Bu normal mi ben mi fazla takıyorum ...

Rossiene

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2009
5.283
3.574
773
Eşimin kardeşi evlenmeden önce iki sene boyunca şimdiki eşiyle konuşuyordu .
Biz kim olduğunu bilmiyorduk daha doğrusu ben bilmiyordum , kaynanamla konuşurken kız kim acaba diye bir kaç kez konuştuk .
Bi ara bana memleketini söyledi tanıdığımız bir aileymiş dedi , bana da söylemiyor ben de bilmiyorum dedi .

Bu arada gidiyor çeyizler alıyor falan , arada sohbet ediyoruz tanıdık bir aileymiş ben de ona tahminlerimi söylüyorum anne bak bunlar da şuralıydı diye.
Velhasıl bir gün telefonum çaldı , işte söyledi kim olduğunu falan , yakından tanıdığımız bir ailenin kızı çıktı.
Hayırlısı olsun dedim , on beş gün sonra istemeye gidicez.
Yani ben öğrendikten iki hafta sonra kız istemeye gidicez .Olabilir kim olduğunu söylemek zorun da değiller.

Asıl mesele şu , eşimin ufak kardeşi annesiyle kızın kim olduğunu uzun zamandan beri bildiklerini ağzından kaçırdı.
O an gözümün içine baka baka nasıl yalan söylediği geldi aklıma .
Ben nerdeyse on senelik gelinleriyim , sordum direk , neden diye ?
Annemle ablama söylermişim , kızın adı çıkarmış.
Bu cümle zaten son noktaydı.
Ki ben öyle boş boğaz biri değilim , kolay kolay kimsenin sırrını ifşa etmem , ancak o kişinin tehlikede olduğunu görürsem yaparım bunu.
Biraz uzun yazdım farkındayım ama ben bunu içimden atamıyorum , umursamak istemiyorum ama elim de değil.Bu kadar saçma ve basit bir şey aylardır içim de kin olarak kaldı.
Bu normal bir şey mi ? Ben mi abartıyorum bu durumu.
Lütfen kendinizi uzun süredir hukukunuz olan birinin , sizden bir şey sakladığını öğrendiğiniz de ne düşünceğinizi açık açık söyleyin .

Son düzenleme:
Bu konuyu uzatmayin ama kaynananin bu yaptigi kenarinizda bulunsun. Sahsen ben olsam oldukca sert konusurdum ama bu tavsiye edebilecegim birsey degil.

Abartma demeyelim de yanlis anlamissiniz diyelim. Aciklamislar, kizin adinin duyulmasini istemedikleri icin tedbir almislar ki bu hos bir sey bence. Hic kin gutmeyin derim ben.

Abartma demeyelim de yanlis anlamissiniz diyelim. Aciklamislar, kizin adinin duyulmasini istemedikleri icin tedbir almislar ki bu hos bir sey bence. Hic kin gutmeyin derim ben.
Nasıl gütmeyeyim canım ben aileden biri değil miyim iki hafta kala kızın kim olduğunu öğreniyorum , ki önceden sordum defalarca , bilmiyorum dedi.

Alinabilirsiniz ama büyütülecek birsey de değil. Hatta çok ince düşünmüş ne güzel. Şahsi algilamayin. Hani KV niz kendi kardeşine vs söyleyip bi size gizleseydi neyse ama bu durum da olgunlukla karşılamak üzerinde durmamak daha makul bir davranis.

Canım sadece bize gizlendi zaten olay bu , onlar biliyormuş.

Nasıl gütmeyeyim canım ben aileden biri değil miyim iki hafta kala kızın kim olduğunu öğreniyorum , ki önceden sordum defalarca , bilmiyorum dedi.
Ne kadar aileden olsaniz da hepimiz biliyoruz ki bizi kizlari gibi gormuyorlar. E biz de anne olarak gormuyoruz zaten. Sizi bilemem tabii. Ailenize soylemenizden cekinmisler kiz adina. Ben bunu umursamazdim, ne bileyim.

Böyle daha mı iyi oldu , hiç bir şeyi isteyerek sahiplenemedim kaynanama olan kızgınlığım , kız üzerine alınıyordur belki.
valla ben görüyorum çevremde geline el kızı gibisinden bakılıyo sanki o aileden değil ayrıca kaynananızdan çok bu yeni gelinden geçiyo o demiştir sevgilisine kimseye söyleme annenide uyar diye buna eminimm yoksa kaynananızmı düşüncek oğlunun sevgilisinin adının çıkmasını

Bence daha fazla büyütme canım bu konuyu .. Aslında çok haklısın hatta ilk seninle paylaşılması gerekiyo sonuçta yengesin sen ama bazı kayınvalideler böyle oluyo maalesef. Sen yine de huzurunuzun bozulmaması için bu konuyu düşünmemeye çalış. Ama bi gün böyle bi konu açılırsa da sana yalan söyledi için kırıldığını söylersin. Böylece hem içinde kalmaz hem de huzurn yok yere bozulmamış olur. :)

Canım bizim diyaloğumuz bu şekilde değildi işte , biz gelin gelene kadar arada problem de olsa iyi anlaşıyorduk , kız gerçekten iyi bir kız , insanlar eltisiyle sorun yaşar , kaynanam garip davranmaya başladı.

Yani ne desem bilemedim aslında cok basit bisey ama ben olsam çok kızardım ben benim ailem boş bugazmı buzamana kadar kimin hakkında laf yapmışlar ki derdim tutamazdım ben kendimi derdim valla çatır çatır anneme laf söyletmem ben ama sen bunu yapmak için geç kaldın basta öyle söyledinde söyliycektin sen daha sakin davranmıssın madem öyle mesafeli ol böyle düsünceleri olan insanlardan derim

Az bir zaman değil ki , neredeyse on senelik insanlarıyım onların ben , sordum dedim neden yalan söyledin ablama anneme söylermişim , yahu yemiyorum içmiyorum gidip sizi mi anlatıyorum ben .

Beni yabanci yerine koyduklarini dusunurum kesinlikle ainirlendim bu duruma suanda

Aynen ben de ona çok bozuldum , ne alakası var benim ailemle konu nasıl aileme geldi anlamış değilim.
Çok bozuldu aramız bakmıyorum suratına artık , gitmesen de olmuyor.
Anne babaya , küs kalmayı kendime yakıştıramıyorum , huzursuzluk çıkartan ben olmuşum gibi oldu.

Bende görümcemin ikinci bebeğe hamile olduğunu doğumuna iki hafta kala öğrendim? Niye, çünkü ben gelinim :) amaaan napiiim onu tak bunu tak.. Herşey gizli saklı konuşulur, çokta tın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…