Bu mevzular ayıp değil mi ya.. onlar için çok normal geliyor herhalde

Bana kalırsa düğün gecesi kardeşlerim diye tutturmanız hata. Aynı şeyi eşiniz yapsa adamı topa tutardık. Anneniz sizi savunsa "aferin anneye kızını savunmuş" derdik.

KV sizin evinize karışmaya hakkı yok. Ama kadın haksız da sayilmaz. Düğün gecesi kardeş, elti, görümce, baldızı kim görmek ister. Mevzu burada öncesinde ki birliktelik değil bence, yeni hayatınızın ilk gecesi. Adam belki romantik romantik oturmak isteyecek. Belki sabaha kadar sohbet etmek isteyecek.

Kardeşleri otele göndermek çok daha mantıklı bir fikir olurdu.

İlişkiye girip girmediğiniz kimseyi ilgilendirmez. Ama kardeşleriniz değil de eşinizin kardeşleri sizde kalmak isteseydi çok sorun yapardınız doğal olarak.. Dedikleri gibi otel yok mu bir gece kalınacak..Ya da böyle zamanlarda rahatlığa bakılmaz yakın akraba evlerinde bile kalınır yani.. Hele ilerleyen zamanlar için bu günlerde yaşanan olumsuzluklar hiç unutulmuyor.. Allah yuvanıza dirlik versin..

neden kardeşleriniz rahat edemiyor anlamadım
kız mı kardeşler? pekala sizin göstereceğiniz bir evde kalabilirlerdi
hadi siz idrak edememişsiniz kardeşleriniz de bayağı düşüncesiz mi desem ne desem?
kv kardeşler konusunda haklı
ne zaman sevişeceğiniz konusunda da siz haklısınız

anlamadim ki senin dugunden sonra ilk geceni gecirecegin evinde bacilarin mi var?
boyle is olur mu?
bir allahin kulu demis "o oyle olmaz yeni evli cift tek kalsin" diye ona da bilenmissiniz
hic yani yeni evli cift ilk gecesinde evde misafir olur mu?
daha once sevismis olmaniz sorun degil . dugun geceniz size ozeldir. basbasa kalir soyunur gülüşür yine sevisirsiniz ya ömür boyu hatirlanacak bir aninizin icine s.cmissiniz
keske görümceler de kalsaydi, nasilsa bakite degilsiniz onemi yok🤣 sen bacilarinla takilirken o da abisiyle takilirdi

Elhamdülillah ben evlendim ama evliliğimizin ilk gecesinde sorunlar çıktı. Şöyle ki ben daha kendi memleketimdeyken eşimle hem resmi hem de dini nikah yapmıştık İstanbul'a geldiğimiz zaman da evimiz hazır olduğu için aynı evde kalıyorduk. Ve birlikteliğimiz de oldu. Sonra eşimin memleketinde düğün olacaktı dün oldu her şey çok güzel gidiyord, düğün akşamında herkes gitti, bitti, her şey toparlandı. Ben sonradan duydum kaynanam benden habersiz daha doğrusu bütün herkese söylemiş bir tek ben bilmiyorum işte bu akşam oğlumun da gelinin de ilk yalnız kalacağı gece onların evinde hiç kimse kalamaz. (Düğün zamanına kadar kardeşlerim evimde kalıyorlardı) Hiç kimse kalmayacak, yalnız kalacaksınız dedi. Birde emri vaki bir şekilde.. Ben de hayır dedim tepkimi ortaya koydum biz zaten Orhan'la evliyiz. Düğün akşamı benim kardeşlerim burada kalacak. Çünkü ben kardeşlerimi biliyorum, başka bir yerde rahat edemezler. Neyse sonra Kaynanam benimle inatlaştı. Ondan sonra bu olay büyüdü. Sonra kayınbabam gitmiş, benim kendi babama telefon açmış. Bu olayı anlatmış abime aynı şekilde. Ben bunu duyunca çok sinirlendim. Böyle özel bir meselenin nasıl bu kadar büyütülebileceğini, nasıl böyle bir şey yapabildiklerini sordum. Yine kendilerini haklı çıkarma çabasındaydılar, kendilerini savunma çabasındaydılar. Şu an ne kaynanamla ne de kayınpederimle pek fazla konuşmak istemiyorum. Çok soğudum, çok soğukluk araya girdi. Yani böyle küçücük bir olayı nasıl bu kadar büyüttüler, gerçekten aklım almıyor. Ben sakin bir şekilde dile getirdim ama Kaynanam inat etti ki zaten biz eşimle buraya geldiğimiz zamanda kaynanam eşime demiş ki şuanlık karınla birlikte olma düğün akşamına kadar o zaman olursun yani başımdan aşağıya kaynar sular döküldü şuan duymayan kimse kalmadı bence çok kırgınım onlara ve bu yüzden de eşimle aramız biraz soğuk sanki hep annesi yüzünden
Annenizle babanız nerde kaldı düğün gecesi ? Onlara kalacak yer varda kardeşlere mi yoktu. Bana saçma geldi ne alaka ya otel diye bi şey var. Durumun yoksa öğretmen evi var isteyene kalacak yer bulunur yani. Sizin böyle diretmeniz saçma olmuş.

