Bu nasıl bir caniliktir!Avukat arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslinda söylenenin tam aksine bu iş Belediyelerden alınıp tarım bakanlığına verilmeli
Siyasetin olduğu yerde asla sağlıklı çözüm gelmez
Ölümün kıyısında hayvanları getirip siz öldürdünüz diye suçlarlar, yada karşıt görüşün sahipli canları türlü bahaneler ile elden alınır
Yardımcı olmak isteyen gönüllü çalışmaları adrese tam anlamıyla ulaşmaz.
Veya yeterli personel yada kaynak oluşmaz
Bilinenin aksine Buyuksehir yasasından sonra ilce belediye gelirleri çok düştü yani ayrılacak kaynak bulmak tamamen yönetim vicdanı ile alakalı.
Calisan veterinerlerin çoğu cins hayvan ticareti dahi yapıyor.
Ve en önemlisi ülkemizde barınak yok rehabilitasyon merkezi var ve %90i yetersiz
Yasa değişmeli bu iş bakanlıklara devredilmeli. Gönüllülere isgucu ve ayni yardım yasallasmali.
Ve her ne olursa olsun öldürmenin cezası çok büyük olmalı. Bu cümlenin ardına çok şey yazılır biliyorum
Bazen aklım nasıl bu kadar kötüleştik anlayamıyor.

Aslinda söylenenin tam aksine bu iş Belediyelerden alınıp tarım bakanlığına verilmeli
Ölümün kıyısında hayvanları getirip siz öldürdünüz diye suçlarlar, yada karşıt görüşün sahipli canları türlü bahaneler ile elden alınır
Bilinenin aksine Buyuksehir yasasından sonra ilce belediye gelirleri çok düştü yani ayrılacak kaynak bulmak tamamen yönetim vicdanı ile alakalı.
Ve en önemlisi ülkemizde barınak yok rehabilitasyon merkezi var ve %90i yetersiz
Yasa değişmeli bu iş bakanlıklara devredilmeli. Gönüllülere isgucu ve ayni yardım yasallasmali.
Ve her ne olursa olsun öldürmenin cezası çok büyük olmalı. Bu cümlenin ardına çok şey yazılır biliyorum
Tavsiyeleriniz çok doğru ve bilgilendirici

Kesinlikle edeceğim bu yazdığının bedelini ödeyecek ailesinin yüzüne bakabilecek mi acaba böyle bir şey yazdığı ortaya çıksa? Şu ekşi sözlük platformunun tamamen kapatılması gerektiğini düşünüyorum hep böyle insanların yer aldığı bir yer
Kesinlikle şunun ardına da sığınamaz bu bir düşünce özgürlüğü değil , bu ruh hastasının iç döküşü. Sosyal medya dahi olsa caniliğini ortaya koyan , reelde neler yapmaz. Tedavi olmalı yoksa ilerde dönüşü olmayan faaliyetlerde baş rol olacak kişi. Vicdanı yok, merhameti yok düşüncesi de anormal . Korkutucu kesinlikle müdahale edilip, Ruh hastalıklarında tedavş olmalı. Böyle biri dışarda bizlerle aynı havayı solumamalı. Bir canlıyı öldürme fikri gerçekten korkunç. Merhamet çok değerli işte insanı insan yapan...

Bu ne yaa kana susamış resmen. Bende korkuyorum sokak köpeklerinden ama aklimdan boyle seyler gecmiyo! Umarım gerekli yasal işlem başlatılır. Ve umarım sokak köpekleri toplatılır ve bende çocuklarımla özgürce sokağa çıkabilirim. Sirf köpek korkumdan markete korka korka gidio geliyorum. Bulunduğum yerde çok fazla kopek var. Düşünün sitenin bahçesine bile duvardan atlayıp giriyorlar!

