• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu nasıl. laf ? yanlış mı anlıyoruz ?

Kafami kurcalayan bi konu var. Kız kardeşim , uzun süredir birlikte olduğu sevgilisinin ablası ile tanıştı dün. Nasıl geçti diye sordum iyiydi dedi. Ne konuştunuz dedim. Kız kardeşime demiş ki " benim kardeşimin mutluluğunu herseyden önemli. Sen onu mutlu et başımızın tacı olursun. Sen bize emanetsin kardesimle evlenirseniz bize ailen emanet edecek seni. Biz zaten onun evlenmek için seçtiği kıza Karışma hakkına sahip değiliz yanlış anlama ama genel evden kadın getirse eğer kardeşim mutluysa baş tâcidir benim için. Sonuçta ilahi adalet diye bişey var biz sana kötü bişey yasatirsak bizimde karşımıza aynen çıkar "
Bakınca bişey yok gibi ama içime kurt düştü sizce bu o kötü görümce türlerinden mi ? Ne demek genelevden getirse??? Ne demek istiyor bu kadın !!!!! Kardesime ima mi yapmaya calismis ? Ben mi fesat düşünüyorum? ?
Bence gayet güzel konuşmuş açıklayıcı davranmış kötü laf etmemiş kardesinizi kirmamis görümcem sahiplenmis gelini kiymetni bilsin tabi tek takıldığı konu genelev lafı çok yersiz ve kötü

Genelev sacmaligindan bahsetmese bile geri kalan cumleler bile hakaret sayilir :KK70:
Yok kardesimi mutlu et yok bize emanetsin vsvs..ataerkil bir aileye gelin gidecek demek..

İyi niyetli konuşmak istemiş ama kelimeleri doğru seçememiş. Bir de kelimelere değil davranışlara takılmak lazım burada tatlı diliyle gelini it köpek muamelesi yapanları okuyoruz bol bol o yüzden lafa değil icraata bakın kardeşi de boş yere fişniklemeyin

Ayni lafi benim gorumceme kayinpederi demisti.O da ayni sizin gibi algiladi.Beni genelevdeki kadinla es tuttu diyor.
Icinde kotu niyet olmasa bile soyleyis cok kotu.

güya iyi konusmus ama gereken kelimeleri kullanamamış

sacma sapan konusmus

cok ciddiye almayın bence

biraz seni sevmedim , kardeşim için kabul ettik anlamı da içeriyor gibi sanki

genelevden kadın getirse onun mutlulugu önemli demesi çok ayıp.

Yok bea kötü bi şey dememiş. Kardeşim bizim canımız ciğerimiz. Kimle evlendiği önemli değil mutlu olması önemli demiş işte.
Kadın daha ne desin, seni beğenmedik dememiş. Ki vicdanlı insanlarmış ki karma felsefesine bile inanıyorlar.

Sadece kelimeleri kullanamamış.
Bizim için senin geçmişin önemli değil kurcalamayız.
Sende ailen bize güvenirse emanet ederse biz sana sahip çıkar arkanda dururuz sen de bizi ailen gibi benimsersen demek istemiş.
Kardeşinin mutlulugunun önemli olduguna ve ilahi adalete inandıgını söylemiş.
Güzel bir şey vicdanlılar demek ki.

Kafami kurcalayan bi konu var. Kız kardeşim , uzun süredir birlikte olduğu sevgilisinin ablası ile tanıştı dün. Nasıl geçti diye sordum iyiydi dedi. Ne konuştunuz dedim. Kız kardeşime demiş ki " benim kardeşimin mutluluğunu herseyden önemli. Sen onu mutlu et başımızın tacı olursun. Sen bize emanetsin kardesimle evlenirseniz bize ailen emanet edecek seni. Biz zaten onun evlenmek için seçtiği kıza Karışma hakkına sahip değiliz yanlış anlama ama genel evden kadın getirse eğer kardeşim mutluysa baş tâcidir benim için. Sonuçta ilahi adalet diye bişey var biz sana kötü bişey yasatirsak bizimde karşımıza aynen çıkar "
Bakınca bişey yok gibi ama içime kurt düştü sizce bu o kötü görümce türlerinden mi ? Ne demek genelevden getirse??? Ne demek istiyor bu kadın !!!!! Kardesime ima mi yapmaya calismis ? Ben mi fesat düşünüyorum? ?
Ben bu sözde art niyet içeren bir anlam göremedim, Allah korkusu olan emanete zarar vermekten korkan insanlardan zarar gelmez siz yanlış değerlendiriyorsunuz bence.

Ben bambaşka bi yere takıldım. Sen yeter ki kardeşimi mutlu et onun mutluluğu çok önemli. Biz seni baş tacı ederiz ne demek???

