Bu nasıl bir çalışma sistemi ???? 1 Gün Boyunca uyuyamamak!!!

tatli_solucan

Credo in Patrem
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
88
5
13
İzmir
Aynı firmada yaklaşık 6 yıldır satış danışmanı olarak çalışıyorum. 6 yılda 3 farklı mağaza gördüm ve bu son mağaza oldukça yorucu. Hem giren çıkan insan sayısı olarak kalabalık hemde yapılan işler çok daha ağır ve fazla. Haftada bir gün gece çalışmasına kalınıyor. Hep ben kalmıyorum tabi başka arkadaşlarımda kalıyor genelde 3 haftada bir bana denk geliyor. Gece 22.30 da başlayıp geceyi mağazada geçirip sabah 10.00 da mesaimiz bitiyor. Sabah perişan oluyoruz ve o günü izinli yazıyorlar ve bizim haftada sadece 1 gün izin günümüz var. Bu şekilde haftada 7 gün mağazayı görüyorsun izin günün yalan oluyor. Dün gece ben kaldım. Gündüz 1 de kalkmıştım akşam gitmeden biraz yatıp uyurum dedim ama olmadı. tüm gece boyunca ayakta kaldım. Sabah olup eve döndüğümde nerdeyse 1 gündür uyumamıştım. Uykumun değişmemesi için saati 4 e kurdum onca yorgunluğa bi kaç saat uyuyup kalktım. Yorgunluktan ayaklanamadım evimin bütün işleri kaldı. İzin günüm yatakta uykuyla mücadeleyle geçti. Daha fazla uyumamam lazımdı çünkü yarın 9 da işbaşı yapmak zorundayım. Bari gece kaldığını düşünüp ertesi günü biraz geç yazsalar. Şaka gibi bir sistem. Bizi robot zannediyorlar. Ekmek parası için mecbur katlanmak zorunda kalıyoruz. Sinirli çok yorgun ve çok huysuzum. Sonra mağazaya gelen müşteriler de bu personeller niye suratsız diye yakınıyorlar!!! Böyle sisteme can mı dayanır???

Hangi mağazada çalıştığını merak ettim doğrusu..
Mağazacılık yapılacak iş değil gerçekten resmen sömürüyorlar her işi yaptırıyorlar üstelik çalışma saatleri çok çok fazla
Ne yapalım mecburuz...

Hangi mağazada çalıştığını merak ettim doğrusu..
Mağazacılık yapılacak iş değil gerçekten resmen sömürüyorlar her işi yaptırıyorlar üstelik çalışma saatleri çok çok fazla
Ne yapalım mecburuz...

Aynen öyle :( şartlara mecbur bırakılıyoruz. Her mağazamız böyle değildir illaki ama burda başka bir alternatif yok. Yönetim gözünden bakınca insan hak bile veriyor ağlıcak olan durumuna. Şükür işimiz aşımız var diyelim yinede ...

Cok iyi bilirim magaza siatemini calistigim zamanlarda eve on onbir gibi geldigimde yorgunluktan kasigi tutamazdim yemek yiyemezdim ki bekar halimle bile nasil yoruluyrdum

Çok zor bir durum gerçekten.başka bir iş alanında çalışma imkanın yok mu?bir de maaşını merak ettim çalışmanın karşılığını alabiliyor musun bari diye?Ben de uykusuzluğa hiç dayanamam Allah kolaylık versin.

asgari ücret ve prim alıyoruz bi de yemek kartımız var. Temposu hiç bitmiyor. Diğer firmalara bakılırsa şartların kötü olmadığını düşünüyorum açıkçası. Tabi biz avm deyiz çalışma saatlerimiz geç oluyor eve dönüşümüz akşam 11 'i buluyor. O saatten sonra ne eve faydan oluyor ne kocaya ...

Cok iyi bilirim magaza siatemini calistigim zamanlarda eve on onbir gibi geldigimde yorgunluktan kasigi tutamazdim yemek yiyemezdim ki bekar halimle bile nasil yoruluyrdum

seninle aynı duygular içindeyim öyle zamanlar oluyorki kaşığı tutucak halin kalmıyor ... Sağlığım elverirse Ve Allah nasip ederse bir 4-5 yıl sonra çocuk düşünüyoruz. O zamana kadar çalışıp çocuk olunca bırakıp onunla ilgilenmek istiyorum. Çocuğum biraz büyüdüğü zaman bilemiyorum nasıl bir yol çizerim tabii

Çalışma şartları çok ağır gerçekten.
Üstelik maaşlarda pek tatmin edici değil anladığım kadarıyla.
İnsanlarla uğraşmak zor.
Allah yardımcınız olsun arkadaşım.

Amin hepimizin yardımcısı olsun. İşim kolay diyen yoktur herhalde şu dünyada. Herkesin kendine göre var bir sıkıntısı işle ilgili

6 yildir demissin
yanlis anlama ama ben satis danismanligini gecici isler olarak görüyorum
yani guzel bir is bulana kadar evde oturmamak iicn
ben cok calistim biliyorum
inanilmaz zor bir is
ve getiriside cok az
6 yilini yazik etmissin
6 yil icinde kendine meslek bile edinebilirdin
bir sürü sey yapabilirdin

ayrica bir gece calisip ve ertesi gün izinli sayilmak cok sacma
insanlari resmen kullaniyorlar

Back