Bu nasıl bir caniliktir!Avukat arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de bu yorumlara katlanamıyorum artık. Napalım sokaklarda dolaşmayalım mı, siz o zaman hayvan hayatını insan hayatına tercih ediyosunuz. Şu an ben bunu yazarken bile gözümün önünde köpekler bi adamı kovaladı.

Hayvan dernekleri en az 10 yıldır gayet örgütlü. Hayvan dilendiriciler topladıkları paralarla beş yıldızlı barınak inşa ederdi bu sürede istese, ama bu düzen onların da işine geliyor. Daha çok yaygara koparabilsinler ki daha çok para toplayabilsinler. Sokaklarda yaklaşık 15 milyon köpek olduğu tahmin ediliyor. Hangi biri kısırlaştırılacak? Kısırlaştırmanın maliyeti ve zahmetlerinden haberiniz var mı? Ben 5 yıl önce kedimi 600 liraya kısırlaştırdım. Koskoca abd avrupa bile barınaklarda 50-100 bin köpek bakıyor. Bu iş artık kısırlaştırmayla barınaklara toplamakla falan bitebilecek durumu geçti. Sizin gibi düşünen insanlar gerçeklerden o kadar uzak ki, 80 milyonluk ülkede 50 milyon insan yoksulluk sınırında yaşıyor ve sizler bu ülkede o köpeklere 5 yıldızlı barınak konforu arıyosunuz.

İnsanlar artık çok rahatsız ve ses çıkarmaya başladı. Hayvan düşmanı ilan edilmemek için herkes susuyordu. Ama aklı fikri mantığı olan herkes bu işin fazlasıyla tadının kaçtığını görüyor. Çözüm nedir bilemiyorum ama böyle çok uzun sürmeyeceği kesin. Benim sokağımda kedi bile kalmadı yahu, yazıktır yani.

Ben katlanamayacaginiz bir şey yazdığımı düşünmüyorum. Ülkemizdeki israf ile gayet bütçe ayrılabilirdi istesek cozebilirdik ama istemiyoruz diyorum. Herhangi bir hayatı tercih etmem haddim değil çünkü canlarını ben vermedim.
Ben hepsinin can olduğunu kabul ediyorum bahsettiğiniz ima itlaf edilmeleri çıkıyor gerçekten böyleyse yazabilirsiniz
Bu iş kimsenin umurunda değil algı değiştirmek için açıklama yapıldı şu anda bizim sorunumuz yok açıklamaları geliyor
Hepsine yetişemem ama 1 tanesi 2 yıldır benimle, ve denk geldikçe beslenmelerine katkı sağlıyorum calisamazlar kazanamazlar vermedikçe aç kalırlar isteyemezler.

burada hayvanların korunmasını isteyen ama sokakta rahat da yürünmediğini ifade eden arkadaşlara direk tepki verenleri gördüm.
etiket yapmıyorum çünkü çift taraflı düşünmeyen kişileri direk muhatap alıp tartışmam bile.
insan ya da hayvan ortada can mevzusu var.
hayvansever insansever durumu nedir ya.
hayvanlar işkence görmesin,aç kalmasın,korkmasın elbette
insanlar da korkmasın yaralanmasın ölmesin elbette
genelleme yapmak değil amacım ancak büyük oranda hayvanseverler adı altındaki grup insanlar konusunda çok hırçın ve düşüncesiz olabiliyor.
ben de hayvanseverim.
hepsi ama hepsi ne aç kalsın ne açıkta kalsın.
ama nasıl ki hayvana zarar veren insanlara öfkenleniyorsam,insana saldıran zararlarına sebep olan hayvanlara da öfkeleniyorum.
insanı da hayvanı da hırçınlaştıran sebepler var elbette.
ama hayvandan farkımızda olmalı doğal olarak.
çözüm ölüm değil,işkence değil süphesiz.
ama mesela sokağımızda bulunan sahipli bir kaç köpeğin serbest bırakılması sebebiyle,çocuklar bakkala bile rahat gidemiyor.
bu da hayvanseverlik değil.
saldırgan değil diye sahibi var diye toplum içine bırakamazsınız.
bazı arkadaşlar bundan bahsetmiş ve tepki görmüş.
tepki veren arkadaşların yazılarını da okudum.
malesef hayatını kaybeden canlardan tek bir söz bile etmemiş.
yazık...
ama neden başa gelmediği için ve empati duygusu olmadığı için ve ayrıca cahillikten.
insanların canını ön planda tutan ama ayrıca hayvanlara da zarar gelmesini istemeyen bizler gibi,sadece hayvanları doyurup sevip gerisine karışmayan,umursamayan,kendisi zarar görmediği sürece,kendisi dokunabildiği için aman bişey yapmıyorki ne var diyip hırçın ve bencil davranan sizler neden böylesiniz!!!
Bu tür radikal hayvansever görünüşlü insanlar mama dernekleri ile çalışıyor çoğunlukla, bu kadar kızgın tepki vermelerinin sebebi de para gelirlerinin gitme ihtimali.Hayvanlar barınağa alınırsa veya kısırlaştırılırsa gelirleri azalacak.Dikkat edin ya kedi fanatiği olurlar, ya köpek.Bu iki türün yok ettiği sincapları kuş türlerini pek umursamazlar çünkü onlara acındırarak para kazanamazlar.