Geçen yıl tamda bu zamanlar nisan yağmurları yağıyo, bide ılık bi hava var. Nefisss. Koydum bebeğimi ana kucağına sitenin bahçesinde yürüyüş yapayım diye. Nneyse indik bi 10 dakika filan yağmurlandik, tadı halâ damağımda neyse. Eve çıktık kızımı uyuttum, mutfağa yemek hazırlamaya girdim. Kopek seslerine balkona çıktım aman yarabbim ne göreyim! 3 tane kocaman köpek sitenin bahçesinde, 5 6 tanede sitenin dışında. Bahçeye girenlerden biri zavallı bi kediyi ensesinden sallayıp sallayip fırlattı köşeye. Bem dehşet icinde izliyorum. Bi komşu kediyi kurtarmaya koştu ama nafile zavallı kedicik oracıkta öldü. Komşu bunlari kovaladı. O duvardan bi atlayıp cikislari var! Kudurmuş gibiydiler. Hemen o anda bi kediyi de sokakta aynı şekilde öldürdüler.

SİMDİ SORUYORUM SİZE 15 20 DAKİKA ÖNCE BEN, 6 AYLIK BEBEGİMLE O LANET BAHÇEDE OLSAYDIM NE OLACAKTI !? HİÇ BİR HAYVANSEVER KUSURA BAKMASIN. BEN HAYVAN DÜSMANI DEĞİLİM. AMA BEN O KÖPEKLERDEN ÖNCE GELİRİM, BENİM ÇOCUĞUM SENIN ÇOCUĞUN O KÖPEKLERDEN ÖNCE GELİR.

UMARIM UMARIM TEZ VAKİTTE TOPLANIRLAR.

BEN SOKAKLARDA KÖPEK GÖRMEK ISTEMIYORUM.
Umarım tez vakitte toplanırlar demekle oluyor mu iş? Toplanıp nereye konacaklar, nasıl bakılacaklar insan bilmek istemez mi? Ohh köpekler toplandı şimdi onlar rahat biz de rahatız diye rahatça uyuyabilsek ne güzel olurdu ama barınakların durumunu da haberlerden görüyoruz.
Kaçımız barınaklara gidip yardım ediyor ya da gidio durumu görüyor da böyle rahatça toplansın diyoruz ki.
Bu durum iki taraf için de çok zor ve bakanlığın el atması gerek buna. Vatandaş olarak da takipçisi olmalıyız belki de.

Koskoca dünyaya bi siğamadik .. Ya köpek düşmanı olduk , ya da köpekleri insanlardan öte tuttuk ..
Doğru düzgün bu hayvanlar için bir çözüm bulunamadı.. hayvanlar açlıktan saldırıyor biz insanlar sonra kızıyoruz..
Aç hayvan akıl yok fikir yok.. dertlerini anlatamiyorlar.. tecavüze bile uğruyorlar .. yaralaniyorlar.. Yaşamaya calisiyorlar ..
Çocuklar desen artık korka korka okula gider oldular.
Doğayı da bozduğumuz için vahşi hayvanlar bile şehirlere iner oldular.. sonra birde o durumlara kızdık durduk..

Ne olacak bizim halimiz acaba.. Hem çocuklarımıza hem doğanın döngüsüne katkı sağlayan köpeklerimize sahip çıkamadık...
Korkakarak giden çocuklarımızın yüreğinden o korkuyu alamadık..

Geçmiş yıllarda yılanları yok etmişler.. fareler öyle bir coğalmiski dengeler bozulmuş..
Akilsiz başımızın cezasını çekiyoruz insanlık olarak..
Mesela herkes te kafasına göre köpek kedi sahibi oluyor.. Bu da yasak olmalı..

Ufacık çocukların ellerinde pitbul zor tutuyorlar zincirlerini sonra olanlar oluyor, ağizlik yok korunak yok... Bu hayvanın suçu ne? Saldırdığı çocuğun suçu ne ?

