• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu saatten sonra ne yapabilirim?

cok tesekkur ederim, benzer durumlar yasayarak beni anlayan bir insanin yorumu kadar iyi gelen birsey yok gercekten
annesini hakli bulsun raziyim annesidir asla aralarina girmek istemiyorum zaten, tek istegim morali benim yuzumden bozulmasin, beni suclu gorup kendine dert etmesin.. benim buyuk beklentilerim olmadi icten bir kizim demesini bekledim, yapim boyledir 1 adim gelene 10 adim giderim ama olmayinca olmuyor
tesekkur ederim dedigin gibi yapicam canim haklisin seviyorum dememe gerek yok ama acik acik sevmiyorum dememede gerek yok, cok durust olmakta fayda etmiyormus bazen

Aynen oyle canım. Durustluk bu konularda ise yaramiyor maalesef. Yaşadım biliyorum.
Annelerimizi göz önünde bulundururak, kayinvalidelerin bizi kızı yerine koymasini bekliyoruz ama olmuyor. Ben de sahsen kendi annem yerine koymuyorum onu, bu yüzden onun kızı olmak gibi bir beklenti icine girmiyorum.

Her kv geline, oglunu ondan koparacakmis gözüyle bakar. Bu istisnasiz yani. Sen kv ile canciger de olsan bu dusunce onun kafasindan silinmez. Sonucta senelerce birlikte yasadigi oglu artik baska biriyle yasayacak. Onunla yemek yiyip onunla yatacak. Kadın egosuna biraz fazla geliyor bunlar :) huysuzluk etmeleri bu yüzden. Sen sakin bundan sonra sozlune belli etme. Hatta daha sevecen davran. Annene selam soyle diye kapat telefonu :) dugune kadar sozlun unutur bunlari araniz düzelir, o üzülmezse daha mutlu olursunuz. Hoppa

İlla ki sevmek zorunda değilsin ama saygı göstermek zorundasın.Kimseye annesi kötülenmez,sözlün senin anneni kötülese hoşuna gider miydi? Annen çok haklı olgunluk göstermen konusunda,olgunluk illa yaşla oluşan birşey değil ki.Hatta yaş ilerledikçe çocuksu hareketler artar.Seni,kişiliğini etkilemeyen olaylarda alttan al,sözlüne yansıtma,çok içli dışlı olma mutlu olursun.

Tesekkurler canim, annesine tepki gostermesinide istemem, zorla kimse beni sevsin istemem zaten
benim derdim, sozlumun benim yuzumden mutsuz olmasi.. madem oyle mutsuzda olmasin, kabullensin durumu, goruyor zaten annesinin bana olan tavrini ama kabullenmek istemiyor farkindayim
Annesi bana kotu davrandiginda sorun degil, ama ben uzak durunca sorun ona gore iste
Mrrak etme canim benimde aynen senin anlattigin gibi bir kvdem var ve yeni evlendigimizde pek bi kiymetliydi hic laf soylenmezdi. Ben deli olurdum kadin surekli laf sokar beni sevmedigini her sekilde belli ederdi esim asla kabul etmezdi bu durumu cok kavga ederdik bu yuzden. Ama simdi durumlar degisti ben artik hic takmiyorum arada bir soylerim annen gene bos gecmedi diye o da artik bana hak veriyir haklisin kiskaniyor seni belli ediyor bunu diye bi cok kez soyledi seninkide bi sure sonra gorur gercekleri sen kendini hic bozma saygisuzlik etmemissin etmemeye de devam et canim birak bosver ister sevsin ister sevmesin kendi kaybeder.

Annesine saygısızlık yapmayın olsun bitsin.Güzel bir tepki vermişsiniz ama.
Yani baştan o kadar yakın durmasaydınız hatta.Ben olsam yapmam mesela.

Evlenince benimkide ters oldu. Nişanlıyken hep bana hak veriridi eşim evlendik anası babası kıymetli oldu bi anda.
Dikkatli ol canım ve bir daha düşün bence. Evlenirken eşinle değil aileyle evleniyorsun malesef. Ömür boyu o kadını çekebilecek misin?