Kaynananın yaptığı şey çok ayıp ama kardeşlerinizlesiz kalması çok saçma yani otelde kalsınlar yeni evlisiniz başka yerde rahat edemezler diye bir şey yok annen baban nerede kaldıysa onlar da orada kalabilir

Ailesinden kardeşinden bu kadar ayrılamayanlar da evlenmesin bir zahmet.
Sizin zaten aradığınız şey mesafe koymak için bahaneydi. Anneniz süt parası, başlık parası isterken sizden önce alınan evin tapusuna ortak olun diye bastırırken kayınvalideye mesafe koymak yoktu aklınızda. Anneniz bilerek başınıza kardeş gönderip belki de ara açmak istedi.
Hiç bir şehirin kültüründe düğünden sonra eve yatılı misafir gelmez.
Kardeşlerinizin yaptığı düz görgüsüzlük ama süt parası isteyen aileden de ne görgüsü beklenebilir neticede. Baştan evliliği onaylamakla hata etti oğlan tarafı

Ben annenizi merak ettim, gelmedi mi düğüne? Asıl olayı o çıkartır sanmıştım. Artık bizden bir kuruş çıkmaz lafı kardeşlerinizin otel masrafı için de mi geçerliymiş? Hadi siz olur dediniz, kardeşleriniz hiç rahatsız olmadı mı düğün gecesi sizinle kalmaktan? Gece otobüsle veya uçakla niye dönmediler?

Bayağı ayıp ya! Karınla birlikte olma falan ne demek? Edilecek laflar mı şunlar?
Yani sizin kardeşlerinizin kalması mevzusu da acayip ama kayınvalide sağ olsun söylemleriyle onu da unutturmuş. Ama yine de kardeşlerinizin düğün gecesi cidden evde kalmaması lazım.

Köyde otel ne gezssinki elalemin evine neden yollasın kardeşlerini biri gece taciz etse nolacak

KIz zaten beraber yaşıyormuş eşiyle ayrıca ilk gece illa beraber olunacak kuralı nerde yazıyor ? İnsan yorgunluktan ölüyor

Senin kv beraber yaşadığnı biliyor köydekilere mahçup olmamak için rol kesmiş sabahta el öpmesi çarşaf biymrdi adetler töreler

Köyde otel ne gezssinki elalemin evine neden yollasın kardeşlerini biri gece taciz etse nolacak

KIz zaten beraber yaşıyormuş eşiyle ayrıca ilk gece illa beraber olunacak kuralı nerde yazıyor ? İnsan yorgunluktan ölüyor

