Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

okulların ilköğretim okullarına devlet tarafından verılen hiç bir para yok devlet kendı kendınıze ıdare etceksınz der ama lıselere para verır. fotokopı temızlıkcı temıslıkcını sigortası kalorıfercının parası sıgortasını tamamen okul kendı karsılar. sıgortasız calıstırması yasak. okulun tamır ıslerınede para vermez vs vs.

öğretmene alınan hedıyeye gelınce öğrencilerin getırdıgı kalem dısında hiç bir şey işime yaramaz kullanmam. bazı işgüzar veliler hedıye alcaz dıye para toplar toplatır. kıtap olursa okurum kalem olursa bol bol kullanırım o kadar.

sadece konuya şöle bi baktım hedıye medıye denmıs her meslekte oldugu gıbı aç gözlü insanlar vardır alına herseyı alır gıyer yer b.k bulsa b.ku yer misali. asla kımseden hedıye kabul etmem burda oldugu gıbı sonrasında laf ederler dıye . gönülden verılen bısey yok yani . velilerde öğretmene güzel görünme cabasında. bankacı adam müşterilerden yag yogurt istiyor resmen getırmeyenın ısını aksatıyor.

Sizin gibi öğretmeni alkışlıyorum.:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46: Benim vereceği cevabı siz fazlasıyla vermişsiniz tbr ediyorum sizi..:46::46::46:
Bu sözlerin üzerine bana sinirlenen ama yeri geldiğinde verilen hediyeleri de istemem yan cebime koy misali kabul edenlerde, aramızda yok değildir heralde.

Hanımefendi öğretmene yalakalik yapalım diye alıyorsunuz bu hediyeleri sonra burda aglaniyorsunuz ne demek alınıyor bir sekilde alma kardesim alma ödün kopuyor cocuğuma ters teper mı diye.yahu öğretmene hediye almıyor diye öğretmen cocuğunuza takarsa yazıklar olsun öyle eğitimciye..gidin sikayet edin o zaman ama burda hem aglanip hem de alınıyor bir sekilde demeyeceksiniz ..eğer cesaretiniz varsa çıkın bunu öğretmene söyleyin almak istemiyorum diyin ama yok hem yüzüne güleceksiniz hem de ardından laf edeceksiniz iste en gicik kaptığım veli profili..Allah sizin gibilerden beni korusun benim gibi sakin birini bile dellendirdiniz burda..

Sizinle aynı mesleği yapan ve konuma cvp yazan öğretmenlerde var. Aradaki farkı bir kez daha anladım ve tbr ettim onları, Ayol bana gıcık kapsanız ne olur ?

Sizin gibi öğretmeni alkışlıyorum.:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46: Benim vereceği cevabı siz fazlasıyla vermişsiniz tbr ediyorum sizi..:46::46::46:
Bu sözlerin üzerine bana sinirlenen ama yeri geldiğinde verilen hediyeleri de istemem yan cebime koy misali kabul edenlerde, aramızda yok değildir heralde.

bizde pepeti arkadaşımızla aynı şeyi söyledik ama ya biz anlatamadık ya siz anlamadınız. Olsun ne diyeyim. Boşa yormuşuz çenemizi. Saygılar...

burda görüyoruzki aslında herkez aynı şeyi söylemek istiyor yani aynı fikirde.ne öğretmen suçlu ne veliler..tamamen yönetimle alakalı bişey .belki burayı okuyan bir devlet görevlisi vardır aramızdada sesimizi duyarlar..
gerçekten bazen gereksiz istemlerde bulunuyorlar geliri az olanla ii olanlar aynı kefeye konuluyor.

ben bu paralar nereye gidiyor diyen arkadaşa dedim ki;
gidin gelir giderleri isteyin inceleyin şüpheniz kalmasın okul aile birliğine üye olun işi inceleyin sorun soruşturun yardımcı olun işbirliği yapın dedim..

altın isteyen öğretmeni şikayet edin dedim..

kem küm dedi sonrada olayı hediyeye bağlayarak çıkmış son nokta...

