Bu okullardan toplanan paralardan bıktım ben

Kırıkkale de 800 kadar öğrencisi olan bir okuldayız. 1 Dönem aidat 10 2dönem 10 olmak üzere 20 tl. Onu da her sınıftan alamıyor idare Toplayan öğretmen topluyor.Diğerleri benim görevim para toplamak değil diye toplamıyor.Sınıf için sene başımda aldığım 5 tl ile yazılılar felan idare ediyoruz Bir de sınavlara giriyoruz 8 sınav 1 tl den 8 lira.Bunun dışında düşünüyorum başka ne var diye . Ufak tefek şeyler tiyatro geliyor felan onlar işte. Sizden çok para alınıyor buraya göre.Bir de ekonomik yönden iyi olan bölgeler de galiba fazla isteniyor.

süt dağıtımı hakkında ne düşünüyosunuz arkadaşlar.

bizim zamanımızda süt ve fındık dağıtılırdı çok sevinirdik sanki hiç yemedik içmedik gibi :))) Şuan dağıtılmakta olan sütleride zehirlenme olayından sonra, yazılı kağıtla istemediğimi belirttim. Sonuçta evimize zaten sürekli süt alınıyor. Eminim devlet bu sütlerinde karşılığını bizden çıkaracak...

Hangi şirketin sütleri ellerinde kaldıda bunu değerlendiriyorlar acaba. Süte para vereceklerine okul ihtiyaçlarını karşılasınlar. Madem süt bu kadar mühim. Her veliyede çocuğunun yanına her gün süt koyma mecburiyeti getirsinler. Daha mantıklı...

Son düzenleme:
bizim zamanımızda süt ve fındık dağıtılırdı çok sevinirdik sanki hiç yemedik içmedik gibi :))) Şuan dağıtılmakta olan sütleride zehirlenme olayından sonra, yazılı kağıtla istemediğimi belirttim. Sonuçta evimize zaten sürekli süt alınıyor. Eminim devlet bu sütlerinde karşılığını bizden çıkaracak...

o fındıklar kaç senesinde dağıtıldı ?

sütlerin gerçek süt değilde süt tozu ve peynir altı suyundan yapıldığı iddiası var haberlerde doğru mudur bilemem gerçi

Eğitim sistemimiz nerden tutsak elimizde kalacak duruma gelmiş.

Ben öğretmenlerimizin bu konuda yapacakları hiçbirşey olmadığını düşünüyorum,biz veliler biraz daha hakkını arayan,haksızlığa pabuç birakmayan insanlar olursak belki birşeyler düzeltebilir.

Ben oğlumu birinci sınıfta devlet okuluna vermiştim.
Okulun bahçesi ot dolu,ıçınde yıkan mi var akrep mi belli değil.
Bu konu ıçın defalarca müdüre gıttım,ödeneğimiz yok cevabını aldım.
Belediyeye dilekçe yazdim,cevap bile alamadım.
Sonra birgün belediyenin dağıttığı broşürler elime geçti,
Okulların bahçesine parke taş döşemeteriyle övünüyorlar,tek tek okul isimleri yazmışlar,ve bu okul isimlerinin ıçınde birde özel okul ismi var.
Belediye başkanının danışmanını defalarca aradım ve bizim okulun bahçesi yapilmazsa medyaya kendi bastıkları broşürlerle beraber bizim okulun fotoğraflarını göndereceğimi söyledim.
O yaz okulun tüm bahçesi basketbol sahasına kadar yapıldı.

Anlatmak istediğim şey,o kadar farkında olmadan yaşıyoruz ki,adamlar devlet okulları kötü şartlardayken gidip bir özel okula yardım yapıp,birde üstüne övünmek ıçın bunu reklam edebiliyorlar,
Onlar o kadar alışkın ki kimsenin ses çıkartmamasına.

benim bir hocam da bahsetmişti fındık dağıtımından.. meğer radyasyonlu fındıklar elde kalınca dağıtmışlar bizde hergün yemiştik demişti belkide aynı dönemdensinizdir diye düşündüm...

YANİ SONUÇ İTİBARI İLE

ARKADAŞLAR BİZ SUSTUKÇA DAHA ÇOOKKKKK PARALAR ÖDERİZ. SENE SONU YAKLAŞIYOR ÖĞRETMENLERİMİZE HEDİYE ALMAYI UNUTMAYALIM...:kkk::kkk::kkk::kkk:

benim bir hocam da bahsetmişti fındık dağıtımından.. meğer radyasyonlu fındıklar elde kalınca dağıtmışlar bizde hergün yemiştik demişti belkide aynı dönemdensinizdir diye düşündüm...

Olabilir, ama yedik valla radyasyonlumuydu neydi bilmem ama sapasağlam ayaktayız.:52::52: Biz insanlara birşey olmaz yerizde yediririzde:))

kimse hediye falan beklemiyor. Az bir şey kıymetimiz bilinsin yeter..........

