Geçen hafta sonu arkadaşlarla cafeye gittik,bi arkadaş istediği için de onun çok daha önceden arkadaşı olan kişi geldi .Kod adı Buse olsun .neyse oturduk,konuştuk .
Sonra Buse'ye ;'' sen falanca git dediği için geldin yoksa gelmezdin biliyorum'' dedim. Buse de ''hayır'' filan dedi lafı ağzında geveledi .
Derken bugün Busenin gelmesini isteyen arkadaşın ablası Buseye söylediklerimi söylemiş . Arkadaşta işte pasarofca öyle insanın yüzüne pat diye söyler demiş.
Şimdi bu pat diye söylemek kısmından
1-Patavatsızlık manasından mı söyledi ?
2-Yoksa İçi dışı bir . İçinden geçeni söyler manasında mı ?
Kafam karıştı valla.
Teşekkür ederim .Genelde pat diye söylemek deyimini patavatsızlık olarak algılarız fakat şahsen ben içi dışı bir manasında da kullanıyorum :))
Derken bugün Busenin gelmesini isteyen arkadaşın ablası Buseye söylediklerimi söylemiş . Arkadaşta işte pasarofca öyle insanın yüzüne pat diye söyler demiş.
Geçen hafta sonu arkadaşlarla cafeye gittik,bi arkadaş istediği için de onun çok daha önceden arkadaşı olan kişi geldi .Kod adı Buse olsun .neyse oturduk,konuştuk .
Sonra Buse'ye ;'' sen falanca git dediği için geldin yoksa gelmezdin biliyorum'' dedim. Buse de ''hayır'' filan dedi lafı ağzında geveledi .
Kafam karıştı valla.
İçi dışı bir manasında söylemiş. Ama ben patavatsızlık ile içi dışı bir olmanın kesinlikle aynı şey olmadığını düşünüyorum. İçi dışı bir insan; arkandan konuşmaz, düşüncesini açıkça dile getirir gevelemez, içinden geldiği gibi davranır ama kırmamayıda bilir, zaten %99 sevilen insandır. Patavatsız insan, kırıp kırmayacağını düşünmeden, nerede olduğunu, kimlerle olduğunu, ne konuşması gerektiğini düşünmeden (ki düşünmek de istemez), çok kıracak dahi olsa konuşan insandır %99 sevilmez.Geçen hafta sonu arkadaşlarla cafeye gittik,bi arkadaş istediği için de onun çok daha önceden arkadaşı olan kişi geldi .Kod adı Buse olsun .neyse oturduk,konuştuk .
Kafam karıştı valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?