Bu ne demek ?

pasarofca

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
1.238
385
123
Geçen hafta sonu arkadaşlarla cafeye gittik,bi arkadaş istediği için de onun çok daha önceden arkadaşı olan kişi geldi .Kod adı Buse olsun .neyse oturduk,konuştuk .
Sonra Buse'ye ;'' sen falanca git dediği için geldin yoksa gelmezdin biliyorum'' dedim. Buse de ''hayır'' filan dedi lafı ağzında geveledi .
Derken bugün Busenin gelmesini isteyen arkadaşın ablası Buseye söylediklerimi söylemiş . Arkadaşta işte pasarofca öyle insanın yüzüne pat diye söyler demiş.

Şimdi bu pat diye söylemek kısmından
1-Patavatsızlık manasından mı söyledi ?
2-Yoksa İçi dışı bir . İçinden geçeni söyler manasında mı ?

Kafam karıştı valla.

Genelde pat diye söylemek deyimini patavatsızlık olarak algılarız fakat şahsen ben içi dışı bir manasında da kullanıyorum :))

patavatsız işte pat diye söyledi deriz.... patavatsız lafını... içinde ne varsa hemen söyleyen olarak söyleriz.... pot kıranlar ve kalp kıranlar için de ne kadar patavatsızsın...... diyerek art niyetli olduğunu düşünerek söyleriz.... yani bu durumda karşınızdaki insana karşı niyetiniz önemli... yani onların ne niyetle söylediğinizi düşünmeleri önemli... çünkü patavatsız pat diye söyleyen... her iki niyette de kullanılabilir.... ( benim için)

Eğer senin yakın arkadaşınsa içi dışı bir anlamında söylemiştir büyük ihtimalle..Ama samimi değilseniz patavatsız anlamında söylemişte olabilir..Yani sen aranızdaki arkadaşlığın boyutunu daha iyi biliyorsun..Bence sorunun cevabı sende...

kiz ne anlamda soyledi bilmiyorum ama yaptigin hareket biraz patavatsizliga girmis. ici disi bir olmaktan cok.

Bence yaptığını pat diye yüzüne vurur demek istedi yani aslında senin asıl niyetini açıkça söyledi demek istemiş .

Derken bugün Busenin gelmesini isteyen arkadaşın ablası Buseye söylediklerimi söylemiş . Arkadaşta işte pasarofca öyle insanın yüzüne pat diye söyler demiş.

buse kimle daha cok samimiyse onun teklifine veya ısrarına daha acık olabilir bu son derece normal.
1-siz neden bunu soyluyorsunuz? herhangi bir amaca hizmet etmeyen bir soru bence.
2- arkadasınızın ablası da mı aynı ortamdaydı? muhtemelen sizin sorunuzu benzer gereksizlikte buldu ya da aranızda bir sogukluk olup olmadıgını merak etti... (sizin patavatsızlıgı sorgulamanız gibi sorunuzu desildiginde "neden geldin ki?" gibi bir anlam da cıkarılabilir sonucta. )
3-arkadasınız sizin tavrınızı onaylıyor mu bilemem ama patavatsızlıgı bir savunma olarak soylemis bence, art niyet olmadan yapılan bir patavatsızlık manasında.
4-arkadasınızın ablası ile arasıdna gecen diyalogun ayrıntıları nerden ogrendiniz?
3.bir arkadasınız bunu size ilettiyse mesafe koymayı dusundugunuz veya sır vermek istemediginiz biri olacaksa o olsun bence.

seni çekemeyen insanlarsa, patavatsiz demek istemislerdir...
seni taniyan, bilen insanlarsa iyi niyetli söylemislerdir o lafi... çok düsünme sen zaten ne oldugunu biliyorsun...

Her ikisi de aynı kapıyo çıkıyor sonuç olarak .

İçi dışı bir manasında söylemiş. Ama ben patavatsızlık ile içi dışı bir olmanın kesinlikle aynı şey olmadığını düşünüyorum. İçi dışı bir insan; arkandan konuşmaz, düşüncesini açıkça dile getirir gevelemez, içinden geldiği gibi davranır ama kırmamayıda bilir, zaten %99 sevilen insandır. Patavatsız insan, kırıp kırmayacağını düşünmeden, nerede olduğunu, kimlerle olduğunu, ne konuşması gerektiğini düşünmeden (ki düşünmek de istemez), çok kıracak dahi olsa konuşan insandır %99 sevilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…