Aynen ve anladım ki boşa çenemizi yormuşuz o kadar. Sanki sene sonuda öğretmen hediye bekliyor. Te allam. Öğretmene yalakalık yapmak için hediye organizasyonu yapan velilerle halledin sorununuzu...

valla toplantıda kimsenin gıkı çıkmıyo ee tek kişide ne yapabilir ..kusura bakmasınlarda velileri bara basıyo sanıyolar heralde..öğretmenler düşüncesiz davranıyo.en basit örnek vereyim kızım ana sınıfına gidiyo gösteri için elbiseye 50 tl verdik .kaldıki ayakkabı çorab yok bunların içinde onlarıda ayrı aldık..

ikincisi okulun önlükleri forma oldu değişti yani .açık sarı renkte bildiğiniz limon sarısı ve kimse memnun değil temizlik açısınndan.neymiş efendim velilere sorulmuş asla öyle bişey sorulmadı kendi kafalarına göre yapıyolar çoğu şeyi.sesin çıkarsa sivri dilli oluyosun..

Bizdede önlük kalktı lakoz giydiriyoruz ve beyaz, illa lakoz olucakmış, altlarıda eşofman hadi buraya kadar iyi. Sonuçta önlük sıcaklarda sıkar çocukları ama neden özellikle lakoz beyaz renkte tişörtte olabilir. düşünün beyaz ne kadar dayanabilir hemde yazın. kızıma pembe fuşya tonunda eşofman almıştım yasakmış onu bile evde sokakta giydiriyorum. gri yada siyah tonlarda eşofman olucakmış. :26::26:

özel okullardan ne farkı kaldıki o zaman...birde bazı toplanan paraları bağıs adı altında almıyorlarmı deliriyorum bende..bagıs dedıgın zorla olmaz ama bir kılıf bulacaklar ya birde dişlerini gecırebıldıklerınden koparıyolar

kimse kimseye hediye almak zorunda değil. Öğretmenler mi diyor size hediye alın ,altın alın diye!! ben anlamıyorum yaa!! Veliler toplaşıp para topluyor. Vermek zorunda değilsiniz......Ne amaçla altın alınır onu da anlamam yaa

YANİ SONUÇ İTİBARI İLE

ARKADAŞLAR BİZ SUSTUKÇA DAHA ÇOOKKKKK PARALAR ÖDERİZ. SENE SONU YAKLAŞIYOR ÖĞRETMENLERİMİZE HEDİYE ALMAYI UNUTMAYALIM...:kkk::kkk::kkk::kkk:

Okula destek olmakla, öğretmene hediye almayı aynı kefeye mi koyuyorsunuz?
Çok üzücü.
Ne olur mesela almasanız?
Ayrıca almayın da.
Hediye alınmadı diye sizinle ters düşecek öğretmenin işi bir dilekçeliktir.
Anında gelir müfettiş.
Burada da okudum, şikayet etsek ne olacak ki gibilerinden lafları.
Bunları söyleyenlerin yasal yoldan asla haklarını aramadıkları çok belli.
Dilekçe buraya yazmaya benzemez.
Önemli ve resmidir unutmayın.

cart curt parası derken tonla para alıyorlar.parası olan var olmayan var

Okula destek olmakla, öğretmene hediye almayı aynı kefeye mi koyuyorsunuz?
Çok üzücü.
Ne olur mesela almasanız?
Ayrıca almayın da.
Hediye alınmadı diye sizinle ters düşecek öğretmenin işi bir dilekçeliktir.
Anında gelir müfettiş.
Burada da okudum, şikayet etsek ne olacak ki gibilerinden lafları.
Bunları söyleyenlerin yasal yoldan asla haklarını aramadıkları çok belli.
Dilekçe buraya yazmaya benzemez.
Önemli ve resmidir unutmayın.

Evet; hatta velinin gönderdiği dilekçe; öğretmenlerin yolladıklarından çok daha fazla dikkate alınır. Ama bazı veliler hala öğretmenlerin itiraz etmesini bekliyorlar. Ne diyeyim başka; bilemedim...

Batıda gelişmiş olarak bilinen bir şehirde öğretmenim. Okulumuzu sene başında kendi aramızda para toplayarak tuttuğumuz temizlikçilerle beraber kendimiz temizledik. MEB hiçbir ihtiyacımızı doğru düzgün karşılamıyor. Velilerden para toplamaya kalksan işgüzarlık edip şikayet ediyorlar (veremeyenden almıyoruz)Hiç anlayışlı değiller hep bir kötü niyet aranıyor. Para toplanıyor vs diye şikayet ediyorsunuz ama gerçekten sıkıntı çekiyoruz birçok şeyi cebimizden veriyoruz. O para zaten okul aile birliğindeki veliler tarafından takip edilior ve onların bilgisi olmadan bir harcama yapılmıyor. Sene sonu geldi şimdi müdürle beraber esnafa çıkıp DİLENCİLİK ederek kermes yapacağız okulun ihtiyaçları için. Bu ihtiyaçları Meb'in karşılaması gerekiyor, ne veliler ne öğretmen para vermemeli ama sanki cebimize keyfi toplanıyor gibi şikayet edilmesi de haksızlık.

Evet; hatta velinin gönderdiği dilekçe; öğretmenlerin yolladıklarından çok daha fazla dikkate alınır. Ama bazı veliler hala öğretmenlerin itiraz etmesini bekliyorlar. Ne diyeyim başka; bilemedim...

evet, okulda öğretmenler için tuvalet yoktu çocuklarla beraber kullanmnak zorunda kalıyorduk ya da teneffüste yakındaki camiye gidiyorduk. Dilekçe verdik kaç kere amna kimin umrunda, sağolsun bir veli şikayet etti de hemen tuvalet yaptılar.

Son düzenleme:
Back
X