• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

Cok zor cok üzülüyorum bu duruma ben de ama bu hayat pahaliligi konularinda neden herkes illa doğuruyor oluyor hatta birinciye nasil bakacagini bilmezken ikinci icin daha simdiden plan yapıyor olunuyor bunu anlamıyorum. Durum yoksa 1 çocuk olsa da layıkıyla bakilsa daha iyi degil mi?

Deniyor ki mesela falanca yeri gezip görme hayalim vardi çoktan isteklerimi rafa kaldirdim cocuk yapıyorum. Kendinize bile yetmeyen imkanlarinizla yapacaginiz çocuğa nasil hayallerini gerceklestirme imkani vermeyi düşünüyorsunuz?

Gerekiyorsa küfredin bana ama bi mantikli cevap duyayim ya. Benim icim cocuklara üzülmeyi kaldirmiyor cidden artik bakamayacak herkes niye cocuk yapma peşinde fakir hobisi midir cocuk yapmak? 7 cocuklu ailenin kucuk kizi kayboldu Yörük cadirinda yasiolarmis zanli dedesi cikti falan yani gidişat o gibi cidden devletin bi kontrol gücü olmasi lazim artik sen yapabilirsin sen yapma diye.

Bunu kira ödemeyen, arabası olan, borcu olmayan, karı-koca çalışan biri olarak soruyorum. Yani biz bile artık yarından korkmaya başladık. Çok yüksek maaşlarımız olmasa bile asgari ücret kazanmıyoruz. Buna rağmen ben artık yetişememekten yoruldum. Bir bebek bekliyoruz, bebek arabası, anne yanı beşik ve ıvır zıvır aldım sadece. Ki daha alacaklarım var ve odasını 6. ayından sonra yapmayı düşünüyorum. Her geçen gün her şey pahalanacak diye alışveriş yapıyorum. Bu hafta çılgın cuma ayağına tam 1 haftada 2900 lira kadar sadece ıvır zıvırına gitmiş. Muayene ücreti doğum ücreti bunları saymıyorum bile. Gelecekten bi umudum kalmadı. Yine halime şükrediyorum, Allah kirada olan asgari ücretle geçinenin yardımcısı olsun..

Valla kardes sirf su sacma salak çılgınlık furyasindan ivir zivira 2900 tl verebiliyor ve onunu goremeyip karamsarlik yapiyorsan diyecek lafim yok.......

yurtdışında normal karşılanan şeyler derken?

ABD gibi görgüsüzce tüketim olan yerde bile 2. el giymek normal kabul ediliyor, kilise toplulukları ya da komşular vs. toplayıp mahallenin bebeklerine veriyor

Avrupa'da kimse 2 bin euro maaşı varken gidip 3 bin euroya bebek arabası almaz. o paraya bildiğimiz norml arabayı alıyor o insanlar.

karı-koca akademisyen, doktor, öğretmen arkadşalarım var evlerindeki en lüks şey kahve makinesidir. ne biberon makinesi ne süt sağma makinesi ne adını bilmediğim zımbırtılar....hiçbirini kimsenin evinde görmedim ben yurtdışında. aynı kot pantolonu 1 ay giyen kızlar zibil gibi.

siz yurtdışını biraz yanlış anlamışsınız bence. olmayan paraları harcamak diye bir yurtdışı olayı çoğu yerde yok iflas etmeyi göze almıyorsanız yok en azından. evde yemek pişirme alışkanlığı olmayabilir mesela, iş çıkışı bir yere uğrar atıştırır, bunu deseniz hadi diyecem haklısınız. ama öyle bebeğe binlerce harcayan anne-baba ben görmedim, duymadım. görgüsüz göçmenler hariç....

