Bu Olaydan Sonra, Siz Olsanız Ayrılır mıydınız?

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bir genç kızın başına gelebilecek en kötü şeylerden biri gelmiş başınıza. Herşeyi geçtim yakınlaşma muhabbetinde ailenize karşı ne kadar utanç duyduğunuzu hissedebiliyorum. Ama aileniz zamanla durumu unutacak ve her şey eskisi gibi olacak. Bu şekilde düşünerek üzüntünüzü indirgeyebilirsiniz.

Bu kadar yaşanan olaydan sonra açıkçası mantıklı bir bireyseniz acı çekeceğinizi sanmıyorum. Çünkü, ben sizin yerinizde olsam ben o durumdayken keyif yapan bir adama karşı hiçbir his beslemezdim. Nefretim dolup taşardı. Kesinlikle ayrılmalısınız. Sizi sevip gerçekten değer veren bir insan kendi kendini yer, size ulaşmanın yollarını arardı. Düşünmeniz bile hata, yol verin gitsin

Geçmiş olsun.

Erkek arkadaşından hayır gelmez. Bırak be hali varsa görsün. Sen de okuluna devam et. O çatı altında maddi olarak onlara bağımlı oldugun sürece kendine dikkat et. Bişey yapacaksan da on kere düşün ve asla asla günlük mesaj vs herhangi bir kanıt bırakmak işte sonuç ortada.

Daha çok gençsin. Beş sene sonra ekonomik özgürlüğünü eline aldığın zaman sesin çıkar, gerekirse ayrı eve çıkarsın.

Umarım baban pişman olur özür diler.

İyi akşamlar hepinize. En son yaşadığım olayı size anlatmak istiyorum. Babam günlüğümü okumuş, günlüğümde benim özelim olan ailemin bilmemesi gereken her şey vardı ne yazık ki.Sevgilime verip geri alamadığım borçlardan,Kyk kredisi almamdan,erkek arkadaşımla yakınlaşmalarımıza kadar. O gece kıyamet koptu. Babam beni küfür ederek dövdü, saçlarım elinde kaldı,boğmaya çalıştı erkek kardeşim engel oldu bende hemen kaçıp kendimi başka bir odaya attım. Günlerce ağladım, dayak yediğim için değil, aileme bunları yaşattığım için. O gece telefonumdan sevgilime şu mesajı attım. "Babam günlüğümü okudu, evde kıyamet koptu telefonumu elimden alabilirler, ben yazana kadar mesaj atma arama da". Aradan günler geçti bugün sosyal medya hesabıma bir baktım ki beyefendi havuzda fotoğraf paylaşmış, keyfi gayet yerinde. Öyle zoruma gitti o kadar üzüldüm ki. Ben günlerdir ağlıyorum, mahvoluyorum burda. O ise bana ulaşmayı bırakın kendinin keyfinde. Şimdi ben napmalıyım, nasıl davranmalıyım? Ayrılmak istiyorum açıkçası bu olaydan sonra ama bir yandan da aşk acısı çekmekten korkuyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konu o değil tabi ama bu tarz şeyleri günlüğe yazmak çok sakıncalı ben korkarım biri okucak diye ki okumuşlarda.Erkek arkadaşındanda ayrıl

1985 doğumluyum. Bu şekilde günlüğü biz ortaokulda yazardık, üstelik onu bile şifreli kendi uydurduğumuz alfabelerle yazardık.
Şu devirde gerçekten böyle günlük yazmak kaldı mı? Çok büyük hata yapmışsınız.
Ben yazıyorum 19 yıldır ne var bunda gayette iyi geliyor yazmak

Gormezden gelmeyip yazinca da sen ne biçim konuşuyorsun, öğrenciyken ergenler evden kadar kötü şeyler olur ,
Kendinde gidiyorsan git ailen için sanki çok mu önemli minvalinde şeyler yazılıyor .
Insanlar aile ile sadece maddi bağ kurulduğunu filan sanıyor galiba.
Ne demek sen gideceksin ee ne olcak ya ?
Zaten ailem böyle bir şey düşürüyor ise ailem olmamıştır hic .
Anlam veremiyorum bu insanlara . Sonra kadınlar neden kendilerini ezdiriyor; cevabi burda işte.
Valla ne yalan soyliyim ben olsam bı dakika bile durmam o evde 20 yaşında bı genç kadın pekala kendine bakabilir gidip kendi yolumu cizerdim bilmiyorum benmi fazla özgüvenliyim acaba bu arada msji okuyup söylemesi kolay diyecekler aynı şeyi kendim yasadim o yüzden laf olsun diye söylemiyorum yani kim olursa olsun kendimi ezdirmem asla babamda olsa kimse beni dovemez hakaret edemez küçük dusuremez nokta.