Başıboş köpek sorunu.. öncelikle bunun bir sorun olduğunu herkesin kabul etmesi gerekiyor sonra da çözümlenmesi. Hindistan'in ineği Türkiye'nin köpeği maalesef. Sokakta başıboş köpek görüntüsü medeni ülkelerde olmaz bizde sürüyle geziyorlar ve kendine güya hayvansever diyen kişiler tarafından çiğ etle besleniyorlar. Özellikle kış aylarında sabahın erken saatlerinde kısa mesafe de olsa yürüyerek bir yere gidebilme cesaretini gösterebilen var mı merak ediyorum cidden.

Bir de şöyle bir sıkıntım var tavsiye verip aydınlatırsanız çok mutlu olacağım.Ben bu adamın bu canice yazılarını gördükten sonra kendimi tutamadım ve kendisine mesaj atıp çok ağır küfürler ile tartıştım.Kendisi şikayet edildikten sonra beni şikayet edebilir mi o mesajlar ile?Ama mesajlarda benim köpeklere olan acımasız yorumlarından dolayı kızdığım da ortada çok kararsız kaldım.
Ben yorumlarda sadece ruh hastası birinin atıp tuttuğunu okudum. Bizzat yaptım diye bir şey yazmamış. Ben mi atladım acaba? Siz niye kendisine küfür ettiniz, bence evet sizi şikayet edebilir. Ortalığı karıştırmak amacıyla iğrenç şeyler yazanlar burada da var ve karşılıklı küfür olursa iki tarafta banlanıyor.
Bizim de 3,5 aylıkken sahiplendiğimiz bir köpeğimiz var. Bebek gibi bakıyorum beslenmesinden temizliğine. Ama Türkiye'de çözülmesi gereken bir sokak köpeği sorunu var kimse inkar etmesin.

Benim yaşadığım yerde köpekler için havuz bile var. Bütün köpekler sahipli çipli kontrol ediliyor. Daha önce yaşadığım ülkede takılı çipten uzun süre hareket etmediği tespit edilen hayvanın hemen peşine düşüyorlar noldu bu hayvana diye. Evcil hayvanın öldüyse habersiz kafana göre gömemiyorsun mutlaka bildirmek zorundasın. Sokak hayvanı yok, kimse köpeği kediyi sokağa atamıyor. Tasmasız parkta bahçede gezdirmiyor. Sadece köpekler için parklar var çevrelenmiş, tasmasız istediği gibi koşuyor hayvan. Sıkıysa parazit ilacını verme, veteriner tespit ederse ceza ödüyorsun.

Hayvan hakları dediğin böyle olur. Sokakta her köşeye mama koymak hayvanseverlik değil. 3-4 sene önce temmuz sıcağında Kilyos tarafında orman yolunda yavru bir köpek gördük. Hemen durduk annesi var mı terkedilmiş mi diye bakındık. Eşim ben kayınpeder dağıldık çevreye. Anneleri çok hasta toplamda 4 yavru açlıktan ölmek üzere. Hemen belediyeyi aradık, oradan oraya bağlandık elli kere adres verdik, eşim dedi ki gönüllüler daha çabuk gelir. Face...ok falan aradık taradık. Hafta sonu kimse telefonlara cevap vermedi. Yani sen hayvanseverlik adı altında bir dernek kuruyorsun ama hafta sonu pazar günü o telefona cevap veren olmuyor. Biri dedi bizde gördük dün haber verdik, diğeri bize de söylendi ama geldik bulamadık hayvanları... Yani iş ciddiye binince hayvanseverler pek de ortalarda olmuyor.

Yanımızdaki sudan verdim, şekersiz atıştırmalıklardan biraz yedirdim en azından dayanabilsinler diye. Biz durunca başka arabalar da durdu noluyor diye. Herkes bir şeyler söylüyor ama hareket yok. Dedik biz burada gölgede bekleyelim siz köpekleri götürün arabayla ama anne köpek ayağa kalkamadığı gibi yavruları yüzünden çok agresifti. Onu ara yok bunu ara ötekine yönlendirsin en sonunda kayınpederin tepesi attı, buraya hemen birileri gelmezse ya ben oraya gelicem ya da emniyet müdürlüğüne gidip hepinizi şikayet edicem dedi. 45 dakika sonra belediyenin veterineri lütfetti gelip aldılar hayvanları.