biraz güney amerikada brezilyada filan varo dediğiniz..onlar pek para biriktirmez gezmeye tozmaya, eğlenceye, üst başa çok para verirler, yurtdışı derken kastınız brezilya ise onu bilemem.
Yurtdışındayım ve Bende görmedim
Tam aksine yeni birşey çok az alırlar
Hele hele kıyafet, çok özel bir gün olmalı anca ozaman
Geçenlerde çocuklardan kalan eşyaları koydum 2.el sitesine yatak, mama sandalyesi vs. Bayağı birşeyler vardı evde yer kaplayana kadar birinin işi görülsün dedim.
Sayfaya atmamla arayan, yazanlar yığınla
Şok oldum
Herşeyi 2 günde sattım. Çok uyguna verdim ama zaten benim kızları artı yeğenlerimi artı misafir gelen çoculara kullandık, hepsi eskiydi, çok yıpranmadılarsa bile hiç biride sıfır gibi değildi. Gelip alanlarda hemen hemen çoğu ilk daha doğmamış bebeği için alıp gittiler. Kimsenin maaşını bilemem ama geldikleri arabalara bakarak kimsenin 2. El eşya almaya ihtiyacı yok gibiydi. Çoğu en fazla 1-2 sene kullanılıyor ondan sonra evde yer kaplıyor. Onlarda belki tekrar satacaklar.
İnsan çok heves ediyor hele ilk çocukta
Ama şimdiki aklım olsa çok daha dikkatli alırdım, her gördüğüme araştırmadan atlamazdım
Örneğin bebek arabası çok değiştim büyük kızımda
İlk hoşuma gideni çok iyi marka diye aldık
Ama çok sık yurtdışı seyehatlarım oluyor onu düşünmeden hareket ettim
Araba evet çok ultra lüksdü belki ama hantalll kabaa
Katlamak, bagaja koymak çok zor oluyordu
Çokta yer kaplıyordu
Hiç rahat edemedim
Sonra bitane daha aldım, daha hafif diye falan
Bisürü gereksiz masraf
Kimini satım kimini hediye ettim sonra
Ve çocuk için hiç birinin önemi yok. Hangi arabada yattığı onun için farketmiyor
Zaten genel olarak bi zaman sonra oturmak istemiyor hiç birinde.

Son düzenleme:
Cok zor cok üzülüyorum bu duruma ben de ama bu hayat pahaliligi konularinda neden herkes illa doğuruyor oluyor hatta birinciye nasil bakacagini bilmezken ikinci icin daha simdiden plan yapıyor olunuyor bunu anlamıyorum. Durum yoksa 1 çocuk olsa da layıkıyla bakilsa daha iyi degil mi?

Deniyor ki mesela falanca yeri gezip görme hayalim vardi çoktan isteklerimi rafa kaldirdim cocuk yapıyorum. Kendinize bile yetmeyen imkanlarinizla yapacaginiz çocuğa nasil hayallerini gerceklestirme imkani vermeyi düşünüyorsunuz?

Gerekiyorsa küfredin bana ama bi mantikli cevap duyayim ya. Benim icim cocuklara üzülmeyi kaldirmiyor cidden artik bakamayacak herkes niye cocuk yapma peşinde fakir hobisi midir cocuk yapmak? 7 cocuklu ailenin kucuk kizi kayboldu Yörük cadirinda yasiolarmis zanli dedesi cikti falan yani gidişat o gibi cidden devletin bi kontrol gücü olmasi lazim artik sen yapabilirsin sen yapma diye.

Ben bunu sorgulamiştim. Bana gelen cevaplar boyleydi ortalama. 👇

-Size ne siz mi bakacaksiniz? Sizden izin mi alacagim cocuk yaparken?

-Cocuk sahibi olmak herkesin hakki, anneligi tatmayalim mi maddiyat yuzunden? Bu sorgulanabilir bir şey değil.

-Cocuklara para gerekmez. Aile sevgisi olsun yeter, bizde de yokluk vardi ama huzurlu mutluyduk herşeyi olmak zorunda değil.

Bi daha da sorgulamamaya calisiyorum. 😬😬

Ben bunu sorgulamiştim. Bana gelen cevaplar boyleydi ortalama. 👇

-Size ne siz mi bakacaksiniz? Sizden izin mi alacagim cocuk yaparken?

