Bu memleket bizimmm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Canakkale bir cehpedir, birinci dunya savasinin onca cehpesinden sadece birisi... Bazilarinin kuru milliyetci geyikleri vin gelir tiris gider, uzerinden pirim yapip vatan sahibi oldugunuzu iddia ettiginiz o erkek ve kadinlardan sizin ailenizde hic var mi? Madem topluca "savasarak"kurduk ulkeyi, benimkiler esir duserken, acliktan olurken sizin ailenizden var mi hic hayatini kaybeden, esir dusen, acliktan olen, yetimhanede buyuyen? Yoksa olmayan olulerinize ragmen, baskalarinin uzerinden hem vatan sahibi oldunuz hem de hikaye mi anlatiyorsunuz ortamlarda! Turkler kacmazmis cunku utopyasinda turkler olumden korkmayan insan ustu bir canli, ama uzgunum osmanli ordusu en cok asker kacagini barindiran ordu ki, savasta en buyuk tehditi bu asker kacaklari olusturmus durumda , engellemek icin ellerinden gelenin yapilmasina ragmen hem de., ortamlarda sallarken dogrulari sallayin!

Suriye'liler calissa suc calismasa suc "ogretmen, doktor ebe olmuslar" diye yakiniyorlar, eee olacak tabi neden olmasin, egitimine sifir para harcadigin bir insann senin ulkene katki sunuyor, belki senin hayatini kurtaracak!Bir doktor kolay mi yetisiyor saniyorsunuz ya da bir akademisyen? Bir ulkenin yetismis elemani kaybetmesi demek gelecek yuzyilin ipotek altina alinmasi demek.

Calismasa yardim alsa da olmuyor, calissa olmuyor. Soyleyen de hasbelkader liseyi zorla bitirmis,, sonra "ev hanimligina" terfi etmis topluma muthis entelektuel katkisi olan tip. oyle ustun ki, onun dusunsel katkisi olmasa ulke cokecek! Oyle bir kibir, oyle bir gariplik!

Evet ulkede bir soru sorun var, ama bunun muessibi bizleriz. Ucuncu bir sucluyu aramaya gerek yok. Butun Arap'lara agiza alinmayacak seyler soylemenin de alemi yok, ne hainlikleri ne pislikeri ne "zevklerine duskun, seks bagimlilari" denmedigi kaldi. Oyle de asagilik bu halk ki bu araplar dusun yani kendine ait alfabeleri bile var ( sahi kac tane dilin kendine ait alfabesi var)!

Irkcilik kotu bir seydir, bunu bir gun suratiniza biri " don orta asyaya, sizler anadoluya ait degilsiniz, ana vatainiz buralar degil" dediklerinde daha iyi anlarsiniz, ya da " pis turkler, zaten bilmedigim bir dil konusuyorsun" dendiginde.
Politik olarak Islamci degilim, musluman da degilim ayrica Islam'i elestiririm (siyaset bolumunden bilen bilir), bizim askerler suriye de ise, bunun muessibi de kendi ulkemiz ve onun dis politikasidir. Benden bu kadar!

Son düzenleme:
Bizim askerimiz bunlar icin savassin! Onlarin tembel , sapik erkekleri fink atıp, hırsızlık yapıp , kadınlarımıza sarksın! Kendi gençlerimiz atama beklerken onlara öncelik tanınsın! Oldu başka ?
Defolup gitsinler artık. Irkçılıkla ne ilgisi var. Hepsi düzen bozucu. Eskiden de vardı , Türklerde de var diyorsunuz . Eee ne yapalım daha da mı artsın. Azıcık güvenli olan hayatımız tamamen mi tehlikeye girsin. Burda savunanların başına birşey gelirse , çoluğuna çocuğuna yine gelip burada hümanistlik kasacaklar mı?

Medeni bir toplumda yaşamak istemek ile aleni ırkçılık arasında aslında bayağı kalın bir çizgi var ama neden bu kadar çok aşılıyor bu çizgi bilemiyorum.

Çocuklarınız neden Suriyeli çocuklar yüzünden parklarda oynayamıyor mesela? Dil farklılıkları çocuklar için sıkıntı yaratmaz kaç defa örneğini gördüm. Birlikte oynayamıyorlarsa aradaki engel çok büyük bir ihtimalle sizin çocuğum zarar görecek ya da huyu suyu değişecek diye ortama tedirginlik saçmanız.

Batı ülkelerinde özellikle çok kültürlü eğitim ortamları yaratmaya çalışıyorlar çünkü çeşitliliğin bir insana hem kültürel hem ahlaki alanda kattığı değerler var. Bizdeki paşalarla prenseslerinse site bahçesinde değil de mahallenin çocuk parkında oynarlarsa ya da oturduğunuz semtteki devlet okuluna giderlerse terbiyeleri bozuluyor, öyle pamuk ipliğine bağlı bir terbiye.

