- 20 Mart 2008
- 141.927
- 213.850
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi kivircik92
-
Bir tavsiye çok fazla kıyafete sakın gitmeGeçen doktor 1 hafta önceden gidiyor kilosu da biraz fazla dedi.
Hemen dedim ki tamam artık yeni doğan kıyafeti yok bundan sonra tüm yatırımlar 6-9 aylık
Annelerimizin dediği gibi büyük alalım seneye de giyerler :)
Fakir kadın nolcak,tamda dayıların dediği gbi telefonun sjksjksjkAbla bende eski böyle 1.000 tl lik bir telefon var.
Bende zengin miyim hanım abla
Çocuklardan sonra keşfettiğim bir şey var, sündürerek ütülemek 2 bedene kadar kıyafeti büyütüyorGeçen doktor 1 hafta önceden gidiyor kilosu da biraz fazla dedi.
Hemen dedim ki tamam artık yeni doğan kıyafeti yok bundan sonra tüm yatırımlar 6-9 aylık
4 kişilik bir aile eğer hiç bir yerden ek destek gelmiyorsa(ailelerden erzak gibi) ev kirası yada kredi ödüyorsa ancak sınırda yaşar. Çocuklar devlet okuluna gider. En lüks harcama çocuğu oyun alanına götürmek olur. Benzin litresi 10tl. En ucuz peynir kilosu 30 TL. Etin ucuz yağlı şekli 60tl. 5 TL altı meyve yok. 1 kg mandalina ve elma alsa 3 günde biter. Yumurta en kötüsü tanesi 1.5 TL. Daha sayılacak çok şey var. Maalesef TL kazanıp her şeyi dolar kurundan alıyoruz. Ben dişhekimiyim şu an depolar bize malzeme vermiyor çünkü döviz kuru çok değişken. Düşün halimiziTürkiyede bir süredir yaşamadığım, alışveriş yapmadığım için ciddi soruyorum 8.000 az para mı? Yani 8.000TL yılda 96.000TL yapar, bununla tatile çıkmak gayet normal değil mi? 8.000TL de pul olduysa yazık insanlarımıza cidden boşa çalışıp didiniyorlar
Bir tavsiye çok fazla kıyafete sakın gitme
Badili tulumlar çok iş görüyor.
Fakir kadın nolcak,tamda dayıların dediği gbi telefonun sjksjksjktakoz kyullan takozzz modeller süper
Konuyu forevermorrenk e tavsiyeler e cevirdim ama "banyo ve mama oturağı" diye bir sey var. 80-90 tl bir sey. Ondan al bak cok ise yariyor. 4.5 aydan sonra hem yikarsin hem yerinde dursun diye kullanırsin.Geçen doktor 1 hafta önceden gidiyor kilosu da biraz fazla dedi.
Çıtçıtlı badiler çok iyi oluyor ondan fazla alabilirsin çiş kaka kaçtımı batıyor hemen.Genellikle çıt çıtlılardan aldım bende zaten yaza gelecek 1-2 aya kendini kurtarırsa evde çıplak gezer
Fakirlik kanıma işlemiş telefondan bile yırtamıyorum abla
Çocuklardan sonra keşfettiğim bir şey var, sündürerek ütülemek 2 bedene kadar kıyafeti büyütüyor
Yüzde yüz pamuk olanlar, çok güzel sünüyor, uzuyor.
Hemen küçük geldi diye kenara kaldırmayın, tavsiyem bu.
Ah canım benim, az maalesef.Türkiyede bir süredir yaşamadığım, alışveriş yapmadığım için ciddi soruyorum 8.000 az para mı? Yani 8.000TL yılda 96.000TL yapar, bununla tatile çıkmak gayet normal değil mi? 8.000TL de pul olduysa yazık insanlarımıza cidden boşa çalışıp didiniyorlar
Konuyu forevermorrenk e tavsiyeler e cevirdim ama "banyo ve mama oturağı" diye bir sey var. 80-90 tl bir sey. Ondan al bak cok ise yariyor. 4.5 aydan sonra hem yikarsin hem yerinde dursun diye kullanırsin.
