- 17 Mayıs 2010
- 4.224
- 13.452
- 408
- Konu Sahibi Deryakuzusu88
-
Bende çok güzel bir semtte ve sitede oturuyorum. Ama niyeyse şu çocuklarının yanına gidip uyaran, gözlerini çocuktan ayırmayan anneleri göremedim bi türlü. Kiminin annesi evde, kiminin ki oya yapıyor kenarda, kiminin ki bi elde çekirdek bi elde çay dedikodu peşinde. Olaya müdehale etme yöntemleri müthiş; dayak. Avmde gördüğüm bir Suriyeli kız ve çocuk ise dünyalar tatlısı, inanılmaz arkadaş canlısıydı. Anneleride bir saniye yanından ayrılmadı. Her türün farklı örnekleri olabilir değil mi?Benim yasadigim semtte bu tur davranislar yok hepsi oglumu gorunce kosuyo yanina gecen gun hata oyuncaklarini verdiler oynasin diye velevki oldu diyelim aileler cocuklarinin yanina gelip uyarirlar gozleri cocuklarinida olur ayrica irkci olsam ne olacak kendi memleketimde rahat edemeyecekmiyiz bu ne ya bu nee
hayır ülkede insanların hiç birinin dedesi çanakkale kurtuluş savaşına katılmadıCanakkale bir cehpedir, birinci dunya savasinin onca cehpesinden sadece birisi... Bazilarinin kuru milliyetci geyikleri vin gelir tiris gider, uzerinden pirim yapip vatan sahibi oldugunuzu iddia ettiginiz o erkek ve kadinlardan sizin ailenizde hic var mi? Madem topluca "savasarak"kurduk ulkeyi, benimkiler esir duserken, acliktan olurken sizin ailenizden var mi hic hayatini kaybeden, esir dusen, acliktan olen, yetimhanede buyuyen? Yoksa olmayan olulerinize ragmen, baskalarinin uzerinden hem vatan sahibi oldunuz hem de hikaye mi anlatiyorsunuz ortamlarda! Turkler kacmazmis cunku utopyasinda turkler olumden korkmayan insan ustu bir canli, ama uzgunum osmanli ordusu en cok asker kacagini barindiran ordu ki, savasta en buyuk tehditi bu asker kacaklari olusturmus durumda , engellemek icin ellerinden gelenin yapilmasina ragmen hem de., ortamlarda sallarken dogrulari sallayin!
Suriye'liler calissa suc calismasa suc "ogretmen, doktor ebe olmuslar" diye yakiniyorlar, eee olacak tabi neden olmasin, egitimine sifir para harcadigin bir insann senin ulkene katki sunuyor, belki senin hayatini kurtaracak!Bir doktor kolay mi yetisiyor saniyorsunuz ya da bir akademisyen? Bir ulkenin yetismis elemani kaybetmesi demek gelecek yuzyilin ipotek altina alinmasi demek.
Calismasa yardim alsa da olmuyor, calissa olmuyor. Soyleyen de hasbelkader liseyi zorla bitirmis,, sonra "ev hanimligina" terfi etmis topluma muthis entelektuel katkisi olan tip. oyle ustun ki, onun dusunsel katkisi olmasa ulke cokecek! Oyle bir kibir, oyle bir gariplik!
Evet ulkede bir soru sorun var, ama bunun muessibi bizleriz. Ucuncu bir sucluyu aramaya gerek yok. Butun Arap'lara agiza alinmayacak seyler soylemenin de alemi yok, ne hainlikleri ne pislikeri ne "zevklerine duskun, seks bagimlilari" denmedigi kaldi. Oyle de easagilik bu halk ki bu araplar dusun yani kendine ait alfabeleri bile var ( sahi kac tane dilin kendine ait alfabesi var)!
Irkcilik kotu bir seydir, bunu bir gun suratiniza biri " don orta asyaya, sizler anadoluya ait degilsiniz, ana vatainiz buralar degil" dediklerinde daha iyi anlarsiniz, ya da " pis turkler, zaten bilmedigim bir dil konusuyorsun" dendiginde.
Politik olarak Islamci degilim, musluman da degilim ayrica Islam'i elestiririm (siyaset bolumunden bilen bilir), bizim askerler suriye de ise, bunun muessibi de kendi ulkemiz ve onun dis politikasidir. Benden bu kadar!