-Cocuk sahibi olmak herkesin hakki, anneligi tatmayalim mi maddiyat yuzunden? Bu sorgulanabilir bir şey değil.

-Cocuklara para gerekmez. Aile sevgisi olsun yeter, bizde de yokluk vardi ama huzurlu mutluyduk herşeyi olmak zorunda değil.

Bi daha da sorgulamamaya calisiyorum. 😬😬
Zaten kısmetiyle geliyorlar benim ki de laf. Kadersizligiyle gelecek olan mi var sanki.

Bizim mahalle bakkalına az önce biri geldi. 30 kırık yumurta 17 lira uzattı, bakkal 18 tl oldu, kadıncağız çıkarken ne olacak böyle sonumuz dedi. ben de içimden söylenerek çıktım. sonumuz cidden karanlık
Bugün pazardan yumurta alıyordum. Eli yüzü düzgün bir kadın kırık yumurta var mı dedi. O kadar şaşırdım ki anlatamam. Ben kırık yumurta görünce direkt çöpe atıyorum . (Kırık yumurta çoktan bozulmuştur diye düşündüğümden) İlk defa kırık yumurta alan duydum. Aşırı üzüldüm. Her yanı bolluk bereket ülkem ne hale gelmiş. Bir de canımı çol sıkan üzüldüğüm bir şey var. Meyve satan bir yer var; Bir kesim kilolarca meyve alıyor. Poşet poşet meyve alıp çat pat Türkçeleri ile el kol işareti ile anlaşıp dünya parayı veriyorlar. Biz yarım kilo elmanın hesabını yapıyoruz.

Son bir ayda 10 yıl geriye gittim maddi anlamda.yani son 10 yıllık birikimim eridi gitti de diyebilirim.Sebep olanları Allah yerin dibine soksun inşallah ülkecek kurtulalım bu musibetten
Psikolojim hiç iyi değil daha iki ay önce ev bakıyorduk yatırımlık şimdi araba bile bakamaz olduk ..toplanırmı düzelirmi ekonomi hiç sanmam
Savrulup gidiyoruz bakalım nereye kadar

Açıklıyorum… Çünkiiii zengin parasıyla, fakir karısıyla oynuyor🥲🥲🥲

eşimin babası maddı durumu iyi , 3 tane taksi plakası var koca binadan da kira geliri var. Zorla hep oğluna para veriyor ben almaması taraftarıyım ama adam veriyor yani , şimdi bile arasak desek zordayız 10bin yollar direk. doğum parasını öder yani hiç şey yapmaz ama ben kendim karşılama taraftarıyım

arkadaş sormuşta bu gelirle nasıl bunları yapıyorsunuz diye ben de dedim bu gelirle yapmıyoruz ek olarak eşimin babası çok yardımcı oluyor diye. valla hiçbirşey de ne alt sınır ne üst sınır yok işte. 20ibine de bebek arabası var isteyen gücü yeten alır. ben konuyu açarken ağlanıp sızlanmadım hani ben bile geleceğimden korkuyorum dedim :)

Ben sizi samimi bulmuyorum.

Almak istemiyorum diyorsunuz ama bence basbaya babanın gücüne güvenerek yaşıyorsunuz.

Muhtemelen oturduğunuz evi, kullandığınız arabayı siz almadınız.
Eşinizin kira geliri olan bir mülkü vardı, muhtemelen o da babadan.
Eşiniz part time çalışıyor, çünkü bir sıkışıklıkta baba var.
Siz 6 7 bin tl alma imkanınız varken 4 bin aldığınız rahat işi tercih ediyorsunuz, ama 6300e bebek arabası alıyorsunuz.

Ben babadan gelir varsa kullanılmasını asla elestirmiyorum. Ama kendiniz karşılamak istiyorsanız bütcenizi artirmaya bakip tercihlerinizi bir tik daha ekonomiklerden yaparsınız. Gerek var mi, bence yok. Yerinizde olsam para var huzur var der keyfime bakarim. Part calisarak, rahat is tercih ederek en dogrusunu yapiyorsunuz. Gelir varken insan kendini yipratmamali.