Bence siz yapmacik olamam diye sozlunuze gercegi söylüyorsunuz ama kv ye saygisizlik olmasin diye caktirmiyorsunuz ya iste bu asil ikiyuzluluk. Bende asla yapmacik davranamam. Ama muhatapim kimse ona karşı net olurum. Kv ile sorun mu yasadim, bu ikimizin sorunu gider onla cozerim. Esimle sorun yasarsam da kv bilmez. Ikili iliski kurallarini iyi ogrenin derim.

Herkes bu yollardan geçmiştir sanırım. İnsan kaç yaşında evlenirse evlensin cahil oluyor. Evlilik farklı bir tecrübe çünkü. Ben 28 yaşında evlendim. Aynı hataları bende yaptım. Annesini kız kardeşini eleştirdim. Asla yüzüme karşı suçlarını kabul etmedi. Ama gidip hesabını sordu onlardan hep. Bunu bildiğim halde hırs yaptım yüzüme karşı onlar suçlu desin istedim. 1 yılımı böyle heba ettim. Çok kızıyorum şimdi kendime.

daha evlilik öncesinde olduğunuz için kayınvaliden korumacı davranıyor olabilir. oğlunu götüreceksin diye düşünüyor olabilir. sen bu zamanlarda onu idare et, evlendiğinde zaten ayda bir ziyaret etmeyeceksiniz sonuçta. o zaman düzene girer.

yine de, bazı kayınvalideler kızı gibi göremiyor gelinini. boşver görmesin. sen niye canını sıkıyorsun ki? o da senin annen değil sonuçta. sana bakan, ateşin çıktığında kalbi sıkışan o değildi. sen de ona kayınvalide gibi davran olsun bitsin. saygında kusur etme, elini öp, iyi ağırla, ziyarete gittiğinde bir şey hazırla ama zaten sonrasında afedersin suyu çıkıyor. yatılı misafirlikler, geç saate kadar oturmalar, her gittiği misafirliğe seni de çağırmalar başlıyor. inan sen de rahatsız olursun zaten.

yani daha fazlasını bekleme. sen onun geliniysen, o da senin kayınvaliden olsun. boşver anne kız olmayıverin. hayalin buydu, anlıyorum ama belki böylesi daha iyi olur. seninle yaşıtız, çok iyi anlıyorum seni.
müstakbel eşine bu durumdan rahatsız olmadığını gösterirsen her şey yoluna girer.

Aman varsin sevmesin seni nolacak? Benimki Kayinvaldide asiri duskun bana ve bu duskunluk fazlasiyla sikiyo beni. Ne kadar uzak ve mesafe o kadar iyi bence. KaFan kulagin rahat..

Bence siz yapmacik olamam diye sozlunuze gercegi söylüyorsunuz ama kv ye saygisizlik olmasin diye caktirmiyorsunuz ya iste bu asil ikiyuzluluk. Bende asla yapmacik davranamam. Ama muhatapim kimse ona karşı net olurum. Kv ile sorun mu yasadim, bu ikimizin sorunu gider onla cozerim. Esimle sorun yasarsam da kv bilmez. Ikili iliski kurallarini iyi ogrenin derim.

Evet tam dedigin gibi canim ama ben su an sadece sozluyum. Zaten kadinin gozunde bir hicim, ne diyip onunla muhattap olayim, en ufak birsey desem bu sefer hic istemeyecek beni. Evlendigimizde zoruma giden birsey oldugunda saygi cercevesinde soylerim anne boyle dedin ama zoruma gitti vs diye.. ama simdiden diyemem, bende haliyle ona diyemedigimi sozlume dedim, hata ettim anladim ama is isten gecmis oldu
Gul gibi gecinip gitmek varken niye boyle yapiyor anlamiyorum
Cevremde goruyorum soguk ve anne demeye tenezzul etmeyen gelinler el ustunde tutuluyor, kizim diye etrafinda dort donuyorlar
Ben anne anne diye ona tum samimiyetimle yaklasirken o bana dusman muamelesi yapti, bende haliyle mesafemi koymak istiyorum o yuzden eskisi kadar aramiyorum, ama bu seferde sozlum mutsuz oluyor
Yani kendim mutsuzluktan oleyim ama sozlumle annesi mutlu olsun gonullerini yapayim herkesin istedigi bu.. kimse beni dusunmuyor vallahi benimde zoruma gidiyor ama

daha evlilik öncesinde olduğunuz için kayınvaliden korumacı davranıyor olabilir. oğlunu götüreceksin diye düşünüyor olabilir. sen bu zamanlarda onu idare et, evlendiğinde zaten ayda bir ziyaret etmeyeceksiniz sonuçta. o zaman düzene girer.