Ben anlamıyorum kısırlaştırılan köpekler nasıl bu kadar çoğalıyor. Benim kayınpederin yaşadığı yerde bütün köpeklerin ayağı sakat, arabalar farketmiyor geçiyor üzerinden. O kadar çok araba var ki hayvan aralarda yatıyor görülmüyor. Biz aman kedi köpek çıkar diye 10 km hızla geçiyoruz ama herkes bir değil basıyorlar gaza. Sokak köpeği sorunu çözülmeli kimse kusura bakmasın. Ben de bu yüzlerce mantar gibi çoğalan hayvansever derneklerinin akçeli işler yaptığına inanıyorum. Hayvanların eziyet görmesi, tekmelenmesi, şiddete uğramalarından ziyade bağış - mama yardımlarıyla ilgilendiklerini düşünüyorum. Ama bu demek değil hepsi böyle, var mutlaka içlerinde vicdanlı merhametli olanlar.

Başıboş köpek sorunu.. öncelikle bunun bir sorun olduğunu herkesin kabul etmesi gerekiyor sonra da çözümlenmesi. Hindistan'in ineği Türkiye'nin köpeği maalesef. Sokakta başıboş köpek görüntüsü medeni ülkelerde olmaz bizde sürüyle geziyorlar ve kendine güya hayvansever diyen kişiler tarafından çiğ etle besleniyorlar. Özellikle kış aylarında sabahın erken saatlerinde kısa mesafe de olsa yürüyerek bir yere gidebilme cesaretini gösterebilen var mı merak ediyorum cidden.
Açlıktan ölsünler mi anlamadım?Sizin istediğiniz nedir tam olarak?Belediyenin sokaklarda yaşaamaya mahkum ettiği hayvanları aç susuz bırakıp ölmelerine göz mü yumalım? Barınaklar yapılsın diyoruz yok yetmez ithaf edilsin diyen var.Sokaklarda aç susuz yaşayıp ölmesin diye mama veriyoruz ay besliyorsunuz diyen var yahu biz ne yapalım siz ne istiyorsunuz bu kadar ?

Ben yorumlarda sadece ruh hastası birinin atıp tuttuğunu okudum. Bizzat yaptım diye bir şey yazmamış. Ben mi atladım acaba? Siz niye kendisine küfür ettiniz, bence evet sizi şikayet edebilir. Ortalığı karıştırmak amacıyla iğrenç şeyler yazanlar burada da var ve karşılıklı küfür olursa iki tarafta banlanıyor.
Bizim de 3,5 aylıkken sahiplendiğimiz bir köpeğimiz var. Bebek gibi bakıyorum beslenmesinden temizliğine. Ama Türkiye'de çözülmesi gereken bir sokak köpeği sorunu var kimse inkar etmesin.

Benim yaşadığım yerde köpekler için havuz bile var. Bütün köpekler sahipli çipli kontrol ediliyor. Daha önce yaşadığım ülkede takılı çipten uzun süre hareket etmediği tespit edilen hayvanın hemen peşine düşüyorlar noldu bu hayvana diye. Evcil hayvanın öldüyse habersiz kafana göre gömemiyorsun mutlaka bildirmek zorundasın. Sokak hayvanı yok, kimse köpeği kediyi sokağa atamıyor. Tasmasız parkta bahçede gezdirmiyor. Sadece köpekler için parklar var çevrelenmiş, tasmasız istediği gibi koşuyor hayvan. Sıkıysa parazit ilacını verme, veteriner tespit ederse ceza ödüyorsun.