Valla ne yalan soyliyim ben olsam bı dakika bile durmam o evde 20 yaşında bı genç kadın pekala kendine bakabilir gidip kendi yolumu cizerdim bilmiyorum benmi fazla özgüvenliyim acaba bu arada msji okuyup söylemesi kolay diyecekler aynı şeyi kendim yasadim o yüzden laf olsun diye söylemiyorum yani kim olursa olsun kendimi ezdirmem asla babamda olsa kimse beni dovemez hakaret edemez küçük dusuremez nokta.
Yazdıklarıma bakmışsınız yüzde yüz katılıyorum . Ozguvenden ziyade bence öz-saygı ile alakalı .
Ee sen gideceksin ne olacak ailene sanki bilmem ne demişler insanlar aileleri ile sadece maddi bağ kuruyor galiba.
Benim gitmem hayatlarına bir şey değiştirmiyor ise iyiki gitmişim derim o zaman .
Anlam veremiyorum ailemdir her şeyi yapabilir algısına .

Geçmiş olsun.

Erkek arkadaşından hayır gelmez. Bırak be hali varsa görsün. Sen de okuluna devam et. O çatı altında maddi olarak onlara bağımlı oldugun sürece kendine dikkat et. Bişey yapacaksan da on kere düşün ve asla asla günlük mesaj vs herhangi bir kanıt bırakmak işte sonuç ortada.

Daha çok gençsin. Beş sene sonra ekonomik özgürlüğünü eline aldığın zaman sesin çıkar, gerekirse ayrı eve çıkarsın.

Umarım baban pişman olur özür diler.

Aynen öyle. Ben şuan kimse bana bir şey yapamaz, kimse beni dövemez kafasına girsem zararı kendime olacak. En mantıklı olanı okulum bitip kendi gelirim olana kadar ortayı bulmayı çalışmak ailemle. Çekip gitmenin faydadan çok zarar getireceğinin bilincindeyim.

İyi akşamlar hepinize. En son yaşadığım olayı size anlatmak istiyorum. Babam günlüğümü okumuş, günlüğümde benim özelim olan ailemin bilmemesi gereken her şey vardı ne yazık ki.Sevgilime verip geri alamadığım borçlardan,Kyk kredisi almamdan,erkek arkadaşımla yakınlaşmalarımıza kadar. O gece kıyamet koptu. Babam beni küfür ederek dövdü, saçlarım elinde kaldı,boğmaya çalıştı erkek kardeşim engel oldu bende hemen kaçıp kendimi başka bir odaya attım. Günlerce ağladım, dayak yediğim için değil, aileme bunları yaşattığım için. O gece telefonumdan sevgilime şu mesajı attım. "Babam günlüğümü okudu, evde kıyamet koptu telefonumu elimden alabilirler, ben yazana kadar mesaj atma arama da". Aradan günler geçti bugün sosyal medya hesabıma bir baktım ki beyefendi havuzda fotoğraf paylaşmış, keyfi gayet yerinde. Öyle zoruma gitti o kadar üzüldüm ki. Ben günlerdir ağlıyorum, mahvoluyorum burda. O ise bana ulaşmayı bırakın kendinin keyfinde. Şimdi ben napmalıyım, nasıl davranmalıyım? Ayrılmak istiyorum açıkçası bu olaydan sonra ama bir yandan da aşk acısı çekmekten korkuyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Borçlarını almadan ayrılma. Kendine bir plan yap ve bu bencilden kurtul. Aşk acısı da çeksen geçer gider, merak etme kimse aşk acısından ölmüyor.

