Bu nasıl bir caniliktir!Avukat arkadaşlarım yardımcı olabilirler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gercekten cok bos konusuyorsunuz. Memlekette insanlar ac yahu. Belediye insanina yardim etmiyor kopegine mi yardim edecek? Siz turkiyede mi yasiyorsunuz az kendi cografyanizin gerceklerini gorun.
Ne yapalım yani insanlar aç diye gözümüzün önündeki diğer canlıları çöpe mi atalım ? Ne biçim insansınız köpeklerin beslenmesine barınaklarda iyi yaşam koşulları dileklerimize bile göz dikiyorsunuz Allah kalbinize göre versin ne diyeyim.

Ne yapalım yani insanlar aç diye gözümüzün önündeki diğer canlıları çöpe mi atalım ? Ne biçim insansınız köpeklerin beslenmesine barınaklarda iyi yaşam koşulları dileklerimize bile göz dikiyorsunuz Allah kalbinize göre versin ne diyeyim.
Bosverin gerçekten uğraşılmaz bu insanlarla. Zerre merhamet duygusu yok. İstiyorlar ki hepsi açlıktan gebersin. Onların çözümü bu. Bi de anne olmayanları suçlamişlar. Yazık yetiştirdikleri nesillere. Hayvan düşmanı sevgisiz bir nesil yetiştiriyorlar.

Bosverin gerçekten uğraşılmaz bu insanlarla. Zerre merhamet duygusu yok. İstiyorlar ki hepsi açlıktan gebersin. Onların çözümü bu. Bi de anne olmayanları suçlamişlar. Yazık yetiştirdikleri nesillere. Hayvan düşmanı sevgisiz bir nesil yetiştiriyorlar.
İnanamıyorum gerçekten hayretle okudum, etrafımda böyle insanların olmadığına şükrediyorum Allah kalplerine merhamet etsin. Beslemeyi bile savunmaya çalıştığımıza inanamıyorum yazık gerçekten yetiştirdikleri nesillere😳😳.

Şahsen domuz beslemisligim de var. Videosunu atayim isterseniz. Denk gelirse onu da beslerim. Sanki doğal yaşam kaldı da bu hayvanlar rahat yemek bulabiliyorlar. Her yeri binalastirdik farkında değil misiniz? Izmirde domuzlar açlıktan şehre iniyorlar. Çünkü dağda yiyecek bulamıyorlar. Şehirdeki çöpleri yemeye iniyorlar. Yani sizin demek istediğiniz bırakın hepsi açlıktan ölsün. Kedi köpek kalmasın. Doğayı bozuyormusunuz. Doga mi kaldı? Dehşete düşüyorum düşüncelerinizi okuyunca.
Ciddi ciddi şehir içinde yaban domuzu mu besliyosun? Yok daha neler. Bir de bunu övünerek anlatıyosun. Ayı kadar tehlikeli bir hayvan o. Gerçi köpekler buluşmazsan saldırmaz diyen birinden mantıklı bir hareket zaten beklenemez de şu videoyu şuraya bırakayım:

Ciddi ciddi şehir içinde yaban domuzu mu besliyosun? Yok daha neler. Bir de bunu övünerek anlatıyosun. Ayı kadar tehlikeli bir hayvan o. Gerçi köpekler buluşmazsan saldırmaz diyen birinden mantıklı bir hareket zaten beklenemez de şu videoyu şuraya bırakayım:

evlerine giren farelere hamamböceklerine vs neden haldır haldır çare arıyorlar o zaman?onlar da hayvan onlar da can.onların da yaşam alanlarını elinden almışız ev yaparak.bırak yaşasın evinizde eşinizle çocuğunuzla kardeş kardeş o farelerrr.akrep de çıksın heçç sorun değil o da bir hayvan yaşam alanını almışız.evimizde yaşayabilmeli ya da apartmanımızda .

evlerine giren farelere hamamböceklerine vs neden haldır haldır çare arıyorlar o zaman?onlar da hayvan onlar da can.onların da yaşam alanlarını elinden almışız ev yaparak.bırak yaşasın evinizde eşinizle çocuğunuzla kardeş kardeş o farelerrr.akrep de çıksın heçç sorun değil o da bir hayvan yaşam alanını almışız.evimizde yaşayabilmeli ya da apartmanımızda .
Şehrin göbeğinde vahşi ve tank gibi bir hayvan olan yaban domuzunu beslediğini övüne övüne anlatan birine ne anlatabilirsin ki? Tartışmaya bile değmez bence. Sen bulaşmadıkça köpekler sana saldırmaz gibi abuk sabuk şeyler yazmış. El kadar bebekler, kediler parçalanıyor ama yapmaz diyolar.

