• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu psikoloji ile nasıl başedebilirim ?

dream24

Guru
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2011
1.530
448
323
Artik soru neden olmaması değil . Artık bu durumu kabullenip ayakta sağlam neşeli durmak . Hep bu konu ile konu açtım. Biri olmuyor .Sürekli önüm kesiliyor. 28 29 yaşına geldim .Meslek sahibi isim gücündeyim. Kardeşler kuzenler arkadaşlar evlendi . Gurbet is arkadaşlarım var 23 24 yaşında onlarda evlenmeye başladı . Bir araya gelse de hep bu muhabbet . Kendimi yalniz ve ezik hissediyorum. Kendimİ sorgulayına nefesim daralıyor . Çünkü tek başıma yaşıyorum .Çevrenin muhabbet hep bu. Mesele evlenip evlenmem değil .Hani biri hayatıma girmiyor. Hemen önüm kesiliyor. Hep bir engel çıkıyor. Ya en kaprisli çekilmez tip olarak dikkat çekici olmayan çünkü erkekler güzelliğe önem verir ondan dedim adamlar etrafında pervane . Çoğumuz nasip kısmet diyeceksiniz. Böyle dememenin sebebi kendimde hata kusur aramak nerde yalnış yapıyorum. Hani elim yüzüm fiziğim düzgün is meslek yapıyorum. Sorun çıkarmam uyumluyum. Hani görüşmelerde bir aksilik çıkar ya da ses gelmez .Artık katlanamiyorum kabullenmek kendi hayatımda mutlu olmak istiyorum. An geliyor tokat gibi yüzüme çarpıyor. Hani bakıyorum hayatında biri olanlar evli olanlar da cok mutlu değil ama neden bana ilgi yok bunca yillar anca çıkıyor hiç alakasız biri tartışma yön değiştirmesin diye sebebini yazamadım ya da evli çocuklu orta yaşlı adam is atar .Çok da korkuyorum Böyle olmaktan çok korkuyorum Ya etrafımda bekatvyalniz arkadaşlar olacak ya da evde yalnızlıktan öleceğim .

ben de azcık yalnız kalabilsem keşke diye aranyorum. bu işin ortası yok mu acaba?

Görücü usulü görüşmelere gidiyormusunuz devamının gelmeme sebebi ne

Görücü usulü görüşmelere gidiyormusunuz devamının gelmeme sebebi ne
Başta hep yalnış olmadik kişiler çıkarıldı psikolojim altüst oldu .Arada uyumsuz luk olunca iki tarafta geriliyor . Birini öneriyor bir engel çıkıyor daha görüşmeden . Delirecegim gibi oluyirum .Başta ümit ediyorum bukadar olumsuzluklar olunca çok kötü hissediyorum .Bir değil iki değil biri lanetlemis gibi

O degilde karsilikli sevenler sevilenler sır nedir acaba? Hayir bilelim yapalim degilmi? Erkek milleti de tuhaf kardesim arizzalar denk gelmistir dogru insan cikar insaAllah en kisa surede

Bu işin sırrı ne acaba ben mi hep yanlış ortamlardayim .Hep öyle aslında sanssulik
sırrını bilmem de Dünya işte.. siz yalnızlıktan şikayet edersiniz ben ise yalnız kalmaya hasret.. kimi açlıktan kimi şişmanlıktan... kimi fakirlikten kimi de artık dünya da tadacağı güzellik kalmadığından... ama bir şekilde herkeste var bi eksiklik. umarım mutlu olursunuz.

Herkes olmayanı arıyor.
1.5 yıllık evliyim, 3 aylık hamileyim, 28 yaşımdayım ve doğru düzgün işim olmadı.
Dolayısıyla iş tecrübem bile 1-2 ay ile sınırlı.
Dışarıdan freelance olarak ücret almadan kendimce bir şeyler yapıyorum tecrübe açısından ama olmuyor.
31imde çalışmaya başlasam ne kadar ilerlerim, asgari ücreti bile çok görüyorlar, boşuna mı 18 sene okudum da dirsek çürüttüm diye hayıflanıyorum.
Kendimi geliştirebileceğim bir alana sahip değilim, yaşadığım şehir mesleğimin şehri değil.
Evlilik hiçbir zaman yaşa bağlı bir olgu değil ama iş güç sahibi olmak öyle.
Siz elinizdeki nimetin kıymetini bilin bence.

