Bu psikolojik bir hastalık mı?

Bazen ben de kendime diyorum sanki herkes kötü b Ben de bazen kendime bile katlanamıyorum. Sanki herkes kötü bir iyi sen misim diyorum. Ama çevreme baktığımda da insanlara şaşırıyorum bazen. Birbirlerine karşı güler yüzlü ve sevgi dolu görünüyorlar. Acaba gerçekten öyleler mi yoksa rol mü yapıyorlar anlam veremiyorum. Ya da insanlar yalnız kalmaktan korktukları için mi birbirlerine katlanıyorlar?

Yalnız kalmaktan korktukları için tabiki. Ben de çevreme karşı güler yüzlü hatta samimiyim ama sırf görüşmek için de birileriyle görüşmem ya da ne bileyim birinden soğuduysam bişey olmamış gibi ilişkime devam edemem

Ses, gürültü sevmiyorsunuz.
E dingin olduğunuz anlamina gelmiyor mu bu
Hafta da bir dışarı çıkan çocuk var desek sakin mi dersiniz enerjik mi
Enerjiklik anlamında düşünmemiştim. Evet enerjik.değilim.sadece dilim enerjik

Yapı meselesi. Öyle büyümüş öyle oluşmuş öyle kalmışsınız.

Ben de cok sosyalimdir. Her girdiğim ortamdan,bir sürü arkadasim var. Ama en yakinlarindan bile gina geliyor bazen. Herhangi biriyle tatile cikmayi dusunemem bile (biri haric) o yuzden yalniz gezerim.
Bazen de hayal kurarlar, birlikte tatile çıkalım, bilmemnereye gideriz falan filan. Onda bile "valla ben yalniz geziyorum. Kotu bir yol arkadaşı olurum" diyorum ,gitmeyecegimizi bile bile. Yine de nolur nolmaz diye:)
Is yerinde de herkesle canim cicim modundayim. Ama is cikisi oturmaya cagirdiklarinda gitmiyorum mesela. Kafam almiyor :) bazen ben tiyatro falan ayarliyorum onda da mutlaka birsey batiyor bana,keske yalniz olsaydim diyorum..
Yine de seviyor muyum? Seviyorum.
Arkadaslarima yeteri kadar vakit de ayiriyorum. Ama iste bir yerden sonra bayiyor icimi. Yaptiklari-yapmadiklari da batiyor
Yine de iyi ki varlar tabii ki

Zaten insanlarla iyi anlaşanlar ya iki yüzlüdür (biraz ağır oldu ama) ya da taraflardan biri kendinden taviz veriyordur. Belki de kendimize saygımız olduğu için fazla samimiyetten rahatsızlık duyuyoruzdur. Beni eleştirenler mutlaka yanıma gelip şöyle derler. En iyisini sen yapıyorsun. Keşke biz de senin gibi olabilsek, yalnızlığı sevsek, insanlara hayır diyebilsek.

Evet aynen öyle ne onlardan geçiyorum ne onları tam olarak hayatıma dahil edebiliyorum. Bazıları olmasa da olur tabi mecbur katlandıklarım da var.

Bizde de ev gezmeleri olur hep. Ama ben hiç birine katılmam. Sanki gittiğimde bir anda samimiyet kurcaz ve iş ortamına yansıyacak gibi hissediyorum. Böyle olunca da insanların gözünde asosyal sıkıcı biri görünüyorum. Ama umrumda değil tabi. En azından bu sayede kimseyle sorun da yaşamıyorum. Herkes yerini ve haddini biliyor saygı duyuyor.

Bu saatten sonra ne desek boş diyorsunuz yani
Yaniii.
Ne bılıyım bu benım mesela hayatımda hiç yaprak sarması yememem gibi birsey, millet bayılıyor.
Bunu degıstıremem.
Ben acıktım galiba nerden geldım buraya. Üstelik yaprak sarması

Öyle derler ama asla o moddan çıkmazlar. İlk evlendiğimde oturduğum.apartmanda bi komşu vardı sağ olsun apartmandakileri çaya çağırdı o da yeni evli.sayılır neyse güzel ikramlar yapmış ağırladı yedik içtik tanıştık. Ertesi gün apartmandan başka birine kahveye gittim evine çağıran komşu o.ortamda yoktu bunlar başladılar yok evi pisti yaptığını yiyemedim benim çayım soğuktu. Ben bunları duyunca deliye döndüm açtım ağzımı yumdum gözümü o saaten.sonra ne evlerine gittim ne evime aldım. E gel de şimdi bu insanlarla samimi ol

Yaniii.
Ne bılıyım bu benım mesela hayatımda hiç yaprak sarması yememem gibi birsey, millet bayılıyor.
Bunu degıstıremem.
Ben acıktım galiba nerden geldım buraya. Üstelik yaprak sarması
Ay ben çok severim ama sevmeyen de olabilir tabi tercih meselesi

Ben yeteri kadar samimiyim zaten is arkadaslarimla. Herkes benim minnos-alttan alan-cok kafaya takmayan biri oldugumu bilir. Oyle ekstra saygi duyulan,sizli bizli konusulan biri degilim:) ama zaten is yerinde paylaşıyoruz tüm hayatımızı.
Ayni gun bir de is cikisi ne bileyim...buluşacağız yine isten konusacaz. Ne gerek var? Kesin bir de foto cekinecegiz yuz bin tane, alt tarafi gittigimiz iki sokak otedeki kafeyken... para harcayip donecegim bosu boşuna. "Onun yerine parka gider hamak kurar kitap okurum daha iyi" diye düşünüyorum.
Sogukluk - mesafe degiil de yalnizligi sevme,insanlara cok fazla tahammul edememe benimkisi bence biraz

Demekki siz onları çağırsanız sizin olmadığınız bir ortamda da sizin hakkınızda olumsuz şeyler konuşcaklar. Zaten bir insanı tanımak için onların başkalarına nasıl davrandığına bakmak lazımmış. Ben de bu sebepten dolayı ev gezmelerine hiç gitmiyorum. İnsanlarının sahteliklerine tahammül edemiyorum. Ama kimse bizim kadar ince düşünmüyor. Yalnız kalmayayım ortamım olsun diye birbirlerine katlanıyorlar

Ben çalışmıyorum haliyle de her gün mecburen görmek zorunda olduğum kimse yok. Sadece eşimin iş arkadaşlarının eşleri var kötü insanlar mı hayır bana zararları var mı hayır arada görüşüyoruz eğleniyorum da ama taviz verirsem hergün ayrı birinde toplanmaya kalkıp işi abartıyorlar ve ben aşırı daralıyorum

Ben daha önce çok hayal kırıklığı yaşadığım için artık daha tedbirli davranmaya çalışıyorum. Samimiyet oldukça mecbur kendimizden bahsediyoruz. Sonra en ufak bir sorunda karşı taraf bu durumu kullanabiliyor. Bu yüzden özellikle de iş ortamında mesafeyi seviyorum. Kimse benim hayatımı özelimi bilmesin. Bir şey derken çekinsinler.

Maalesef öyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…