Ben hayvanları seviyorum ve onlara nefret kusulmasını da anlamıyorum. Hayvan doğası gereği olanı yapıyor. Sokak köpeği bu ısırır da saldırır da garip bir şey değil. Garip olan hayvanların doğasını inkar edip cahil cahil onlar saldırmaaaz, oyun istiyorlaar diyip çözüm bulmaya çalışanlara çığırtkanlık yapanlar.

Yürümeyi bırakın arabadan inip eve koşarak geçiyorum bebeğim kucağımda. Birileri özellikle mama firmaları sokakta köpekleri destekledikce daha çok böyle haber duyacağız. Belediyelerin çözümü zengin semtlerden toplayıp fakir semtlere bırakmak köpekleri. Daha önceki gece saat 11 civarıydı sanırım üç gencin çığlıklarına sicradim. Köpek üstlerine atlamış zor kaçtılar. Ne yapalım her akşam birini kurban mı verelim bu mu bekleniyor. Ve bu bu şekilde devam ettikçe maalesef halk katliam yapacak. Belediyelerin artık elle tutulur birşey yapmaları gerekiyor bı an önce.
Mama konusu hariç öteki söylediklerinize katılıyorum.Ama siz şunu anlamıyorsunuz sokaktaki her hayvan saldırmıyor saldırganların toplanmasını biz de istiyoruz ama burada suçlu köpeğe mama veren değil köpekleri toplatmayan belediye zaten düşünürseniz saldırgan olan köpeğe bırakın mama vermek yaklaşmak bile mümkün olmaz korkudan.Siz sokaktaki zararsız olanlar bile beslenmesin aç susuz bırakılsın ölsün diyorsunuz biz de bunu kötü buluyoruz

Mama konusu hariç öteki söylediklerinize katılıyorum.Ama siz şunu anlamıyorsunuz sokaktaki her hayvan saldırmıyor saldırganların toplanmasını biz de istiyoruz ama burada suçlu köpeğe mama veren değil köpekleri toplatmayan belediye zaten düşünürseniz saldırgan olan köpeğe bırakın mama vermek yaklaşmak bile mümkün olmaz korkudan.Siz sokaktaki zararsız olanlar bile beslenmesin aç susuz bırakılsın ölsün diyorsunuz biz de bunu kötü buluyoruz
şehir dışlarında da araziler ayarlanabilir barınak gibi değil özgürce gezebilecekleri evcikler yapılabilir oralara düzenli yiyecek bırakılabilir .valla ben bile maddi destek veririm.o zaman hayvanlar da mutlu olur onlarla dip dibe yaşamak zorunda olan insanlar da.bulundukları yere alışırlarsa şehre inmezler kolay kolay.

Köpeklere çiğ et verilmez saldırgan hale getirir. Ayrıca etrafı yemek artığı yapıp pislik içinde bırakınca da hayvansever olmuyorsunuz. Sahipsiz köpek olmaz barınaklarda düzenli şekilde bakımları yapılması lazım ve sahiplendirilmesi. Ancak bizim ülkemizde insanlar kendi karınlarını zor doyuruyor, köpek bakımı zor ayrica kimse zorunda da değil. Yani sahiplendirme olayı bence gerekli verimi vermez bizim ülkemizde ama keşke sürekli hale gelse. Kaldı ki barinaklarda da hayvanlari sonsuza kadar tutacak bir sistem olamaz.
Beş yıl önce barınak olayıyla bu sorun kontrol altına alınabilirdi yine de belki ama şu an ki köpek popülasyonunda bunu sağlayacak ekonomik yapı mevcut değil. Pembe gotlu romantizmi bırakıp gerçekçi olun artık uc-bes yıl sonra daha net anlasilacak ve yapılacak ki bu sorunu çözmek için evet tek tek çare itlaf maalesef ki.
Sahipli köpek birine saldırıp zarar verdiginde sahibi hukuken sorumlu oluyor ve gereken cezayı alıyor ancak başıboş köpekler insanları parçalayıp öldürdüğü zaman muhatap yok. Hayvanseverlik kisvesi altında düzensiz ve kontrolsüz başıboş köpek sorununa çanak tutan kişiler vicdan maturbasyonu yapacak diye insanların çocukları bu şekilde ölmek zorunda mı?
Ya ülkemizin insanı çok temiz de çiğ eti yerken silip süpüren köpekler pisletiyor öyle mi? Allah'ın yarattığı canı siz alamazsınız ha sen bunu savunursun yarın öteki gün senden çıkar!Ki dilerim de şu hayvanlar sahiplendirilmiyor öldürülsün diyen sen gibi canilerin diledikleri kendi başlarına gelsin inşallah! Pembe götlüymüşüz senin ruhun kararmış senin haberin yok be!Vicdan mastürbasyonuymuş.Senin vicdanın canilikten zevk alıp mastürbasyon yapıyor olsa gerek

