Zayıf olanın ya babası ya da diğer kediler yaşamasına müsaade etmiyor diye biliyorum. Bu doğal bir dengeleme sağlamaz mı? Sadece bir köye yığmıyacağız bütün köylere paylaştırılacak. Dediğiniz gibi onların avcılık özeliğini öldürdük köylülerimiz besin olarak onlara sahip çıkarsa ama bunlar amatörce fikirler..
Ben de o gunleri iple cekiyorum. Millet bebeginin ilk konusmasini ilk yurumesini hayal eder, ben kediyle oynayacagi gunleri hayal ediyorum
Acayip guzel oluyorlar zaten :) ve hayvanlarla ic ice buyuyen çocuklar cok sakin, uyumlu, merhametli cocuklar oluyorlar. Hep derim kizim beni hic yormaz, kardesiyle guzel guzel oynarlar, huysuz oglum da sadece kizima karsi inanilmaz sabırlı ve sevgi dolu, biz kuyruguna dokunsak tokadi basar, kizim kovalar yakalar bana misin demez :)
Bahçeli bir evde kedilerimiz, köpeğimiz ve balığımızla büyüdüm. Bir nebze insan sevgim ve merhametim varsa o günlere borçluyum.
Ah keske simdi de bahceli evlerde yasayabilsek, en buyuk hayalim kocaman bir bahcem olsa ihtiyaci olanlarin hepsine yardim edebilsem... cok sansli cocuklarmisiz biz, ben de kedisiz kopeksiz bir evde yasamadim hiç, universiteyi kazandim ev tuttum kopegimi yanimda getirdim, onsuz 4 yil dusunemezdim. Cocuklarimiz da cok sansli olacaklar bu duygudan, cikarsiz sevgiden mahrum kalmadiklari icin.
Aynı hayale sahibiz. On sene olsun geç olsun ama bahçeli bir evim olsun bakabildiğime bakayım istiyorum. Evinde değilim inanın ama üç kedim var üç de köpek bakabilsem, kurtarsam barınaktan ne güzel olur.
Çevremdeki herkes dükkanlara gidip hay an beğeniyo kimse yanaşmıyo sokaktakileri sahiplenmeye, bu da bir nevi ırkçılık
Kısırlaştırma konusu bende hep ya nesilleri tükenirse korkusu yaratıyor, elimde bi iststistik bi veri falan mı var hayır, endişe benimki, belki de yaşadığım ilde adam akıllı kedi köpek görmediğimden öldürüyolar mı nedir anlamadım
Ben hayvanların evcilleştirilip evde beslenmesine karşıyım.Ama bu benim fikrim.Herkes sokaktaki kedi köpeiği sahiplenirse hayvansever derim ben.Bilmrm nr cins bilmem ne kadar paralı hayvanları sahiplenip diğerlerini yok sayanların hayvanseverliğide tartışılır.Hayvan sevmek bir kedi köpek kuştan da ibaret değil zaten.
İlandaki Bahane kısmına gelince,belki içleri etmiyordur vermeyi,böyle bir bahaneyle biraz içlerini rahatlatıyorlardır.Taşşınamk planlarında yoktur çocuk yapmak planlarında yoktur ama zamanla plan değişmiştir.Ya da hayatında yaşadığı bazı şeyler,hayvanla ilgilenmesini engelliyordur.Ya da çocuğunun alerjisi hastalığı şu su bu su vardır.Ya da hayvan çocuğa karşı saldırganlık yapıyordur.Yani insanlar belirli bir plana bağlı yaşamıyorlar.Şartlar değişebiliyor.
Hayvanları seviyorum. Cidden çok büyük bir sorumluluk. Kedilerle büyüdüm. Köpeğimle ergenliğimi yaşadım. Şu an sadece kuş besliyorum. Bence kedi köpeğin yerini tutmaz. O sorumluluğu alamayacağım için beslemiyorum şu an.
Ama hayvansever aktivistlere uyuz oluyorum. Çemkirmeden bir devamını okuyun.