Hayvan hakları dediğin böyle olur. Sokakta her köşeye mama koymak hayvanseverlik değil. 3-4 sene önce temmuz sıcağında Kilyos tarafında orman yolunda yavru bir köpek gördük. Hemen durduk annesi var mı terkedilmiş mi diye bakındık. Eşim ben kayınpeder dağıldık çevreye. Anneleri çok hasta toplamda 4 yavru açlıktan ölmek üzere. Hemen belediyeyi aradık, oradan oraya bağlandık elli kere adres verdik, eşim dedi ki gönüllüler daha çabuk gelir. Face...ok falan aradık taradık. Hafta sonu kimse telefonlara cevap vermedi. Yani sen hayvanseverlik adı altında bir dernek kuruyorsun ama hafta sonu pazar günü o telefona cevap veren olmuyor. Biri dedi bizde gördük dün haber verdik, diğeri bize de söylendi ama geldik bulamadık hayvanları... Yani iş ciddiye binince hayvanseverler pek de ortalarda olmuyor.

Yanımızdaki sudan verdim, şekersiz atıştırmalıklardan biraz yedirdim en azından dayanabilsinler diye. Biz durunca başka arabalar da durdu noluyor diye. Herkes bir şeyler söylüyor ama hareket yok. Dedik biz burada gölgede bekleyelim siz köpekleri götürün arabayla ama anne köpek ayağa kalkamadığı gibi yavruları yüzünden çok agresifti. Onu ara yok bunu ara ötekine yönlendirsin en sonunda kayınpederin tepesi attı, buraya hemen birileri gelmezse ya ben oraya gelicem ya da emniyet müdürlüğüne gidip hepinizi şikayet edicem dedi. 45 dakika sonra belediyenin veterineri lütfetti gelip aldılar hayvanları.

Ben anlamıyorum kısırlaştırılan köpekler nasıl bu kadar çoğalıyor. Benim kayınpederin yaşadığı yerde bütün köpeklerin ayağı sakat, arabalar farketmiyor geçiyor üzerinden. O kadar çok araba var ki hayvan aralarda yatıyor görülmüyor. Biz aman kedi köpek çıkar diye 10 km hızla geçiyoruz ama herkes bir değil basıyorlar gaza. Sokak köpeği sorunu çözülmeli kimse kusura bakmasın. Ben de bu yüzlerce mantar gibi çoğalan hayvansever derneklerinin akçeli işler yaptığına inanıyorum. Hayvanların eziyet görmesi, tekmelenmesi, şiddete uğramalarından ziyade bağış - mama yardımlarıyla ilgilendiklerini düşünüyorum. Ama bu demek değil hepsi böyle, var mutlaka içlerinde vicdanlı merhametli olanlar.
Keşke burada da dediğiniz gibi olsa.Gerçi ben İzmir'de yaşıyorum ve bulunduğum muhitte sokakta köpek yok. Benim fotoğraflarda bahsettiğim şahıs geceleri biz gerekeni yapıyoruz köpeklere deyip açıkça kötü bir şeyler yaptığını yazmış ortalık karıştırmak amacı ile mi dedi bilmiyorum ama ne demek istediği ortada.Ve öteki yazdıklarına baksanız görürsünüz zaten

Ekşideki yorumu çok acımasiz bulmakla.birlikte çığ gibi büyüyen bu sorunu da artık çözmek gerektiğine inanıyorum.

Büyükşehir belediyelerinin ısrarla köpekleri ilcelere yigip sorunu halı altına supurdugunu
görmek.lazim

ısırmaz dediğiniz evcil görünümlü köpeklerin çete halindeyken nasıl vahsilestigini de görmek lazım

Yaşadığım yerde bisiklet yolu yürüyüş yolu park bahçe aklınıza neresingelirse artık bu çetelerden dolayı kullanılamaz durumda

Yürümeyi bırakın arabadan inip eve koşarak geçiyorum bebeğim kucağımda. Birileri özellikle mama firmaları sokakta köpekleri destekledikce daha çok böyle haber duyacağız. Belediyelerin çözümü zengin semtlerden toplayıp fakir semtlere bırakmak köpekleri. Daha önceki gece saat 11 civarıydı sanırım üç gencin çığlıklarına sicradim. Köpek üstlerine atlamış zor kaçtılar. Ne yapalım her akşam birini kurban mı verelim bu mu bekleniyor. Ve bu bu şekilde devam ettikçe maalesef halk katliam yapacak. Belediyelerin artık elle tutulur birşey yapmaları gerekiyor bı an önce.

