Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
senin ilk mesajin vs bakmadim, yazdiklarim da senin uzerine degildi. Irkciliginb ir suru turu var tintin sana irkicisin demiyorum. ama lakin "suriyelielr igrenc vs birzden asagi" dedigin anda bur irkicliga giriyor onu diyorum.
öyle yorum tek tük var konuda. Konuyu açan kadında suriyeliler diyor ama hepsinden bahsetmiyor zaten. Konuyu buralara çeken sizsiniz aslında.
Oo suriyeli dedi bas ırkçıyı durumu var artık. Mahallelerinize mülteci akını olduğunda aslında düzgün olanların bi elin parmaklarını geçmeyecek kadar az olduğunu anlayacaksınız. Üst geçitte gördüğümde yardım ettiğim suriyelilerle yaşamaya başladıkça gece evime dönmeye korkar oldum. Önceden geçtiğin sokaktan geçemediğiniz önceden çocuğunuzun oynadığı parkta oynayamadığı zamanlar olursa ırkçılık mı tartışırız.

Gecen kurban bayramiydi galiba sinirda ulkelerinde bayram yapmak icin niye bekliyolardi o zaman durun bayram geldi savasa ara verdik bayram bitsin yeniden baslarizmi dediler acaba

Savas varken buraya yerlestiler bir kere kolay mi geri tasinmak ? Hicbirsey bildiginizi sanmiyorum acin youtube den izleyin o bombalarin yagdigi Suriyeyi kücücük cocuklarin yanik vucütlarini belki anlarsiniz ne demek istedigimi.
Az bekleyin o zaman Afrin e 200.000 Suriyeli geri dönüyor valizlerini tasimaya yardim edersiniz siz.

Aman salla burdakileri arkadasim..ne oynadilar ama bu kadar oynamayin ucunda oscar yok

Demek ki bu irkla ilgili bir sey degilmis, zaten ben de bundan bahsediyorum tam olarak. Ofkenizi dogru yere yoneltin.
Gelio gormeden yasamadan blemezsiniz sizede hak veriyorum ya boyle bisey soylenmez ama suriyeli cocugun ayaklari ciplak diye cantamdan cikarip ayagina corap giydiren biriym ama gercekten burdaki mantik cok cok farkli ben her zaman ayni seyle karsilasip cocugumu surekli koruma icgudusu halindeyim cocuklar kavgada ederler ona lafim yok ama bunlar tamamen siddet egilimli yaklasmayin yakariz tarzindalar

Insallah

algı sıfır çünkü
biri suriyeliler yada bu başka bir ırktan biri olabilir bir konudan dert yanınca
bastır ırkçısın sıfatını

Git ikinci sayfaya yorumuma bak, beni yapmadigim seyle itham falan etme. Ayrica secici gecirgen okuma yapma, okudugumu anlayacak kadar iyi egitim aldim ben merak etme.

Guvenlik sorunu vs bunlar tartisilir diyoruz zaten, hala ayni yerden bahsediyorsun. Bunlarin hepsi kontrolsuz gocmen alan (nedeni ne acaba) saldim cayira yapan kendi ulkemiz, nedenleri ne niyetleri ne onu tartismak lazim. Plansiz mutleci alinmaz, guvenlik sorununu, egitimini, sagligini vs dusunmek zorundasin diyoruz. Ama madem guvenlikten bahsettin, sence besiktas da kadin olmak ile xxx yerinde kadin olmak ayni mi bu ulkede(yer adi verip rencide etmek istemem insanlari) ama degil iste. Bu ulkenin epey buyuk kesimi zaten elestirdigi suriyeliden farkli degil diyoruz.

Zerre islam tarihi yada meal bilgin yok belli o yuzden muhatabim degilsin sana anlatsam da anlamazsin

Agzina saglik yaa iste tamda buydu icerik

Oo hemen sinire kesmek.. Tartışıyoruz diye yazıyodum ben oklavanızı kapıp gelin bari.
Bizde onu diyoruz ya dış politika hatalı sokmucaklardı ülkeye diyoruz. İyi hoşgörülü yaşanabilecek çok az kişi var aralarında diyoruz. Nolcak bu kadar eğitimsiz insanla diyoruz. Irkçı oluyoruz bu nası iş?
Bu da sizden alıntı yaptığım son mesajım zaten. Baya sinirlendiniz

Zerre islam tarihi yada meal bilgin yok belli o yuzden muhatabim degilsin sana anlatsam da anlamazsin

Ilahiyat mezunuyum hanimefendi.
Cahiliye devri araplar icin konusuyorsan düzeltilmeleri icin cok caba sarfedildigini okumadim hic.
Hatta Israilogullarindan olan Araplara lutuf ve nimetler verildigini sen okudun mu ??