Maalesef ülkemizde başıboş sokak köpekleri çok çok büyük sorun .Yukarıda bazı arkadaşlar belediye görev yapmıyor napalım açlıktan ölsünler mi demiş ama kimse o kadar vicdansız değil.Ama iki kap yemek verip vicdan rahatlatıp sonra da insanların başına birşey geldiğinde köpekleri masum göstermek biraz enteresan açıkçası.Neymiş saldırmazsan birşey yapmazmış.Bunlar köpek aklıyla değil içgüdüleriyle hareket eden varlıklar.Nasıl bu kadar emin olabilirsiniz ki saldırmayacaklarından.Yazın gayet merkezi bir yerde tatildeyken akşam yürüyüş esnasında uzaktaki 5 6 köpek bize doğru koşup etrafımızı sardılar .Oğlum eşimin omzundaydı ve korkudan ağlamaya başladı.Tam o esnada bir araba gelip korna falan çaldı da korkup kaçtılar.Ya o araba gelmeseydi de bana eşime oğluma birşey olsaydı.

Değil mi çok haklisiniz. Bir de mini etek giyip tecavüze uğrayanlar yok mu onlarda hak ediyordur size göre. O saatte orda ne işi varmış. Cebinde mama da taşımıyor çocuklar tüm suç çocuklarda.
Ne iğrenç bir suçlama bu. Kadin olarak iğrendim benzetmenizden. Gerçekten haddinizi bilmiyorsunuz bazen. Benim olduğum muhitlerde, ki iki büyük şehir arasında gidip geliyorum sürekli, ben böyle bir sıkıntı görmedim. Çok köpek sürüsünün arasina da girdim.
Bir arkadas da yazmis ben de pitbullar saldırıyor zannediyordum Twitter takip etmedigim için . Demek ki bazı bölgelerde boyle saldırılar da olabiliyormuş. Neden bu kadar saldırıya geçiriyorsunuz ki?
Bir de dikkatimi çeken bir husus var. Burda herkes korkularından bahsetmiş. Köpek gördüğümde koşarak arabaya biniyorum koşarak eve gidiyorum vs. Köpeğin olduğu yerde kosarsaniz köpek kovalar. Ya oyun için kovalar ya da bir şey var zanneder. Köpekten korkup kendisini arabaya atanlarda da köpekler suçlu değil belediyeler suçlu. Kendisini korkudan araba altına atınca köpek parçalamış olmuyor. Korkulariyla baş edememiş oluyor. Köpek gördüğünüzde kosmamanizi, öncelikle sakin kalmaya calısmanizi tavsiye ederim.
Biz insanlar da her yeri ele geçirdik ve onlara yaşama alanı bırakmadık. Öncelikli olarak barınak şartları iyileştirilmeli hayvanlar orda da ölüme terk edilmemeli. İki taraflı denge önemli. Köpek düşmanlığı türemeye başladı bu dengeyi sağlayamadıkları icin. Biz de demiyoruz sokaklar köpek çeteleriyle dolsun. Devlet ve belediyeler düzgün barınak şartlarında hayvanlara baksınlar diyoruz. İnsanlar da rahat etsin.