Bana ve aileme, şimdiye kadar hiçbir sokak köpeği gelip de durduk yere saldırmadı. En fazla havlamıştır. Sokak köpeğini kendisine saldırtmayı nasıl başarıyor insanlar şaşırıyorum. Çoğu kendi halinde canlılar. Sataşmazsan bir sey yapmıyorlar.

Değil mi çok haklisiniz. Bir de mini etek giyip tecavüze uğrayanlar yok mu onlarda hak ediyordur size göre. O saatte orda ne işi varmış. Cebinde mama da taşımıyor çocuklar tüm suç çocuklarda.

Yürümeyi bırakın arabadan inip eve koşarak geçiyorum bebeğim kucağımda. Birileri özellikle mama firmaları sokakta köpekleri destekledikce daha çok böyle haber duyacağız. Belediyelerin çözümü zengin semtlerden toplayıp fakir semtlere bırakmak köpekleri. Daha önceki gece saat 11 civarıydı sanırım üç gencin çığlıklarına sicradim. Köpek üstlerine atlamış zor kaçtılar. Ne yapalım her akşam birini kurban mı verelim bu mu bekleniyor. Ve bu bu şekilde devam ettikçe maalesef halk katliam yapacak. Belediyelerin artık elle tutulur birşey yapmaları gerekiyor bı an önce.
Bu so

Şu yazının üstüne daha hiçbir şey yazmaya gerek yok öyle güzel anlattınız ki
İnanın yaşadığım yerdeki köpek gruplarını görseniz şok gecirirsiniz

Açlıktan ölsünler mi anlamadım?Sizin istediğiniz nedir tam olarak?Belediyenin sokaklarda yaşaamaya mahkum ettiği hayvanları aç susuz bırakıp ölmelerine göz mü yumalım? Barınaklar yapılsın diyoruz yok yetmez ithaf edilsin diyen var.Sokaklarda aç susuz yaşayıp ölmesin diye mama veriyoruz ay besliyorsunuz diyen var yahu biz ne yapalım siz ne istiyorsunuz bu kadar ?
Köpeklere çiğ et verilmez saldırgan hale getirir. Ayrıca etrafı yemek artığı yapıp pislik içinde bırakınca da hayvansever olmuyorsunuz. Sahipsiz köpek olmaz barınaklarda düzenli şekilde bakımları yapılması lazım ve sahiplendirilmesi. Ancak bizim ülkemizde insanlar kendi karınlarını zor doyuruyor, köpek bakımı zor ayrica kimse zorunda da değil. Yani sahiplendirme olayı bence gerekli verimi vermez bizim ülkemizde ama keşke sürekli hale gelse. Kaldı ki barinaklarda da hayvanlari sonsuza kadar tutacak bir sistem olamaz.
Beş yıl önce barınak olayıyla bu sorun kontrol altına alınabilirdi yine de belki ama şu an ki köpek popülasyonunda bunu sağlayacak ekonomik yapı mevcut değil. Pembe gotlu romantizmi bırakıp gerçekçi olun artık uc-bes yıl sonra daha net anlasilacak ve yapılacak ki bu sorunu çözmek için evet tek tek çare itlaf maalesef ki.
Sahipli köpek birine saldırıp zarar verdiginde sahibi hukuken sorumlu oluyor ve gereken cezayı alıyor ancak başıboş köpekler insanları parçalayıp öldürdüğü zaman muhatap yok. Hayvanseverlik kisvesi altında düzensiz ve kontrolsüz başıboş köpek sorununa çanak tutan kişiler vicdan maturbasyonu yapacak diye insanların çocukları bu şekilde ölmek zorunda mı?

