Bu saatte içime sinir oturdu.

Artı olarak veterinerimin verdiği bilgiyi paylaşayım sizinle.
Çiftleşme döneminde hiç kedi köpek gördünüz mü bilmiyorum ama hayvanı çok yorar. Ben kedimi bir buçuk yaşında kısırlaştırmıştım onda da doktorum daha da uzatmayın hayvan yoruluyor demişti Bir senede de iki kere girdi o döneme onbeş gün sürdü çocuğum perişan oldu. O kızgınlık dönemi hayvanı çok yoran bir şey. Sesi bağırmaktan kısılır en basiti. Ömrünü kısaltan bir etkende o dönemin hayvanı yormasıdır.
Hadi ben çiftleştirsem en az dört bazen altı yavru olacak yılda iki kere doğurur ben o kadar kediyi nasıl sahiplendireyim sokağa atsam ölür.. Benim kızım sokak kedisiydi. Veterinerim annesinin ölüsünü görüyor avlanayım derken bir çöpte ölmüş. Üç bebek yirmi günlük kalmışlar. Hangi doğal ortam?
Köy fikriniz de çok ütopik üzgünüm ama. Köylüler bir süre sonra civcilerini tavuklarını aç kalıp yemek isteyen bir sürü kediyi istemez. Bir köyde sahipsiz kaç kedi barınabilir ki?
Ayrıca kedilerde aile kavramı yoktur kendi yavrusuyla veya kardeşiyle de çiftleşirler, bir zevk almadıkları yada yavruları kendilerinden ayrıldıktan sonra onlara bir bağ kurmadıkları da gerçek. Kendi insani duygularınızdan arınarak bakmalısınız.
Bir haber vardı geçenlerde bir adam bir çift tavşanı beslemek için alıyor ve bir yılın sonunda 300 küsur tavşanı oluyor. Hayvanlar bizim gibi üremiyorlar netice de. Bir önlem alınmazsa onlar sefil oluyorlar yazık günah

Ben de o gunleri iple cekiyorum. Millet bebeginin ilk konusmasini ilk yurumesini hayal eder, ben kediyle oynayacagi gunleri hayal ediyorum

Acayip guzel oluyorlar zaten :) ve hayvanlarla ic ice buyuyen çocuklar cok sakin, uyumlu, merhametli cocuklar oluyorlar. Hep derim kizim beni hic yormaz, kardesiyle guzel guzel oynarlar, huysuz oglum da sadece kizima karsi inanilmaz sabırlı ve sevgi dolu, biz kuyruguna dokunsak tokadi basar, kizim kovalar yakalar bana misin demez :)

Üç kedi sahiplendim bir ay önce taşındım. Gayet de taşındım ve insanların alttan alta " yeni mis gibi eve götürmesen mi onları" imasına aldırmadan gayet güzel taşındım, taşındık. Geçen hafta küçük oğlan ishal olmuş evin ortasına yaptı kakasını, eşimle sildik iğrenmeden temizledik. Oğlumuzun da poposunu ılık sularla yıkadık. Ne eşim iğrendi ne ben, ve ben eşime bu sevgisi yüzünden bir kere daha aşık oldum. Şimdilik bebek düşünmüyorum ama düşünürsem birinden bile vazgeçmem ne demek evleniyorum eşim istemiyor ya da bebeğim olacak kedime / köpeğime bakamam ! Sen çocuğunu verebiliyor musun kardeş yapıcam bakamam diye ? E kedi de aynı şey o da çocuk ! İnsanlar olarak onların yaşam alanlarını yok ettik, cins cins kedileri aldık sıkılıp sokağa attık biz sebep olduk buna.

Kedi karnını doyurur diyorlar nah doyurur afedersiniz zil aç sokaktakiler. Kedi başının çaresine bakar diyerek salıyorlar sokağa ya ifrit oluyorum ! O kediler eziliyor, eziyete uğruyor, hastalanıp ölüyor.

Bahçeli bir evde kedilerimiz, köpeğimiz ve balığımızla büyüdüm. Bir nebze insan sevgim ve merhametim varsa o günlere borçluyum.

Bahçeli bir evde kedilerimiz, köpeğimiz ve balığımızla büyüdüm. Bir nebze insan sevgim ve merhametim varsa o günlere borçluyum.