Meslektaşız :) ben bebe bakma molasındayim. Durup durup malzeme fiyatları ne bicim olmustur diye dusunuyordum, aydınlatmıs oldunuz valla.4 kişilik bir aile eğer hiç bir yerden ek destek gelmiyorsa(ailelerden erzak gibi) ev kirası yada kredi ödüyorsa ancak sınırda yaşar. Çocuklar devlet okuluna gider. En lüks harcama çocuğu oyun alanına götürmek olur. Benzin litresi 10tl. En ucuz peynir kilosu 30 TL. Etin ucuz yağlı şekli 60tl. 5 TL altı meyve yok. 1 kg mandalina ve elma alsa 3 günde biter. Yumurta en kötüsü tanesi 1.5 TL. Daha sayılacak çok şey var. Maalesef TL kazanıp her şeyi dolar kurundan alıyoruz. Ben dişhekimiyim şu an depolar bize malzeme vermiyor çünkü döviz kuru çok değişken. Düşün halimizi
eşimin babası maddı durumu iyi , 3 tane taksi plakası var koca binadan da kira geliri var. Zorla hep oğluna para veriyor ben almaması taraftarıyım ama adam veriyor yani , şimdi bile arasak desek zordayız 10bin yollar direk. doğum parasını öder yani hiç şey yapmaz ama ben kendim karşılama taraftarıyımay okudum ve ben şoklardayım
konu sahibi bütün bunları eve giren 8 bin le nasıl yapıyorsunuz inanın çok merak ettim?
Önceki konunuzu okudum geldim. Bizim evimize sizin evin üç katı para giriyor ama aslaa 6300 tllik bebek arabasi almayı aklımdan bile geciremem. Ben 1 sene once 800 tllik bir araba aldim bebeğime. Bir arkadaşım ikinci el kıyafetler verdi hepsi cok temizdi, biz de kullandik ve başkasına verdik. Oto koltuğu 750 tlye aldim cok da güzel, guvenli. Bebek odasına 1 yastan once gerek yok ki ben 750 tl ye bir gardolap ve 300 tl ye bir sifonyer aldim. Park yatak ta 850 tlydi. Hayat pahalılığı fecii ve ekonomi rezalet ama bebeğimize her seyin en iyisini almak zorunda değiliz. Çok iyi beslemek ve çok sevmek yeter. Hepimiz bu imkanların onda biri olmadan büyüdük. Bu mantıkla çok pahalı oyuncaklar, ozel okullar filan derken kendinizi mutsuz bir evlilik icinde borc batağinda bulursunuz. Begenmedim ler havada uçuşmadan once 12 Kasım konusunu bir okuyun lütfen.
Ağustaosta kızımla gittik 5 gün kaldık ,birde ultra herşey dahildi netten yapınca 8 bin tuttuTürkiyede bir süredir yaşamadığım, alışveriş yapmadığım için ciddi soruyorum 8.000 az para mı? Yani 8.000TL yılda 96.000TL yapar, bununla tatile çıkmak gayet normal değil mi? 8.000TL de pul olduysa yazık insanlarımıza cidden boşa çalışıp didiniyorlar
Çıtçıtlı badiler çok iyi oluyor ondan fazla alabilirsin çiş kaka kaçtımı batıyor hemen.
Oyyy kıyamam olsun be güzel anne gönlümüz zengin olsun yeterki.
artık devir öyle bi devir ki bugün almadığını yarın aynı fiyata alamıyosunElbette ilk alacağınız şeyler baya tutacak
Ama bazı şeyleri de bebek doğduktan sonra alın
Çünkü aldığınız bazı şeyler gereksiz olabilir.
Misal benim kız puset, anakucagı, beşikte durmadı. Boşuna aldım onları.
İlk diye heVeslenıp alışverişin dibine vurmayın.
Kıyafetlerini de baya abarttım, yepyeni kıyafetleri dağıttım. Cunku giyilmeden küçüldü.
Bazı şeylere bebek doğduktan sonra karar verin !
Orası kesinlikle doğruartık devir öyle bi devir ki bugün almadığını yarın aynı fiyata alamıyosun
Sağol kuzum teşekkürlerCansın hanım ablam gönüllerimiz bir
Alırım tabi süper anane
Eee yani.eşimin babası maddı durumu iyi , 3 tane taksi plakası var koca binadan da kira geliri var. Zorla hep oğluna para veriyor ben almaması taraftarıyım ama adam veriyor yani , şimdi bile arasak desek zordayız 10bin yollar direk. doğum parasını öder yani hiç şey yapmaz ama ben kendim karşılama taraftarıyım
Durum çok kötü fiyatlar dehşet arttı. Ama hasta fiyatlarını arttıramıypruz en azından ben arttırmıyorum şimdilik çünkü hastaların maaşı artmıyor. Ne kadar dayanırım bilmiyorum. Allah sonumuzu hayır etsin. Sadece bizim malzemeler değil ki. Arabanın lastiklerini değiştirdim 8000 TL tuttu. Adam diyor ki Aralık ayında 9000 olacak isterseniz bekleyin. Nasıl bekleyeceksin.Meslektaşız :) ben bebe bakma molasındayim. Durup durup malzeme fiyatları ne bicim olmustur diye dusunuyordum, aydınlatmıs oldunuz valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?