- 26 Ağustos 2016
- 3.616
- 3.867
- 133
- Konu Sahibi ShellShock
-
patronla konuş.Günaydın KK Ailesi... Hepinize öncelikler sevgiler.. Bende bu ofisle ilgili dert bitmiyor.. Yaklaşık 7 haftalık hamileyim. Bebiş düşünmüyorduk ama bize sürpriz olduGeleyim sorunuma. Ben burada 7 aylık çalışanım. Diğerleriyse çok eski çalışan. Muhasebede bir abimiz var çok severim çok iyidir ancak hamile olduğumu bilmesine rağmen günde 1 pakete yakın sigarayı içiyor üstelik camınıda açmıyor çoğu zaman. Açtığı zamansa çok az bir şey aralık oluyor. Yani içtiği sigara olduğu gibi koridora, koridordan bana ulaşıyor... Şimdilik yan odada çalışan mühendis yok. O da çok sigara içiyor ofis dumanaltı oluyor. İnanın daha ofisin kapısına gelmeden o leş kokuyu alıyorum. Haliyle ilk aylardayım ve mide bulantım zirvede. Bütün kokulardan, çoğu yiyecekten tiksinmiş durumdayım. Birde üzerine bu sigara kokusu eklenince hem bebişe zarar geldiğini düşünüyorum, hem midemi bulandırıyor, hem de yoğun bir öksürük krizine giriyorum bu da kasıklarımı ağrıtıyor... Kapımı kapatmak istiyorum ama daha önceki sekreterde hamile olduğunu öğrendiğinde kapısını falan kapatınca patronlar 'Neden kapatıyor kapısını?' diye abuk bir soru sormuşlar. Zaten kızı çok durdurmamışlar, Hamileliğinden mi yoksa gerçekten kendi hatasından mı orasını bilmiyorum... Neyse ben bu abiyi nazikçe uyardım rahatsız olduğumu belli ettim o da azalttı birkaç gün. Ancak sonra tekrar eski kıvamına döndü. Birde patronun akrabası kendisi. Eşim ya çık oradan ya da ben şikayet edeceğim diyor. Borçlarımız var bu yüzden çıkamam. Şikayet edilirse benim ettiğim ya da ettirdiğim çok belli olur çünkü sigaraya tek tepki gösteren benim... Bana bir çıkış yolu bulalım el birliğiyle
haklısınız ama hamileykende yeni iş bulamamBir kişi içse neyse diyeceğim ama, hepsi aynıymış sanırım o iş size göre değil..
evet bugün tekrar konuşacağım.. kendimi geçtim bebiş doğmadan pasif içici olacak ya ilerde ciğerleriyle ilgili bir sorun olursa diye ödüm kopuyorKapalı yerlerde sigara içilmesi yasak. Öncelikle ofistekiler suç işliyorlar. Şu anda şikayet etseniz sizin yaptırdığınız ortaya çıkar. Sigara içen de şirket sahibinin akrabasıysa muhtemelen işiniz tehlikeye girer. Zaten hamile olduğunuz için sizi çoktan gözden çıkarmışlardır. Maalesef özellerde böyle bir bakış açısı mevcut.
Bu durumda yapabileceğiniz tek şey tekrar rica etmek olacak.
Bu şekilde de bebeğinize zararlı, o zaman patronla tekrar konuşun baktınız aynı şikayet edip işten çıkınhaklısınız ama hamileykende yeni iş bulamam
bende anlamadım burdaki patronları. önceki sekretere gösterilen tepki bana çok aptalca geldi açıkçası.. kimse canını yolda bulmadı sonuçta birde kendimi geçtim bebeği düşünüyorum.Gidip patrona x bey sigara içiyor benim de midem bulanıyor kapımı kapatıyorum o nedenle sıkıntı olur mu diyeceksin
Evet sıkıntı olur derse zaten orada çalışılmaz
Ya x bey başka yer gösterilir içilecek ya da sana kapa kapını denir
Kapı varsa kapatmak neden sorun olsun ki
Bizim sekreterlerin kapısı yoktu onlar şikayetçiydi vs de kapı yaptılar ise kapatılır
ben salak gibi her doktora gittiğimde unutuyorum hamilelik raporunu almayı.. şimdi yasal yollardan bildirmedim ya işe iade falanda açamam o yüzden raporu alınca daha rahat olurum..Kapi varsa kapatip acmak icindir sigara kokusu rahatsiz ediyor dersiniz hamilede isten cikartilirsa suc birsey olmaz isinize.
patronla konuş.
durumunu anlat.
kokudan dumandan rahatsız oluyorum bu süreçte kapıyı kapatarak çalışabilirmiyim diye izin iste.
şikayet olmaz şu saatten sonra.
ha işten çıkacakcan et şikayet.
ancak çalışmaya ihtiyacın varmış.
bu şekilde kibarca bir ricada bulun bakalım.
reddederse patron zaten çıkmak durumunda kalıcaksın.
