Bu ne böyle ayol?

Michaelis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
100
121
103
Selam güzeller! Çok şükür büyük bir derdim yok.Ama bu aralar gönül işlerine taktım. Çok mu lazım yaş daha 23 biliyorum ama üniversite arkadaşlıklarım çok yüzeysel kaldı. Bir yere çağırsam gelmezler, hoş kendileri de beni hiç davet etmezler.Belki sorun bendedir bilemem tabi.Yıkık bir profil çizdim ama durum bu. Baya baya kendimi yalnız hissediyorum. İnsan sosyal bir varlık maalesef. Ben de en azından bir şeyler paylaşabileceğim biri istedim hayatımda. Tam da o günlerde biri ile tanıştım. Ben böyle pembe hayaller içindeyim falan. Şimdi benim size sorum şu, İnsan 3 hafta tanıdığı biri ile tatile gitmek ister mi? Ayrıca öğrenciyim. Biliyor böyle bir tatil bütçem olmadığını. Bildiği halde gidelim diyor. Bu ne demek? Her şeyi kendi mi ödeyecek? Ne karşılığında? Tek amacı cinsellik olabilir çünkü gün içinde de beni sevdiğine dair bir şey demiyor. Duygusal söz mesaj falan da yok. İşine gelirse kafasında. Ben niye bu kadar şanssızım? Niye etrafta ciddiyet arayan beyefendiler yok? Ya da ben mi layık değilim? Bu aralar kendimi gerçekten çok yalnız hissediyorum. Hayatımda hiç bu kadar kendimi değersiz hissettiğim bir dönem olmamıştı. İnsan tek kalınca cidden tüm kötü düşünceler beynini ele geçiriyor. Zaten stresli bir bölümde okuyorum. Kafam çok karışık. Biraz nasihat ve konuşmaya ihtiyacım var sanırım.

Bu tarz erkekler çok fazla var etrafta maalesef, benim de çok fazla karşıma çıkardı. Defalarca kendimi sorguladığımı hatırlarım, insanların düzenli ilişkisi oluyorken beni neden böyle zibidiler buluyor diye. Sonradan anladım bu tarz erkekler herkese yazıyor sürekli, kime denk gelirse artık.

Hayatımızın her döneminde güzel arkadaşlıklarımız, güzel ilişkilerimiz olmayabiliyor. Ama biraz çaba göstererek ve olumlu düşünerek bu durum aşılabilir.

Mesela ben arkadaş çevremi oluşturmak için hep kendim çabalayan biriyim, sevmediğim uzun sohbetler edemediğim kafamın uymadığı insanla zorlamam şansımı. Sizinkiler de çok yakın değillermiş sana mesela, demek ki çok ortak noktanız yok mesafe koy gitsin. Yeni insanlarla tanış onlara şans ver dostluk kurmak için. Zamanla olacak her şey.

Sevgili konusunda da benim istediğim belli karakter özellikleri vardı, fiziksel özellikleri ve kafa yapısı ve hayat görüşü olarak bana uysun istiyordum. Bunları oturdum bir kağıda yazdım bir gün, sonra arada açıp okudum nasıl birini istediğimi kafamda oturtmuştum artık. O kriterlere uymayan boş beleş insanlara vakit dahi ayırmadım. Gel zaman git zaman şu anki sevgilim çıktı karşıma. 1,5 yıldır hayatımda kendisi. Geçenlerde kağıdı açıp bir okudum ki istediğim niyetlendiğim her özelliği bir bir uymuş :)

Kısacası, hayatta ne istediğini bil ve ona göre çabala-adım at derim. Zararlı ilişkileri dostluk veya sevgililik anlamında sürdürme asla.