Ne iğrenç bir suçlama bu. Kadin olarak iğrendim benzetmenizden. Gerçekten haddinizi bilmiyorsunuz bazen. Benim olduğum muhitlerde, ki iki büyük şehir arasında gidip geliyorum sürekli, ben böyle bir sıkıntı görmedim. Çok köpek sürüsünün arasina da girdim.
Bir arkadas da yazmis ben de pitbullar saldırıyor zannediyordum Twitter takip etmedigim için . Demek ki bazı bölgelerde boyle saldırılar da olabiliyormuş. Neden bu kadar saldırıya geçiriyorsunuz ki?
Bir de dikkatimi çeken bir husus var. Burda herkes korkularından bahsetmiş. Köpek gördüğümde koşarak arabaya biniyorum koşarak eve gidiyorum vs. Köpeğin olduğu yerde kosarsaniz köpek kovalar. Ya oyun için kovalar ya da bir şey var zanneder. Köpekten korkup kendisini arabaya atanlarda da köpekler suçlu değil belediyeler suçlu. Kendisini korkudan araba altına atınca köpek parçalamış olmuyor. Korkulariyla baş edememiş oluyor. Köpek gördüğünüzde kosmamanizi, öncelikle sakin kalmaya calısmanizi tavsiye ederim.
Biz insanlar da her yeri ele geçirdik ve onlara yaşama alanı bırakmadık. Öncelikli olarak barınak şartları iyileştirilmeli hayvanlar orda da ölüme terk edilmemeli. İki taraflı denge önemli. Köpek düşmanlığı türemeye başladı bu dengeyi sağlayamadıkları icin. Biz de demiyoruz sokaklar köpek çeteleriyle dolsun. Devlet ve belediyeler düzgün barınak şartlarında hayvanlara baksınlar diyoruz. İnsanlar da rahat etsin.

Sizin mantiginiza göre bende hiç tecavüze uğramadım o zaman uğrayanlar ne yapıyor ki uğruyor ! Kucucuk çocuğa nasıl anlatacaksınız köpek onu kovalarken kaçmaması gerektiğini. Üst yorumlarda arkadaşın attığı kampusteki videoya yorumunuz nedir ? Kacmamista başta hicbirsey yapmamış ve sürünün arasında kalmış genç yazık. O kadar doldum ki artık çocuğunuz yok o kadar belli ki yorumunuzdan. Katlanamiyorum artık kim bilir ne yaptı mı saldırıya uğradı kafasına yeter artık ya.

Sen ve senin gibi düşünenler o kadar fazla oldunuz ki artık tahammül bile edemiyorum. Oldu olacak anne babalar çocuklarına köpeklere karşı davranış dersleri filan versinler. Köpeklerden kaçmayın hatta üç beş köpek etrafinizi sardiginda kolunu bacağını uzat daha rahat parçalasinlar vs.
Gerçeklikten bu kadar kopmayin bu toplum bu değil.
Yetkililerin bu konunun çözümünde muhatap almayacaklari kitle belli, bu kesim işte.

Van'daki kızın videosunu izlediniz mi? O videoya yorumunuzu merak ettim ben. Sizce nerede yanlış yapmış kızcağız? Hayvanlar üzerine koşarak gelmiş o beklemeli miydi? Kaçırdığıniz şey şu KOSTUGU İCİN HAYVAN GELMEMİS,HAYVAN GELDİGİ İCİN KOSMUS. Gayet yolda sakince yürüyormuş.

Sen ve senin gibi düşünenler o kadar fazla oldunuz ki artık tahammül bile edemiyorum. Oldu olacak anne babalar çocuklarına köpeklere karşı davranış dersleri filan versinler. Köpeklerden kaçmayın hatta üç beş köpek etrafinizi sardiginda kolunu bacağını uzat daha rahat parçalasinlar vs.
Yetkililerin bu konunun çözümünde muhatap almayacaklari kitle belli, bu kesim işte.

Malesef tek muhatap aldıkları kesim de bu kesim iste. Çünkü sesleri çok çıkıyor sürekli cirliyorlar.

ya boşverin evladı yok konuşuyor işte.o parçalanan çocukların anneleri babaları yerinde olmak ne korkunçç.allah kimseye yaşatmasın

İçgüdüsel olarak üzerime gelen bir canlıdan kaçmak benim problemimmiş bu akıl tutulması yaşayan sözde hayvanseverlere göre. Her canlıda olan, kendini koruma refleksimi yok etmem gerekiyormuş.Haa kaldı ki kaçmadım hayvanın beni orada ne yapacağı da belirsiz. Çok büyük olasılıkla parçalayacak çünkü zaten parçalamak için geliyor. Bacağı koparak ölen minik mahraya ayrı üzüldüm, bir de cenazede mahfolmuş ailesine ayrı üzüldüm. Orada küçük bir kardeş vardı ablasını bir daha göremeyecek yapayalnız kalmış içli içli ağlayan. Bakamıyorum bile haberi gördüğümde. Ama bu insanlar bu acıyı yaşadı ve yaşıyor maalesef.