Ah keske simdi de bahceli evlerde yasayabilsek, en buyuk hayalim kocaman bir bahcem olsa ihtiyaci olanlarin hepsine yardim edebilsem... cok sansli cocuklarmisiz biz, ben de kedisiz kopeksiz bir evde yasamadim hiç, universiteyi kazandim ev tuttum kopegimi yanimda getirdim, onsuz 4 yil dusunemezdim. Cocuklarimiz da cok sansli olacaklar bu duygudan, cikarsiz sevgiden mahrum kalmadiklari icin.

evde hayvan bakmak hayvanın doğasına aykırı diyen arkadaşlar, hayvanların yerini işgal ettiğimiz için onlara bir yaşam alanı mı kaldı? her iki adım başı ev, dükkan.. biz insanlara nefes alacak bir alan bırakmadılar değil ki hayvanlar.. hiçbir hayvanın yeri sokak değil, şu sokak hayvanı kavramı kadar gıcık olduğum başka bir şey yok.. arabanın altında kalıyorlar, dövülüyorlar, öldürülüyorlar, tecavüze uğruyorlar.. bunlardan hangisi hayvanın doğasına uygun? seversiniz-sevmezsiniz hiç karışmam, ama iş hayvanların doğasına gelirse bir zahmet insanlar her gördükleri düdük kadar toprağa rezidans dikmesinler..

bu arada sokak hayvanı sadece hayvanlar için değil insanlar için de tehlikeli.. sabah saatlerinde çeteleşmiş köpek sürülerinin korkusundan sokağa çıkamıyoruz.. daha 1 ay olmadı bir kadını parçalıyorlardı.. belediyenin baktığı, aşılattığı falanda yok..

Aynı hayale sahibiz. On sene olsun geç olsun ama bahçeli bir evim olsun bakabildiğime bakayım istiyorum. Evinde değilim inanın ama üç kedim var üç de köpek bakabilsem, kurtarsam barınaktan ne güzel olur.

Aynı hayale sahibiz. On sene olsun geç olsun ama bahçeli bir evim olsun bakabildiğime bakayım istiyorum. Evinde değilim inanın ama üç kedim var üç de köpek bakabilsem, kurtarsam barınaktan ne güzel olur.

Umarim bir gun hayallerimiz gercek olur. Onlarin bize verebildiklerinin yaninda bizim onlara verebildiklerimizin lafi bile olmaz ama iste imkanlar imkanlar...

Bircogu evet toplanıp öldürülüyorlar. Özellikle sokak kedilerinin nesilleri tükenmekte değil oldukça fazlalar ve hızlı ürüyorlar bu sene doğanlar seneye ciftlesmeye hazir oluyorlar. Ben kedimi dükkandan almadım. Annesiz sokakta bir başlarına kalmiş minik yavrulardı. Almasam kesin ve net öleceklerdi aldım 2 tanesi aldigim bikac gun icinde benden istendi ve yuvalandilar bildigim insanlar hala goruyorum bir kizimda benimle birlikte 1 yıl olacak yakında evimize geleli :) ve benimle kalmaya devam edecek o ru uzun olsun.

Planları olacak efendim. Çocuk dogurunca herhangi bir plan degisiminde, maddi durum degisikliginde cocuklari, ev dar geldiginde sokaklara mi atiyorsunuz veya atacaksiniz yok dunya yansa cocugundan vazgecmez. Hicbir bahane bunu hakli cikaramaz. Zaten kafadan sartlar ilk degistiginde hayvan evden atılacak ise hiç almayacaksiniz. Kimsenin hayati belirli bir plana göre ilerlemiyor zaten ilerleyecegininde bir garantisi yok. Vicdan rahatlatmasi yapmayin.

Ben bu konuda yorum dahi yapamıyorum. Bir tane köpeğim var. Aşktan öte bişey. Kardeşim benim için ne kadar değerliyse köpeğimde o kadar değerli vallahi. Bu yüzden bende hep şaşırmışımdır nasıl yani hiç mi bağ kurmamış bu insan bu hayvancıkla diye. O kadar kesinki bu konudaki tutumum, ne sebeple olursa olsun kendi kedisinden köpeğinden kuşundan vazgeçen insanlar hakkında gram fikir yürütemiyorum zihniyetleri konusunda. Evde son dilim ekmek olsa köpeğime yedirir ben aç uyurum ayol. Evlattt resmennn evlattt:)))

