Bu şartlarda ev almak

moonface5

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2025
96
30
3
26
Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.

Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası

yok bence girin borç olmadan mal sahıbı olamıyoruz ne yazıkki niyetınız varsa alın bence ev fiyatları sürekli zamlanıyor, hem ailenizde ne guzel destek size.
Evet ama faizler birden düşer mi bilmiyorum ailemden de birden 1 milyon istemiş olacağım. Daha 1 ay oldu atanalı

Arkadaşlar merhaba. Yeni atandım ailemin yanında yaşıyorum. Son zamanlarda ev almayı düşünmeye başladım. mantıklı mı emin olamıyorum. Yaşadığım şehirde fiyatlar 1.5–2 milyon TL civarında. 1+1 bir ev düşünüyorum. 3 yıl için 1 milyon kredi çeksem aylık yaklaşık 45 bin TL, 5 yıl çeksem 30 bin TL civarı ödeme çıkıyor. Peşinat konusunda da ailem destek olacak. Benim birikimim yok.

Kendi evimin olmasını güvenceye sahip olmayı çok istiyorum. Bir yandan da yeni atanmışken böyle bir borcun altına girmek korkutuyor. Kendimi şöyle de ikna ediyorum, Başka şehirde olsaydım zaten bu paraları kiraya verecektim. Şu an 26 yaşındayım. 30 yaşına geldiğimde evim olacak. Ailem de çekeceksen peşinatı veririz ama faizler yüksek maaşınla da her ay ajda al altın çıkıyor evler aynı diyor. Arkadaşlarım da maaşını ye 1 sene ne yapacaksın borcu diyor. Kararsız kaldım açıkçası
Ben borca girer ev alırdım.

Arkadaşlarını dinleme yapıştır evi gençken.
Yarın öbür gün evlenirsin çocuğun olur ücretsiz izin kullanmak istersin kolay kolay alamazsın bir daha.
Kirasıda gelecek evin gidip oturmazsin sonucta belliki ailenle aranda sorun yok.
1+1 ler 15 20 bin bandinda kiraya gidiyor uzerine eklersin 10 bin sana dokunmadan ödersin.

Arkadaşlarını dinleme yapıştır evi gençken.
Yarın öbür gün evlenirsin çocuğun olue ücretsiz izin kullanmak istersin kolay kolay alamazsın bir daha.
Kirasıda gelecek evin gidip oturmazsin sonucta belliki ailenle aranda sorun yok.
1+1 ler 15 20 bin bandinda kiraya gidiyor uzerine eklersin 10 bin saana dokunmadan ödersin.
Açıkçası kirayı aileme vermeyi düşünüyorum çünkü peşinat alacağım ya ona saysınlar diye. 1 aylık memura kredi çıkar mı bilmiyorum

Açıkçası kirayı aileme vermeyi düşünüyorum çünkü peşinat alacağım ya ona saysınlar diye. 1 aylık memura kredi çıkar mı bilmiyorum
Krediden sonra ödersin ailene, zaten bir iki seneye kredi ücreti pul ücreti olacak.
Bir iki sene sonra kendin ödemeye başlayıp ailene kirayı verirsin vs.
Memursanız çıkar diye düşünüyorum.

Herkes düşecek diyor bilmiyorum evler gerçekten durduğu yerde duruyor arabalar da öyle. Geçen sene teyzem altın bozdurup krediyle aldı ve şimdi bozdursa krediye ihtiyacı olmayacaktı
Arkadaşım biz 0.69 la 12 sene önce ev aldık bir daha o rakamları gören olmadı :)
Bu rakamlara düşebilmesi için senin ülkece ekonomik kirizden kurtulup üstune birde refahı görmüş olman lazım ki yinede artık o rakama çok zor bence

Arkadaşım biz 0.69 la 12 sene önce ev aldık bir daha o rakamları gören olmadı :)
Bu rakamlara düşebilmesi için senin ülkece ekonomik kirizden kurtulup üstune birde refahı görmüş olman lazım ki yinede artık o rakama çok zor bence
2.5 3 olabilir deniliyor ama. Ailemden de şak diye 1 milyon almış olacağım atandım yine benden kurtulamadılar

Bakalım araba ve ev arasında gidip geliyorum
Arabayı her zaman alırsın.
Araba kira getirmez 5 sene sonra borcun bittiginde kirayi baglar araba alırsın araba evet güzel şey ama evin yoksa ve ev alabiliyorken arabayı tercih edersen yanlış yatirim yapmış olursun.
Araba dediğin bir ufak kazayla deger kaybeden bir şey düşme bu kuyuya :)

Kirasını aileme vermeyi düşünüyorum çünkü peşinatı alacağım onlardan. 45 ödeyebilirim ama
ailene kiraya vermek ailene ev almak demek
bir sure sonra o evi onlara vermis olacaksın ömür boyu yasayacaklar. baban emekli olunca vs de kira alacak degilsin.
evin bir hayrini goremezsin yani . satsan icinde ailen var nereye satiyorsun, baska kiracj bulsan ailen acikta mi kalack
bir ömür yasarlar.
hani "onlar beni okuttular memur ettiler. ileride en azindan evleri olsun gelirleri azalinca bir de aklim onlarda kalmasin" dersen al kesinlikle. zaten kirada oturan aile çocuklarına yüktür. ileride rahat edersin.
ha ama "yok ben oturacağım ileride, satar baska ev alirim, bana da gelir getirsin kenarda mulkum olsun" falan diyorsan asla o is oyle olmaz

Back
X