Selam güzeller! Çok şükür büyük bir derdim yok.Ama bu aralar gönül işlerine taktım. Çok mu lazım yaş daha 23 biliyorum ama üniversite arkadaşlıklarım çok yüzeysel kaldı. Bir yere çağırsam gelmezler, hoş kendileri de beni hiç davet etmezler.Belki sorun bendedir bilemem tabi.Yıkık bir profil çizdim ama durum bu. Baya baya kendimi yalnız hissediyorum. İnsan sosyal bir varlık maalesef. Ben de en azından bir şeyler paylaşabileceğim biri istedim hayatımda. Tam da o günlerde biri ile tanıştım. Ben böyle pembe hayaller içindeyim falan. Şimdi benim size sorum şu, İnsan 3 hafta tanıdığı biri ile tatile gitmek ister mi? Ayrıca öğrenciyim. Biliyor böyle bir tatil bütçem olmadığını. Bildiği halde gidelim diyor. Bu ne demek? Her şeyi kendi mi ödeyecek? Ne karşılığında? Tek amacı cinsellik olabilir çünkü gün içinde de beni sevdiğine dair bir şey demiyor. Duygusal söz mesaj falan da yok. İşine gelirse kafasında. Ben niye bu kadar şanssızım? Niye etrafta ciddiyet arayan beyefendiler yok? Ya da ben mi layık değilim? Bu aralar kendimi gerçekten çok yalnız hissediyorum. Hayatımda hiç bu kadar kendimi değersiz hissettiğim bir dönem olmamıştı. İnsan tek kalınca cidden tüm kötü düşünceler beynini ele geçiriyor. Zaten stresli bir bölümde okuyorum. Kafam çok karışık. Biraz nasihat ve konuşmaya ihtiyacım var sanırım.
Bence gitmeyin hem 3 haftadır tanıyorsunuz hem de sevgisinden şüpheniz var yani ortada şüphe varsa o iş çok da iyi olmuyor :(

Bence gitmeyin hem 3 haftadır tanıyorsunuz hem de sevgisinden şüpheniz var yani ortada şüphe varsa o iş çok da iyi olmuyor :KK43:
Zaten gitmeyi düşünmüyorum. Hatta görüşmeyi de düşünmüyorum bundan sonra. Sanki amacı beni minnet borcu altına sokup istemeyeceğim şeylere zorlamak.

Öncelikle kendinizin farkında olun enerjinizi yükseltin olumsuz takılıp kalmayın. Olumsuzluklar her zaman var herkesin başına geliyor ama önemli olan o noktaya takılmamak. Kendimizi boşlukta hissettiğimiz zamanlarda en çok pişmanlık yaşayabileceğimiz şeyleri yaptığımız anlar oluyor malesef ki. Anladığım kadari ile sizin aradığınız ilişki böyle bir ilişki değil. O nedenle çok da fazla uzatmamak daha mi iyi olur acaba? Daha öncesinde hiç tanımadığın bir insan ile 3 hafta içinde tatile gitmek bence biraz fazla risk içeriyor sanki 🙄 bütçe mevzusu apayrı bir konu zaten ama içinde iken beni bu kadar rahatsız eden bir ilişkide sanırım tatile gitmemeyi tercih ederdim.

Güzel günleriniz olsun 🌺

gitmeyin . tatilden önce aşılması gereken çok aşama var yeni tanışmadan dolayı.

3 haftada tatil biraz saçma olmuş ama cinsel odaklı konuşuyorsaniz arada bu yüzü bulmuş olabilir açıkça ben açık ilişki değil ciddi ilişki yaşamak istiyorum deyin bakalım napacak eğer olumsuz şeyler söylerse baş tekmeyi

Bu tarz erkekler çok fazla var etrafta maalesef, benim de çok fazla karşıma çıkardı. Defalarca kendimi sorguladığımı hatırlarım, insanların düzenli ilişkisi oluyorken beni neden böyle zibidiler buluyor diye. Sonradan anladım bu tarz erkekler herkese yazıyor sürekli, kime denk gelirse artık.

Hayatımızın her döneminde güzel arkadaşlıklarımız, güzel ilişkilerimiz olmayabiliyor. Ama biraz çaba göstererek ve olumlu düşünerek bu durum aşılabilir.

Mesela ben arkadaş çevremi oluşturmak için hep kendim çabalayan biriyim, sevmediğim uzun sohbetler edemediğim kafamın uymadığı insanla zorlamam şansımı. Sizinkiler de çok yakın değillermiş sana mesela, demek ki çok ortak noktanız yok mesafe koy gitsin. Yeni insanlarla tanış onlara şans ver dostluk kurmak için. Zamanla olacak her şey.