Ee sonra ne yaptınız zavallı köpeği? Aldınız heralde barınaktan

Hastalığı anlayabilirim belki bir nebze ancak benim bir kopegim olsaydi eger zaten kimse hasta olmasa bile evlendigimde onu babamin evinde birakip evlenip gitmeyi dusunemezdim ve bastan esime kopegimide soylerdim. Ces eminim yeterli caba ve zamanla esinle anlasabilirdi. Asla esim istemiyor diye barinaga birakilmasina gonlum razi olmaz barinaklarin hali ortada. Esimde evde hayvan beslemeyi sevmez hatta zor ikna ettim diyeyim ölcekler diye diye basini yedim ogün icinde. Banada der sen olmasan hayatta eve kedi filan almazdim zaten bakamazdim diye. Kaldiki esimden once bir kedim, kopegim olsa onu esim istemiyor diye terk edemezdim baskasina veremezdim. Bunu benden isteyemezdi. O yüzden ces adına çok üzüldüm.

bir kedimiz olsun çok istiyoruz kızım ve oğlumla ama benim alerjim var onuda geçtim ben kendimden korkuyorum bakamam o sorumluluğu alamam diye yavrucağı perişan ve mutsuz etmekten korkuyorum benim ve çocukların heveslenmesiyle eve kedi almak aşırı bencilce geliyor
sorumluluğu alamayan bakmasın kardeşim çocuğun olur büyür elden avuçtan çıkar ama eve alınan hayvanı kendine güveniyorsan alacaksın yazık günah

Ee sonra ne yaptınız zavallı köpeği? Aldınız heralde barınaktan

Kızlar çok dağınık anlatmışım.
Barınağa falan gitmedi ces.
Kadın adeta geçerken foto çekip evine götürdü. sırf ilanda paylaşırken barınağa terk edildi hikayesi varmış gibi davrandı yani. Sonra sahip bulundu zaten. 1 seneyi aşkın süredir sorun yasamadılar.

Demek istediğim o üzülüp hatta ağladığımız durumları hayvansever(!)lerin nasıl kullandığı idi.

Cocuk hevesiyle asla olcak bisey degil birde bazi cocuklar bilmiyor ve hayvani peluş gibi hirpalayip rahat vermeyebiliyorlar sevicem derken. Kedi alerjisi icin biseyler okumustum bir forumda konu sahibinin esi alerjiliymis ilac mi igne mi birseyden sonra kediyle sorunsuz ayni evde yasamaya baslamis arastirmak gerek.
Bakimi hic zor degil özellikle tuvalet konusu. Tuvaleti temiz oldugu surece NORMAL sartlarda hasta filanda degilse asla saga sola yapmiyirlar benimki yapmadi. Tuvaletide kapali tuvalet hergun temizliyorum ne koku ne pislik. Bentonit kum kullaniyorum. Beslenme icinde kuru mamaya alisik yaş mama arada veriyorum okadar gerisi sevgi ve oyun. :)

Her gün kaç ilan açıyorum, paylaşıyorum kaç kedi sahiplendim sahiplendirdim geçici yuva oldum yeri geldi biberonlarla besledim hatırlamıyorum. Sokakta kedi beslemekle hayvan sever olunmuyor kedi köpek çorba içer mi? Her gün o kaplardan yemek artıgı temizliyorum. Kemik artıkları kokmus dolmalar küflenmiş ekmekler Ben hergün bıkmadan usanmadan yapıyorum bu işi. Kısırlaştırmayın diyenleri anlamıyorum zaten sokaklarda hayvanlar güvende degil saglıklı degiller nesilleri tükenmez
hasta anneden dogan 4 yavrudan sadece 1 i hayatta hergün klinige götürüp 3 iğne yapıldı 600 lira bir kedinin masrafı kimse sponsor olmuyor destek olmuyor ah canım demekten baska. Günde kaç yaralı, hasta, sakat hayvan klinige götürüyorum. Belediyeleri zaten Allah islah etsin hepsi ölüm kampı

zaten asla çocuklarım istiyor diye bu eziyeti yapmam hayvancığa..ben kendimde o cesareti bulamıyorum

Gerçekten yaa intihar eden köpek gördü bu gözler

Kedi alerjisi icin biseyler okumustum bir forumda konu sahibinin esi alerjiliymis ilac mi igne mi birseyden sonra kediyle sorunsuz ayni evde yasamaya baslamis arastirmak gerek.

İmmünoterapi deniyor Elys, kişinin neye karşı alerjisi varsa tespit edilip duyarsızlaştırılıyor. Bunun için alerji polikliniğine gidip test yapılması gerekiyor, bunda göre terapi görülüyor ve evet işe yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…