Bu şekilde de bebeğinize zararlı, o zaman patronla tekrar konuşun baktınız aynı şikayet edip işten çıkın
çok teşekkür ederim...Öncelikle sağlıkla kucağınıza almayı nasıp etsin Rabbim bebeğinizi.
Arkadaşlara katılıyorum,patronla konuşun ama şikayet gibi değil,rica eder gibi, kokudan ve dumandan rahatsız olduğunuzu,kapıyı kapatmanızın bir sakıncası olup olmadığını sorun.
Güzellikle konuşursanız sorun çıkmaz muhtemelen ya. Sonuçta hamilesiniz,pasif içici oluyorsunuz bu durumda,ayrıca yasak zaten. Sorun çıkarırlarsa da ben olsam ayrılacak pozisyona gelsem,sigara içerken boy boy fotoğraflarını çeker,üzerine birde işyerini bu fotoğraflar eşliğinde gereken yerlere şikayet ederdim,cezayı eşşek gibi ödeyince akılları başlarına gelir. Çıksınlar dışarda içsinler,yada camı açıp kendi kapılarını kapalı tutup içsinler,kimse mecbur değil yani dumanaltı çalısmaya. Hamile olmasanız dahi bu böyle yani.çok teşekkür ederim...
konuşacağım inşallah bir sorun çıkmaz
kapıyı kapatma konusunda patron ile konuşun.
dumanı içine çeken elktronik küllükler var sanırım onlardan alabilirsiniz adama.
şu bebeklere bebeiş hamilelere hamiş kocaları kociş demekten vazgeçsek artık.
Kapalı alanda yasak değil mi sigara şikayet edinGünaydın KK Ailesi... Hepinize öncelikler sevgiler.. Bende bu ofisle ilgili dert bitmiyor.. Yaklaşık 7 haftalık hamileyim. Bebiş düşünmüyorduk ama bize sürpriz olduGeleyim sorunuma. Ben burada 7 aylık çalışanım. Diğerleriyse çok eski çalışan. Muhasebede bir abimiz var çok severim çok iyidir ancak hamile olduğumu bilmesine rağmen günde 1 pakete yakın sigarayı içiyor üstelik camınıda açmıyor çoğu zaman. Açtığı zamansa çok az bir şey aralık oluyor. Yani içtiği sigara olduğu gibi koridora, koridordan bana ulaşıyor... Şimdilik yan odada çalışan mühendis yok. O da çok sigara içiyor ofis dumanaltı oluyor. İnanın daha ofisin kapısına gelmeden o leş kokuyu alıyorum. Haliyle ilk aylardayım ve mide bulantım zirvede. Bütün kokulardan, çoğu yiyecekten tiksinmiş durumdayım. Birde üzerine bu sigara kokusu eklenince hem bebişe zarar geldiğini düşünüyorum, hem midemi bulandırıyor, hem de yoğun bir öksürük krizine giriyorum bu da kasıklarımı ağrıtıyor... Kapımı kapatmak istiyorum ama daha önceki sekreterde hamile olduğunu öğrendiğinde kapısını falan kapatınca patronlar 'Neden kapatıyor kapısını?' diye abuk bir soru sormuşlar. Zaten kızı çok durdurmamışlar, Hamileliğinden mi yoksa gerçekten kendi hatasından mı orasını bilmiyorum... Neyse ben bu abiyi nazikçe uyardım rahatsız olduğumu belli ettim o da azalttı birkaç gün. Ancak sonra tekrar eski kıvamına döndü. Birde patronun akrabası kendisi. Eşim ya çık oradan ya da ben şikayet edeceğim diyor. Borçlarımız var bu yüzden çıkamam. Şikayet edilirse benim ettiğim ya da ettirdiğim çok belli olur çünkü sigaraya tek tepki gösteren benim... Bana bir çıkış yolu bulalım el birliğiyle
Çok haklısınız... Eşimde aynı fikirde. Ya sen konusacaksın ya da ben şikayet edeceğim, kimse benim bebeğimin günahına girerken düşünmüyorsa bende onları düşünmem falan diye bayağı sinirleniyor. İnanır mısınız eve bir gidiyorum saçlarım leş gibi sigara kokuyor.Güzellikle konuşursanız sorun çıkmaz muhtemelen ya. Sonuçta hamilesiniz,pasif içici oluyorsunuz bu durumda,ayrıca yasak zaten. Sorun çıkarırlarsa da ben olsam ayrılacak pozisyona gelsem,sigara içerken boy boy fotoğraflarını çeker,üzerine birde işyerini bu fotoğraflar eşliğinde gereken yerlere şikayet ederdim,cezayı eşşek gibi ödeyince akılları başlarına gelir. Çıksınlar dışarda içsinler,yada camı açıp kendi kapılarını kapalı tutup içsinler,kimse mecbur değil yani dumanaltı çalısmaya. Hamile olmasanız dahi bu böyle yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?