yurtdışında normal karşılanan şeyler derken?
ABD gibi görgüsüzce tüketim olan yerde bile 2. el giymek normal kabul ediliyor, kilise toplulukları ya da komşular vs. toplayıp mahallenin bebeklerine veriyor
Avrupa'da kimse 2 bin euro maaşı varken gidip 3 bin euroya bebek arabası almaz. o paraya bildiğimiz norml arabayı alıyor o insanlar.
karı-koca akademisyen, doktor, öğretmen arkadşalarım var evlerindeki en lüks şey kahve makinesidir. ne biberon makinesi ne süt sağma makinesi ne adını bilmediğim zımbırtılar....hiçbirini kimsenin evinde görmedim ben yurtdışında. aynı kot pantolonu 1 ay giyen kızlar zibil gibi.
siz yurtdışını biraz yanlış anlamışsınız bence. olmayan paraları harcamak diye bir yurtdışı olayı çoğu yerde yok iflas etmeyi göze almıyorsanız yok en azından. evde yemek pişirme alışkanlığı olmayabilir mesela, iş çıkışı bir yere uğrar atıştırır, bunu deseniz hadi diyecem haklısınız. ama öyle bebeğe binlerce harcayan anne-baba ben görmedim, duymadım. görgüsüz göçmenler hariç....
biraz güney amerikada brezilyada filan varo dediğiniz..onlar pek para biriktirmez gezmeye tozmaya, eğlenceye, üst başa çok para verirler, yurtdışı derken kastınız brezilya ise onu bilemem.
Yurtdışındayım ve Bende görmedim
Tam aksine yeni birşey çok az alırlar
Hele hele kıyafet, çok özel bir gün olmalı anca ozaman
Geçenlerde çocuklardan kalan eşyaları koydum 2.el sitesine yatak, mama sandalyesi vs. Bayağı birşeyler vardı evde yer kaplayana kadar birinin işi görülsün dedim.
Sayfaya atmamla arayan, yazanlar yığınla
Şok oldum
Herşeyi 2 günde sattım. Çok uyguna verdim ama zaten benim kızları artı yeğenlerimi artı misafir gelen çoculara kullandık, hepsi eskiydi, çok yıpranmadılarsa bile hiç biride sıfır gibi değildi. Gelip alanlarda hemen hemen çoğu ilk daha doğmamış bebeği için alıp gittiler. Kimsenin maaşını bilemem ama geldikleri arabalara bakarak kimsenin 2. El eşya almaya ihtiyacı yok gibiydi. Çoğu en fazla 1-2 sene kullanılıyor ondan sonra evde yer kaplıyor. Onlarda belki tekrar satacaklar.
İnsan çok heves ediyor hele ilk çocukta
Ama şimdiki aklım olsa çok daha dikkatli alırdım, her gördüğüme araştırmadan atlamazdım
Örneğin bebek arabası çok değiştim büyük kızımda
İlk hoşuma gideni çok iyi marka diye aldık
Ama çok sık yurtdışı seyehatlarım oluyor onu düşünmeden hareket ettim
Araba evet çok ultra lüksdü belki ama hantalll kabaa
Katlamak, bagaja koymak çok zor oluyordu
Çokta yer kaplıyordu
Hiç rahat edemedim
Sonra bitane daha aldım, daha hafif diye falan
Bisürü gereksiz masraf
Kimini satım kimini hediye ettim sonra
Ve çocuk için hiç birinin önemi yok. Hangi arabada yattığı onun için farketmiyor
Zaten genel olarak bi zaman sonra oturmak istemiyor hiç birinde.