Bu pahalılıkta sonumuz ne olacak

ay okudum ve ben şoklardayım

konu sahibi bütün bunları eve giren 8 bin le nasıl yapıyorsunuz inanın çok merak ettim?

Türkiyede bir süredir yaşamadığım, alışveriş yapmadığım için ciddi soruyorum 8.000 az para mı? Yani 8.000TL yılda 96.000TL yapar, bununla tatile çıkmak gayet normal değil mi? 8.000TL de pul olduysa yazık insanlarımıza cidden boşa çalışıp didiniyorlar

Şöyle düşün Missiciğim; 8.000 belki baktığında iyi bir rakam ama her ay yükselen ve sürekli alman gereken ürünler olduğu için paran eriyor.
Yani ilk aylarda yeten bu para yılın sonlarına doğru pul oluyor.
Adam tatile mi gitsin yoksa evine erzak mı alsın mesela.
Ben 2 senedir tatile gidemedim düşün.

Her ay aynı ürünleri de alsan sürekli zamlı alıyorsun :/

normal pansiyona veya aparta gidersin de,
geceligi 2500 olan yere gitmezsin,
ben olsam sahsen kendi emegime kiyamam, 2 aylik maasini 4 gunde yiyecek miyim.

1 lise arkadaşım benden 4 ay önce doğurdu. Küçülenleri bana veriyor olduğu gibi. Bu sayede kışlık alışveriş yapmadım bebeğe. Benden 5 ay sonrada arkadaşım doğum yapacak. Ben de ona biriktiriyorum. Böyle birisi varsa çevrende çok faydalı oluyor. 2.el temiz kıyaget candır. Mont bile verdi arkadaşım bana..

Belki biz müsrifiz ama 1 bebek vaf. Eşim 10.500 alıyor ben ücretsizdeyim. Yetmemeye başladı :)

Şu kadarını söyleyeyim İstanbul’da kira vermeseniz bile 2 çocukla 8bin TL’ye anca hayatta kalıyorsunuz. Tatile de karı koca küçük otellere gidebilirsiniz. 8 bin çoktan pul oldu alım gücü dibe vurdu

Bir de morcum ben o kadR gereksiz zımbırtı almışım ki pişmanım duruyor öyle. Netteki listelere kandım. Sen kanma bana sorarsan ben sana yardımxı olmaya çalışırım gerekli gereksiz diye

o tatil ve bu tarz harcamalar için inanın az para.
yıllık maaşının 10da birini tatile vermişsin düşün...
ve 4 gün için...

Evet inan bende bir kaç parça aldım kıyafet daha almadım.
Almayacağım da çok hızlı büyüyorlar diye dursun dedim gerekirse alırım.

lükse kaçmadan yaşanıyor tabi.. birikim zaten yok..market indirimleri de takip etmek gerek tabi

Bunu ben de ablamla yapıyorum kızının küçülenlerini evde oğluma giydiriyorum. Çocuğun tüm fotolarda kıyafetleri çiçekli kalpli

Bir de morcum ben o kadR gereksiz zımbırtı almışım ki pişmanım duruyor öyle. Netteki listelere kandım. Sen kanma bana sorarsan ben sana yardımxı olmaya çalışırım gerekli gereksiz diye

Sorarım tabi Hatuncuğum :)
Benim en küçük kardeşimle aramda baya yaş farkı var o yüzden hatırlıyorum baya ne lazımdı değildi diye bir de inan o listelere çok bakmıyorum ben çoğu gereksiz.
Önceden sterilazyon makinesi mi vardı mesela almadım :)
1 tane biberon alacağım, bir tane emzik yatağını bile 4-5 yaşına kadar kullanabileceği bir şey aldım.
Arabasını pusetli aldım evde ekstra başka bir şey yok.
İşte düşünerek ve burayı okuyarak hareket etmeye çalışıyorum ama tıkandığım yerde elbette sorarım canım benim

Evet inan bende bir kaç parça aldım kıyafet daha almadım.
Almayacağım da çok hızlı büyüyorlar diye dursun dedim gerekirse alırım.
6.aydan sonra giyecegi ev kıyafetlerini alabilirsiniz biraz, kilosunu tutturabilirseniz çünkü acayippp leke oluyor ek gıdadan. Onları ikinci el bulmak biraz zor :) ya da hediye alacaklara mevsimi tutturarak 6 ay-1 yas arasi seyler almalarini rica edin. Ama tabii kilo tutturabilmek de lazım. Riskli biraz.

Geçen doktor 1 hafta önceden gidiyor kilosu da biraz fazla dedi.
Hemen dedim ki tamam artık yeni doğan kıyafeti yok bundan sonra tüm yatırımlar 6-9 aylık
Annelerimizin dediği gibi büyük alalım seneye de giyerler :)

8000’le bırak tatili, mışmaya gidilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…