İçgüdüsel olarak üzerime gelen bir canlıdan kaçmak benim problemimmiş bu akıl tutulması yaşayan sözde hayvanseverlere göre. Her canlıda olan, kendini koruma refleksimi yok etmem gerekiyormuş.Haa kaldı ki kaçmadım hayvanın beni orada ne yapacağı da belirsiz. Çok büyük olasılıkla parçalayacak çünkü zaten parçalamak için geliyor. Bacağı koparak ölen minik mahraya ayrı üzüldüm, bir de cenazede mahfolmuş ailesine ayrı üzüldüm. Orada küçük bir kardeş vardı ablasını bir daha göremeyecek yapayalnız kalmış içli içli ağlayan. Bakamıyorum bile haberi gördüğümde. Ama bu insanlar bu acıyı yaşadı ve yaşıyor maalesef.
sokakta yürüyorum ki şehir dışı bir semtte oturuyorum sayılır.yanıma 1 değil 3 4 köpek geliveriyor.elimdeki poşete kadar yaklaşıyorlar .ne yapacakmışım sakin olacakmışımmm bak bakkkkkk.bu hayvan kocaman sokak köpeği değil yılan olsun kurt olsun mesela.kendileri sakince duracaklarmıymışş?kalp hastasıyım ben.ya aniden kriz geçirsem korkudan çocuğuma köpekseverler mi bakacak?

sokakta yürüyorum ki şehir dışı bir semtte oturuyorum sayılır.yanıma 1 değil 3 4 köpek geliveriyor.elimdeki poşete kadar yaklaşıyorlar .ne yapacakmışım sakin olacakmışımmm bak bakkkkkk.bu hayvan kocaman sokak köpeği değil yılan olsun kurt olsun mesela.kendileri sakince duracaklarmıymışş?kalp hastasıyım ben.ya aniden kriz geçirsem korkudan çocuğuma köpekseverler mi bakacak?
O kadar haklısınız ki. Söyledikleri şeyler artık insanları delirtme boyutuna geldi. Benim köpek fobim var. Köpek gördüğümde yol değiştiriyorum. Üzerime köpek koşsa inanın ben de yola falan atlarım farkında bile olmadan. Üzerime öfkeyle koşan hangi canlı olursa olsun, doğal olarak koşarım yani. O kadar yakınıma yaklaşsa ben kalp hastası falan değilim ama inanın kalp krizi geçirebilirim. Nasıl çözümlenecek bu durum bilmiyorum ama vergisini verdiğimiz modern hayatın nimetlerini bile kullanamıyoruz. Umarım bir an önce bir çözümü olur bu işin.

Medeni ulkede sokakta hayvan olmuyormus ben de Almanya'ya gelince gordum. Aylardir sokak kedisi kopegi gormuyorum. Ama nerdeyse herkesin kendi kopegi var besledigi, buyuttugu ve o kadar mutlu ki hayvanlar.

Hadi simdi biraz gercekci olalim. Bu sorun ulkede cok bariz bas gosterdi. Basibos kopeklerin nufusu ve ureme oranalrina bakinca ilerisi icin hayvanciklarin sonu pek iyi gorunmuyor bana gore. 5-6 yil once olsa barinaklarla ve sahiplenmeyle bir nebze kontrol altina alinirdi. Ama suan bu kopeklerin tamamini barinaklara alma kapasitesi yok ulkenin. Zaten var olan barinaklarin hali icler acisi. Once onlari iyilestirmeye kalksalar ve yenilerini acsalar diyecegim ama bizim ulkemiz icin bu cok utopik bir istek. Dogaya hayvana ne zaman deger verilmis? Somada 300 insanimiz oldu ne kadar degerleri oldu ki siz kopeklerin dusunulmesini bekliyorsunuz. Yani bu isin gidisati itlaf olacaktir sadece geciktiriliyor suan. keske elden bisey gelse.