Herkes olmayanı arıyor.
1.5 yıllık evliyim, 3 aylık hamileyim, 28 yaşımdayım ve doğru düzgün işim olmadı.
Dolayısıyla iş tecrübem bile 1-2 ay ile sınırlı.
Dışarıdan freelance olarak ücret almadan kendimce bir şeyler yapıyorum tecrübe açısından ama olmuyor.
31imde çalışmaya başlasam ne kadar ilerlerim, asgari ücreti bile çok görüyorlar, boşuna mı 18 sene okudum da dirsek çürüttüm diye hayıflanıyorum.
Kendimi geliştirebileceğim bir alana sahip değilim, yaşadığım şehir mesleğimin şehri değil.
Evlilik hiçbir zaman yaşa bağlı bir olgu değil ama iş güç sahibi olmak öyle.
Siz elinizdeki nimetin kıymetini bilin bence.
Allah Size de en kısa zamanda is versin işallah . Kadın olarak bu duyguyu yasayamamak çevremde arkadaslarim yüzüklerip konuştukları tek konu bu su sıralar hiç de işten dolayı memleketten uzaktayim .Yaşadığım yer aile kültürüne uzak öylebulunduğum ortamlardan çıkan biri de yok ki Bu psikoloji de ağır geliyor aryık ve işimi de yansıyor kimi zaman .Çevre sap kaldın .Öğrenciler evlilik yaşınıZ geldi geçiyor .Bulamadiniz mi ?? Üstüme üstüme geliyır .Diğer öğretmen arkadaşlar da yüzüklerin çiçekler .Tek başına yasiyirum İletişime geçeceğim kimse kalmadı . Aile de yanıma gelemiyorum hastane doktor yok malesef .

Allah Size de en kısa zamanda is versin işallah . Kadın olarak bu duyguyu yasayamamak çevremde arkadaslarim yüzüklerip konuştukları tek konu bu su sıralar hiç de işten dolayı memleketten uzaktayim .Yaşadığım yer aile kültürüne uzak öylebulunduğum ortamlardan çıkan biri de yok ki Bu psikoloji de ağır geliyor aryık ve işimi de yansıyor kimi zaman .Çevre sap kaldın .Öğrenciler evlilik yaşınıZ geldi geçiyor .Bulamadiniz mi ?? Üstüme üstüme geliyır .Diğer öğretmen arkadaşlar da yüzüklerin çiçekler .Tek başına yasiyirum İletişime geçeceğim kimse kalmadı . Aile de yanıma gelemiyorum hastane doktor yok malesef .
Çevrenizdeki insanlar hadsiz bence.
Bu kısmet işidir.
Kimisi 18inde evlenir kimisi 38 48inde.
Amaç mutlu olmak, bir olmak ise yaşı mı olurmuş bunun?
Valla açık söyleyeyim, eşimle 8-9 yıllık sevgiliyken evlendim.
Öyle uzun bir ilişkim olmasa hayatta evlenmezdim.
Hayatımın baharında, geri gelmeyecek gençlik yaşlarımda düzenli bir hayata geçmek bence insanın kendine yapabileceği en kötü şey.
Sizin yerinizde olsaydım sürekli para biriktirip, küçük dünya turlarına çıkardım.
Her tatili değerlendirip, çok fazla yer görmeye, dünya insanları tanımaya çalışırdım.
Canımın sıkılmasına müsade etmeyip, ayaklarım su toplayana kadar gezer, eğlenir ve doya doya yaşardım.
1 sene önceki enerjimiz bile bedenimize geri gelmiyorken, her nefes aldığımız anı mucizeye çevirmeyi kendime öğütlerdim.
Hep derdim 35imden önce evlenmem diye, büyük konuştuğum için başıma geldi.
Şimdi bebeğimiz de yolda, çakıldık düzenli hayata, daha doğrusu kendi hayatım bitti hem de daha 28 yaşımda...

Bir insanın evlenmesi için bence dünyada yapmak istediği birçok şeyi gerçekleştirmiş olması gerekiyor.
Evlenmek bir amaç değil, mutlu olmak için bir araç olabilir ancak.
Böyle evlenme delisi, yüzük muhabbeti yapan insanlara da aldanmayın.
Yüzük takabilmek bir beceri ya da üstünlük değildir, sadece kaderin size biçtiği zamanda gerçekleştirdiğiniz eylemdir.
Bu insanlar size kendi sığlıklarını bulaştıramasınlar.
Gencecik, işinde gücünde, kendi başına dimdik duran bir kadınsınız.
Eminim zamanı gelince yanınızda sizinle gurur duyacak, sizi hakedecek biri olacaktır.
O zamana kadar, evlenince yapamayacağınız şeyleri yaparak zaman geçirin.