Hayır babanızın sizi dövmesi beni üzen tek konu.
Bunu bırakmışsınız da ayrılık dıyorsunuz.
Gururunuzu daha ne kadar lağım cukuruna atacaksınız kardesım

Hayır babanızın sizi dövmesi beni üzen tek konu.
Bunu bırakmışsınız da ayrılık dıyorsunuz.
Gururunuzu daha ne kadar lağım cukuruna atacaksınız kardesım

Bunu bırakmışsınız diye bir şey yok. 20 yaşında bir insanın babasından tekme tokat dayak yemesi yabana atılacak bir konu olmadığı gibi kimsenin elinden bir şey gelen bir konuda değil. İlişkim için sorduğum soruya yorum yapmanızı istemem gurursuzluk hiç değil. Burda hepimiz birbirimize yardımcı olabilmek için varız, "Aaa düşündüğü şeye bak, vay gurursuz" diyip birbirimizi germek için değil.

Bunu bırakmışsınız diye bir şey yok. 20 yaşında bir insanın babasından tekme tokat dayak yemesi yabana atılacak bir konu olmadığı gibi kimsenin elinden bir şey gelen bir konuda değil. İlişkim için sorduğum soruya yorum yapmanızı istemem gurursuzluk hiç değil. Burda hepimiz birbirimize yardımcı olabilmek için varız, "Aaa düşündüğü şeye bak, vay gurursuz" diyip birbirimizi germek için değil.
Gurursuz demiyorum asla ama bunca çile çekip hala o çocuğu düşünmen kendine yazık bunu dıyorum.

Gormezden gelmeyip yazinca da sen ne biçim konuşuyorsun, öğrenciyken ergenler evden kadar kötü şeyler olur ,
Kendinde gidiyorsan git ailen için sanki çok mu önemli minvalinde şeyler yazılıyor .
Insanlar aile ile sadece maddi bağ kurulduğunu filan sanıyor galiba.
Ne demek sen gideceksin ee ne olcak ya ?
Zaten ailem böyle bir şey düşürüyor ise ailem olmamıştır hic .
Anlam veremiyorum bu insanlara . Sonra kadınlar neden kendilerini ezdiriyor; cevabi burda işte.

Cnm simdi ciddi anlamda akli havalarda ucuşan kizlar var bu kizlar sevgilisinin koydugu her kurala boyun egen hatta hoslarina da gider anne babasina da kafa tutup nefret ederler bu durumla karsilasnca bu cok ironidir.
Ciddi anlamda da kacma egilimi gosteriyorlar okul caginda dag adamlarina (tabiri caizse) kaciyolr evliligi kurtulus olarak goruyorlar. Tabi evliligi bi arac olarak kullanan serefsizlerde var neden diyorum kizini arayan ck insan gordk gozleri yasli bitik.. Bi anne olarak evladinin nerde oldugunu bilmemek nefesin kesilmesi gibidir cogu gnc kiz da annesine cok baglidir. Bence ben evden basip giderdim demek bu kizlar icin( ayaklri ustunde durmayan) yikimdir kumardir. Maddi bagda vardir tabi ki olucakta ailemiz okul okumamizdan meslek sahibi olana kadar maddi manevi bizi hayata hazirlar bu gayet dogal diye dusunuyorum.
Kendini korumali bi insan ezdirmemeli de ayaklari ustunde duruyorsa isterse ayriladabilir tercih meselesi cunku... Ama aileyi silmemek lazim. Binde bir boyle buyukk bi olay yasanir bazi ailelerde. Baba haksiz bana gorede. Yinede sadece zamana ihtiyaclari var.
Herkesin bi fikri var bu konuda ayrilmalar normal aramizda. Benim de fikrim bu. :)

Cnm simdi ciddi anlamda akli havalarda ucuşan kizlar var bu kizlar sevgilisinin koydugu her kurala boyun egen hatta hoslarina da gider anne babasina da kafa tutup nefret ederler bu durumla karsilasnca bu cok ironidir.
Ciddi anlamda da kacma egilimi gosteriyorlar okul caginda dag adamlarina (tabiri caizse) kaciyolr evliligi kurtulus olarak goruyorlar. Tabi evliligi bi arac olarak kullanan serefsizlerde var neden diyorum kizini arayan ck insan gordk gozleri yasli bitik.. Bi anne olarak evladinin nerde oldugunu bilmemek nefesin kesilmesi gibidir cogu gnc kiz da annesine cok baglidir. Bence ben evden basip giderdim demek bu kizlar icin( ayaklri ustunde durmayan) yikimdir kumardir. Maddi bagda vardir tabi ki olucakta ailemiz okul okumamizdan meslek sahibi olana kadar maddi manevi bizi hayata hazirlar bu gayet dogal diye dusunuyorum.
Kendini korumali bi insan ezdirmemeli de ayaklari ustunde duruyorsa isterse ayriladabilir tercih meselesi cunku... Ama aileyi silmemek lazim. Binde bir boyle buyukk bi olay yasanir bazi ailelerde. Baba haksiz bana gorede. Yinede sadece zamana ihtiyaclari var.
Herkesin bi fikri var bu konuda ayrilmalar normal aramizda. Benim de fikrim bu. :)
Teşekkürler yazdığınız için . Evlilik konusunda size yüzde yüz katılıyorum .
Bir kadın evli olduğu evden çıkıp hayatini aynı koşullarda devam ettiremeyecegi bir durumda asla evlenmemeli (artık çalışır mi çok fazla birikimimi olur onu bilemem )
Aile kısmında farklı düşünüyoruz yazdığınız gibi , iyi günler diliyorum