Resimlerini paylaşacağım kişi fotoğraflarda da görüldüğü gibi köpeklere zarar verdiğini ve öldürdüğünü açıkça kendisi yazmış bunun dışında insanları hayvanlara karşı kine öfkeye öldürmeye teşebbüs eden yazıları var.Hayvanseverleri de aynı derecede tehdit ettiği yazıları da var.Bu kişiye karşı ne yapılabilir.Hayvan sayfalarına attım bu fotoğrafları paylaşmaları için.
Eki Görüntüle 3049920 Eki Görüntüle 3049921 Eki Görüntüle 3049922 Eki Görüntüle 3049923 Eki Görüntüle 3049924 Eki Görüntüle 3049925
Hiç umrumda olmaz bu köpekler sokaklarda durdukça her türlü kötülüğe maruz kalabilirler suçlular bunların barınağa alınmasına engel olan köpek dernekleri. Ben de kedi besliyorum veteriner dönüşü elimdeki kafese atlayacaklardı apartmana zor attım kendimi başınoş köpek dünyada bi hindistanda var üçüncü dünya ülkesi olduk resmen rezalet. Turistler dalga geçiyor artık düşünün, engelliler sokağa çıkamıyor trafik güvenliği yok kuryeler risk altında. Çocuk parkları köpek dolu çocukların oynayacağı kum plajlar patojen köpek dışkısı dolu. Çok umursayan varsa sahiplensin dışkılarını da toplasın insanlar bu rezilliği çekmek istemiyor artık.

Koskoca dünyaya bi siğamadik .. Ya köpek düşmanı olduk , ya da köpekleri insanlardan öte tuttuk ..
Doğru düzgün bu hayvanlar için bir çözüm bulunamadı.. hayvanlar açlıktan saldırıyor biz insanlar sonra kızıyoruz..
Aç hayvan akıl yok fikir yok.. dertlerini anlatamiyorlar.. tecavüze bile uğruyorlar .. yaralaniyorlar.. Yaşamaya calisiyorlar ..
Çocuklar desen artık korka korka okula gider oldular.
Doğayı da bozduğumuz için vahşi hayvanlar bile şehirlere iner oldular.. sonra birde o durumlara kızdık durduk..

Ne olacak bizim halimiz acaba.. Hem çocuklarımıza hem doğanın döngüsüne katkı sağlayan köpeklerimize sahip çıkamadık...
Korkakarak giden çocuklarımızın yüreğinden o korkuyu alamadık..

Geçmiş yıllarda yılanları yok etmişler.. fareler öyle bir coğalmiski dengeler bozulmuş..
Akilsiz başımızın cezasını çekiyoruz insanlık olarak..
Mesela herkes te kafasına göre köpek kedi sahibi oluyor.. Bu da yasak olmalı..

Ufacık çocukların ellerinde pitbul zor tutuyorlar zincirlerini sonra olanlar oluyor, ağizlik yok korunak yok... Bu hayvanın suçu ne? Saldırdığı çocuğun suçu ne ?
açlıktan saldırmıyorlar bu hayvanların içgüdüsü bu. Kedileri de yemiyorlar ama boğup atıyorlar. Ayrıca başıboş köpekleri çiğ kıymayla çiğ kemikle beslerseniz insana saldırmaya da alışırlar gidin sanayi sitelerini bi gezin bakalım köpekseverler kilolarca çiğ kıyma çiğ kemik atıyolar hayvanseverlik adı altında ne idüğü belirsiz ibanlarda para toplayarak. Bu aynı zamanda çevre kirliliği fare popülasyonu da artıyor aynı oranda. Kist hidatik ve kuduz vakaları top yaptı sanki hindistandayız! Sanayi sitelerinde işçiler işe gidemiyor gece çıkamıyor güvenlikler mecbur sopayla geziyolar.
Kaldı ki aç kaldılar diye gelsinler bacaktan bi kırt alsınlar bari oldu. Aslandan kaplandan farkı ne onlar da sokaklarda yaşasın o zaman.

