Bu ne demek? Lütfen anlayan bir şey söylesin

• Konu Sahibi Konu Sahibi zamannn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu geneldede psikologların bile önerisi olabiliyor...bence çok doğru bi hareket ama keşke eşine bundan en başta söz etseydin belki yanlış anladı..olamaz mı.. bence bi konuş nedemek hiçsin bir eşe sölenir mi böle bişey...

canım evlilik terapistleri bu yöntemi kesinlikle öneriyor. ama bunu hem onun hem de senin iyi ve kötü yönlerin olarak yazmalısın. yani iyi yönleri de yazmalıydın. şimdi bi düşün eşine ait bir defter buluyorsun ve o defterde sana ait olumsuz olumsuz şeyler yazıyor. sen de sinirlenmezmiydin? hatta eleştiriye tahammülün yoksa kıyameti koparırdın bence:) yapmaya çalıştığın şey çok güzel. burak hakkı ve eşi sema şimşek'de böyle yapıyorlarmış. küs kalmak çözüm değil bence. ona bu aralar iyi yönlerinden bahset ki kendini senin gözünde çok kötüymüş gibi görmesn derim ben. yazdığı şeye gelince çok içine oturmuş olacak ki o da seni üzmek istemiş..

1995den bu yana tuttuğum bir günlüğüm var..
ve öylece ortalıkta savrulur durur..
bir gün eşime dedimki oku istersen..
asla dedi..
o senin özelin eğer sen okumak istersen ben ancak dinlerim ama ona el süremem insanların özelleri vardır..
ha benim böyle bir özelim yok tek özelim sensin dediğinde şaşkınlıktan çenem yerlerde kalmıştı....
saklım gizlim yoktur ama gururlanmıştım eşimin bu düşüncesini öğrendiğimde...
demem o ki...
yazabilirsin elbet ama alıp karşına bunları yüzüne söylesen daha iyi olurdu..
bir nevi arkasından konuşmak gibi algılamış eşin..
ben olsam eşim böyle birşey yapsa ve haberim olsa istemdışı kırıldım elbet...
keşke yüzüme söyleseydi böyle öğrenmeseydim derdim...

canım sen yazmış olabilirsin kendi düşüncelerini gayet normal bu kendine göre değerlendirme yapmışsındır bazı arkadaşlar garipsemiş ama ben gayet doğal buluyorum kafanda bir netleştirme yapmaya çalıştın herhalde yazarken
tamam hadi yazdın niye ortaya bırakıyosun hadi onuda geçtim eşin buldu oraya sana ait olan bi düşünceye nasıl o yazıyı yazar ya bende buna takıldım
buldu hoşuna gitmedi gelip diyecek niye yapıyosun bla bla bla niye bi hiçsin diyo ya
o hoş olmamış yani
bence konuşma talep et böyle küs küs ne olcak yani ne zamana kadar bari oturun konuşun çözümleyin

bence yaptığın güzel bir şeyen azından bu evlilik adına bir şeyler yapmaya çalıştığını gösterir değil mi:sm_confused:

çok düşündüm...empati yaptım ...ben kızarmıydım diye...hayır kesinlikle kızmazdım...tam tersine eşimin benim veya eylemlerim hakkındaki gerçek düşüncelerine vakıf oldum diye olumlu bakardım olaya...çünkü her insan kendini çok adil eleştiremez bir şekilde kendimizi kayırırız hatalıda olsak o hataya bir kılıf uydurma çabası içinde oluruz....bir diğer noktada şu:sizin kendinizi nasıl tanımladığınızdan ziyade,karşıdaki kişinin sizi nasıl gördüğü önemlidir...yani siz kendinizi ne kadar ifade edebilmişsiniz ne kadarını geçirebilmişsiniz....vallahi bu acıdan bakılırsa bence bu tür bir bilgi bana göre çok güzel bir fırsat...bir anlamda hatalarımla yüzleşmemi ve kendimi eleştirebilmemi sağlar...eğer yanlış düşündüğü veya anladığı bir şeyler varsa onları düzeltmemi ve gerçeği öğrenmesi fırsatı verir............yok yok bence çok güzel bir şey...ama bunu eşinle ortak yapabilseydin daha da güzel olurdu..:sm_confused:

bence eşine deki..."bunu hep seninle karşılıklı yapmak istemiştim...nihayetinde geç te olsa,olumsuz bir görüşte olsa bu katılım sağlandı....yalnız bu konuyu seninle açmak istiyorum..."hiç" in anlamı yok demektir:sm_confused:..hiç ler olmadığı için bir şey yapamazlar,yer kaplamaz,hacimleri veya kütleleri söz konusu dahi değildir,edilgen değillerdir...oysa burda "hiç" likle suçladığın bir "hiç"e "bir "hiç" olduğunu söylüyorsun...sence burda bir çelişki yok mu? ben bir "hiç" değilim bunu biliyorum,bence sende biliyorsun...o zaman bu yaptığının anlamı nedir? ne yapmak istedin? bir "hiç"in canını yakmakmı istedin...oysa "hiç" lerin yakacağın bir canı yoktur...adı üstünde o bir "hiç"tir" de ....ve bırak o düşünsün ondan sonra....artık hiç liğimi düşünür....yaptığının anlamını mı düşünür...kendi gerçekleriyle yüzleşemeyecek kadar komplexleri olan,cesareti buna yetmeyen bir adam olduğunu mu düşünür bilmem:dilcikar:düşünsün bir aksiyon olsun,varlığını göstersinde...ne düşünürse düşünsün...kaydirigubbakcemile3yaptığında kötü hiç bir şey göremedim....canını sıkma gereksiz yere...:teselli:

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir günlük tutmak iyi bi fikir bence. insan bazen herşeyi söyleyemiyor.(eşi bile olsa). karşı tarafın okumasıda iyi.Böylece hatalarını anlamış olur. Tabi kendimizin de kötü yonlerini yazmak şartıyla. Eşinseni kızdırmak için yazmış olabilir. Boşverrrrr

Bizim bir defterimiz var. ben eşim yokken duygularımı düşüncelerimi hissettiklerimi hep bu deftere yazıyorum. eşim en son okuyor. hatta ona kızdığımda neden kızdığımı açık açık yazıyorum ne hissediyorsam döküyorum sayfalara. hangi hareketi bana ne hissettiriyor. neden kızıyorum neden bazı şeyleri hak etmiyorum. yine aynı şekilde onu nasıl sevdiğimi benim için ne ifade ettiğini yazıyorum sayfalarca. o da eve gelince geçiriyor defteri eline o da yazıyor sayfalarca. bu defterin faydasını çook gördüm. eşim benim düşüncelerimi görünce eskiden yaptığı davranışların pek çoğunu düzeltti. ben de öyle... evlilik bir uyum süreci değil mi zaten.. ama biz bunu sevgili olduğumuz dönemden beri yapıyoruz. en güzeli bunun ortak olması...
belli ki eşin ani tepki varmiş... anlamaya çalışmamış... al karşına neden böyle bir şey yaptığını açık açık anlat.. ve bu eyleme onu da ortak et bence... a.s.​

belki yaptığınız size göre doğru mantıklı bir açıklaması var
eskiklerinizi görüp düzeltmek adına yaptığınız bir şey ama
ben olaya şu açıdan baktım size göre normal olan bu davranışınızı eşiniz çocukça ve saçma bulmuştur belki
ona göre böyle bişeye gerek yoktur ve sinirle yazmıştır o sözü
böyle bir uygulamayı yapıyorsanız tek başınıza yapmak ne derece doğru
ilişki iki kişiliktir tek taraf hep yazıp çizer eleştirir diğerinin haberi olmazsa ne derece etkili olur
bana sorarsanız ya hiç yapmacaktınız yada birlikte yapacaktınız
eşinizin yaptığı ise gerçekten saygısızca bi davranış
kendisine tepkinizi belli edin kırıldığınızı söyleyin açık açık konuşun daha yararlı olur bence

bu yaptığınız güzel bir şey ama bunu tek başına değil eşinizle ortak bir şekilde yapsaydınız
yada en baştan eşinizin böyle bir şey yaptığınızdan haberi olsaydı daha doğru olurdu
böyle bir defteri ondan gizli yaptığınız için ve onun olumlu olumsuz yönlerini kendinizce sorguladığınız için eşiniz haklı olarak çok sinirlenmiş ama size karşı yaptığı misilleme çok saygısızca olmuş
konuşun ve neden bir hiç olduğunuzu öğrenin

nerden esti böyle defter tutmak yahu ?
ne gerek varki..
salt anlamı ile bakarsam çok kötü bi cümle kurmuş '' bir hiçsin '' çok ağır bi laftır..
ama sen eşine ve onun huyuna göre yorumla ne demek istemiş olabilir..

