Bu pahalılıkta nasıl evlenecez?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkek tarafından kendi için süt parası isteyen kız anneleri var bir de. Kendi kızını emzirdiği için elalemden para istiyor.
Siz de süt parası dersiniz. Hatta mamayla beslendiyse mama parası deyin, daha pahalıya gelir daha kârlı olur 😁
Faiziyle hesaplasın ama. İlk 2 yıl aldığı mamaların parasına 28 yıllık faiz işletsin.

Evet canım annecim beni çok düşünür. Sağolsun
Bu anne mi seni düşünüyor sevda? Komik olma.
Merhaba arkadaşlar. 7 yıldır çalışıyorum. Bu 7 yılda aileme maddi olarak yardım ettim. Kredi çektim yeri geldi. Babam çalışmıyordu iş beğenmediği için. O süreçte de hep yanlarında oldum. Babam zamanında bizi bırakıp giden, başka kadınla evlenen sonra da geri dönen bir adam. Biz ne kadar karşı çıksak da annem benim gidecek yerim yok o yüzden ayrılmam demişti. Yani 7 yıldır ne bir birikim yapabildim, ne de ailemin beli doğruldu. Cünkü babamın borçları hiç bitmedi. Nereye gitti nereye harcadı bilmiyorum. Ayrıca da işitmediğim laflar kalmıyordu yeri geliyordu annemden yeri geliyordu babamdan. Bu para mevzusu yüzünden. Neyse 7 yıldan sonra en son kendime bir şeyler yapmam lazım dedim. Kredi çekip araba aldım. Eğer bunu yapmamış olsaydım sömürülmeye devam edecektim. Elimde Kuruş kalmıyordu.
Şimdi kredi borcum var. Aileme yardımcı olamıyorum. Şimdi bir gelirleri de yok. Babam da çalışmıyor. Aslında asıl mesele annemin suan dişleri konusunda sıkıntı yaşaması. Doktor iki dişini cekecekmis. İmplant icin zaten parası yok. Ve ben kendimi çok kötü hissediyorum. Yardımcı olamıyorum diye. Birikmiş biraz param var. Sizce dişlerini yaptırayım mı. ( o para da ilerde evlenirsem çeyiz icin lazım olur diye. Cünkü bana zamanında annem sana bir şey yapamayız, kendin yaparsın çeyizini demişti.) sizce ne yapayım. Çok üzülüyorum 🥲 sonradan vicdan azabı çekmekten çok korkuyorum
Sen bu ailene vicdan azabı çekiyorsun ya Sevda, el oğlu da ailesine karşı aynı şeyi hissedip bütün borçları üstlenirse gık deme olur mu? Sen anandan çeyiz bile isteyemezken el anasından 200 gr altın bekliyorsun, el başından saç yolması ne kolay, değil mi Sevda? Sana çeyiz bile yapmayan ailen şimdi sizi nasıl borçsuz harçsız evlendirecek Sevda? Tabi ki erkek ailesine yüklenerek. Erkek ailesi de ilerde ailene değil sana yüklenecek Sevda. Her şeyi bekleyecek senden, e haklılar, ailen elini cebine atmamışken, bi de utanmadan erkek ailesinden her şeyi bekliyorken, sen de buna rağmen anneni tutuyorken. Ne yapsalar yeridir sana Sevda. Sen böyle aileci iken kalkıp da ilerde kayın aile ve aileci eş konusu açma Sevda.

Sen bu ailene vicdan azabı çekiyorsun ya Sevda, el oğlu da ailesine karşı aynı şeyi hissedip bütün borçları üstlenirse gık deme olur mu? Sen anandan çeyiz bile isteyemezken el anasından 200 gr altın bekliyorsun, el başından saç yolması ne kolay, değil mi Sevda? Sana çeyiz bile yapmayan ailen şimdi sizi nasıl borçsuz harçsız evlendirecek Sevda? Tabi ki erkek ailesine yüklenerek. Erkek ailesi de ilerde ailene değil sana yüklenecek Sevda. Her şeyi bekleyecek senden, e haklılar, ailen elini cebine atmamışken, bi de utanmadan erkek ailesinden her şeyi bekliyorken, sen de buna rağmen anneni tutuyorken. Ne yapsalar yeridir sana Sevda. Sen böyle aileci iken kalkıp da ilerde kayın aile ve aileci eş konusu açma Sevda.

Peki bu kendini bile geçindiremeyen anne baba erkek kardeşe nasıl 300-500 gram altın yapıp eşyasını almış?

@sevdayadahil bizi aydınlatır mısın?

Konu sahibi önceki mesajlarda "bizim kültürümüz böyle, biz de abim evlenirken eşine o kadar altın yaptık" yazmadı mı, ben mi yanlış hatırlıyorum?
Anne-baba çalışmazken ve diş implantına para yokken 200 gramlık altın nasıl yapıldı acaba 😐

Eşimin memlekette bu adettir odur budur var epey kendi içlerinde. Kv de yapmayı istedi ama ailem de farklı yörelerin insanıyız sizde olan bizde yok bizde olan sizde yok herkes kendi istediğini yapsın karşı tarafı zora sokmasın dedi.