Bir de şunu anlatmak istiyorum. Benim anneannemin çocukluğu Balkan ülkelerinden birinde geçmiş. O dönem azınlık karşıtı devlet politikaları yürütüldüğü için o ülkede kalmayıp yurda dönmüşler. O dönemki baskıya ve zulüme rağmen anneannem ülkeyi ve insanlarını hep keyifli bir şekilde anıyor çünkü birlikte oynadığı çocukluk arkadaşını, arkadaşının annesinin onlara Paskalya çöreği getirdiğini filan hatırlıyor. Yani bundan 70 yıl önce yoğun karşı propaganda altında bile azınlıklara karşı iyi niyet gösterebiliyormuş insanlar ve o iyi niyet 70 yıl sonra hala hatırlanıyor.

Bugün kalkmış Suriyeli çocuklar parklara doluşuyor - büyük skandal cidden - diye kinleniyorsunuz ya 70 yıl sonra o da hatırlanacak ve o çocuklar ileride gerçekten etnik çeteler oluşturup İstanbul'u yakmaya karar verirlerse bunda onlara parklarda tahammül edememenizin de payı olacak.

Son düzenleme:
Bende çok güzel bir semtte ve sitede oturuyorum. Ama niyeyse şu çocuklarının yanına gidip uyaran, gözlerini çocuktan ayırmayan anneleri göremedim bi türlü. Kiminin annesi evde, kiminin ki oya yapıyor kenarda, kiminin ki bi elde çekirdek bi elde çay dedikodu peşinde. Olaya müdehale etme yöntemleri müthiş; dayak. Avmde gördüğüm bir Suriyeli kız ve çocuk ise dünyalar tatlısı, inanılmaz arkadaş canlısıydı. Anneleride bir saniye yanından ayrılmadı. Her türün farklı örnekleri olabilir değil mi?

Senin Türk askerin insanı sever, insanı korur. Canı sadece senin canın için mi tehlikeye girebilir? Sadece senin mi huzurla uyuman gerekiyor bu ülkede? Sadece senin çocukların mı başını bi yastığa koyabilir? Sadece sen mi bilgilisin, kültürlüsün? Altı üstü bu toprakta doğdun, büyüdün. İhtiyaç olsa hanginiz ben bu toprak için canımı veririm diyebilir?

Çocukların dini, dili, milleti yok. Anneler bu kadar vahşi olmasa çocuklar daha mutlu olur.

Suriyeli kadınların çığlığıni duysaydiniz keşke hepsi gelse derdiniz. Suriye de kadınlar hapishanelere atılıyor ve hergün tecavüz ve dayakla karşı karşıya kalıyorlar. İyi ki gelmisler. Ne mutlu bize onları agirlamak. Lakin şehir merkezine değil de onlar için sınırlarda bir yaşam alanı olusturulsaydi daha iyi olurdu sanki. İnşallah tez vakitte savaş sona erer ve onlar da memleketlerine döner. Eminim çok istiyorlardir dönmeyi

hayır ülkede insanların hiç birinin dedesi çanakkale kurtuluş savaşına katılmadı
sadece sizin ailenizden katılan dedeleriniz sayesinde kurtuldu bu ülke evet
başka hiç kimsenin ailesinde istiklal madalyalı yada 7 sene askerlik yapmış kimse yok
ha mesela benim büyük büyük dedem var yemen cephesinde savaşmış o çöldeki arapların İngilizlerle nasıl birlik olup arkadan hançerlediklerini çölde bir damla su diye yalvarmalarına rağmen kafeslerin içinde sürüye sürüye nasıl geçirdiklerini anlatır dururdu
o çok sevilen araplar tarafından

ayrıca insanların kızdıkları konu onların doktor hemşire öğretmen olması değil kendi insanımız işsizlikten kırılırken
öğretmenler atanamadığı için intihar ederken ne bir sınava girip ne de bu iş için uğraş vermeden kadrolara atanmaları

insanları ırkı yüzünden aşağılıyorlar deyip hasbelkader ev hanımı olmuş deyip kendi insanını aşağılamak ne kadar tutarlı ne kadar da mantıklı

son olarak gidecekler diyenler bunu nereden çıkardınız
hiç birinin gitmek gibi bir niyeti yok
tüm ülkeye yayılmış durumdalar
Giderleri hiç :)) her yerde varlar,parklarda çayırda çimende yatıp keyif yapıyorlar,isyerleri var,hepsijin en az 7 çocuğu var,hicbisey diye mezsin. O etekli basortulu amcalar seni süzüp dururlar her birinin 3 karısı var. Irkçılıkla alakası yok, smaç insanca yaşamak.saygi,egitim.