Peygamberlerin indigi dönemde tüm irklar medeniyet seviyeleri ileriydi de bir Araplar geri kalmisti degil mi.. Hatta sana göre Araplari düzeltmek peygamber görevi.. Hatta din sadece Araplara indi..

Ben zaten asla Suriyelilerin icinde boyleleri yoktur demiyorum ama olaylari adil bir sekilde degerlendirmek icin irktan bagimsiz hareket etmemiz gerektigini dusunuyorum. Cunku siz parkta gordugunuz terbiyesizlikleri hedef almak yerine irklarini hedef alirsaniz asil olaydan uzaklasmis olacaksiniz. Ben guneyde buyudum, bulundugumuz yerde Rusu, Almani, Norveclisi vs vardi. Cocugunuzun yasadigini soylediginiz olaylarin benzerlerini bu ailelerin cocuklarindan ben de yasadim, simdi butun bu irklardan nefret mi etmeliyim yoksa bu cocuklarin karakterlerine mi vermeliyim? Ben ikincisinin cok daha adil oldugunu dusunuyorum.

Aman salla burdakileri arkadasim..ne oynadilar ama bu kadar oynamayin ucunda oscar yok

Sağ duyu,merhamet,empati,vicdan???

Bunlar sana neyi çağrıştırıyor bilmem...
Ama bana düşene bi tekme de sen vur!! Demiyor...
Zannetmesemde umarım anlamışsındır....
Oynamaya devam..!

Agzina saglik yaa iste tamda buydu icerik
Değil mi ama ya? Her millet adı geçti mi ırkçılık yaftası yapışıyo insanın üzerine.
Milletsiz düşünürsek yardım ettiğiniz 5 aile var diyelim hepsi zor durumda. Bi tanesi uyumlu diğerleri üstündeki kıyafeti de almaya çalışıyo. Yardım eder misin hala muhtaç diye?
Türkü kürdü suriyelisi yok yani bu işin. İnsan olmakla alakalı.

Yapma yaa demek ilahiyat mezunusun ben de mezunum nolacak simdi? Cahiliye devrinde yapilan hatalara hic mudahale edilmemis peygamberler tarafindan oyle mi? Sen galiba diplomayi suriyelilerden aldin

Oklava falan yok rahat ol. . Yorumlari bastan bir oku diyorum irkcilikla ilgili epey sey gorursun,bizim egitimsizler ile ne yaptiysak onlarla da onu yapacagiz. Ikinci kusak zaten dogdu bu ulkede, isteseniz de gitmeyecekler.

yıllarca almanyaya turk vatandaslarımız gitmedimi..orda ırkcılık olunca yuregımız yanmadımı..turklerde kusura bakmayın almanyada cocuk parası verıyorlar dıye dogurmadımı...yeryuzu Allahındır...herkes ıstedıgı yerde yasar..neyı paylasamıyoruz...havayı veren Allah..aldıgımız nefesı bagıslayan Allah..malda onun mulkte onun...ıns savas biter ve ulkelerıne donerler...bizde o eskı hanı cok rahattıkya...bu surıyelılerden once okadar kulturluydukkı anlatamam..ogunlere donerız herkeste rahatlar...burda kımı komsusundan kımı kaynanasından kımı esinden kımı kardesınden sıkayetcı...hepsı surıyelımı..lutfen ırkcılık yapmyın...ınanın amerikalıda olabılır almanda olabılır.ınsan ınsandır...dogarken ırkımızı biz degil rabbımız belırlemıs...suan surıyelıde olabilirdiniz.son olarak Allah sıızn rengınıze ırkınıza degil kalplerınıze bakar..

Herkes bir sonra geleni kovuyor ulkeden yalniz:)))) fazla eselemeyin oralari, birileri de gelip sizi kovar "hadi anavataniniza "diye:)))))

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…