- 16 Mayıs 2025
- 116
- 37
- 13
- 25
- Konu Sahibi yagmurzelis
Konuştuğum kişi 26 27 yaşında çalışan birisi. Eskiden beri gelen bir oyun oynama alışkanlığı varmış. Bunun için 2 sene önce kendine bilgisayar vs almış. Buraya kadar bence normal. Ama onu tanımaya başlayınca oyundan kız erkek olarak 7 8 yıllık arkadaşları olduğunu öğrendim. Sonradan aklıma takıldı bu kişinin önceden beri süregelen bir oyun alışkanlığı var. Baş başa kahve içerken birisi onu aradı oyuna gelsene vs diye çağırdı. Bende bu kişiye açık dille söyledim yani bana garip geliyor oyundan arkadaşların var ve hayatına bunları almışsın dedim. Oda onlar sosyal medya arkadaşları gibi kelime kullandı. Madem sosyal medya arkadaşı neden oradan tanıdığın kızdan borç para istiyorsun yada bir şey olunca onunla dertleşiyorsun dedim çok önemli değil sen hayatımda olursan çıkarırım dedi. Ama önceden de o benim için değerli birisi dedi hayatında 1 kere bile görmemiş. Bende ilerde ciddi yola girersek ben böyle oyun oynamanı istemem dedim. Açıkcası bana biraz boş geliyor. Telefonda benimle konuşurken mesela bilgisayar tuş sesi vs geliyor benimle de ilgileniyor ama evde direkt bence bilgisayar açılıyor. Sorduğumda da valla diğer kişilerle oynamıyorum kendi başıma oynuyorum diyor. Sizde biliyorsunuzdur bu yüzden çoğu kişinin yuvası bile yıkıldı. O bağımlısı değilim diyor ama oyundan tanıdığı kişiyle dertleşip borç para istiyorsa oyundan tanıdığı insanlar değerli ve oyunda aynı şekilde. Böyle birisi oyun bağımlısı mıdır?