Barınaktan kurtardığımız bir köpek vardı. 3 sene sonunda annem karaciğer rahatsızlığı geçirdi. Bizimkinin aşıları falan tam hiç şüphelenmiyoruz. Gitgide kötü oluyor falan. Doktorlara da söylemiyoruz köpeğimizin olduğunu önyargı olmasın diye. Annem bir süre bizim veletten ayrı takıldı. Dışarı falan ben çıkardım. Ayrı yatmaya başladılar. Yavaş yavaş düzeldi. Düzelince eski düzene döndüler, yine siroza doğru yol alıyordu ki sahiplendirdik. (Bu arada barınaktan almamkza vesile olan kadınla hala görüşüyoruz gizli saklı bir iş yok) yeni sahibiyle elektriği tutmadı geri geldi bizim oğlan. Bir süre yine denedik. Olmadı. O arada nişanlandım, eşimle katiyyen anlaşamıyordu ces. Eşim de hayvanları sevmeyelim, zarar vermeyelim, beslediğimiz kedileri kucağımıza almak zorunda değiliz kafasında. Saygı duyuyorum herkesin mıç mıç hayvan sevgisi olması gerektiğini düşünmüyorum. Hani kendi evimize alalım şansı da gitti. Zaten evlenmemize 8 ay var. O arada idare şansı yok. Sonra bu malum almamıza vesile olan aktivist ablayı aradık. Sahiplendirmek için yardım istemek için. Durumu anlatınca sahip le ne ne kadar bende kalsın falan dedi. Tamam dedik.
Sonra ne oldu biliyor musunuz? Kadın bizim vedalaştığımız köpeği alıp giderken yol üstünde bahçelievlet barınağı var. Orada foto çekiyor ve fbookta paylaşıyor. "Bırakmışlar gitmişler buraya. Vicdanaızlar, evlenicem diye terk etti sahibi, geberesiceler" falan. Bir de beni etiketlemiş. İnsanlar nasıl saydırıyor bana bir görseniz...
Manyak kadının derdi o hayvana illa acıklı hikaye döşemek. Eski sahibini suçlamak, pisleşerek de olsa iki tık fazla almak.
Yani kızçeler demem o ki, internette her gördüğünüze sinirlerinizi zıplatmayın.
Doğru hikayeler var mı, var. Ama benim gibi örnekler de çok.
Hayvanları seviyorum. Cidden çok büyük bir sorumluluk. Kedilerle büyüdüm. Köpeğimle ergenliğimi yaşadım. Şu an sadece kuş besliyorum. Bence kedi köpeğin yerini tutmaz. O sorumluluğu alamayacağım için beslemiyorum şu an.
Ama hayvansever aktivistlere uyuz oluyorum. Çemkirmeden bir devamını okuyun.
Barınaktan kurtardığımız bir köpek vardı. 3 sene sonunda annem karaciğer rahatsızlığı geçirdi. Bizimkinin aşıları falan tam hiç şüphelenmiyoruz. Gitgide kötü oluyor falan. Doktorlara da söylemiyoruz köpeğimizin olduğunu önyargı olmasın diye. Annem bir süre bizim veletten ayrı takıldı. Dışarı falan ben çıkardım. Ayrı yatmaya başladılar. Yavaş yavaş düzeldi. Düzelince eski düzene döndüler, yine siroza doğru yol alıyordu ki sahiplendirdik. (Bu arada barınaktan almamkza vesile olan kadınla hala görüşüyoruz gizli saklı bir iş yok) yeni sahibiyle elektriği tutmadı geri geldi bizim oğlan. Bir süre yine denedik. Olmadı. O arada nişanlandım, eşimle katiyyen anlaşamıyordu ces. Eşim de hayvanları sevmeyelim, zarar vermeyelim, beslediğimiz kedileri kucağımıza almak zorunda değiliz kafasında. Saygı duyuyorum herkesin mıç mıç hayvan sevgisi olması gerektiğini düşünmüyorum. Hani kendi evimize alalım şansı da gitti. Zaten evlenmemize 8 ay var. O arada idare şansı yok. Sonra bu malum almamıza vesile olan aktivist ablayı aradık. Sahiplendirmek için yardım istemek için. Durumu anlatınca sahip le ne ne kadar bende kalsın falan dedi. Tamam dedik.
Sonra ne oldu biliyor musunuz? Kadın bizim vedalaştığımız köpeği alıp giderken yol üstünde bahçelievlet barınağı var. Orada foto çekiyor ve fbookta paylaşıyor. "Bırakmışlar gitmişler buraya. Vicdanaızlar, evlenicem diye terk etti sahibi, geberesiceler" falan. Bir de beni etiketlemiş. İnsanlar nasıl saydırıyor bana bir görseniz...
