okulların ilköğretim okullarına devlet tarafından verılen hiç bir para yok devlet kendı kendınıze ıdare etceksınz der ama lıselere para verır. fotokopı temızlıkcı temıslıkcını sigortası kalorıfercının parası sıgortasını tamamen okul kendı karsılar. sıgortasız calıstırması yasak. okulun tamır ıslerınede para vermez vs vs.
öğretmene alınan hedıyeye gelınce öğrencilerin getırdıgı kalem dısında hiç bir şey işime yaramaz kullanmam. bazı işgüzar veliler hedıye alcaz dıye para toplar toplatır. kıtap olursa okurum kalem olursa bol bol kullanırım o kadar.
sadece konuya şöle bi baktım hedıye medıye denmıs her meslekte oldugu gıbı aç gözlü insanlar vardır alına herseyı alır gıyer yer b.k bulsa b.ku yer misali. asla kımseden hedıye kabul etmem burda oldugu gıbı sonrasında laf ederler dıye . gönülden verılen bısey yok yani . velilerde öğretmene güzel görünme cabasında. bankacı adam müşterilerden yag yogurt istiyor resmen getırmeyenın ısını aksatıyor.
Sizin gibi öğretmeni alkışlıyorum.

Bu sözlerin üzerine bana sinirlenen ama yeri geldiğinde verilen hediyeleri de istemem yan cebime koy misali kabul edenlerde, aramızda yok değildir heralde.