Bizimkiler de anlatirdi merak etme, ama sizinkilerin veya bizimkilerin savasmis olmasi, bu ulkede o kadar fazla asker kacagi oldugu gercegini degistiyormiyor, yani birilerinin dedigi gibi hepimiz" olumden korkmaz, vatani icin" savasan insanlar degiliz. Her insan grubu icinde oldugu bizlerinde icinde yuzlerce farkli insan grubu var, savastan kacanimiz da . eskiyamiz da, tecavuzcumuz de , egitimlimiz de egitimsizimiz de ...ustelik bizimkisi ic savas degildi, onun da altini cizerim! Osmanli'dan ayrilan sadece araplar degildi ayrica, balkanlarin hepsi osmanli'dan ayrildi, ayni ofke onlara neden yoneltilmiyor musluman olmadiklari icin mi?

"ayrıca insanların kızdıkları konu onların doktor hemşire öğretmen olması değil kendi insanımız işsizlikten kırılırken
öğretmenler atanamadığı için intihar ederken ne bir sınava girip ne de bu iş için uğraş vermeden kadrolara atanmaları
"

Bunun sorumlusu, yani bizim ogretmenlerin atananamasinin sorumlusu Suriye'liler mi, yoksa kendi hukumetimiz mi, kendi devletimiz mi? Mesela suriye'liller "atanmamis" olsaydi, bizimkiler atanacak miydi o kadrolara? Velev ki bu insanlar ulkelerine donmeyecekler, cozumunuz nedir? Ne is yapsinlar mesela? Sinirlara mi yigacaksiniz?

Topluma katki yapmiyor diye insanlari elestirirken, once insan kendisine bakacak. Dedigimin arkasindayim, sanki o agir elestirenler kanser ilaci uzerinde calisiyor, bilim uretiyor da " eee doktorsa ne yapalim suriyeli iste" diye laf cakiyorlar.

Hatay’da yaşayan biri olarak pepperony ün
söylediği her şeye katılıyorum. Vatan, toprak namustur. Kendi ülkesini terk eden, savaştan kaçan kimseye acımam. Ayrıca para da alıyorlar,üniversitede bölüm de seçiyorlar. Ha aldıkları para anlatıldığı kadar değil.200 tl alıyordu eski iş yerimdeki bayan ama her gün de malum şahsa sövüyordu 200 tl aldığı için. Ayrıca onlar bize değil, biz onlara uyum sağlamak zorunda kalıyoruz. Kaç yıldır buradalar, çoğu Türkçe bilmiyor, her yer Arapça tabela dolu. Madem savaştan kaçtılar, özel bir bölgeye yerleştirilmeleri gerekiyordu. Bu insanlar sırf yardım edilmek için mi ülkeye sokuldu? Gülerim bunu düşünene.

Bunun irkla ne ilgisi var, boyle davranislar sergileyen Turkler yok mu saniyorsunuz? Itiraf edin, rahatsiz oldugunuz davranislari mi yoksa irkci misiniz?
Hayatım boyunca ırkçılığa karşı oldum ama inan beni bile yildirdilar. Irkçılıkla ilgisi yok yani. Bunlar bir tuhaf. Belki de başka bir ülkede olmanın savunma mekanizması bilemiyorum ama ufak çocuklar bile mafya gibi. Eğitim ve kültür düzeyi iyi olanlar zaten türkiye de kalmıyorlar. Kalanlar da gayet sakin yaşıyor ama çok büyük bir kısmı bildiğin erkekler serseri mafya tipli ve örgütlü. Çocuklar onların minik kopyaları. Kadınlar kuluçka makinası gibi sürekli doğuruyor.

Bu kadar net.

Kisirlastiralim mi hepsini?
Ülkelerinde savaş var diye kaçan, maddi durumumuz iyi değil diye bizim ödediğimiz vergilerle sürekli beslenen, neredeyse totolarındaki dona kadar karsiladigimiz insanlar bir zahmet o kadar fakirlerse pipilerine sahip çıksınlar.

Sayfaları okudukça hayrete düştüm medeni deyip yorumlarını taktirle karşıladığım bazı üyelerin bu denli ırkçı olabilecekleri şaşırttı beni
Peki soruyorum bugün bizim ülkemiz dediğiniz topraklar hep sizin miydi?
Sevgiyi kötülüğü iyiliği bireysel algılamalı bir ırka bir topluma bir dine bir renge mal etmmemeli
Dünyanın bir yerlerinde senin benim ırkımdan nefret edenlerde olabilir
Şimdi biz ne yaptık onlara?

Irkçılık bu ülkede suriyeliler ile başlamadı ve suriyeliler gitse bile bitmeyecek.
Kızmanız gereken suriyeliler değil bunu şimdiye kadar anlamış olmanız gerekirdi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…