onlarla mutluluklar dilerim
Ben de erkeğiyle evlenecektim,
Öyle anlayışlısi, oyle modern fikirlisi çıkmadı bir daha karşıma ne Amerika'da ne Rusya'da
Ama insanların kafasında işlenmiş Ortadoğu erkeği şöyle rezalet-böyle kıskanç- kadına değer vermiyor- hepsi şöyle -hepsi böyle...
Sorsan bir tanesiyle iletişim kurmamistir, aynı sofraya aslaaa oturmamistir. Bu ülkede kalıcı mı değil mi, planları ne?nasıl gelmiş? Savaşta bir yakını gitmiş mi? Onu geç aç mısın, iş buldun mu bile dememiştir
Ama Suriyeliler çok kötü
Bir de şehir efsaneleri var 'biz çalışıyoruz kicimizi yırtıyoruz,onlar sınavsız üniversiteli oluyor' diye.
Eski erkek arkadaşımın abisi (İngilizceyi de Türkçeyi de anadili gibi konuşurdu) 3. Sınıfta kimya okurken savaş falan okula devam edememiş. Türkiye'de üniversite için bir sınava girecekti. aylarca çalıştı, iş yerine ziyarete giderdim masasında test kitabı olurdu (celallenmeyin hemen,sizin isinizi calmiyor,sigortasız turizm işi). Sonuç olarak iki yıllık üniversite kazandı. Ama o bölümü istemediği için Almanya'ya gitti, orada başka sınavlara hazirlandi falan. En son havadisini aldığımda hazırlık okuyordu.
Öyle elini kolunu sallayana universite okutmuyorlar yani.
Şu kadar para alıyor demişlerdi, araştırdım-aliniyorsa alalım diye. Öyle birşey yokmuş.
Suriyeliler bedava otobüse biniyor dendi, çocuğa Akbil çıkartmaya gittim ,görevli 'nerden duyuyonuz böyle seyleri' dedi, yokmuş öyle birşey.
Haseki Hastanesi'ne ananesi ameliyat oldu, kadının SSK'si olmadığı icin birkaç milyar ödeme yaptılar.
Herkesin bin-binbesyuze oturduğu sokaktaki eve iki bucuk milyar kira oduyorlardi.
Daha neler neler...

Savas adaletli olsaydi size hak verirdim. Adamlar evlerindeyken tepeden bombalar yagiyor esit sartlarda karsilikli bir savas olsaydi cok rahat bir sekilde ulkelerinde kalsalardi da savassalardi diyebilirdim.
Gecen kurban bayramiydi galiba sinirda ulkelerinde bayram yapmak icin niye bekliyolardi o zaman durun bayram geldi savasa ara verdik bayram bitsin yeniden baslarizmi dediler acaba

Aynen anca duyar kasiyorlar cok komikler
bir de benim hataylı çok arkadaşım var bir çoğu Arap kökenli onlar bile Suriyeli göçmenlerden yaka silkmiş durumdalar yaptıklarından dolayı
ırkçılık olsa en başta onların yapmaması gerekir di mi
ama yok illa ırkçılığa gelip bağlayacaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…