Şöyle söyleyeyim benim ev için aldıklarım nevresim yemek takımı o bu annemlerin evindeydi ben 1000 km uzakta çalışıyordum. Eşimin ailesi 1000 km uzakta farklı bir şehirde. Ev kurulmasına yakın o eşyaların gelmesi için annemler ayarladı otobüse verecek.

Kv aramış demiş ki çeyiz çıkarmaya geleceğim. Annem demiş ki o ne demek 1000 km otobüsle kapıdan eşya çıkacak diye gelinir mi? Kv bunu neden söyledi? Çünkü onlarda çeyizi evden çıkarmıyorlar para istiyorlar.

Ben nişan düğün alışverişi yapmadım. Kv nişana geldiğinde bi yeltendi istemedim. Ölümü gör modlarına girdi 1 hırka aldım sadece kotondan.

Ha ama ne oldu kv illa ben hediye alacağım benimle almaya çekinmiştir belki ben böyle olmasını istemiyorum diyerek eşimin hesabına hatrı sayılır para göndermiş muvahhise ver kendine ne isterse alsın diye.

Dolaylı yoldan para istemiş olabilirim gerçi o_O

Peki bu kendini bile geçindiremeyen anne baba erkek kardeşe nasıl 300-500 gram altın yapıp eşyasını almış?

@sevdayadahil bizi aydınlatır mısın?
Erkek o çünkü. Kendileri erkek evlatlarına yaptılar kızlarından alıp, şimdi kızları ile evlenecek adamdan da onu bekliyorlar. Bulamıyorlarsa kızlarından alsınlar, kendileri öyle yaptı. Belki yapmayacaklar? Zorunda değiller çünkü. Böyle geleneksel bir yapıda kadın çalışırken tamam da, erkek ailesi altın yapmam deyince sorun olmaz yani. Sevda 'ya kaynana ile otur, haftada bir temizliğini yap misafirini ağırlar dese yapmaz, altın isterken nasıl da gelenekçi.

Erkek o çünkü. Kendileri erkek evlatlarına yaptılar kızlarından alıp, şimdi kızları ile evlenecek adamdan da onu bekliyorlar. Bulamıyorlarsa kızlarından alsınlar, kendileri öyle yaptı. Belki yapmayacaklar? Zorunda değiller çünkü. Böyle geleneksel bir yapıda kadın çalışırken tamam da, erkek ailesi altın yapmam deyince sorun olmaz yani. Sevda 'ya kaynana ile otur, haftada bir temizliğini yap misafirini ağırlar dese yapmaz, altın isterken nasıl da gelenekçi.
Onlar da geline her şeyi yapmışlar ama hizmet beklememişler taam mı!!!1!1!1!

Konu sahibi önceki mesajlarda "bizim kültürümüz böyle, biz de abim evlenirken eşine o kadar altın yaptık" yazmadı mı, ben mi yanlış hatırlıyorum?
Anne-baba çalışmazken ve diş implantına para yokken 200 gramlık altın nasıl yapıldı acaba 😐
Yazıktır be. Kızın çeyizinden kıs, gelin hanım rahat etsin. Oğluşunun totosu terlemesin, üzülmesin ç.kü düşer.

Onların orda 300-500 istenirmiş, düğünü eşyayı da aile yaparmış. Ama konu sahibi hanım kızımız 150-200’e razıymış.

Ne kadar da gönlü geniş bir gelin 😌
Her erkek çocuğun evlenmesi 1 ev parasına mal oluyor yani.
Açık artırma usulü yapsalar keşke kibar feyzodaki gibi. Belki 2 ev parası veren çıkar.

Açık artırma usulü yapsalar keşke kibar feyzodaki gibi. Belki 2 ev parası veren çıkar.
2.5 ev parasıdır bence. Bu kadar altın isteyen ev aldırmadan evlenmez. E bi de eşyalar var, onları da kız tarafı yapacak değil herhalde, tabi ki erkek ailesi yapacak.

Erkek tarafından kendi için süt parası isteyen kız anneleri var bir de. Kendi kızını emzirdiği için elalemden para istiyor.
Siz de süt parası dersiniz. Hatta mamayla beslendiyse mama parası deyin, daha pahalıya gelir daha kârlı olur 😁
Emzirmeden sonra memelerim bile toplanmadı bak estetik parasını gelinin annesi ödesin doğru anne sütüyle büyütüp veriyorum oğlumu sonuçta. İyi fikir ya

Bı akrabamız doğudan kız aldı adam açık açık dedi bizim adetlere göre düğün istesek siz altından kalkamazsiniz kendi adetlerinize göre düğün yapın dedi onlarda doguluydu çocuğun durumuna göre yardımcı oldu sizde olabilirsiniz kim çok altın takılıp gelin gitse erkek tarafında mutlaka maddi açıdan sıkıntı yaşıyor 150 bin altın sadece isteme söz nişan ve bazen ağır nişan denilen düğünle birebir yapılan nişan kına düğün eşya bunlar bile 300 bini geçer

Screenshot_2021-11-27-10-51-32-327_com.android.chrome.webp

Bir kaç ay önce yapılan düğün 😆

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X