Öğretmen altın istedi demedim hanımefendi, konuyu iyice okumadan yorum yapmayın !!!!!!!!!!
Ne oldu bu öğretmenlere benim konu neydi ne hale geldi konu konuyu açtı belki ama, yaranız mı vardı da hediyelere bu kadar taktınız ????

Hanımlar,
lütfen konuyu tartışmaya çevirmeyiniz...

Yine söylüyorum yine yine. Benim açtığım konuda OKULLA alakalı sorunlarımı dile getirdim, bana katılanlar da oldu katılmayanlar da hatta ŞAH'a kalkanlarda oldu.

Herkes bir şekilde okullarla alakalı sorunlarını dile getirdi. Bana hak verenlere, yine bana katılanlara tşk ediyorum. Diğerlerine de yine de saygı duyuyorum. Muneninde dediği gibi tartışma tarzında olmasa daha iyi olurdu.. ama sonuç değişmedi..:kkk::kkk:

okul müdürleri sürekli bu toplanan paralardan dolayı soruşturma geçiriyor ama meb bir hizmetli göndermiyor okula

bizim velilerden biri 147 ye şikayet etmiş okulu tuvaletleri pis diye.. 147 dekilerde bizim müdürü aramışar neden tuvaletler pis diye??
okula hizmetli gönderilmedi hizmetlisi yok. para toplatmıyorsunuz ki hizmetli tutalım?? demiş müdür. onlarda kapatmışlar teli bişey demeden:)))))

siz para vermzseniz olan çocuklarınıza olur.
bir şikayetiniz varsa meb e gidip şkayett edin neden bu okula temel ihtiyaçlarını karşılayacak para vermiyorsunuz, bizi madur ediyorsunuz diye??
yoksa öğretmenin ya da müdürlerin bir suçu yok. suç hem parasız eğitim veriyoruz deyip hem de ihtiyaçları karşılayamayan bakanlığın

Okullarıda, velileride haklı buluyorum, devlet okullarına çıkarılan ödenekler yetersiz, bende bir veliyim, kızım devlet lisesinde okuyor, devlet bir hizmetli için ödenek çıkarıyorsa diğer hizmetlilerin maaş+sgk'sına ödeme yapmıyor, hatta daha yeni veli toplantımız oldu ve Okul Aile Birliği okulun yaşadığı sorunları anlattı, görünen köy kılavuz istemez hak verdim lakin ben 1 çocuk okutuyorum, 2,3,4 çocuk okutanlarda var, yaşam şartları malum, okulumuzun yaşadığı sıkıntılar anlatılırken karşılıklı taleplerde bulunmanın çözüm olmayacağını dile getirdim.
Ben maddi destekte bulunabilsem başkası bulunamayacak, şöyle bir teklifte bulundum, okul aciliyetli giderleri için bir dilekçe hazırlasın, biz velilerde bu dilekçeye imza atalım ve ilgili merciilere gönderilsin zira bir velinin veya okul yönetiminin tek başına sırtlanabileceği gibi bir sorumluluk değil bu, he bunun yanısıra eğitime katkı payı adı altında yıllık bir ödeme yapmamız gerekiyorsada 2-3-4 kaç taksitleyse artık, taksitle ödeme yapabilen yapsın ama yıl içinde çocuklarımızın katıldığı aktiviteler hariç, kırtasiye vb. ödeme yapılması istenmesin dedim çünkü gerçekten ödeme imkanı olmayanlarda oluyor, okullar baskı yapmıyor fakat ödeyemeyen velinin boynu bükük kalıyor, kendini mahçup hissediyor. Okul Aile Birliği bu teklifime ılımlı yaklaştı.

Bence buradada veliler ve öğretmenler birbirlerine yol gösterip, neler yapılabilir'i tartışırsa daha verimli olur kanaatindeyim.