üzücü bir olay olmuş
eşin kızmış sana.
sinirliyken bazen istemediğimiz şeyler söyliyebiliyoruz
inş. eşinde bu yaptığından pişman olur.

bend egünlük tutarım
içimde nevarsa yazarım ona
kızmışsamda yazarım
anca öyle kendime geliyorum.

eşimin eline geçse neolur
düşünmek bile korkuttu beni.

Eleştiriye açık değilsen eleştirmiyceksin güzelim.sen ona ukala,huysuz dersen oda sana fikrini söyleyebilir.Git özür dile kocandan kızgınlık anında yazdım öyle değilsin seni seviyorum de öpüşüp barışın.Ayrıca niye not tutuyorsunuz eşinizin artı eksi yönlerini güzel bir dille eşinle paylaşabilirsiniz.o sizin kocanız hayat arkadaşınız, son durağınız gizli saklı olmamalı bence çiftler arasında sevinçlerini paylaştığı gibi, üzüntülerinide paylaşmalı.buna evlilik denir güzelim.:teselli:

arkadaşım iyi hoşta sen bir hiçsin demek eleştiri değil hakaret.
ukala, huysuz eleştiridir.
insanların kötü yönleridir.
hatta ben de zaman zaman ukala ve huysuz olabiliyorum, bunu kendi kendime söyleyebiliyorsam bu kötü birşey değildir.
ama kendi kendime ben bir hiçim der mi bir insan?

nasıl ki iyisin, hoşsun, çok yakışıklısın olumlu eleştiriyse; huysuzsun da olumsuz eleştiridir ve özür gerektirmez.

daha onceden de yazdım su esının kkya gırıp yazdıklarını okuyan arkadasa yorum yaparken evlılık herkesın kendıne aıt ozel alanlarının olmayacagı anlamına gelmez dıe.sonucta bence burda her ıkısı de hatalı.ark.belkı bı gunluk tutuo olsaydı yada konusmus konusmus anlamamıs ve careyı esıne derdını yazarak bulmus onu da esıne vermeden okusaydı esı kı bu da esının her buldugunu kendıne aıt olmayan bıseyı ızınsız bakması anlamına gelmez.ok haklı olabılırdı ama bu artı eksı olayı cok cocukca ve sacma geldı.sen burda yalnıssın arkadasım.esınde sana aıt bıseyı ızınsız aldıgı ıcın 1,
okudugu ıcın 2,
ve esıne hakaret boyutunda kavgada dahı soylenmez derler ya ıste oyle bı ıthafda bulundugu ıcın ^3.yalnısını yapmıs.bence karsılıklı olarak ozur dılemelısınız ve bırbırınızın gonlunu almalısınız tek taraflı bısey degıl kı bu

benım hakkımdada boyle syeler yazılsaydı acıkcası bende boyle bırsye yazabılırdım resmen hakaret gıbı bırsey ve ınsna sınırlendıgı zaman gercekten ne yaptıgını bılmıyorum kesınlıkle esınle konusmalısın bunu aranızdakı problemlerı cozmek ona nasıl davranıcagını daha ıı anlamak ıcın yaptıgını belırtmelısın

tek taraflı yazılsa hoş olmaz ama ikimizinde kötü iyi yanlarını yzdım kendimde dahada çok hata aradım psikolojim okadar kötüydü rabbim hakkımda hayırlısısını versin zamana bıraktım herşeyi...

canım bence haklısın.galiba günlük gibi bişey tutuyosun eee niye okuyoki yazdıklarınızı valla biz kadınlar napsak suç oluyo günlükdemi tutamayacağız.sonuçta sen eşit yazmışsın.eşinin işine gelmemiş

o senın emınım kendın hakkında yazdıklarını umursamıycakdır erkekler boyle cunku

çok benciller bu konu eskide kaldı onun bana yaşatıkları gibi nolur benim için bolbol dua edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…