Sizin mantiginiza göre bende hiç tecavüze uğramadım o zaman uğrayanlar ne yapıyor ki uğruyor ! Kucucuk çocuğa nasıl anlatacaksınız köpek onu kovalarken kaçmaması gerektiğini. Üst yorumlarda arkadaşın attığı kampusteki videoya yorumunuz nedir ? Kacmamista başta hicbirsey yapmamış ve sürünün arasında kalmış genç yazık. O kadar doldum ki artık çocuğunuz yok o kadar belli ki yorumunuzdan. Katlanamiyorum artık kim bilir ne yaptı mı saldırıya uğradı kafasına yeter artık ya.
Ben veya baska biri yanimda kopek saldirisina ugrasa, kurtulmak icin o kopege zarar veririm. Ben canimin derdindeyken, kopegi bana karsi koruyan olursa onu da doverim.

Ben veya baska biri yanimda kopek saldirisina ugrasa, kurtulmak icin o kopege zarar veririm. Ben canimin derdindeyken, kopegi bana karsi koruyan olursa onu da doverim.

Yani kendimizi kurban verecek değiliz al birazda kolumdan ye dememiz bekleniyor 😶

buna da uydurma bir sebep bulurlar.her can kıymetli değil onlar için.sadece ve sadece hayvanlarımıza odaklanmışlar.
saldırgan bir insana öfke kusarken,saldırken hayvanlara anlayış gösterip,görmezden geliyorlar
Hayvanlara değil, sadece köpeklere odaklanmışlar. Gerçek hayvansever olsalardı köpeklere mama edilen tavuk ve diğer hayvanlara üzülürlerdi, parçaladıkları kedilere üzülürlerdi, ama yok resmen köpek kutsal hayvan haline gelmiş bu insanlar için

Hayvanlara değil, sadece köpeklere odaklanmışlar. Gerçek hayvansever olsalardı köpeklere mama edilen tavuk ve diğer hayvanlara üzülürlerdi, parçaladıkları kedilere üzülürlerdi, ama yok resmen köpek kutsal hayvan haline gelmiş bu insanlar için
okulda bir kedi var .okulu sahiplenmiş çok tatlı.tüm çocuklar bakıyorlar.mama süt su her ihtiyacını karşılıyorlar kucaklarına alıyorlar.okulda yeri var orada yatıyor.kimseye bir zararı yok.pist desen kaçıyor zaten.ama kocaman köpekler öyle mi?bana 2 kere saldırdılar bir kere de nöbet geçirttiler ama o sokak köpeği değildi.komşunun inatla yanıma getirdiği köpekti.yeni ameliyatlıydım anlattım kadına anlamadı.hastanelik oldum .kadın apartmanın önüne yemek bırakıyordu arkasında yeşil alan olmasına rağmen.tüm köpekler alıştı apartmanın içine girdiler.kapı otomatik çünkü yaklaşınca açılıyor.bir teyze korkudan bayılınca kavga çıktı kadın taşındı apartmandan kendi evi olmasına rağmen.bunları normal bulanlara tek sözüm yok.iyice dolmuşumm.ben de taşınacağım yaza.yürüyüş yapma hakkımin bile olmadığı semtte ne işim var

Malesef tek muhatap aldıkları kesim de bu kesim iste. Çünkü sesleri çok çıkıyor sürekli cirliyorlar.
Evet yıllardır nerede köpek toplatilmaya kalksa ellerine telefon kamera ciyaklayarak videoya aliyorlar. Artık gına geldi bunlardan sirf sesleri çıkmasın diye yürütülen politikalar da sorunu bu noktalara kadar sürükledi. Ne kadar mantıktan uzak bir kitle oldukları konuya bir çözümleri olmamasından ve köpekleri her şeyin üstünde tutan hastalık derecesindeki takıntılarından belli zaten. Kaldı ki bu konunun rant haline dönüştürüldüğü yönünde çok ciddi iddialar var. Haliyle artık bu kitle muhatap alinmayip sorun çözülmeli.

Ben şunu anlamıyorum, saldırgan köpek cinsleri belli değil mi? Neden yasaklanmıyor? Yada kontrol edilmiyor?
Sokaktaki köpeklerin bir suçu yok ki, kimseye zarar vermiyorlar.
bazı sokak köpekleri birisini görünce havlayarak üstüne koşuyor ancak ısırma falan olmuyor. Ancak karşıdaki doğal olarak ısıracakmış gibi düşünerek kaçıyor maalesef gündemde olan kazalar da bu şekilde oldu. pittbul gibi hayvanlar saldırıp parçalamaya kadar gidebiliyorlar(hayvanların doğası bu suçlayamam tabi ki)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X