Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yapacak olan istemeden de yapar zaten. Kıza fiyat biçer gibi 200 gram altın yapmazsanız kız vermem demek biraz aşağılayıcı değil mi sizce de? Benim ailem bunu dese çok sinirlenir ve utanırdım.
Kızı vermem şeklinde istenmesi saçma tabiki. Hem nereye vermiyor ya adetten kız isteme merasimi işte evlenecek olan kaçarak bile evleniyor

Ay şu adet madet, gelenek, görenek bunlar değiştirilemez yazılarını gördükçe bana fenalık basıyor. Niye değiştirilemesin anayasanın ilk üç maddesi mi bu?

Türkiyede sanki hep harika adetler var da hepsi uygulanmalı. Herkes işine geleni alıyor. Kanlı çarşaf diye de adet var bilir misiniz? İğrenç bir şeydir ama adet işte. Napalım adet böyle diyip kızlar kayınvalidesine gösteriyor mu kanlı çarşafını?
Tabiki hayır ya kimse yapmıyor artık onu. Değiştirilemez demiyorum böyle bir amacınız yoksa işinize geleni uygulayın işinize gelmeyeni uygulamayın diyorum. Ben değiştirmek için örnek olsun diye uygulamadım ama kimsenin sizi taktığı yok zaten herkes kafasına göre yaşıyor. Konu sahibi de işine geleni yapsın

Tabiki hayır ya kimse yapmıyor artık onu. Değiştirilemez demiyorum böyle bir amacınız yoksa işinize geleni uygulayın işinize gelmeyeni uygulamayın diyorum. Ben değiştirmek için örnek olsun diye uygulamadım ama kimsenin sizi taktığı yok zaten herkes kafasına göre yaşıyor. Konu sahibi de işine geleni yapsın
Erkek tarafı da işine geleni uygulasın işine gelmeyeni uygulamasın o zaman. Mesela gelin her hafta kayınvalidenin evini temizlesin ama kayınvalide altın takmasın. Çünkü işine gelmiyor.

Erkek tarafı da işine geleni uygulasın işine gelmeyeni uygulamasın o zaman. Mesela gelin her hafta kayınvalidenin evini temizlesin ama kayınvalide altın takmasın. Çünkü işine gelmiyor.
200 Gr altın verip o gelini köşede oturtmak da ne bileyim... En azından her ay günlerime gelsin, ayda evimi dip bucak yapsın....birde atarimi kaprisimi ceksin

Zaten böyle bir talepleri olmuyor mu oluyor. Ama yapmayan yapmıyor değil mi ? Kendimi anlatamadım galiba. Talep edip bunun yerine getirilememesi başka birseydir; hiç talep etmemek başka birseydir. Konu sahibi talep etmeli ama yapamayız kızım kriz var derlerse (ki demeye bilirler yani) çirkeflik yapacak hali yok kimsenin

Yalnız konu sahibinin annesi 200 gram altın isterim dediğinde damadın annesi 200 gram altın vereceksem 30 yaşında kadın değil 20’lik çıtır alırım oğluma dese yeri bence. Çok eğlenceli olur 😂

ya bişey istememiş ki 200 gram! altın öyle kiloluk değil
sanırım 20lik çıtırın piyasası kilolarca ediyor. Ben yazıdan o manayı çıkardım. Baya gidip külçeyi koyuyorsun yani...

200 Gr altın verip o gelini köşede oturtmak da ne bileyim... En azından her ay günlerime gelsin, ayda evimi dip bucak yapsın....birde atarimi kaprisimi ceksin
İnanın konu sahibine bu altın takılsa da takilmasa da böyle talepler oluyor. Altın takılsa bile bunları yapmayacak olan yapmıyor. Bunlar birbirinden bağımsız şeyler. Ben çocuğuma bu kadar altın taktım diye illa ev temizliği beklemem ki ya da takmamış olduğum gelinim yardim etmesin demek asıl bir insanı altın ile satın almak fikri değil midir ?

Zaten böyle bir talepleri olmuyor mu oluyor. Ama yapmayan yapmıyor değil mi ? Kendimi anlatamadım galiba. Talep edip bunun yerine getirilememesi başka birseydir; hiç talep etmemek başka birseydir. Konu sahibi talep etmeli ama yapamayız kızım kriz var derlerse (ki demeye bilirler yani) çirkeflik yapacak hali yok kimsenin
Maddi şeyleri size hiç bir maddi sorumluluğu olmayan insanlardan talep ederseniz kendinize maddi bir değer biçmiş olursunuz. Konu sahibinin maddi değeri günümüz piyasa şartlarında 150 bin liraymış mesela. Ucuz aslında 😂 20 yıl kullanım ömrü olsa, ohooo verilen parayı amorti eder bence.

Ben oglumun yatacagına kadına niye gramlarca altın takayım ki ?
Evlenecek olan oglum ise çalışsın biriktirsin, taksın.
Kalkacam yıllarca çalışıp kendi koluma alamadıgım bileziği, altını gelinime takacam.
Sebeb ?
Üstelik kız annesiyim ben.
Kızım için de istemem.
Çeyiz meyiz bile yapmayacagım gerek yok.
Annem dünyalar kadar oyalı yazmalar, gümüşlük takımları, mutfak dolabı örtüleri, bilmem ne fiskos örtüleri, seccadeler felan koydu da n'oldu.
Kıyamam annemin emegine hepsi de sandıkta duruyor.
Evime tek örtü sermedim, sermem de.

Kalkacam yıllarca çalışıp kendi koluma alamadıgım bileziği, altını gelinime takacam.
Sebeb ?
Kızım için de istemem.
Annem dünyalar kadar oyalı yazmalar, gümüşlük takımları, mutfak dolabı örtüleri, bilmem ne fiskos örtüleri, seccadeler felan koydu da n'oldu.
Oğlumun yatacağı kadın ne kadar çirkin bir yorum!!!

Sebeb ?
Kızım için de istemem.
Çok yanlış bir cümle kurmuşsun bu sefer çok şaşırttın

Çok yanlış bir cümle kurmuşsun bu sefer çok şaşırttın
abla valla durum bu
yorumların bazılarında işine gelen adeti alıp gelmeyeni öteleyenlere istinaden yorumum anca bu kadar olurdu.
Altınla kendi kıymetini biçenler var malum.
Evet oglum olsa yatacagı kadın karısı degil mi ?

Eşimin memleketinde de baya baya istiyorlar doğu falan da değil.

Benim kv de nişan zamanı anneme düğünde takı ne istersiniz diye sordu. Annem de o nasıl soru öyle bir şey takacaksan takarsın o senin bileceğin şey banane dedi. Kv illa ısrar kıyamet olmaz illa bir şey söyle. 10 kere falan söyledi heralde. Annem mutfak tezgahındaydı döndü kv ye 10 tane 3 lü kalın Adana burmasıyla Trabzon hasır seti istiyorum dedi kv şok :KK70:

Abla naptın dedi kv. Cevabına katlanamayacağın soruları bu kadar ısrarla sorma o zaman kardeşim biz bir şey istemiyoruz kızım mutlu olsun yeter dedi kapattı konuyu annem de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X