Giderleri hiç :)) her yerde varlar,parklarda çayırda çimende yatıp keyif yapıyorlar,isyerleri var,hepsijin en az 7 çocuğu var,hicbisey diye mezsin. O etekli basortulu amcalar seni süzüp dururlar her birinin 3 karısı var. Irkçılıkla alakası yok, smaç insanca yaşamak.saygi,egitim.son olarak gidecekler diyenler bunu nereden çıkardınız
hiç birinin gitmek gibi bir niyeti yok
tüm ülkeye yayılmış durumdalar
hayır ülkede insanların hiç birinin dedesi çanakkale kurtuluş savaşına katılmadı
sadece sizin ailenizden katılan dedeleriniz sayesinde kurtuldu bu ülke evet
başka hiç kimsenin ailesinde istiklal madalyalı yada 7 sene askerlik yapmış kimse yok
ha mesela benim büyük büyük dedem var yemen cephesinde savaşmış o çöldeki arapların İngilizlerle nasıl birlik olup arkadan hançerlediklerini çölde bir damla su diye yalvarmalarına rağmen kafeslerin içinde sürüye sürüye nasıl geçirdiklerini anlatır dururdu
o çok sevilen araplar tarafından
ayrıca insanların kızdıkları konu onların doktor hemşire öğretmen olması değil kendi insanımız işsizlikten kırılırken
öğretmenler atanamadığı için intihar ederken ne bir sınava girip ne de bu iş için uğraş vermeden kadrolara atanmaları
insanları ırkı yüzünden aşağılıyorlar deyip hasbelkader ev hanımı olmuş deyip kendi insanını aşağılamak ne kadar tutarlı ne kadar da mantıklı
Hayatım boyunca ırkçılığa karşı oldum ama inan beni bile yildirdilar. Irkçılıkla ilgisi yok yani. Bunlar bir tuhaf. Belki de başka bir ülkede olmanın savunma mekanizması bilemiyorum ama ufak çocuklar bile mafya gibi. Eğitim ve kültür düzeyi iyi olanlar zaten türkiye de kalmıyorlar. Kalanlar da gayet sakin yaşıyor ama çok büyük bir kısmı bildiğin erkekler serseri mafya tipli ve örgütlü. Çocuklar onların minik kopyaları. Kadınlar kuluçka makinası gibi sürekli doğuruyor.Bunun irkla ne ilgisi var, boyle davranislar sergileyen Turkler yok mu saniyorsunuz? Itiraf edin, rahatsiz oldugunuz davranislari mi yoksa irkci misiniz?
Bu kadar net.Vallahi benim simdiye dek kotu muamele gordugum herkes Turk'tu. Koken olarak Turk degilim, babamin ailesi Ortadogu taraflarindan gocmus, haliyle kavruk bir tene sahip. Annem acik tenli biraz daha normal Turk gorunumlu iste ama ben babama cekmisim, okul hayatim boyunca Arap diye cagirildim. Cok sonralari astim bunu ama 5 yasindaki halimle bu asagilanmalar yuzunden icime kapanmistim, hala da toplum icinde rahat degilimdir. Rengimden dolayi surekli cirkin oldugum vurgulandi, bunlari yapanlar hep Turk'tu, sizce ben simdi Turklerden nefret mi etmeliyim? Oyle az buz da sanmayin, 6.sinifa ilk basladigimda neredeyse butun okul benimle alay ediyordu, kac defa aglayarak dondum okuldan. Ben bunlarin hesabini tum Turklere mi kesmeliyim, hepinizden nefret mi etmeliyim? Siz soyleyin. Bense Turklerden nefret etmiyorum, melek gibi Turkler de gordum zira hicbir toplum tamamen iyi ya da tamamen kotu degildir.
Ülkelerinde savaş var diye kaçan, maddi durumumuz iyi değil diye bizim ödediğimiz vergilerle sürekli beslenen, neredeyse totolarındaki dona kadar karsiladigimiz insanlar bir zahmet o kadar fakirlerse pipilerine sahip çıksınlar.Kisirlastiralim mi hepsini?
Nereymis ora allasen bizde gelip kapi cami acik birakip yatalımCok sukur ben simdiye kadar oyle terbiyesiz ahlaksiz cocuklar gormedim bu mahallede herkes kapisi acik uyurdu herkes birbirini tanirdi siz neden bahsediyosunuz yaa
Oyle bir yer olmadigi icin olabilir miSen bilmezsin uzak sana emin ol coookkk uzakk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?