Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

son paragrafa katılıcağım.

18 mart dolayısıyla oğlumun okulunda gösteri vardı. cepheye gitmek için erkek kılığına giren genç kızlar, sırtında bebesiyle cephane taşıyan kadınlar. hele ölen çocuklar.
suriyeliler,onlar bunlar, kendi toprağını vatanını savunmayıp gelip boş beleş yerleşsin diye ölmedik biz.
bayramlarda da nedense savaş mavaş dinlemeden çoluk çocuk kuyruk oluşturuyorlar.

Konu rahatlikta degil canim yaa siddet burasj bizim size yasak halleri yoksa caymi iciyolar yemekmi yiyorlar umrumda degil

Kardesim savastan geldik diyorlar mi ki? Umurlarinda bile degil ulkelerinde savas olmus esi dostu ölmüs? Dertleri cocuk yapmak sadece kendine acimayana ben hic acimam kusura bakmayin biraz matem havalari olsaydi da biz de inansaydik uzulduklerine..adi bir ırk kim ne derse desin sevmiyorum araplari..1 tane arap ulkesi bile sahip cikmadi bunlara..Peygamberleri tenzih ediyorum tabiki zaten bu ırkı yola getirmeye calismis hepsi..ayrica pasaklilar kokudan yanlarina yaklasamiyosun ama makyaj,namussuzluk o bicim

Valla bir loklma ekmegede muhtac degiller kusura bakmayin cogu full makyaj geziyo ayrica postane yardim almaya gelenlerle dolu gayette rahatlar

Su kafayida anlayamiyorum Suriyelileri bir türlü kabul etmeyen insanlarin söyledigi sözler

* hepsi full makyajli bakimli giyiniyorlar

* her yerdeler carsida pazarda parkta hep onlar

* ellerinde iphone telefonlar var kadinlari nargile iciyolar

* surekli cocuk yapiyolar

* Cok rahatlar sanki kendi ulkeleri

Savastan geldiler diye hic bir faaliyetleri olmasin mi ? Eve mi kapansin hepsi ? Veya sürekli utansin surekli ulkemizde olduklari icin yoldan adam cevirip tesekkur mu etsinler ? ne istiyorsunuz anlamadim bazilari Suriyeliler yemesin icmesin yerlerde sürünsün istiyor heralde..
Unutmayin onlar da Insan.

Cok gordum ben merak etme, otobanda yola pet sise atan, sokaga iseyen sican, sokaga tukuren, kokan, burnunu karistiran, kapi onlerinde pazarci gibi oturan, kufur eden yuzlerce vs. insan gordum.
Ben de gördüm böyle çok insan türkiyede. Şimdi size soruyorum biz daha kendi sorunlu insanlarımızla baş edemezken, eğitim sistemimiz ve ekonomimiz çok kötüyken, kendi içimizdeki sorunları çözememişken milyonlarca bu kalitede insan almak mantıklı mıdır?
Bizdekiler önceden gözümüze tek tük gelirken artık bu davranışları artmış bi şekilde görüyoruz. Dönüp bakınca arapça konuşan kişiler var. Sonra toplum suriyelilere cephe alıyor sonra ırkçısınız faşistsiniz.
Zaten ben öyle türkü de sevmiyodum önceden şimdi suriyeliyi sevmeyince niye faşist oluyorum?

siz ırkçılığı çok yanlış anlamışsınız bir ırkı sırf sahip oldukları ırk yüzünden aşağılamıyorum
yaptıkları davranışlardan hoşlanmıyorum
ülkemin her yanında bizimle aynı dili konuşmayan böyle bir çabası bile olmayan insanları istemiyorum
kendi ülkemde bazı bölgelerde kendimi yabancı bir ülkeye gitmiş gibi hissetmek istemiyorum
kadınlara hayvan gibi bakan adamlar görmek istemiyorum
15 yaşında bile isteye 50 yaşındaki adamlara metres olan Suriyeli kızlar görmek istemiyorum
işsizliğin devasa boyutlara ulaşmasını istemiyorum
ben vergiler altında ezilirken onların çoğu şeye bedava konmasını istemiyorum
biz iki çocuk yaparken onların 35 yaşına kadar yaptıkları 10 çocuğa bakmak istemiyorum
var mı

ayrıca dediğin diplomalı eğitimli müzisyen insanlar burada durmadı Avrupaya göç etti zaten nerede suça bulaşmış bir baltaya sap olmamış tip var burada kaldı

evet biz Avrupanın gözünde medeniyetleşmemiş insanlarız ama onlarda bizim için öyle
çok seviyorsanız onların çok yoğun yaşadığı bir yerde ev tutun

Ailenden birileri öldu mu hic birinci dunya savasinda yada kurtulus savasinda?

Benimkiler esir kaldi ve olduler, savasin ve acinin ne demek oldugunu gayet iyi biliyorum. Bu ulkenin topraklari her basi sikisana acik dun de boyleydi bugun de oyle olmali. Gorende diyecek ilk defa multeci geliyor ulkeye.

Ben turkiye bunlar yok demiyorum ama cookkk fazla artti ve bundan en fazla bes yil sonra anlarsiniz ne dedigimi

Ne dediğini anlamayacağım çünkü ben ırkçı değilim coook şükür..
Bu kadar kibir kişiye zarar zira yarın bir gün sende mültecilerin durumuna düşebilirsin..

Anadiliyle konusan insanlardan niye rahatsiz olunur ben de onu anlamam
Çokça defa şahit olmuştum (ikininli yılların başında) otobuste bağıra bağıra konuşan turklwr normal karşılanırken Kürtçe konuşanlar hakaret isitirlerdi 'bizim memleket ulan bura,kendi dilini konuşacaksan git' diye.
Suriyelilere de aynı şekilde. 'kendi dilini konusuyor'. Bunu eleştirenlerin çoğu da turist olarak bile gitse İngilizce konuşamayacak insanlar-sanki kendi çok iyi dil bilirmiş gibi eğitim durumu yerlerde olan insanlardan başka dile hemen adapte olması bekleniyor

*eğitim durumu bir hakaret değil, tanıdığım okumuş etmiş suriyelilerin oldukça iyi ingilizceleri var, Türkçeyi de kaptılar yıllar önce ilk gelişlerinde

+10000

Savas adaletli olsaydi size hak verirdim. Adamlar evlerindeyken tepeden bombalar yagiyor esit sartlarda karsilikli bir savas olsaydi cok rahat bir sekilde ulkelerinde kalsalardi da savassalardi diyebilirdim.

adi bir ırk kim ne derse desin sevmiyorum
Ne bicim bir insansiniz siz? Sevmezseniz sevmeyin, yalvaracak degilim ama boyle ulu orta hakaret etme hakkini size kim veriyor? Hic dusunmuyor musunuz birinin kalbini kirabileceginizi, belki Arap asilli bir uye vardir burada. Kokenlerinde Araplik bulunan biri olarak adi oldugumu asla dusunmuyorum, bir irkciyla diyaloga girmek de istemezdim ama siz boyle boyle had buluyorsunuz kendinizde. Ses cikarmadikca ifade ozgurlugunuzu kullandiginizi saniyorsunuz.

ağzın bal yesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…