bu meslek bu meslekle evlenir diye birşey var mı sizce?

benim anlamadığım bu küçük köylerde ilçelerde nedir bu memur iş takıntısı falan kendi ufacık ilçesinden çıkmamış dünyanın en büyük şehrinin ilçesine bağlı olduğu il sanan insanlar bilmiyorlarki kpss ye kaç kişi giriyor dışarda ne kadar işsiz var bilmem ne var aldırmamak lazım benim görüşüm eğer erkeğin iyi bir işi varsa evine baka biliyosa ailesi arkadaşları karısının ne iş yaptığıyla ilgilenmemeli ev hanımı olur özel sektörde çalışır çalışmaz keyif onun kime ne

atanamamanın ezikligini atanamayanlar bilir..... kuzenini çok iyi anlıyorum o yüzden... bastan önemli degl deyipte sonrasında bu iki bu hareketleri yapmaları iki yüzlülükten baska bişey degill hiçç canını sıkma bence atadılarda bizmi gitmedikkk:14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

o zihniyeti iyi bilirim.o aileye göre kuzeniniz ancak devlet işine girerse başarılı kabul edilir ve kabul görür.öyle özel sektörde isterse genel müdür olsun,el kapısında sürünüyor derler.kpss yi kazanmak ne kadar zormuş,kaç kişi alınıyormuş bu konular onları bağlamaz "kırıp dizini çalışmamış" derler.der oğlu derler.eşinin durumu iyi sonuçta çalışmasa ne olur yani.ama emekliliğini dışarıdan ödesin mutlaka,biraz da birikim yapsın.eşi de memnunsa kimse karışamaz,eşim çalıştırmıyor demek biraz kulağa kötü geliyor.ama eşimle kararımız bu ya da eşimin maaşı yüksek gerek duymuyoruz diyebilir ele güne.ama k.pedere ne denir bilemedim.eğer çok uzatırsa bu konuyu eşi konuşsun "sizi ilgilendirmez" desin.

Ohooo yandık vallahi
Şimdi kimse gelin adaylarına, oğullarının müstakbel eşi ya da torunlarının müstakbel annesi gözüyle bakmaz olmuş meğer...
Millet şirketinde çalışacak kalifiye eleman arar gibi gelin bakıyor.
Hadi şunu anlarım, dense ki tahsil durumları birbirine yakın olsun, hayata bakış açıları bir nebze daha yakın olur birbirlerininkine.
Ama belli meslek hatta maaş kriteri koyup gelin adaylarını buna göre eleştirmek mantıklı geliyor mu size?İnsanlar ne için evleniyor?Oğlun görmüş, beğenmiş, sevmiş, anlaşmış,daha ne olsun.
Hele ki ortada bir evlilik var,mevcut yani, gelin seçmek için iş işten geçmiş.Abuk sabuk laflar edip evli bir çiftin canlarını sıkmakta hiç de iyi niyet göremiyorum ben.
bence bu konuda iş erkeğe düşer, madem ailesin, kendisinin de kabul etmediği böyle saçma fikirleri var, ve o fikirlere karşı durarak evlenmiş,o zaman ailesiyle de o muhatap olsun, eşinin üzülmesine müsade etmesin.Öyle kenarda durup, suya sabuna değmeden, ailesiyle muhattap olmadan"ben beğendim benim için sorun yok" demekle olmaz.

böyle bi kural yok hatta saçma, gönül istediğini sever ama özel sektör çalışanları ve kamu çalışanları için sıkıntı olabilir yani hatun kişi özel sektörde çalışır eşi memurdur o gelir eve 6'da, kadın gelir 8-9 gibi, adam atanır bi yere kadın ya işini bırakıcak gidecek ya da bi süre ayrı kalıcaklar, ben nişanlım polis diye kpss'ye çalıştım ki memur olayım rahatça atanabileyim peşinden gideyim diye, halbuki özel sektör benim alanım için daha tatmin edici, aslolan sevmek..

aynısını bende yaptım canım benım eşimde polis. çok uğraştım kpss için, en sonunda evlenmeye 2 ay kala atandım. ama gel gör ki maaş ve çalışma saatleri kamuda daha iyi olsa da benim alanım için özel daha iyiydi. kendimi geliştirebiliyordum mesela.

yani kimisi için özel daha iyidir ne var yani memur olsan da olmasanda. Ayrıca arakadaşımız işletme mezunu hem yoğun olan bir bölüm. Kamuya benımle beraber 34 yaşında atanan işletme mezunu bir abla vardı yıllarca uğraşmış yani. kayınbaba oğlunu çok yücelten biri heralde hem memur hem kamuda diye.

Canım hiç sıkma sen canını ya. Sonuçta kim ne derse desin onun karısısın. O seninle mutlu sen onunla bitti bu kadar :)

Son düzenleme:
KÜCÜK INSANLARIN BÜYÜK TAKINTILARI::
Saka gibi,meslek sinif ayrimi..diyelim doktor doktorla evlendi ama anlasamiyorlar evlilikte egitim ögretimmi bassürüyor?tabiki de esler birbirleriyle konusabilmeli ayni seviyede birbirleriyle iletisimi acisindan.mesela ayni espiriye gülebilsinler. bu kültürle alakalidir meslekle degil.ne kadar gerideyiz allahim ya.ülkemizde nasil zihniyetler var.yasadigim ülkede söyle ki sitemizin bahce düzen islerini yapan bir iscinin(bahcevan) karisi hatri sayilir bir savci .harika bir evlilikleri var.uyum önemli uyum.konu sahibi arkadas belli bir egitim seviyesine gelmis kendini gelistirmisse eger doktor da ne oluyor ya.inanirmisiniz bir doktor arkadasim var duvar duvar okumus okumus bilgisayara dönmüs ruhsuz tepkisiz simdi benim bu dr arkadasim alt siniftan hangi bir kadini mutlu eder sizce meslegiyle mi eder.evlilik meslekle yürümez askla yürür.

bence aynı meslek sıkıcı olur
ama boşverin yaaa
kim kimi seviyosa onla evlenir
kime ne mesleklerinin ne olduğundan
fasafiso:1::1:

Back
X