:KK16:
Artik soru neden olmaması değil . Artık bu durumu kabullenip ayakta sağlam neşeli durmak . Hep bu konu ile konu açtım. Biri olmuyor .Sürekli önüm kesiliyor. 28 29 yaşına geldim .Meslek sahibi isim gücündeyim. Kardeşler kuzenler arkadaşlar evlendi . Gurbet is arkadaşlarım var 23 24 yaşında onlarda evlenmeye başladı . Bir araya gelse de hep bu muhabbet . Kendimi yalniz ve ezik hissediyorum. Kendimİ sorgulayına nefesim daralıyor . Çünkü tek başıma yaşıyorum .Çevrenin muhabbet hep bu. Mesele evlenip evlenmem değil .Hani biri hayatıma girmiyor. Hemen önüm kesiliyor. Hep bir engel çıkıyor. Ya en kaprisli çekilmez tip olarak dikkat çekici olmayan çünkü erkekler güzelliğe önem verir ondan dedim adamlar etrafında pervane . Çoğumuz nasip kısmet diyeceksiniz. Böyle dememenin sebebi kendimde hata kusur aramak nerde yalnış yapıyorum. Hani elim yüzüm fiziğim düzgün is meslek yapıyorum. Sorun çıkarmam uyumluyum. Hani görüşmelerde bir aksilik çıkar ya da ses gelmez .Artık katlanamiyorum kabullenmek kendi hayatımda mutlu olmak istiyorum. An geliyor tokat gibi yüzüme çarpıyor. Hani bakıyorum hayatında biri olanlar evli olanlar da cok mutlu değil ama neden bana ilgi yok bunca yillar anca çıkıyor hiç alakasız biri tartışma yön değiştirmesin diye sebebini yazamadım ya da evli çocuklu orta yaşlı adam is atar .Çok da korkuyorum Böyle olmaktan çok korkuyorum Ya etrafımda bekatvyalniz arkadaşlar olacak ya da evde yalnızlıktan öleceğim .
Kenzül arş DUASInı oku ve ne istiyorsan cani gönülden iste 2 veya 3 gün yapıp duanın peşine düşme neden olmuyor Allahım oysaki kaç gün bu uzun duayı okudum neden olmadı dersen hesap sorarsan ne okursan oku olacağı varsada olmaz sen oku sabır et ve inan cani gönülden bak sonra hayırlı birşekilde inş olur

Ben evliligin tesadufle olduguna inananlardanim. Yani istediginde olmuyo birgn biri cikip geliyo ve bi bakiysn evlenmisşin...
Yasiniz icin çooook geç degil. Şimdi geriye donsek sanirim birax daha beklerdim. Zaten ne buyuk konuştuysam oldu.
Bi yakinim 30 yasina kadar evlenmedi birgn evde kaldim diye ilk onune cikanla evlendi...
Sonuç 1 sene evli kaldi cocuguda olmadi denediler ama olmadi sonrasinda nedenini bilmedigimiz bir sekilde bosandilar..
Yani bazen olmayinca olmuyor. Hayatina birini alsanda almasanda olmuyor...
Zamani var hayirlisini dile. Isinde varmiş hayatin tadini cikar

Buunduğunuz şehirde sosyal aktiviteye katılabilirseniz katılın veya kurslara en azından kendinize sosyal bir çevre oluşturursunuz böyle imkanlarınız kısıtlı ise (anladığım kadarıyla öğretmensiniz) arkadaşlarınızla bir şeyler yapabilirsiniz (tabi sosyal ilişkilerinizi bilmiyorum) en azından okuldan sonra şöyle çıkıp bi şehri gezin veya hafta sonları olur sizin için hangisi uygun ise tabi :).Fitnes salonlarıda olabilir iyi stres attırıyor insana :))

Evlilik konusuna gelince bence nasip kısmet işi bunlar diyebilirim anca bende sizin gibi yalnız bir insanım öylesine alışmışım ki yalnızlığa ne desem boş gibi gelebilir anca yaşayan bilir derlerya tam öyle bişey.Ama paranızı kazanıyormuşsunuz daha gezilecek görülecek bi ton şehir,yer var tarillerde gidin belki kısmetiniz sizi orada bekliyordur:)

Bende senden farksiz degilim kardesim. Hele gecmiste bir takim seyelr yasayip onu unuttaracak birilerinin cikmamasi ve o anlarin aklimda olmasi. Rabbim yardimcimz olsun

Zamanı gelmemistir belki evlenmenin . Belki de hic evlenmeyeceksin . Evlendiler diye napabilirsin simdi ? Onlarin vakti gelmis evlenmis.

Acaba üstünüzde birinin ahı büyüsü falan mi var. Olabiliyor böyle şeyler

O kadar şanslısın ki aslında. İnsaoğlu neden böyleyiz ya. neden elimizdekileri küçümser olmayanı yüceltiriz. Evlenenince ne olacak? Sadece evlendi dediler diye evlenilmez ki. İşten geleceksin evde temizlik yapacak bir yandan yemeği yetiştirmeye çalışacak öteki yandan kocanın/ailesinin problemlerine kafa yor. Çok şanslı değilsen odun bir adamdır hiç bir işe el sürmez. Birde çocuk olduğunu düşün. Aboo x3 stres=yorgunluk.
Elindeki fırsatları bir sorgula yahu. Geçmişe takılarak geleceğe odaklanarak asla yaşanmıyor. Geçmiş gitmiştir gelecek belki gelmeyecek bile. hangimizin garantisi var.
Al arabanı çık hafta sonları şehir turlarına. Tarihi mekanlar gez, doğa turları yap. Ne bileyim piyano keman kursuna git. 5 yıldır bunları yapabilmenin hayali içindeyim. Senin fırsatın var yapmıyorsun. İnsan kendine değer vermezse karşıdakinden neyin değerini bekler söyler misin..

Çevrenin
Zamanı gelmemistir belki evlenmenin . Belki de hic evlenmeyeceksin . Evlendiler diye napabilirsin simdi ? Onlarin vakti gelmis evlenmis.
Bulunduğum çevrenin arkadaşların evlenme yarişi ailemin tüh vah demesı birlikte vakit geçirecek arkadaş kalmaması

Back
X