Sevgili konusunda da benim istediğim belli karakter özellikleri vardı, fiziksel özellikleri ve kafa yapısı ve hayat görüşü olarak bana uysun istiyordum. Bunları oturdum bir kağıda yazdım bir gün, sonra arada açıp okudum nasıl birini istediğimi kafamda oturtmuştum artık. O kriterlere uymayan boş beleş insanlara vakit dahi ayırmadım. Gel zaman git zaman şu anki sevgilim çıktı karşıma. 1,5 yıldır hayatımda kendisi. Geçenlerde kağıdı açıp bir okudum ki istediğim niyetlendiğim her özelliği bir bir uymuş :)

Kısacası, hayatta ne istediğini bil ve ona göre çabala-adım at derim. Zararlı ilişkileri dostluk veya sevgililik anlamında sürdürme asla.
Arkadaşlık konusunda neyi yanlış yaptığımı inanın bilmiyorum. Komik eğlenceli bir insanım. İnsanlar yanımda eğlenir güler ama asla daha yakın olmama izin vermezler. Sanırım güven vermiyor tipim. Ben de bu konuda koyverdim gitti açıkçası ama bu durum bende sürekli güçlü durma her şey ile dalga geçme konumuna sokuyor çünkü destek olacak bir kişi bile yok. Ben anksiyete hastasıyım aynı zamanda. Bunu hiçbir şekilde insanlara yansıtmıyorum. Dışarda en büyük acılarla alay eden umursamaz bir tipim (belki de insanları gıcık eden yönüm bu) ama eve dönüp yalnız kalınca kaç kez anksiyete nöbeti geçirdim hatırlamıyorum. İlaçlarımı da düzenli kullanacak motivasyonum yok. Tamamen dağılmış haldeyim. Hayatıma alacağım insana bir kurtarıcılık atfedecek kadar kırdım kafayı.

3 haftada tatil biraz saçma olmuş ama cinsel odaklı konuşuyorsaniz arada bu yüzü bulmuş olabilir açıkça ben açık ilişki değil ciddi ilişki yaşamak istiyorum deyin bakalım napacak eğer olumsuz şeyler söylerse baş tekmeyi
Aksine asla cinsel bir muhabbet yok. Daha doğrusu ortada bir muhabbet bile yok. İş nasıldı okul nasıldı düzeyinde

Açık açık konuşabilirsiniz bütçe ilişki beklentisi vs konularını. Sizin ne istediğiniz ne beklediğiniz de önemli her ilişki kisiyi bir sonrakine hazırlarmış. Bence adımları sağlam atmakta fayda var. Yalnızlık için de hobi edinebilirsin yeni bir ortam yeni insanlar hoşuna gidebilir. İlgini çeken merak ettiğin alanlara bakabilirsin. Geri dönüp baktığımda keşke 30lardan öncesi daha dolu dolu gecirseydim derim.

3 hafta tatile çıkmak için uygun bir süre bence:) ama neden masraflarınızi ödesin ki? Ben de yeni tanışıp anlastigim kişilerle tatil planı yaparım, ama hiç düşünmem ki paralarini odeyim. Durumu yoksa 'uygun degilim' desin, ne münasebet yani:) ya da beni davet edene parayı kitlemeyi düşünmem... Yine de siz belli ki istemiyorsunuz böyle bir hamle. O zaman gitmeyin,olsun bitsin.
Adama da açık açık söyleyin, bu şekilde bir tatilden hoşlanmadığınizi. İlişki genelinde de sizi sallamayan biriyse yazmayın mesajlarına cevap, atin hayatınızdan...
Arkadaşlarınız sizi çağırmayıp sizin davetlerinize gelmiyorlarsa belki musait değillerdir,belki de sohbetinizden keyif almiyorlardir. Bu yüzden insana kizilir mi? Bence kizilmaz.
Daha keyifli aktivitelere çağırın .mesela tiyatroya falan. O zaman gelirler bence. Konuşurken de evde düşünün bazı konu başlıkları, keyifli şeyler konuşun. Bol bol ona sorular sorun.
Sosyal medyada onun hoşuna gidecek şeyler gordukce iletin falan,gün içinde iletişimde kalmaya gayret edin..