Okullarıda, velileride haklı buluyorum, devlet okullarına çıkarılan ödenekler yetersiz, bende bir veliyim, kızım devlet lisesinde okuyor, devlet bir hizmetli için ödenek çıkarıyorsa diğer hizmetlilerin maaş+sgk'sına ödeme yapmıyor, hatta daha yeni veli toplantımız oldu ve Okul Aile Birliği okulun yaşadığı sorunları anlattı, görünen köy kılavuz istemez hak verdim lakin ben 1 çocuk okutuyorum, 2,3,4 çocuk okutanlarda var, yaşam şartları malum, okulumuzun yaşadığı sıkıntılar anlatılırken karşılıklı taleplerde bulunmanın çözüm olmayacağını dile getirdim.
Ben maddi destekte bulunabilsem başkası bulunamayacak, şöyle bir teklifte bulundum, okul aciliyetli giderleri için bir dilekçe hazırlasın, biz velilerde bu dilekçeye imza atalım ve ilgili merciilere gönderilsin zira bir velinin veya okul yönetiminin tek başına sırtlanabileceği gibi bir sorumluluk değil bu, he bunun yanısıra eğitime katkı payı adı altında yıllık bir ödeme yapmamız gerekiyorsada 2-3-4 kaç taksitleyse artık, taksitle ödeme yapabilen yapsın ama yıl içinde çocuklarımızın katıldığı aktiviteler hariç, kırtasiye vb. ödeme yapılması istenmesin dedim çünkü gerçekten ödeme imkanı olmayanlarda oluyor, okullar baskı yapmıyor fakat ödeyemeyen velinin boynu bükük kalıyor, kendini mahçup hissediyor. Okul Aile Birliği bu teklifime ılımlı yaklaştı.

Bence buradada veliler ve öğretmenler birbirlerine yol gösterip, neler yapılabilir'i tartışırsa daha verimli olur kanaatindeyim.

Çok güzel düşünmüş ve dile getirmişsiniz. Başka ne denir ki :) :46::46::46::46:

Bir öğretmen olarak bence az bile alınıyor ayol ben cebimden veriyorum cogu zaman fotokopi parasi alamıyoruz cocuklardan..tahta kalemini hep cebimden aldım...iki doneme100 tl aidat l bence çok değil..ayrıca yok kermes yok 23 Nisan icin yok morpa pardon ama bunlar cocuğunuz icin artı seyler mahrum edin eger kaldiramayacaksaniz tabi 2 cocuk olunca size biraz ağır gelmiş
Devlet Okulu'ndan devlet okuluna fark var hem guzel okulda olsun hem de hiç para odemiyim olmuyor devlet zaten kitapları vererek az da olsa katkı sağlıyor ama okulun diğer ihtiyacları var cocuklarımız okulu evdeki gibi kullanmıyorlar temizliğinden tutun kırılan dökülen seylere kadar ..dikkatinizi çekerim birozel okulun yıllık maliyeti tek cocuk 24 bin liraları buluyor en düşüğü 13 bin civarında..bence şükretmek lazım

yorumu kesinlikle onaylıyorum. maalesef okullarda öğretmen cebinden vermek zorunda kalıyor. sene başı boya badana parası, projeksiyon taşıtma parası, kalem parası, fotokopi parası........ dışardan çok gibi geliyor ama o paralar toplanmasa ne temizlik kalır ne başka birşey. temizlik için eleman bile vermiyor. okullarımıza destek olmak lazım........:72:

Öğretmen altın istedi demedim hanımefendi, konuyu iyice okumadan yorum yapmayın !!!!!!!!!!
Ne oldu bu öğretmenlere benim konu neydi ne hale geldi konu konuyu açtı belki ama, yaranız mı vardı da hediyelere bu kadar taktınız ????

Size o kadar yorum yaptım hem okulun hem öğretmenin hem bakanlığın hemde velilerin eksik yönlerini anlatmaya çalıştım...

kimseye altın almayın o öğretmen her şekilde çocuğunuza dersini öğretmek zorundadır dedim. velilerin (şirinlik amacıyla diyorum ben velileri incitmemek adına) kendi istekleriyle para toplayıp altın hediye etmelerinin rüşvet bile olabileceğini söyledim

merak ediyorsanız okul aile birliğine üye olun işe el atın öncü olun lider olun dedim,protesto yapın eylem yapın dedim dilekçe verin dedim sizin çocuklarınız için katıldığı bir protesto sonucu bir öğretmen polis copuyla kör edildi dedim... sizse bu senede bize altın alma yolu göründü dediniz

ve yaranız mı vardı da gocundunuz olarak bana döndü cevabınız gerçekten üzgünüm...