Teşekkürler yazdığınız için . Evlilik konusunda size yüzde yüz katılıyorum .
Bir kadın evli olduğu evden çıkıp hayatini aynı koşullarda devam ettiremeyecegi bir durumda asla evlenmemeli (artık çalışır mi çok fazla birikimimi olur onu bilemem )
Aile kısmında farklı düşünüyoruz yazdığınız gibi , iyi günler diliyorum

Size de :) tesekkur ederimm..

Tabi ki ayrıl da. Sen o kadar sakladığın şeyi günlüğe neden yazıyorsun şuan anlamış değilim. Babanın okumaması gerekirdi ama okumuş. Adam eminim yıkılmıştır...

Üzüldüm sizin adınıza keşke daha iyi saklasaydınız günlüğünüzü.Sevgilinize gelince umurumda değilsiniz ayrılın gitsin.

Evet söylediğiniz gibi düşünüyor babam. Dövdükten sonraki gün "Gel buraya seninle son kez konuşacağım, bundan sonra da baban yok senin" dedi. O günlüğü okurken her şeyden önce derslerini düşünen, onun bunun yatağına girmeyen, masum, okuldan yurda yurttan okula bir kızım var zannederdim ama okumaya diye gönderdiğim kızım kendi nefsinin keyfine düşmüş" dedi. Ne olacak, nasıl düzelecek bu durum bilmiyorum.
Babanız size vurmakta hatalı, sonuna kadar hatalı hem de, size vurduğu için pişman olacak ve bunun için sizden özür de dileyecek, lakin öfkeyle söylediği baban yok lafına takılmayın o lafı yürekten söylememiştir.

Olayın şiddet boyutu zaten tartışmasız yanlış fakat diğer boyutunu bir ebeveyn olarak ele aldığımda, ki sizin kadar kızım var, anne babalar çocuklarının büyüdüğünü kabullenmekte zorlanırlar, hele babalar kızlarına öyle bir sevgiyle bağlıdırlar ki kendisinden başka bir erkeğin kızlarının hayatında olması gerçeğini düşünmek dahi istemezler, çünkü kızları onların kızlarıdır, masum ve güzel kızlarının yanına yaklaşan her erkek onlar için dünyanın en çirkin, en kötü insanıdır, kimse kızlarına layık değildir.

Babanız muhtemelen hayatınızda biri olduğunu hissetmiştir, bunu doğrulamak için yanlış bir yöntem seçip günlüğünüzü okumuştur, size açık açık sorması gerekirdi aslında ama babalarda annelerden farklı olarak o benim kızım kimselere layık görmüyorum psikolojisi ve korku var, korkuyorlar.

Bunu dile getirmekten de korkuyorlar zira toplumda baba figürü korkmayan, ağlamayan, her şart ve koşulda dimdik duran bir adam demek, kızlarıyla erkekler hakkında konuşmakta zorlanırlar, bazı duygularını, endişelerini söylemeye çekinirler, nasıl davranacaklarını, konuşacaklarını bilemezler.

Baba-kız olmayı, herşeyi konuşabilmeyi, anlatabilmeyi, birbirine açık olmayı, kırgınlıklarınızı telafi etmeyi yine birlikte başaracaksınız, sadece biraz zaman.

Birlikte olduğunuzu veya cinsel anlamda bir yerde yakınlaştığınızı okuduysa, kendine hakim olamamış olabilir.
Sevgilinle zaten ayrılmışsınız bırak dönme geri. Gamsız bebe.

Back
X