Arkadaş konusunda hayatınızla ilgili detaylı bilgim olmadığı için tavsiye veremiyorum ancak 3 haftalık ilişkide tatile gitme konusu için "hayır" diyebilirim. Aslında her zaman karşı tarafın niyeti kötü olacak diye bir şey yok. Mesela benim nişanlım da ilk tanıştığımız aylarda bana tatile çıkmayı teklif etmişti son dakika abisi onu ektiği için. Ben gitmemiştim daha yeni tanıyorum diye. Ancak onu tanıdıkça anladım kendisi biraz rahat biri İngiltere'de büyüdüğü için. Ona normal gelmiş yani bana "hadi gel gidelim" demek. Ama öyle haberler okuyoruz ki, güven müven kalmadı artık insanlara. Bakın ben 4 sene önce bile yeni tanıdığım birine güvenip gidememiştim. Şimdi asla gidemezdim. Ama bu konuyu anlatma sebebim, eğer daha önceden cinsel olarak sizi rahatsız edecek tavırları olmamışsa, sadece bu tatil konusu onun sapık olduğunu göstermez. Bir süre daha iletişimde kalıp iyice tanımaya çalışın. Hakkınızda hayırlısı :)

Ben şu dönemde asla yeni tanıştığım biriyle tatile gitmem isterse herşeyi o karşılasın.

Eşimle tatile ciktigimizda 3 haftadan daha kisa suredir taniyorduk birbirimizi ama insan hissediyor yani eskort kız olarak tatile beni goturmek istese bunu hissederdim.
Siz de yolunda olmayan bir şeyler hissediyorsaniz ki hissetmişsiniz gitmeyin.

Bsey sorabilir miyim
Gönül işlerine taktım diyorsunuz da bu kişiyle ve bu kişinin size gönül iliskisi yok ki 🤷🤷🤷

3 hafta tatile çıkmak için uygun bir süre bence:) ama neden masraflarınızi ödesin ki? Ben de yeni tanışıp anlastigim kişilerle tatil planı yaparım, ama hiç düşünmem ki paralarini odeyim. Durumu yoksa 'uygun degilim' desin, ne münasebet yani:) ya da beni davet edene parayı kitlemeyi düşünmem... Yine de siz belli ki istemiyorsunuz böyle bir hamle. O zaman gitmeyin,olsun bitsin.
Adama da açık açık söyleyin, bu şekilde bir tatilden hoşlanmadığınizi. İlişki genelinde de sizi sallamayan biriyse yazmayın mesajlarına cevap, atin hayatınızdan...
Arkadaşlarınız sizi çağırmayıp sizin davetlerinize gelmiyorlarsa belki musait değillerdir,belki de sohbetinizden keyif almiyorlardir. Bu yüzden insana kizilir mi? Bence kizilmaz.
Daha keyifli aktivitelere çağırın .mesela tiyatroya falan. O zaman gelirler bence. Konuşurken de evde düşünün bazı konu başlıkları, keyifli şeyler konuşun. Bol bol ona sorular sorun.
Sosyal medyada onun hoşuna gidecek şeyler gordukce iletin falan,gün içinde iletişimde kalmaya gayret edin..
Bütçem olmadığını zaten biliyordu. Daha önceden konusu geçmişti. Buna rağmen ille de gidelim diyor. Birdenbire para yaratamayacağımın farkındadır ona göre Bi şey düşünmüştür diye tahmin ediyorum. Ve o düşündüğü şey beni rahatsız ediyor. Arkadaşlara da kızmıyorum zaten. Beni sevmek zorunda değiller. Ama yakın davranıp yakın olmuyorlar. Ben biraz basit bir insanım 2+2=4 şeklinde. O yüzden böyle durumlar tuhaf geliyor. Psikolojik destek alıyorum zaten. Doktorum da asla ilerleme kat edemediğimizi söyledi. Zaten ben de farkındayım. Sadece ilaç yazması için gidiyorum.

Aksine asla cinsel bir muhabbet yok. Daha doğrusu ortada bir muhabbet bile yok. İş nasıldı okul nasıldı düzeyinde

İnsan niye dogru durust muhabbeti bile olmayan birinin tum masrafini karsilayip tatile gotursun? Cok hayirseverse bilemeyecegim. 😂
Hani asiri keyifli vakit geciren, cok muhabbetli bir ikili olsaniz bir nebze belki ama o bile tutmuyor şu durumda.

Back
X