Köpeklere çiğ et verilmez saldırgan hale getirir. Ayrıca etrafı yemek artığı yapıp pislik içinde bırakınca da hayvansever olmuyorsunuz. Sahipsiz köpek olmaz barınaklarda düzenli şekilde bakımları yapılması lazım ve sahiplendirilmesi. Ancak bizim ülkemizde insanlar kendi karınlarını zor doyuruyor, köpek bakımı zor ayrica kimse zorunda da değil. Yani sahiplendirme olayı bence gerekli verimi vermez bizim ülkemizde ama keşke sürekli hale gelse. Kaldı ki barinaklarda da hayvanlari sonsuza kadar tutacak bir sistem olamaz.
Beş yıl önce barınak olayıyla bu sorun kontrol altına alınabilirdi yine de belki ama şu an ki köpek popülasyonunda bunu sağlayacak ekonomik yapı mevcut değil. Pembe gotlu romantizmi bırakıp gerçekçi olun artık uc-bes yıl sonra daha net anlasilacak ve yapılacak ki bu sorunu çözmek için evet tek tek çare itlaf maalesef ki.
Sahipli köpek birine saldırıp zarar verdiginde sahibi hukuken sorumlu oluyor ve gereken cezayı alıyor ancak başıboş köpekler insanları parçalayıp öldürdüğü zaman muhatap yok. Hayvanseverlik kisvesi altında düzensiz ve kontrolsüz başıboş köpek sorununa çanak tutan kişiler vicdan maturbasyonu yapacak diye insanların çocukları bu şekilde ölmek zorunda mı?
Biz tekrar defalarca söylediğim gibi diyoruz ki gerekirse bizden alınan vergiler ile bir ilçeye bir kaç barınak açılacak o hayvanlar oraya alınacak bunun neresini anlamıyorsunuz? Ha illa öldürülsünler bir tarafınız o zaman bayram edecek bunu istiyorsunuz sizin istediğiniz insan güvenliği değil sizin istediğiniz hayvan nefreti

Ne iğrenç bir suçlama bu. Kadin olarak iğrendim benzetmenizden. Gerçekten haddinizi bilmiyorsunuz bazen. Benim olduğum muhitlerde, ki iki büyük şehir arasında gidip geliyorum sürekli, ben böyle bir sıkıntı görmedim. Çok köpek sürüsünün arasina da girdim.
Bir arkadas da yazmis ben de pitbullar saldırıyor zannediyordum Twitter takip etmedigim için . Demek ki bazı bölgelerde boyle saldırılar da olabiliyormuş. Neden bu kadar saldırıya geçiriyorsunuz ki?
Bir de dikkatimi çeken bir husus var. Burda herkes korkularından bahsetmiş. Köpek gördüğümde koşarak arabaya biniyorum koşarak eve gidiyorum vs. Köpeğin olduğu yerde kosarsaniz köpek kovalar. Ya oyun için kovalar ya da bir şey var zanneder. Köpekten korkup kendisini arabaya atanlarda da köpekler suçlu değil belediyeler suçlu. Kendisini korkudan araba altına atınca köpek parçalamış olmuyor. Korkulariyla baş edememiş oluyor. Köpek gördüğünüzde kosmamanizi, öncelikle sakin kalmaya calısmanizi tavsiye ederim.
Biz insanlar da her yeri ele geçirdik ve onlara yaşama alanı bırakmadık. Öncelikli olarak barınak şartları iyileştirilmeli hayvanlar orda da ölüme terk edilmemeli. İki taraflı denge önemli. Köpek düşmanlığı türemeye başladı bu dengeyi sağlayamadıkları icin. Biz de demiyoruz sokaklar köpek çeteleriyle dolsun. Devlet ve belediyeler düzgün barınak şartlarında hayvanlara baksınlar diyoruz. İnsanlar da rahat etsin.
hic sokak kopegi gormediginiz o kadar belli ki. biz burada sokakta kendi halinde yuruyen acliktan adim atamayacak hali olmayan kopeklerden bahsetmiyoruz.

cok isterim bir gun ankarada yasamkent veya incekte tek basiniza yuruyus yapmaya calismanizi veya arabasiz markete gitmeye calismanizi izlemeyi.