G.tüyle inatlaşan donuna sışar diye bir laf vardır, anlayan anladı şu anki ekonominin tek sorumlusu işte bu inatlaşanlar. Allah gerçekten herkesin yardımcısı olsun özellikle kirada oturan ve çocuklu ailelerin.
Geçen bir sokak röportajı izledim. Kadının biri "ekonomi çok kötü, açız" diyordu. Bahsettiğiniz inatlaşan ablalardan biri de "açsan neden şişmasın" diyordu🤣
Böyle bir zeka parıltısına ağlayayım mı, güleyim mi bilemedim. Allah sonumuzu hayretsin.

Porsiyonları küçültün. (Not: Hermes çantam yok)

Ayrıca çıkar cebindeki telefonu bakem yeğenim.

Evet, ülkenin hali bu.
Olsun yağ kuyruğu yok çok şükür. Gerçi yağ fiyatlarına bakınca kuyruğa girecek kadar zengin kim var ki diye düşünüyor insan. 🤔

Ilık olan günlerde dereceyi düşürmeme rağmen 480 lira doğalgaz faturası gelmiş. Havalar çok soğumadı diye en fazla 40 derecede yaktım kombiyi. Daha kış yeni başladı. Havalar iyice soğuyunca sanırım 800 falan gelecek 😔Bu kış her zamankinden daha zor geçecek belliki herkes için.
Bu tarz konular açılınca hep aynı şeyi yazıyorum. Sadece Bizi bu hale getirenler değil onların sürekli orada kalmasını sağlayanlarda bedelini bin misliyle ödesin inşallah. Umarım gözleri açılmıştır artık diyeceğim ama nafile 😡😡😡😡😡😡

Her şey ates pahası. Çocuklu ailelerde mutlaka olması gereken süte bile büyük zam geliyor gene. Birileri çocuklarımızın içtiği süte bile göz koymuş anlaşılan ki süt zaten pahalıydı. Elin amerikalisinin bidonlar halinde, sudan bile çok tükettiği sütü, biz cocugumuza bir bardak verirken hesap yapalım. Lafa gelince dünya lideri aksksksskd

Her şey ates pahası. Çocuklu ailelerde mutlaka olması gereken süte bile büyük zam geliyor gene. Birileri çocuklarımızın içtiği süte bile göz koymuş anlaşılan ki süt zaten pahalıydı. Elin amerikalisinin bidonlar halinde, sudan bile çok tükettiği sütü, biz cocugumuza bir bardak verirken hesap yapalım. Lafa gelince dünya lideri aksksksskd
Demeyin öyle toz kondurmuyorlar sonra,sokak röportajlarını izliyormusunuz.

Demeyin öyle toz kondurmuyorlar sonra,sokak röportajlarını izliyormusunuz.
Aslında izlememeye ve moralimi bozmamaya çalışıyorum ama bu konularda çok hassas olduğumu bilen tanıdıklarım sagolsunlar, gönderiyorlar, izliyorum. Daha dün mesela "gecinemeyen kadın bedenini satsın" diye bir şey gördüm. Dondum, kaldım.

Malum Parti'nin seçmen kitlesini az çok analiz etme fırsatım oldu. Hemen hemen çoğu kabul etmiyor ekonomik krizi. Onlara göre hep halkta suç. Çalışmayan, iş beğenmeyen halk. Fiyatlar da gayet makul. Dolar da dış guclerin oyunu. Ülkeye doldurulan, ne idugu belirsiz 15 milyon siginti sayesinde fabrikalar işçi buluyor, onlar olmasa mazallah ülke batardi, öyle diyorlar. Liderlerinin ağzıyla konuşuyor hepsi ama yemezler, gidiciler. ben buna ilk defa bu kadar inanıyorum.

Back
X