Bakanlıkta siyaset yok mu onlar da hayvan derneklerinden çekindikleri için sessiz kalıyolar. Erzurum bşbde çok güzel bi barınak var mesela zaten iklim soğuk hayvanlar dişarda dayanamaz orda bakılıyolar ama hayvanseverin biri gitmiş bu hayvanları salacaksınız diye baskın yapmış twitterda belediyeyi tehdit ediyor. Bakanlara belediye başkanlarına baskına gidiyolar siyasi parti ayırt etmeksizin çünkü mama rantından gelir elde ediyolar. Dikkat ederseniz tüm radikal köpekseverlerin biosunda mama kumbarası linki oluyor zaten. Evladını bu sebepten kaybeden annelere dava açıyolar mesela pitbullun saldırıp yaraladığı asiyenin ailesine dava açtı sohayko. Bunlar böyle insan düşmanı böyle nefret dolu insanlar. Koyunlar kediler kuşlar karacalar da hayvan onlar da bu köpekler yüzünden ölüyolar üstelik karın doyurmak için öldürmüyolar predator oldukları için saldırıp boğup atıyolar.

Bana ve aileme, şimdiye kadar hiçbir sokak köpeği gelip de durduk yere saldırmadı. En fazla havlamıştır. Sokak köpeğini kendisine saldırtmayı nasıl başarıyor insanlar şaşırıyorum. Çoğu kendi halinde canlılar. Sataşmazsan bir sey yapmıyorlar.
çok komiksiniz.en son okulumuzun öğretmenine saldırdılar.evet ya kesin öğretmen kışkırtmıştır tövbe tövbee

burada hayvanların korunmasını isteyen ama sokakta rahat da yürünmediğini ifade eden arkadaşlara direk tepki verenleri gördüm.
etiket yapmıyorum çünkü çift taraflı düşünmeyen kişileri direk muhatap alıp tartışmam bile.
insan ya da hayvan ortada can mevzusu var.
hayvansever insansever durumu nedir ya.
hayvanlar işkence görmesin,aç kalmasın,korkmasın elbette
insanlar da korkmasın yaralanmasın ölmesin elbette
genelleme yapmak değil amacım ancak büyük oranda hayvanseverler adı altındaki grup insanlar konusunda çok hırçın ve düşüncesiz olabiliyor.
ben de hayvanseverim.
hepsi ama hepsi ne aç kalsın ne açıkta kalsın.
ama nasıl ki hayvana zarar veren insanlara öfkenleniyorsam,insana saldıran zararlarına sebep olan hayvanlara da öfkeleniyorum.
insanı da hayvanı da hırçınlaştıran sebepler var elbette.
ama hayvandan farkımızda olmalı doğal olarak.
çözüm ölüm değil,işkence değil süphesiz.
ama mesela sokağımızda bulunan sahipli bir kaç köpeğin serbest bırakılması sebebiyle,çocuklar bakkala bile rahat gidemiyor.
bu da hayvanseverlik değil.
saldırgan değil diye sahibi var diye toplum içine bırakamazsınız.
bazı arkadaşlar bundan bahsetmiş ve tepki görmüş.
tepki veren arkadaşların yazılarını da okudum.
malesef hayatını kaybeden canlardan tek bir söz bile etmemiş.
yazık...
ama neden başa gelmediği için ve empati duygusu olmadığı için ve ayrıca cahillikten.
insanların canını ön planda tutan ama ayrıca hayvanlara da zarar gelmesini istemeyen bizler gibi,sadece hayvanları doyurup sevip gerisine karışmayan,umursamayan,kendisi zarar görmediği sürece,kendisi dokunabildiği için aman bişey yapmıyorki ne var diyip hırçın ve bencil davranan sizler neden böylesiniz!!!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X