yine de, bazı kayınvalideler kızı gibi göremiyor gelinini. boşver görmesin. sen niye canını sıkıyorsun ki? o da senin annen değil sonuçta. sana bakan, ateşin çıktığında kalbi sıkışan o değildi. sen de ona kayınvalide gibi davran olsun bitsin. saygında kusur etme, elini öp, iyi ağırla, ziyarete gittiğinde bir şey hazırla ama zaten sonrasında afedersin suyu çıkıyor. yatılı misafirlikler, geç saate kadar oturmalar, her gittiği misafirliğe seni de çağırmalar başlıyor. inan sen de rahatsız olursun zaten.

yani daha fazlasını bekleme. sen onun geliniysen, o da senin kayınvaliden olsun. boşver anne kız olmayıverin. hayalin buydu, anlıyorum ama belki böylesi daha iyi olur. seninle yaşıtız, çok iyi anlıyorum seni.
müstakbel eşine bu durumdan rahatsız olmadığını gösterirsen her şey yoluna girer.

tesekkur ederim canim evet dedigin gibi hersey, tek istegim beni gordugunde guler yuzle kizim demesiydi cunku bunu hak etmeyecek en ufak bir hatam olmadi, ama iste bende artik sogudum zaten madem beni kizi gibi gormeyecek bende annem gibi gormem bundan sonra ama yine asla saygidada kusur etmem
dedigin gibi sozlume artik birsey belli etmem bundan sonra insallah hersey yoluna girer canim sagol

Evet tam dedigin gibi canim ama ben su an sadece sozluyum. Zaten kadinin gozunde bir hicim, ne diyip onunla muhattap olayim, en ufak birsey desem bu sefer hic istemeyecek beni. Evlendigimizde zoruma giden birsey oldugunda saygi cercevesinde soylerim anne boyle dedin ama zoruma gitti vs diye.. ama simdiden diyemem, bende haliyle ona diyemedigimi sozlume dedim, hata ettim anladim ama is isten gecmis oldu
Gul gibi gecinip gitmek varken niye boyle yapiyor anlamiyorum
Cevremde goruyorum soguk ve anne demeye tenezzul etmeyen gelinler el ustunde tutuluyor, kizim diye etrafinda dort donuyorlar
Ben anne anne diye ona tum samimiyetimle yaklasirken o bana dusman muamelesi yapti, bende haliyle mesafemi koymak istiyorum o yuzden eskisi kadar aramiyorum, ama bu seferde sozlum mutsuz oluyor
Yani kendim mutsuzluktan oleyim ama sozlumle annesi mutlu olsun gonullerini yapayim herkesin istedigi bu.. kimse beni dusunmuyor vallahi benimde zoruma gidiyor ama
sen sen ol sözlünü kv ile arandaki ilişkiden çıkar. onunla bu konuyu konuşma. severim sevmem sanane de yada poitik cevaplar ver kestirip at

tesekkur ederim canim evet dedigin gibi hersey, tek istegim beni gordugunde guler yuzle kizim demesiydi cunku bunu hak etmeyecek en ufak bir hatam olmadi, ama iste bende artik sogudum zaten madem beni kizi gibi gormeyecek bende annem gibi gormem bundan sonra ama yine asla saygidada kusur etmem
dedigin gibi sozlume artik birsey belli etmem bundan sonra insallah hersey yoluna girer canim sagol
eşinin nasıl biri olduğuna da bağlı belli edip etmemen. ben eşime görümcemin yaptığı saygısızlıkları anlattım. tabii 1 senelik evlilik ve 6 aylık kayınvalide ve görümceyle beraber yaşamaktan sonra. üzüldü ama 'senin için iyi geçiniyorum' dedim.
eskiden kardeşini sevdiğimi zannetiği için seviniyordu. şimdi de kardeşine hiçbir şey yokmuş gibi davrandığım için. sonuçta öyle olması gerekiyor, görümcem. ama sevmediğim şeyleri de var. ne kadar kardeşim gibi davranmaya çalışsam da hep sorun yaşadık -aramız 1 yaş- yani olmayınca olmuyor :)

Back
X