Senin kv beraber yaşadığnı biliyor köydekilere mahçup olmamak için rol kesmiş sabahta el öpmesi çarşaf biymrdi adetler töreler
Düğün kız tarafının köyünde olsa görümceler bu gerekçeyle eve doluşsa ne olacaktı peki? O zamanda böyle minnoş bakacak mıydınız? Aaa tabi sadece kızın kardeşleri kardeş unutmuşuz 😂

ben sizi haklı buldum.
herkes düğün gecesi ne işi var kardeşlerinin demişte. düğün formalite zaten evlilermiş ilk geceleri çoktan olmuş.
kv nin düğüne kadar evli bir çiftin sevişmemiş olduğunu varsaymasına inat olarak sadece kardeşlerimi değil başkalarınıda eve toplardım sanırım. kocamla ne zaman sevişeceğime o mu karar verecek.

ben sizi haklı buldum.
herkes düğün gecesi ne işi var kardeşlerinin demişte. düğün formalite zaten evlilermiş ilk geceleri çoktan olmuş.
kv nin düğüne kadar evli bir çiftin sevişmemiş olduğunu varsaymasına inat olarak sadece kardeşlerimi değil başkalarınıda eve toplardım sanırım. kocamla ne zaman sevişeceğime o mu karar verecek.
İlla gerdek açısından bakmamak lazım ama noop. Neticede bizim kültürde ilk bir sene çift birbirine alışsın diye uzak durulur. Yatılı gidilmez. Her türlü saçma yapılan.

Konu baştan aşağı saçma sapan. Öncelikle hiçkimse cinsel hayatınıza, ne zaman sevişip, ne zaman duracağınıza karar veremez, yorum dahi yapamaz. Bunun cevabını da eşiniz verecek, siz değil.
Yalnız düğün günü sizin kardeşlerinizin sizin evinizde ne işi var? Daha neler duyacağız acaba? Kardeşlerim rahat edemez ne demek tam olarak? Oraya sizin düğününüz için geliyorlar, rahat etmek için değil. Kalırlar 1 gece otelde bitti gitti. Görümceniz, kaynınız gelip kalsaydı kıyameti koparırdınız, konu kendi aileniz olunca nasıl da değişmiş işler.
İsterseniz evlenmeden önce 1700 kere sevişin, mesele sadece sevişmek değil hani düğün dediğin bir kez oluyor ve özel ya o bakımdan insanlar imtina ederler, gelip kalmazlar. Kardeşleriniz de bi tuhaf

Bugüne kadar hiç “şükür evlendim” diye başlayan konu görmemiştim. Nihai amaça erilmiş gerisi pek mühim olmamalı gibi bir giriş ama devamı var

Kendi annen de her şeyin içinde kaynananlar da her şeyin içinde ama neyseki nikahlar tam. O yüzden didişilse de huzursuzluklar olsa da nikahlar olduğu için problem yok.

Düğün kız tarafının köyünde olsa görümceler bu gerekçeyle eve doluşsa ne olacaktı peki? O zamanda böyle minnoş bakacak mıydınız? Aaa tabi sadece kızın kardeşleri kardeş unutmuşuz 😂
Neden olmasın uzaktan gelmiş insanlar benim kuzenin balıkesirde düğünü oldu 1 hafta öncede bizim memlekette de düğünü olmuştu, ilçe deydi 2 ci düğün, biz hepimiz onlarda kaldık mesela gece çekirdek çintik 1 hafta önceki düğünün dedikodusu yaptık herkesin aile dinamiği farklı

Neden olmasın uzaktan gelmiş insanlar benim kuzenin balıkesirde düğünü oldu 1 hafta öncede bizim memlekette de düğünü olmuştu, ilçe deydi 2 ci düğün, biz hepimiz onlarda kaldık mesela gece çekirdek çintik 1 hafta önceki düğünün dedikodusu yaptık herkesin aile dinamiği farklı
Düğün bana romantik bir şeydir bence ve sonrasında çiftin cinsel hayatı olsa dahi baş başa kalmalılar. Çirkin bence. Otel denen bir şey var otel yoksa bile bir gece konu komşuda yatılabilir

Back
X