- Konu Sahibi tatli_solucan
Aynı firmada yaklaşık 6 yıldır satış danışmanı olarak çalışıyorum. 6 yılda 3 farklı mağaza gördüm ve bu son mağaza oldukça yorucu. Hem giren çıkan insan sayısı olarak kalabalık hemde yapılan işler çok daha ağır ve fazla. Haftada bir gün gece çalışmasına kalınıyor. Hep ben kalmıyorum tabi başka arkadaşlarımda kalıyor genelde 3 haftada bir bana denk geliyor. Gece 22.30 da başlayıp geceyi mağazada geçirip sabah 10.00 da mesaimiz bitiyor. Sabah perişan oluyoruz ve o günü izinli yazıyorlar ve bizim haftada sadece 1 gün izin günümüz var. Bu şekilde haftada 7 gün mağazayı görüyorsun izin günün yalan oluyor. Dün gece ben kaldım. Gündüz 1 de kalkmıştım akşam gitmeden biraz yatıp uyurum dedim ama olmadı. tüm gece boyunca ayakta kaldım. Sabah olup eve döndüğümde nerdeyse 1 gündür uyumamıştım. Uykumun değişmemesi için saati 4 e kurdum onca yorgunluğa bi kaç saat uyuyup kalktım. Yorgunluktan ayaklanamadım evimin bütün işleri kaldı. İzin günüm yatakta uykuyla mücadeleyle geçti. Daha fazla uyumamam lazımdı çünkü yarın 9 da işbaşı yapmak zorundayım. Bari gece kaldığını düşünüp ertesi günü biraz geç yazsalar. Şaka gibi bir sistem. Bizi robot zannediyorlar. Ekmek parası için mecbur katlanmak zorunda kalıyoruz. Sinirli çok yorgun ve çok huysuzum. Sonra mağazaya gelen müşteriler de bu personeller niye suratsız diye yakınıyorlar!!! Böyle sisteme can mı dayanır???