Ya ülkemizin insanı çok temiz de çiğ eti yerken silip süpüren köpekler pisletiyor öyle mi? Allah'ın yarattığı canı siz alamazsınız ha sen bunu savunursun yarın öteki gün senden çıkar!Ki dilerim de şu hayvanlar sahiplendirilmiyor öldürülsün diyen sen gibi canilerin diledikleri kendi başlarına gelsin inşallah! Pembe götlüymüşüz senin ruhun kararmış senin haberin yok be!Vicdan mastürbasyonuymuş.Senin vicdanın canilikten zevk alıp mastürbasyon yapıyor olsa gerek
dün özelden de burdan da sizi uyarmıştım.beddua etmek de hakaret etmek de kanunen suçtur 3 aydan 2 yıla cezası vardır diye.karşı fikrinizi neden güzel bir dille söylemiyor sunuz?haklı olsanız bile bu şekilde haksız oluyorsunuz yüzde yüz

Hiç umrumda olmaz bu köpekler sokaklarda durdukça her türlü kötülüğe maruz kalabilirler suçlular bunların barınağa alınmasına engel olan köpek dernekleri. Ben de kedi besliyorum veteriner dönüşü elimdeki kafese atlayacaklardı apartmana zor attım kendimi başınoş köpek dünyada bi hindistanda var üçüncü dünya ülkesi olduk resmen rezalet. Turistler dalga geçiyor artık düşünün, engelliler sokağa çıkamıyor trafik güvenliği yok kuryeler risk altında. Çocuk parkları köpek dolu çocukların oynayacağı kum plajlar patojen köpek dışkısı dolu. Çok umursayan varsa sahiplensin dışkılarını da toplasın insanlar bu rezilliği çekmek istemiyor artık.
Böyle bir vicdansızlığı savunuyorsun demek senin de başına gelsin inşallah ya bir de sözde hayvan sever! Sen bu adamın zararlı olmayanlara bile saldırdığını farkında mısın?Saldırgan olanlar dışında olmayan hayvanlara da saldırılıyor bunu cidden anlamıyor musunuz anlamamazlıktan mı geliyorsunuz onu anlamadım? Tek bir mantıklı cevap ver ya sokakta gezen hiçbir insana saldırmadan duran bir köpeğin saldırıya uğramasını masum gösteren tek bir mantıklı cevap?

Ben şunu anlamıyorum, saldırgan köpek cinsleri belli değil mi? Neden yasaklanmıyor? Yada kontrol edilmiyor?
Sokaktaki köpeklerin bir suçu yok ki, kimseye zarar vermiyorlar.
Aslında cinsle de pek alakalı değil bu durum
Kalabalık olduklarında sürüleşiyorlar, zaten açlar ve saldırganlaşıyorlar
Bizim burada bir arazide öyle mesela
Mahallemizde de var bi 8/10 tane. Onlar sadece arabalara havlıyorlar, çocuklarla falan araları gayet iyi oyun oynuyorlar tüm gün.
Ama boş arazidekiler öyle değil, bizi de kovaladılar gece vakti eşim bağırınca geri kaçtılar, kaçmayadabilirlerdi🤷‍♀️

dün özelden de burdan da sizi uyarmıştım.beddua etmek de hakaret etmek de kanunen suçtur 3 aydan 2 yıla cezası vardır diye.karşı fikrinizi neden güzel bir dille söylemiyor sunuz?haklı olsanız bile bu şekilde haksız oluyorsunuz yüzde yüz
Kendisi bize pembe götlü ve vicdan mastürbasyonu gibi bir tabir kullandığı için.Beddua etmek suç mu onu ilk defa duydum

Biz tekrar defalarca söylediğim gibi diyoruz ki gerekirse bizden alınan vergiler ile bir ilçeye bir kaç barınak açılacak o hayvanlar oraya alınacak bunun neresini anlamıyorsunuz? Ha illa öldürülsünler bir tarafınız o zaman bayram edecek bunu istiyorsunuz sizin istediğiniz insan güvenliği değil sizin istediğiniz hayvan nefreti
ya aşırı fanatik köpek sevdiklerini zanneden insanlar var ya da köpekler yok olsun dünyadan gereksizler diyen insanlar var konuda daha çok.mantıklı çözüm bulamadık çünkü mantıklı fikirler yokk gibi

Hayir ben yardim etmem. Cok uc ve canice soylemleri var bu kisinin. Ancak saldirilar insanlarda artik nefret uyandiriyor. Bakalim cocuklar öldükçe bu isin sonu nereye gidecek.
Yardım etmek derken nasıl bir şekilde şikayet edilebilir anlamında sormuştum.Buradaki bir avukat arkadaş ile beraber edelim manasında değil

Size her tepki gösterene hayvan nefreti yaftasi yapıştırmaktan vazgeçin artık. Yoruyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X