- 4 Kasım 2017
- 355
- 520
- 18
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Ya ırkçılık mı bu gerçekten ırkçılık bu mu? Ben kendi ülkemde neden bedava yaşayamıyorum söyler misinşz? Irkçılık değil bu aptal yerine konmak istemiyoruz.. Anlıyo musunuz? Bedava yaşıyorlar... Öğretmen suriyeli, doktor suriyeli.. Kendi ülkemde atanamyan ne kafat öğretmen adayı intihar etti haberiniz yok mu sizin? Neden anlamıyorsunuz?ıyı
ya ıste bizde turklere yapılan ırkcılıgı burda yapıp ıntıkam alalım degilmi...turklere yapılan hosumuza gitmiyorsa bizde yapmıyalım..sız gezen surıyelılerı gordunuz..cmılerde o kutsal yerlerde toplanıp toplu tecavuze ugrayan annlerı dinledinizmı..cocukları gozlerının onunde herturlu ıskenceye ugrayan annelerı dınledınızmı....bır kadın olarak nasıl bukadar merhmetsız olunur anlamıyorum...neyse nedesek bos...hanfendı gencler okumuyor...bırakın surıyelılerı...kactane genc lısede okumayı bırakıyor suc surıyelılerınmı..oturalımda savası bırak biz genclıgı kaybedıyoruz...calışmayan belesten para kaznamak ısteyen genclerde surıyelılerın sucumu...canakkaledekı deden ve nenen surıyelıler ıcın gıder savasır kalbındekı ımanla ekmegını bolusurdu...muslumaanlar kardestır.hz Muhammed sas.ınanan ınanır.
islam kibri de reddediyor ama sende âlâsı var onu napcazne merakliymissin bayramda onlar ulkelerine giderken sen de takil bari peşlerine Arapcani gelistirirsin tavsiye..Turkceden cok anlamiyosun cunku
Irkçı asla olmadım.. Kendi ülkemdeki haklarımı korumaya çaşılıyorum... Derdim bu.? Siz diğer mesajlarımı da okuyun.. İsterseniz .Irkcilarla diyaloga girmekten hoslanmam, beni alintiladiginiz icin devam ediyor bu konusma. Ici nefret dolu olanlara uzulurum, nefret insani yer bitirir cunku.
Pohpohlamadik seni ooo cok alim bi kişiliksin demedik ya sen de haklisinTürkcesi muhteşem birinden bu tavsiyeyi almak harika bir duygu gercekten
Merak etme arkadasim cok degil birkac sene icinde gunlerini gorecek bu savunanlar..olan aklibasinda bizlere de olacakbir gün iş başvurusuna bulunmaya gittiğinde Suriyeli patron biz yabancılara iş vermiyoruz demişti
biz adamlara ülkeyi açıyoruz onlar iş vermiyor
öff neyse uzadı gitti konu
bizim insanımızın öngörüsü de başına bir iş gelene kadardır gerçekten
ancak kendi ve ailelerinden birinin canı yanınca laf söylerler
aman ne olacak umrum değilden başka bir şey değil
bir gün iş başvurusuna bulunmaya gittiğinde Suriyeli patron biz yabancılara iş vermiyoruz demişti
biz adamlara ülkeyi açıyoruz onlar iş vermiyor
öff neyse uzadı gitti konu
bizim insanımızın öngörüsü de başına bir iş gelene kadardır gerçekten
ancak kendi ve ailelerinden birinin canı yanınca laf söylerler
aman ne olacak umrum değilden başka bir şey değil
aslında farklı şeylerden bahsetmedim ama söylediklerim saçma sapan yerlere çekilince sinirlendimSana iş vermemeleri konusunda haklisin o zaman diyebilirsin kardesim biz size ülkemizi actik yaptigin dogru mu diye ama bir de su yandan bakiyorum babamin patronu da Suriyelileri ayda 600-700 liraya calistiyor 12 saat boyunca hemde.
Ben Suriyeliler mükemmel demiyorum ki . Yazilan cizilen herseyi biz Türklerden yapanlarda var demek istiyorum.
Demek ki neymis her irkin iyisi kötüsü varmis.
İlahiyat mezunu da değilim , Arapların dinini de benimsemiyorum , hükümetin tüm dış politikasından zaten iğreniyorum ama komşunun komşuyu öldürdüğü bir iç savaş yaşamış insanları ak kara demeden,bir kimlik bilgisi bile almadan sınırdan geçirmesinin saçmalığı hakkında on saat konuşabilirimBedava yaşıyorlar... Öğretmen suriyeli, doktor suriyeli.. Kendi ülkemde atanamyan ne kafat öğretmen adayı intihar etti haberiniz yok mu sizin? Neden anlamıyorsunuz?
Su kafayida anlayamiyorum Suriyelileri bir türlü kabul etmeyen insanlarin söyledigi sözler
* hepsi full makyajli bakimli giyiniyorlar
* her yerdeler carsida pazarda parkta hep onlar
* ellerinde iphone telefonlar var kadinlari nargile iciyolar
* surekli cocuk yapiyolar
* Cok rahatlar sanki kendi ulkeleri
Savastan geldiler diye hic bir faaliyetleri olmasin mi ? Eve mi kapansin hepsi ? Veya sürekli utansin surekli ulkemizde olduklari icin yoldan adam cevirip tesekkur mu etsinler ? ne istiyorsunuz anlamadim bazilari Suriyeliler yemesin icmesin yerlerde sürünsün istiyor heralde..
Unutmayin onlar da Insan.
Katiliyorum size. Benim dogup buyudugum yerde her yer Rusca tabela kayniyordu, kimsenin ses cikardigini gormedim. Kimse alintilamadan soyleyeyim, Ruslardan da etrafi rahatsiz eden cok var. Bizzat bana karsi yapilanlar da oldu ama ben irkci degilim, yapan kisinin kendisine bakarim. Asla Ruslarin hepsini etiketlemem. Ne diyim ki, cifte standardin alasini yapiyor bazi insanlarvalla arkadaslar surıyelıler konusunda gosterdınız hassasıyetı mesala hastaneye gittiniz amerıkalı yada ıngılız doktor...ooo sıraya bile girersınız...bır okul duusnuz yabancı bır ogretmen..oooo herkes cocunu ona vermek ıster....arapca bir tabela gorunce ooo surıyelıler ulkeyı ele gecirdi...pekı avm lerde ıngilizce tabelalar ne oluyor...turkceden cok ıngılızce tabela var...sırf ıngılızce diye kahfe yapılan yere sıraya gırıp turk kahfesıne uckat fazla para verme merakı nerden...sahı biz canakkalede denıze hangı dusmanı dokmustuk...dusmanına asık bır mıllet olduk...eger mıllıyetcıysenız lutfen bunlarada tepkı gosterın...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?