Manyak kadının derdi o hayvana illa acıklı hikaye döşemek. Eski sahibini suçlamak, pisleşerek de olsa iki tık fazla almak.
Yani kızçeler demem o ki, internette her gördüğünüze sinirlerinizi zıplatmayın.
Doğru hikayeler var mı, var. Ama benim gibi örnekler de çok.
Ee sonra ne yaptınız zavallı köpeği? Aldınız heralde barınaktan
Hastalığı anlayabilirim belki bir nebze ancak benim bir kopegim olsaydi eger zaten kimse hasta olmasa bile evlendigimde onu babamin evinde birakip evlenip gitmeyi dusunemezdim ve bastan esime kopegimide soylerdim. Ces eminim yeterli caba ve zamanla esinle anlasabilirdi. Asla esim istemiyor diye barinaga birakilmasina gonlum razi olmaz barinaklarin hali ortada. Esimde evde hayvan beslemeyi sevmez hatta zor ikna ettim diyeyim ölcekler diye diye basini yedim ogün icinde. Banada der sen olmasan hayatta eve kedi filan almazdim zaten bakamazdim diye. Kaldiki esimden once bir kedim, kopegim olsa onu esim istemiyor diye terk edemezdim baskasina veremezdim. Bunu benden isteyemezdi. O yüzden ces adına çok üzüldüm.
bir kedimiz olsun çok istiyoruz kızım ve oğlumla ama benim alerjim var onuda geçtim ben kendimden korkuyorum bakamam o sorumluluğu alamam diye yavrucağı perişan ve mutsuz etmekten korkuyorum benim ve çocukların heveslenmesiyle eve kedi almak aşırı bencilce geliyor
sorumluluğu alamayan bakmasın kardeşim çocuğun olur büyür elden avuçtan çıkar ama eve alınan hayvanı kendine güveniyorsan alacaksın yazık günah
Cocuk hevesiyle asla olcak bisey degil birde bazi cocuklar bilmiyor ve hayvani peluş gibi hirpalayip rahat vermeyebiliyorlar sevicem derken. Kedi alerjisi icin biseyler okumustum bir forumda konu sahibinin esi alerjiliymis ilac mi igne mi birseyden sonra kediyle sorunsuz ayni evde yasamaya baslamis arastirmak gerek.
Bakimi hic zor degil özellikle tuvalet konusu. Tuvaleti temiz oldugu surece NORMAL sartlarda hasta filanda degilse asla saga sola yapmiyirlar benimki yapmadi. Tuvaletide kapali tuvalet hergun temizliyorum ne koku ne pislik. Bentonit kum kullaniyorum. Beslenme icinde kuru mamaya alisik yaş mama arada veriyorum okadar gerisi sevgi ve oyun. :)
Şu kedi, köpeğini sahiplendirenler!
Ne efendim cocuk doguracakmişmiş.. Sen can sahipleniyorsun bir kedi alirken 15 seneyi dusuneceksin o 15 senede hamile kalmamayi mi planliyordun? Onuda gectim kedili, kopekli evlerde gayet cocukta buyur hatta iyi bile olur..
Neymis ev tasicakmismis. Kedi, köpek tasinmayacak bisey mi? Biz mi bilmiyoruz.
Ev darmis efendim. 1 kedi 2 kedi eminim evi cok kalabalik yapiyordur!
Yahu sahiplenin, sahiplenelim, sahiplendirelim. Ammaa kedi mumkun mertebe size, eve fazla alismadan halletmeye calisalim. Evinde 5-6 kedi olur mecburen almistir zorlaniyordur vs sahiplendirmek ister anlarim. Yada sokakta kalmislardir ölmesinler diye misafir alip yuva aramaya baslamistir anlarım yine. Bunlar iyi şeyler. Ama evinde onca zaman besledigin hayvani ev kucuk, cocuk yapcam, tasiniyoruz diye (bahanelerle) ilana koymaya ben anlam veremiyorum. Ben anlamıyorum bunu. Bu nasıl bir kafa. Bu tipler yuvada bulamayinca atcaklardir zaten sokağa oldu bitti.
Kedi alerjisi icin biseyler okumustum bir forumda konu sahibinin esi alerjiliymis ilac mi igne mi birseyden sonra kediyle sorunsuz ayni evde yasamaya baslamis arastirmak gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?