benım tek yaram 25 yaşında en verimli çağımda devletin beni öğretmen açığı olan okulda ücretli çalıştırmak istemesidir ve ülkede benim branşımda en az 5000 tane açık varken sadece her yıl 300 kişi atamasıdır...

gerçi buna da çalışsaydın kpss yi kazanırdın diyecekler çıkar sonra ben aklımı kaçırırım herhalde..

tek söyleyebileceğim Cem Yılmazın da dediği gibi eğitim şart.

neyse saygılar hanımefendi...

siz okullarda toplanan paralardan bıktınız, biz de para toplamaktan . Veli ile karşı karşıya getirilmekten. Çok mu hoşumuza gidiyor sanıyorsunuz dilenci gibi para istemek . Gerçi o istenilen paralar kendi evlatlarınız mağdur olmasın diye kullanılıyor o ayrı mesele . Kendi cebimize atmıyoruz. Biz PARASIZ EĞİTİM PARASIZ SAĞLIK diye meydanlarda dayak yerken neden hiçbir veli olmuyor yanımızda ... Biz kim için yiyoruz o copları . Kim için istiyoruz parasız eğitimi!!!! Kendimiz için mi sizin evlatlarınız için mi?????????? Sayın veli nerdesin????Hakkını neden bizimle birlikte aramaktan korkuyorsun? Meydanlarda çocuklarımız için coplanmak , bur da öğretmenin arkasından atıp tutmaya benzemez ama !!

siz okullarda toplanan paralardan bıktınız, biz de para toplamaktan . Veli ile karşı karşıya getirilmekten. Çok mu hoşumuza gidiyor sanıyorsunuz dilenci gibi para istemek . Gerçi o istenilen paralar kendi evlatlarınız mağdur olmasın diye kullanılıyor o ayrı mesele . Kendi cebimize atmıyoruz. Biz PARASIZ EĞİTİM PARASIZ SAĞLIK diye meydanlarda dayak yerken neden hiçbir veli olmuyor yanımızda ... Biz kim için yiyoruz o copları . Kim için istiyoruz parasız eğitimi!!!! Kendimiz için mi sizin evlatlarınız için mi?????????? Sayın veli nerdesin????Hakkını neden bizimle birlikte aramaktan korkuyorsun? Meydanlarda çocuklarımız için coplanmak , bur da öğretmenin arkasından atıp tutmaya benzemez ama !!

kesinlikle katılıyorum klavye başında ahkam kesmek kolay... öğretmen parayı cebe atıyor imalarında bulunmak kolay... öğretmenler olarak uyardsığımızda gülüp geçen veliler şimdi bıktık para vermekten diyor... tabi verilmesin... gönül ister hiçbir velinin cebinden tek kuruş çıkmasın öğretmen de para toplamak zorunda kalmasın.... veznedar gibi olduk maşallah o parası topla bu parası topla... ama bunları klavyede değil gerekn yerlerde söyliceksin söyliceksin ki yarın bugünü arama...

Konu bildiğin öğretmen-veli kapışmasına dönmüş bile
Bu konunun açıldığı aynı gün bir öğretmen velisinden dert yandığı bi konu açmıştı
Öğretmenler orda,veliler burda paylaşım yapsa tartışma olmazdı belkide :31:

kesinlikle katılıyorum klavye başında ahkam kesmek kolay... öğretmen parayı cebe atıyor imalarında bulunmak kolay... öğretmenler olarak uyardsığımızda gülüp geçen veliler şimdi bıktık para vermekten diyor... tabi verilmesin... gönül ister hiçbir velinin cebinden tek kuruş çıkmasın öğretmen de para toplamak zorunda kalmasın.... veznedar gibi olduk maşallah o parası topla bu parası topla... ama bunları klavyede değil gerekn yerlerde söyliceksin söyliceksin ki yarın bugünü arama...