Be gerizekalı gelinin mutluluğu önemli değil mi? Kardeşin mutlu etcek bu kızı? Layık olabilecek mi acaba? Gereksiz görümcelerden işte. Mesafeli olsun kız kardeşiniz patavatsızın gevşeğin önde gideni. Muhabbet kurup yüz göz olmaya gelmez hiç.

Ekleme: kötü niyet sezmedim diyen hanımlar benim görümcem de girişi böyle yaptı. Şimdi yüzüne bile bakmıyorum bi ölüden farkı yok gözümde. Böyle dengesizlerden geliyo başımıza ne gelirse. Kızkardeşiniz temkinli olsun.
Ben de kötü niyet sezmedim diyenlerdenim ancak bu tespitinizi gözden kaçırmışım çok haklısınız geline ufakbir gözdağı var gibi bu sözde ve mutluluğun bütün sorumluluğu geline yüklenmiş yaşanacak huzursuzlarda da muhtemelen gelin suçlanacak....

İlk tanışma için çok varoş ve ayarsız bi muhabbet.İyi niyetliyse bile saçma,lüzumsuz ve fazla arabesk.Nerden bulmuş kardeşin bu tuhaf tipleri.

Ben de kötü niyet sezmedim diyenlerdenim ancak bu tespitinizi gözden kaçırmışım çok haklısınız geline ufakbir gözdağı var gibi bu sözde ve mutluluğun bütün sorumluluğu geline yüklenmiş yaşanacak huzursuzlarda da muhtemelen gelin suçlanacak....
Aynen onun alt yapısı hazırlanıyor. Muhabbet şöyle olsaydı : nasip olur da evlenirseniz kardeşimin eşi bizim baştacımızdır.. sen bize emanet gelceksin.. bi sıkıntın üzüntün olursa önce bizimle konuşmanı isterim elimizden geldiğince ve istediğin sürece yanında ve destekçin oluruz. İkiniz de birbirinizin kıymetini bilin önemli olan ikinizin mutluluğu dese evet iyi niyetli derdim. Bu resmen çaktırmadan gözdağı vermiş. Mesaj da şu : bu ilişkide en önemli şey benim kardeşim. Onu üzme karşında bizi bulursun. He huyuna gidip mutlu edersen de biz de sana iyi oluruz.

Bizim de gelinimiz var ben böyle konuşmadım konuşmam da Allah korusun.. ilk yazdığım şekilde gelişti bizim konuşmamız ve maşallah bana karşı sevgisinden de saygısından da eminim. Bende ona karşı öyleyim. Biz ailecek kardeşime yükleniriz bu kızın gözünde bir damla yaş görmüycez diye.. olması gerekende bu olmalı zaten..

Aynen onun alt yapısı hazırlanıyor. Muhabbet şöyle olsaydı : nasip olur da evlenirseniz kardeşimin eşi bizim baştacımızdır.. sen bize emanet gelceksin.. bi sıkıntın üzüntün olursa önce bizimle konuşmanı isterim elimizden geldiğince ve istediğin sürece yanında ve destekçin oluruz. İkiniz de birbirinizin kıymetini bilin önemli olan ikinizin mutluluğu dese evet iyi niyetli derdim. Bu resmen çaktırmadan gözdağı vermiş. Mesaj da şu : bu ilişkide en önemli şey benim kardeşim. Onu üzme karşında bizi bulursun. He huyuna gidip mutlu edersen de biz de sana iyi oluruz.

Bizim de gelinimiz var ben böyle konuşmadım konuşmam da Allah korusun.. ilk yazdığım şekilde gelişti bizim konuşmamız ve maşallah bana karşı sevgisinden de saygısından da eminim. Bende ona karşı öyleyim. Biz ailecek kardeşime yükleniriz bu kızın gözünde bir damla yaş görmüycez diye.. olması gerekende bu olmalı zaten..
Çok haklısınız, keşke herkes sizin gibi olsa.

pekte iyi niyet aranacak bir konuşma değil bence.cümleleri çok çirkin.
bence aileyi iyi gözlemlesin kız kardeşiniz.erkek arkadaşını da.sonuçta aynı ailede yetişmiş biri.

Saçmalamış ve boşboğazlik yapmiş aklinca seni pek tutmadik ama kardesimin mutlulugu daha önemli o yüzden ne olursan ol kabulumuzsun demeye getirmis

Biraz kızım sana söylüyorum gelinim sen anlaya getirmiş.
Damat size geldigindede ailesinin yanında ona sen ablamı mutlu et başımızın tacı ol. Ablam seni severse bizde seni sever sayarız de. Kısasa kısas:63:

Back
X