Neye kesinlikle katılıyorsunuz hala anlamıyorum. Ben ne zaman öğretmenler paraları cebine atıyor diye bir kelime kullandım ???????????? Allahımmmmmm Sizlerde burada klavyede ahkam kesiyorsunuz hemen savunmaya geçtiniz, konu nerelerden nereye geldi. Öğretmene hediye alınacak diye bastıra bastıra söylüyorum. YİNE PARA TOPLANACAK ANLAMINDA DİYORUMMMMMMMMMM. Konunun içeriği BIKTIM OKULLARA PARA ÖDEMEKTEN DİYORUM AMA EĞİTİMCİLER HEMEN KONUYU KENDİ TARAFLARINA ÇEKTİ. BEĞENENLERDE YİNE EĞİTİMCİLER İŞİN İLGİNCİ. BİZİM OKULDA ÖĞRETMENLER DEĞİL SINIF ANNELERİ PARA TOPLUYOR. AMA OKUDUKLARIMIN İÇİNDE FEDAKAR OLAN ÖĞRETMENLERDE GÖRDÜM, SİZLER GİBİ İĞNELEYİCİ IRGALAYICI YADA KIRICI KELİMELER KULLANANLARINIDA GÖRDÜM. EVET AYNEN KATILIYORUM EĞİTİM ŞARTMIŞ........

neye kesinlikle katılıyorsunuz hala anlamıyorum. Ben ne zaman öğretmenler paraları cebine atıyor diye bir kelime kullandım ???????????? Allahımmmmmm sizlerde burada klavyede ahkam kesiyorsunuz hemen savunmaya geçtiniz, konu nerelerden nereye geldi. öğretmene hediye alınacak diye bastıra bastıra söylüyorum. Yine para toplanacak anlamında diyorummmmmmmmmm. Konunun içeriği bıktım okullara para ödemekten diyorum ama eğitimciler hemen konuyu kendi taraflarına çekti. Beğenenlerde yine eğitimciler işin ilginci. Bizim okulda öğretmenler değil sınıf anneleri para topluyor. Ama okuduklarımın içinde fedakar olan öğretmenlerde gördüm, sizler gibi iğneleyici ırgalayıcı yada kırıcı kelimeler kullananlarınıda gördüm. Evet aynen katılıyorum eğitim şartmış........

yanlış anlaşılmasın beğenenlerde yine eğitimciler derken bana karşı olanlar anlamında hemen düzelteyim...

elbet öğretmen kendini savunacak haliyle ben başımdan geçen bir olayı anlatayım size yiğenim ilk okula başladı ilk senesi bir dünya masrafımız oldu haliyle projöktör pc top kağıt vs ödemelerini yaptık. kaydını yaptırdık.perde dediler diktirdik. eşofman dediler diktirdik. masalar örtü dediler diktirdik. bir veliyi vekil tayin etmişler işleri o yürütüyor. neyse zamanla poğaca günleri pasta günleri çerez günleri olmaya başladı her hafta belli miktarda para toplamaya başlanıldı.öğretmenler günü hediyesi parası bizde öğretmen sevgisi hediyesi parası herşeye eyw. sesimizi çıkarmıyor ödemelerimiz yapıyoruz bir yandan da bu pogaça börek günlerine anlam veremiyoruz. toplantı günü dediler o gün geldi çattı bu vekil veli ile öğretmen birbirleriyle zıtlaştılar toplantıda birbirlerinin bütün foyalarını döktüler mi ortaya bizler azımı açtık mal mal bakakaldık.bu öğretmen ve veli ortak organize işine girmiş meğer öğretmen veliye diyor para toplayıp altın alalım bana tamam veli diyor poğaça börek yaptıralım gün düzenleyelim tamam anlayacağınız yarım dönem boyunca hem öğretmen hem bir veli tarafından sömürüldük.tencere dibin kara seninki benden kara herkes kendini aklamaya çalışacak ama gerçekler acıdır.kimse kendini aklamaya çalışmasın boşuna velilerde kolay para kazanmıyor.öğretmen der biz ne zorluk çekiyoruz veli der biz ne zorluk çekiyoruz kolay ekmek yok hiçbir yerde.içinizde çürük elmalar olduğunu da kabullenin. benim ilk okul öğretmenim asla hediye aldırmazdı kesinlikle istemezdi tembihlerdi getirdiklerimizi de geri yollardı elleri öpülesi öğretmenlerimizde var..

Back
X